Nie som spokojná s triednou učiteľkou mojej dcéry
Ahojte, mam tazke srdce na triednu mojej dcery. Dnes som sa s nou skaredo pohadala. Dcera je piatacka, pani ucitelka je triedna aj piatakom a aj deviatakom, co uz je prva vec na povazenie. Ako moze mat pod sebou dve triedy? potom sa ani jednej dostatocne nevenuje. Stale im odpadavaju hodiny s nou, lebo nie je tam, bud je chora, alebo neviem kde je. ale stava sa to velmi casto, niekolkokrat do mesiaca mi dcera oznami, ze ucitelka nebola v skole. Ale k veci, dnes prisla dcera zo skolskeho vyletu, vystupili z autobusu a skupinka, na cele s pani ucitelkou isla cez cestu, nie vsak po priechode pre chodcov, ktory bol par metrov dalej, Bola to dost husta krizovatka, a auta kvoli nim museli zastavovat. Zakricala som na dceru, ze preco ide tadial. Ucitelka zacala rozhadzovat rukami, ze aky mam problem, tak som jej zvysenym hlasom povedala, ze aky to dava ziakom priklad, ked ide s nimi takto cez cestu. a ona namna, ze sak isla s nimi, nic sa nestalo. nakricala som na nu, ze sa budem stazovat, chytila dieta a isla prec. a ona zamnou, ze kludne, a dajte ju aj preradit do inej triedy, budem len rada.
Ano, reagovala som kusok prehnane, lebo uz ma stvu ucitelkyne vymysli, dcera sa na nu vela stazuje doma.
Zvazujem sa jej ospravedlnit, ale len preto, ze som kricala, za tym co som povedala si stojim. Mam sa na nu stazovat? (inak riaditel je jej partner, cize myslim ze zle z tej mojej staznosti aj tak nebude mat) Tiez sa bojim, ze si zasadne na moje dieta, dcera je taka labilnejsie, ofucala sa za to namna, a zamkla sa v izbe, a nechcem aby kvoli tomuto mala problem s chodenim do skoly :(
@zuzana76 zuzka - ja som ta posledna ktora nadava na ucitelov - ja som stara skola a vyzadujem dost disciplinu a slusnot od deti... reagujem nato co tu bolo napisane - ak ta situacia tak prebiehala tak je blbost hladat ospravedlnenie...
- ak je ucitel chronicky chori treba jeho stav riesit tak aby nedoplacali nato neustale deti vynechavanim hodin .... ja tiez musim zabezpecit chod firmy aj ked mam niekoho 2 mesiace na PN :-/
@alami ano v BA🙂 este ze existuje odpoved na vsetko v podobe ze je to v BA ze ano🙂 predstav si ze aj moja babka v TO to tak ma ( bola som parkrat s nou ) , aj moj brat v ZI a podobne... staci neist k prvemu lekarovi na ceste domov ale si ho vyhladat podla vlastnych potrieb - okrem obci o 5tich obyvateloch uz aj v mensich mestach maju ludia na vyber😉
@zltyslonik fuu ten ucitel co mate v rodine musi byt kvalitny flakac ked mas take informacie. A beries to za hotovu vec. Vies co,tak ako medzi lekarmi sa najdu idioti,tak aj v kancli,aj v skolstve. Ale poviem ti,ze aj medzi rodicmi. A fakt,mat teba za rodica dietata v mojej triede prisaham Bohu,davam vypoved a idem upratovat. Chvala Bohu moji rodicia v triede boli vzdy uzasni,kamaratski a chapavi. Oddychova fakulta,hm. Asi si ju vystudovala. Blahozelam. O druhej domov,hm. Zavidim,ty zavries dvere na kancli a padla a zase mi netvrd,ze podavas 100%vykon plnych 8 hodin. A dovolenka a nadcasy....ak zavidis,daj si ziadost do skolstva a ked tam s tvojimi nazormi vydrzis mesiac,osobne ti prodem potriast rukou.
@dai ja chapem, ale to je v pravomoci riaditela, chory clovek len nahlasi napr PN, alebo si berie P, avsak ak by riaditel chcel takéhoto cloveka sa napr zbavit , tak to uz je diskriminacia, isteze riaditel nech zabezpeci riadne zastupovanie odborníkom, napr. ucitelom na dochodku, alebo mamickou na materskej, proste musi mat v zasobe ludi, ktorými by vykryl pripadne PN-ky svojich zamestnancov
akoze ja sa snazim si vsetko vybavit cez dovolenku, vsetkych mojich pocetnych lekarov, cize dovolenka v cudu, hlavne ze mam tie prázdniny 😀
jasne ze nieco viem riesit mimo prac casu, ale nie uplne vsetko, su veci ktore treba riesit akutne , tak nebudem cakat na prazdniny
mimochodom nepoznate gastro v BA kde aj uspavaju, trochu off topic, ale planujem si uz dovolenku
bola som v thalione pred par rokmi, ale ti sa nejako premenovali a vôbec neviem ci to este funguje
@mravvcek preco sa urazas a branis? ja mam tiez vystudovanu germanistiku a historiu - nebola to az tak lahka skola ale zas tiez sa neidem porovnavat s technikou ci medicinou - trosku objektivity😉 o 2hej - 3tej chodi vacsina ucitelov domov , ci mi chces tvrdit ze to tak nie je? ako som uz pisala -ini odchadzaju o 5-6tej a nie, nepadla im potom... dovolenku moze ucitelom zavidiet kazdy - ved to je objektivna skutocnost - to vam zavidim aj ja ....( ja aby som mohla mat tolko volna tak musim odpracovat kopu vikendov a sviatkov kedy su moje deti mnohokrat so mnou v praci ci niekde inde )
ked si robis dobre svoju pracu tak bud nato hrda, vypracuj si meno a budu sa o teba bit najlepsie skoly a chciet ta vsetci rodicia - my sme tento rok dost orodovali aby nas ucitel este rok zostal na slovensku a ucil nase deti lebo je genialny - a nespochybnuje to ani najvacsia matka xantipa triedy
@carolenka otazka je ake to bolo zastupovanie - ked mi na 10 hodin matiky napr. daju zastupovat ucitelku hudobnej tak to asi nie je bohvieco - chyba kontinuita, vacsinou sa na tych hodinach vobec neuci dany predmet a deti to musia dobiehat same doma ( aspon u nas to tak bolo - myslim tym seba ked som chodila do skoly, pri mojich detoch som takuto situaciu riesit nemusela ale urcite by ma mrzela...)
@zuzana76 nespochybnila som jej pravo na PN ... osobne si to tiez vybavujem cez dovolenky alebo po tych veceroch ci zavcas rana - kvoli mojim podriadenym a kolegom ktorych nechcem zatazovat ci ich oberat o podporu ktoru potrebuju... ale teda to je moja chyba ze mam taky vztah k svojej praci - mohla by som to vsetko riesit aj klasickou pn ci navstevou lekara... mojim ludom som to nikdy nezakazovala a nevycitala...
ja mam vsetko okrem pediatra a gynekologa v procare - mam pocit ze je tam aj gastro - skus si zavolat normalne na centralu...
@dai tak ono zase, pre niekoho je ťažká technika, pre niekoho germanistika, prípadne iný učiteľský predmet, to sa podľa mňa takto až nedá povedať, moji kamoši, čo majú technické školy, ktoré by som teda ja v živote nevyštudovala, zas hovorili mne keď videli čo sa musíme učiť na anglistike a germanistike, že by to nikdy nezvládli. Každý má proste talent na niečo iné.
navyse ked idem s uspavanim, tak ma P zase moj muz, lebo musim mat doprovod, takze aj tak niekto napokon v praci chyba, alebo tam pojdeme v ramci dovolenky obaja
@marlenka222 asi myslela výchovno-vyučovaciu činnosť, ktorú majú učitelia 23 hodín. Inak týždenný prac. čas majú učitelia 37,5 hodiny.
@dai https://www.procare.sk/poliklinika/procare-betl...
ano tusim je to presne tam, aj my sa tam chystame na mandle
@dai a ďalšia vec, robila som aj v nadnárodnej firme dosť dlho, potom som z rodinných dôvodov musela prísť domov a skončila som v školstve a keď to porovnám, tak práca v školstve bola teda nielen časovo o dosť náročnejšia (čo sa týka príprav, kontinuálneho vzdelávania, projektov, krúžkov atď) takže asi tak.
@tranquillo moze byt... ja som sa snazila objektivne to posudit - mna bavila aj biologia, aj matika ale hlavne historia - germanistika ma nebavila ale nejak tazke mi to neprislo, zato ked som sedela s niektorymi medikmi, ci sledovala technikou s ktorymi som byvala na internate 🙂 ja som 2,5 mesiaca flamovala a 2 tyzdne sa ucila v semestri, oni museli neustale nieco odovzdavat ( my sice tiez nejake tie semestralen prace ale to bola praca v archivoch a tak co teda je pre mna skor relax ako biflenie sa anatomie do noci, ci rysovanie vykresov - ja som to robila pre brata - sice ma to tiez bavilo lebo kreslim rada ale urcite to bolo narocnejsie ako tie archivy🙂 )
ale jasne, ked ta nieco realne bavi tak je to asi o dost jednoduchsie - na druhej strane tych studentov co studuju to co ich realne bavi zas az tolko zial nie je...
@lienocka73 a to minimalne ;) plus x 20cinnosti a starosti
@zuzana76 ano - presne ta je to - velmi spokojna som bola - taky mlady lekar robil malinkeho - fakt bol super😉
@tranquillo hm, tak ja som aj ucila aj robim v nadnarodnej firme a z mojho pohladu neporovnatelne z pohladu stresu a pripravy - ale teda opacna skusenost ako tvoja😉 ja by som urcite isla ucit - z mojho pohladu nepomerne lahsia praca a mnoho vyhod ako matka - zial ja som nemala ziadne financne zazemie a nezaplatila by som ani najom z platu takze som sa toho musela vzdat:-/ ale mam zname ucitelky co odisli zo skol hlavne kvoli zenskemu kolektivu , nacas sa zamestnali v korporaciach ale rychlo isli naspat do skolstva... tak neviem🙂
@dai nuz, ja mam geologiu a matematiku a v kuse som nieco odovzdavala. Projekty, seminarky, zapoctove prace, laborky atd. A ked v kuse, tak v kuse....a co si pamatam, systematicka mineralogia - jedna skuska= 7 hrubych knih. A to bola jedna skuska z 13 v jednom semestri. Mat.analyza, sa radsej ani nevyjadrim....nuz , byvala som na jednom internate s medikmi a boli sme vsetci na jednej lodi, drtili sme do sprosta....🙂
A co sa tyka dovolenky, herci a politici maju viac🙂
@marlenka222 prosim Ta nedramatizuj.. Ja som pracovala v skolstve, dokonca som bola aj triedna ucitelka a poviem Ti bola to najlepsiacpraca aku som kedy mala.. S ucila dom na ucnovke.. o 7:00 v praci.. o 15:00 padla.. medzi tym kopec volnych hodin.. Ak dme doucili, chodili sme do 15:00 hravat tenis.. A stihali sme vsetko.. Agendu, pisomky vsetko.. Prvy rok som pidsla pripravy.. Ostatne roky som uz len inovovala.. 🙂 Codili sme s detmi aj na vylety a bolo fajn.. Ziaden stres.. Prazdnyny, ststne sviatky, vsetko super.. 🙂 Ja by som kazdemu ,,nedocenenemu,, ucitelovi dopriala vyskust si pracu v obchode, vo fabrike pri pase na 3 smeny.. a rovnako manazersku poziciu v nejakej firme, kde ma napr zodpovednost za nejaku vyrobu a rychlu aplikaciu zmien, podla poziadaviek zakaznika, ked pride napr. mail v piatok na obed.. 🙂 Potom by vedeli porovnavat... Detto druzinarky.. sedia na zadku v robote zs 300 e.. takuto pracu moze robit iba zena, ktoru zivy msnzel.. Lebo keby mals ons tahat rodinu, asi by neprezili.. A nokoniec.. Ano su top pani ucitelky.. ako je aj tridna mojej dcery.. Ktora nema problem skontrolovat detom ci spapali desiatu, docit ich v pop.hodinach.. Ale potom su aj ucitelky, zakomplexovane pipiny, co si chcu za kazdu cenu nieco dokazat... Takze odkaz pre vsetky ucitelku je, zmente svoju pracu, ked ste take nespokojne.. 🙂
@dai mne bolo za tou prácou vo firme strašne ľúto, mladý kolektív, perfektné teambuildingy, tréningy, školenia a kurzy sme mali v rámci pracovnej doby, cesta do zahraničia kompletne preplatena plus diéty. V škole síce končím skôr (najskôr máme povolený odchod o tretej ak nemáme krúžok), ale večer prípravy, písanie projektov, vo voľnom čase príprava žiakov na zahraničné stáže, potom ich tam musím sprevádzať a mať za nich zodpovednosť, čo je dosť náročné, okrem toho už spomínané kontinuálne vzdelávanie, čo je väčšinou cez víkend atď) Takže rozmýšľam čo po materskej, či zas do firmy, kde ale keby dochadzam chodím najskôr o šiestej, alebo do školy, kde síce prídem skôr, ale zas ma čaká práca po nociach. Tak neviem...
A pisala som z mobilu.. ospravedlnujem sa za preklep.. A Prazdniny.. :D

@alami ako som uz pisala vyssie - vaecsina lekarov ma najmenej 1 den kedy funguje bud od 7mej rana alebo od 3tej do 6tej - pripadne cisto nahodou funguju takto vsetci lekary ku ktorym chodi moja rodina ( od gynekologa az po pediatra...)