icon

Nové školy v Banskej Bystrici. Aké sú?

mabeno
8. apr 2011

Ahojte, maminy, prípadne ockovia 🙂 Chcela by som rozvinúť diskusiu o školách v Banskej Bystrici, hlavne o tých nových - Narnia, Filip, Fantázia. Poznáte ich? Je medzi nimi a štátnymi školami podľa vás veľký rozdiel? Narnia je aj v Bratislave a podľa diskusie v rodinke aj v koníkovi má veľmi dobré meno. Aké meno má bystrická Narnia? A čo ostatné školy? Ak viete, píšte. 🙂

Strana
z2
adel1234
12. jan 2014

Ahojte maminy,mate nejake skusenosti prip. informacie o ZS u Filipa. (Uroven vyucby,jazykov...)Dakujem za odpovede.

radulka77
7. mar 2014

adel1234: ja som bola na zápise u Filipa a moja dobrá kamarátka tam má syna už v 2.ročníku a je veľmi spokojná. Môj pocit z tejto školy? Je to presne to, čo hľadám pre svoju dcéru, ktorá je tak trochu introvert a bojazlivá, nepriebojná a potrebuje postrčiť 😉 Boli sme sa pozrieť aj na vyuč.hodine v 1. triede aj v 2. a rozdiel bol jedine v tom, že v prvom ročníku boli niektoré deti na koberci, iné na gauči a zvyšné za lavicami, no všetci robili dáke aktivity spojené so vzdelávacím procesom. V 2. roč. už všetci sedeli, lavice do oblúka. Po rozhovore s pani učiteľkou som pochopila rozdiel medzi štátnou a alt. a hlavne mi vysvetlila klasické obavy rodičov typu že sa nebude vedieť adaptovať na strednej a pod. V prvom rade si myslím že 15ročné dieťa sa už bude vedieť prisposobiť drobnej zmene, pričom určite do 9.roč. nesedia deti na gauči ako to tu niekto písal 😵 No a práve tým systémom vyučovania, že sú dlhšie vyučovacie bloky a diskusia s učiteľom a alternatívne spôsoby vyhľadávania informácií (nie len zo školskyých učebníc) si myslím, že ich lepšie pripravia na tú strednú, kde sa profesori s nikým nebabrú a odbijú ich typickým "naštudujte si to sami" Projekty ktoré robia aj v škole aj s rodičmi ich nabádajú rozmýšlať a hľadať spôsoby.. vytiahnu z detí to najlepšie a mám pocit že preberú aj kus sebavedomia v nich.. a to je to, čo my potrebujeme a teším sa keď mi tam dcéra začne chodiť 🙂

konikdvakrat
6. jún 2014

Ahoj, tu je Peter, mám na tejto škole dcéru, preto píšem. Mohli by mnoho veci zlepšiť ale správajú sa ako bohu
rovný, to sa mi nepáči, keď im ničo navrhnete vyletia po vás ako......., to by mohli zmeniť za naše peniaze 😨 Žiaľ
nieje učiteľ ako učiteľ, taký ďalší maličký problém. Dcéra zaostáva oproti svojím rovesníčkam. 😒 Nevravím že je hviezda, ťažko sa jej bude pracovať v tempe na bežnej strednej škole a to bude o chvíľu končiť. Učiteľku s nohami na stole som tam tiež zažil ale to je vec rodičov , nesmú ozvať, inak sú tam všetci milý. Určite to nieje súkromná škola v UK. Všetci hľadáme asi to najlepšie pre naše deti, hlavne keď naše školstvo ide dole 🙂 vodou, a mi sme sa naučili nehovoriť pravdu, neriešime konštruktívne naše vlastné záujmy. Je potrebné to všetko kontrolovať, inak budeme veľmi prekvapený.

konikdvakrat
6. jún 2014

Ospravedlňujem sa môj príspevok bol o Nárnii. Štátne školstvo je zatiaľ! vždy lepšie, ale nieje si z čoho veľmi vyberať. Na záver múdra veta: naše ideály môžeme uskutočniť len v iných spoločenských podmienkach.
Peter.

teta7
22. jún 2014

Ahojte baby, neviete či na tej Narnii vydávajú aj bezlepkové jedlá? Kde sídli? Čítam len samé dobré na nu. Bakošku zrušili a neviem kde ho dám, kedže je celiatik. Som z Ľupče robím na Uhlisku takže nejaké školy v tomto mieste.....Dakujem všetkým.....

xxmajka
29. jan 2015

Neodporucam Vam dat vase dieta do ZS DRACIK Mladeznicka BB.Uz neake mamicky co poznam tiez odhlasilo stade dieti nakolko sa ich detom strasne zmenil prospech k horsiemu a z predoslej skoly odislo z 2-3 a niektore este lepsie a tu skoncili zo 3-4-5 alebo maju prospech na prepadnutie.Nestihaju na deti aj ked ich maju v triede malo. su tam strasne mlade ucitelky ktore nemaju nane nervy.Sikana deti ,nosia nebezpecne veci do skoly,neslusne veci si deti pustaju na mobiloch atd.nap.Dieta dostane od ineho spoluziaka a doriesilo sa to tak ze nakoniec to napadnute dita dostane 2-ku z chovania ako nehnevajte sa ale sila...Pani riaditelka nikdy nieje tam kde ma posobisko cite riaditelna a ani zastup.nieje.

terezasch
4. mar 2015

Ahojte mamicky,mala som dcerku v skole Fantazia,tak ako opisuje bobocka v tejto skole vladne absolutna anarchia.Emka bola doma ako vymenena,stale sa do seba utahovala,vobec som nevedela co sa deje.Raz som stretla jednu znamu co jej tam chodil syn a mala ten isty problem a syna zo skoly zobrala.Doteraz sa nevie adaptovat do normalneho zivota.Rozhodla som sa ju teda tiez zobrat do normalnej klasickej skoly.Aspon tam nic nepokazia 🙂 Tak ak Vam mozem mamicky poradit,pre normalny vyvoj Vasho dietata ju vobec neodporucam,kedze mam z nej len negativne skusenosti.Myslim,ze by mali existovat nejake mantinely a pravidla a nie anarchiu zaobalovat do nejakej kreativity a rozvijania osobnosti.
Rozmyslala som aj nad Narniou, lebo som pocula na nu len chvaly ,ale po tejto zlej skusenosti s Fantaziou som za klasicke skoly.Vsak za nasich cias boli normalne skoly a chybalo nam nieco?

terezasch
4. mar 2015

@bobocka Sulasim s Tebou,ja mam velmi zle skusenosti z Fantazie,ziadne pravidla,ale anarchia,chaos..Dcerka sa nevedela adaptovat do normalneho zivota a ked tam chodila,bola uplne ina,as cudna.Taraz chodi do klasickej skoly a som spokojna 🙂

lucindao
3. feb 2016

Nove info o narnii ma niekto?rozmyslam ze tam dam syna.len sa mi zda vela dat 45e na mesiac plus klub strava

adriana7777
10. mar 2016

@mabeno K Filipovi by som svoje dieťa nedala,deti arogantne,rodicia"bohovia"šikana...

iwonita
15. mar 2016

@vikimiley ahoj, o Dracikovi mam zatial uplne najmenej info. Ak tam mas dieta, mozes napisat trosku viac ? Sportove zameranie a skolsky autobus su dve veci, co o nej viem. Co poplatky, hodnotenie ziakov, vysledky ? pocet tried ? nieco podrobnejsie o vyucbe ? zatial je moj favorit Skola u Filipa, bola som pozriet aj Narniu aj Radvansku. Do dracika sa chystam.

iwonita
15. mar 2016

@adriana7777 mas osobnu skusenost ? boli sme tam a absolutne nic nenasvedcovalo tomu co pises. poznam aj rodicov z tejto skoly, tak mi je cudne co tvrdis

kape
15. mar 2016

@lucindao - ja som sice z BA, ale ak mozem napisem Ti par riadkov. Ten príspevok u Vas v BB v NArnii je nic v porovani s cenou, ktoru maju v BA. Je to urcite dobra skola, v BA je nenormalne velky problem sa na nu dostat pre obrovsky zaujem . Ak mas na nu financne prostriedky momentalne s odstupom casu zistis, ze ten poplatok nie je az tak velky. Neviem ako je to s kruzkami u VAs v BB ale kolko by si zaplatila len mesacne za kruzok AJ samostatne. AJ v NArnii je naozaj na velmi dobrej urovni a Aj je v dnesnej dobe naozaj nevyhnutna, je super, ked deti uy v tak malom veku sa mozu jazyk ucit hravou formou a maju na to dostatocny casovy priestor. A neviem ci aj u VAs ,ale asi ano , v BA v Narnii postupuju na matematike podla prof. Hejneho - super, pismo sa ucia Comenia Script - velmi prakticke pre zivot a citat sa ucia metódou Splývavého citania. Bezne skoly o týchto metódach zatial ani nechyruju. Mam sestru ucitelku na 1. stupni ZS v Trencine a ona by bola velmi rada, keby sa im vyssie spominane podarilo presadit aj u nich na skole.

monikavalentinka
15. mar 2016

@xxmajka mila majka, som riaditelka SZS DRACIK a reagujem na prispevok od vas. co sa tyka deticiek - kazdorocne mame narast celkoveho poctu deti - cize pravdepodobne su rodicia spokojni. keby to bolo ako pisete, mali by sme pokles... co sa tyka mojej pracovnej doby, som tu denne min. do 14.00, ak ma niekto tu nenajde, na riaditelni je moje cislo na mobilny telefon, ktory dviham 24 hodin denne, sviatok, piatok... co sa tyka sikany - sme jedna z mala skol, kde SIKANA NIE JE. V momente, ak sa u niektoreho dietata prejavia taketo sklony, riesime to a ak nedojde k naprave, dieta z nasej skoly odchadza. ( uz sme sa takto rozlucili s cca 8 detmi). Bezpecne a priatelske prostredie je pre nas mimoriadne dolezite. Co sa tyka veku a kvality kolegyn, za ich pracou stojim a kategoricky odmietam vase nepodlozene tvrdenie, ze deti nezvladaju. Ak sa bavime o pripadnom zhorsenom prospechu deti, ktore prestupii na nasu skolu, ide o mozno vyssie naroky, ktore na deti kladieme s cielom ich co najlepsie pripravit na dalsie studium. Svedcia o tom aj vysledky nasich deti na prijimacich skuskach - minuly skolsky rok sa dostalo az 5 osmakov - (prizvukujem osmakov a nie deviatakov, cize chybalo im este deviatacke ucivo! ) na bilingvalne gymnazia, kde su najnarocnejsie prijimacky /tajovskeho gymnazium - francuzska bilingvalna sekcia - 2 dievcata, spanielske gymnazium - 2 ziaci, anglicke gymnazium- 1ziacka). z deviatakov sa nam deti hlasili tiez na vyberove skoly (gymnazium j.g.tajovskeho) a dostali sa. - a to vsetko vdaka tomu, ze kladieme na nich vysoke naroky, ktore su schopne zvladnut. rada vas medzi nami privitam, mozete kolkokolvek casu stravit v ktorejkolvek triede, aby ste videli, ako skola realne funguje a vyvratime tym myty, o ktorych pisete. Este k napadnutemiu dietatu, ktore tu malo udajne dostat dvojku zo spravania.. majka, napiste mi prosim konkretne meno ziaka, nascanujem vam jeho studijne vysledky, pretoze skutocne som si nie vedoma, ze by som takemuto dietatu dala dvojku zo spravania. dvojky zo spravania davam skutocne vynimocne, za tych 9 rokov posobenia v skolstve ich bolo menej, ako mam prstov na rukach....niekedy ludia narozpravaju vselijake obludne veci, ktore ani nesli okolo reality. len nerozumiem preco... Zelam vsetkym mamickam co najlepsi vyber skoly pre svoje dieta - je to dolezity krok v zivote cloviecika a preto je dobre vybrat taku skolu, ktora pasuje prave povahe vasho dietatka a vyhovuje vasim poziadavkam a ocakavaniam. Pekny den. monika sabova

adriana7777
17. mar 2016

@iwonita Ano poznám veľmi arogantných rodičov aj deti...no každý nech si vyberie,čo mu je bližšie,ja som asi radšej za slušnosť a klasickú školu.

elastic
15. aug 2017

Ahojte, chcela by som sa popýtať aká je momentálna situácia na SZŠ Fantázia po novom Dve ruky. Zvažujem túto školu ale chcela by som keby sa vyjadrili rodičia ktorých deti tam chodia. Tiež ma zaujíma štátna škola Sitnianska. Toto su pre mňa dve alternatívy a rada by som sa rozhodla pre tú lepšiu. Ďakujem vám za pomoc a rekacie.

iguskova
24. máj 2018

Ak by niekto premýšľal o škole Fantázia resp.po novom Škole Dve Ruky, odporúčam prečítať tento článok https://branik.blog.sme.sk/c/484445/ked-na-biti...

iguskova
28. máj 2018
ivka225
3. jún 2018

Čítala som tie blogy (a mimochodom, podobné správy som už od kamošky čo tam mala dieťa aj počula) ... a teda hrôza. Tú školu treba okamžite zatvoriť.

iguskova
11. jún 2018

A posledný článok....dúfam, že aj posledným neveriacim otvorí oči...
https://branik.blog.sme.sk/c/486023/dajte-tie-d...

Strana
z2