icon

Nultý ročník

janka1011
23. máj 2012

Ahojte,má niekto skúsenosti s nultým ročníkom? Zapísala som tam od septembra dieťa, ale keďže názory sa rôznia, mám pochybnosti, či som urobila dobre.Budem rada, ak sa podelíte o vaše skúsenosti, či to dieťaťu dalo viac ako napr. škôlka.

tilly
4. feb 2013

@lejla77 ja 6, ale keby som toto vedela, tak ho este podrzim 😀

lejla77
4. feb 2013

@tilly 😀 😀 😀 mne ho uz vyvolavali. 🤐

tilly
4. feb 2013

@lejla77 ved aj mne, mala som preeklapmsiu, takze musel rychlo von... 😀

lejla77
4. feb 2013

@tilly a maju tam normalne aktovky? Nosia domov aj ulohy? 😕

kacena4
4. feb 2013

@janka1011 ahojko my mame tiez chlapca v pripravnom rocniku - tusim ale je rozdiel pripravny a nulty. ja som NESMIERNE spokojna hoci maju ulohy, tasky, proste ucia sa - za rok preberu cca 1/4 - 1/3 uciva z 1.rocnika, takze ked nabehne do 1.rocnika od septembra bude v "predstihu" a lahsie sa prisposobi je to super. nauci sa zvladat to doobedne sedenie, spolupracovanie, plnenie si uloh.... odporucam ak ma problemy v skolke, aj ked nema napreduje viac ako odklad v skolke kde robi to iste

tilly
4. feb 2013

@lejla77 nie, ulohy nemali, aktovky nosili, ale my sme mali taku lahsiu, mensiu

lejla77
5. feb 2013

@tilly dik 😵

alami
19. máj 2013

@tilly prosím ťa, tvoj syn je už teraz prvák, však? Ako vidíš jeho nultý ročník teraz? Nenudil sa potom v prvej triede? Nemá "nálepku" - bol som v nultom, tak mám nejaký problém? Ďakujem

tilly
19. máj 2013

@alami rozhodne sa v prvaku nenudi 😉 nalepku tak trosku mal, ale vysvetlili sme si to, preco tam bol a potom to bolo vsetko OK, specialna pedagogicka na nasej skole to dokonca vychvaluje, ze to bolo velmi dobre riesenie, ucitelka tiez hovorila, ze mu to urcite prospelo, ze by bol strasne hravy, keby v tom nultom nebol...

alami
19. máj 2013

@tilly môj malý bude mať 6 rokov až koncom septembra, do školy(do 1.ročníka) ho ešte nechcem dať, je ešte dosť detský, neviem si to ani predstaviť, ale je veľmi šikovný, pozná písmená, píše tlačeným väčšinu písmen sám - hláskuje si slovo, sčituje bez problémov do 10 (3+6, 5+2 a podobne - nie na palcoch, ale spamäti) napočíta do koľko len chceš... Má široké vedomosti z rôznych oblastí (študuje si encyklopédie(starší syn chodí do školy pre mimoriadne nadané deti)
Malý je v dedinskej škôlke, je alergik, astmatik s refluxom - špeciálna strava, čo v meste neakceptujú + častá chorobnosť.
Dnes sme mali vystúpenie ku dňu matiek, kde som si uvedomila, že v ich škôlke sú samé malinkaté deti, okolo 3 rokov a pár predškolákov, ktorí už idú do školy(je to malotriedky, či ako sa to volá, všetky deti sú spolu). Na budúci rok zostane len môj syn a ešte jeden chlapec a už len tí malí. Neviem, či je to dobre, nebude sa vôbec rozvíjať. Do inej škôlky ísť nemôže pre stravu. tak mi napadlo, či by sa to nedalo ešte poriešiť tým nultím ročníkom (ak sa to vôbec ešte dá teraz) Len sa bojím nálepky a tiež uvažujem, či to nie je škoda takého roku - aj v škole aj nie v škole. Poraď. 😅

tilly
19. máj 2013

@alami nalepku nemaju... len niektori to tak beru, ze do nulteho chodia pomalsie deti, to tak vobec nie je, u nas bolo 10 chlapcov a 7 z nich bolo uplne v pohode, len to boli letne deti, ti dvaja boli madarske deti natlacene nasilu do slovenskej skoly, rodicia ani prd po slovensky, deti ani prd po slovensky, ale museli ich dat do slovenskej skoly, co teda nepochopim, ale tak nekomentujem... a jeden mal diagnozu, nemohol chodit do skolky, lebo mal chore srdiecko, tak musel absolvovat aspon jeden rok predskolsky...
ale myslim, ze teraz je uz neskoro to riesit, toto sa riesi pri zapise... ale tak skus sa dohodnut s riaditelom skoly, mozno to pojde

alami
19. máj 2013

@tilly Ďakujem, mne ide hlavne o to, či je to pre neho vhodné, alebo nie. Preto som chcela názor niekoho, kto tam mal dieťatko bez porúch. No, ešte si rozmyslím a skúsim sa ísť opýtať.

tilly
20. máj 2013

@alami ja myslim, ze je to lepsie ako skolka

hannka22
20. máj 2013

učebný plán: http://www.infovek.sk/predmety/hudvych/html/pdf...

Prosím, poraďte mi v Bratislave školu s nutlým ročníkom, ktorú odporúčate.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
ajuskamimi
23. sep 2013

ahojte aj ja by som potrebovala poradiť, kde nájdem info, ktorá škola v BA IV má zriadený nultý ročník

adkaw
25. sep 2013

ahoj, neviem kde nájdeš info ale na Dolinskeho je nultý ročný

macocha
4. nov 2013

@ajuskamimi ešte ZŠ Mokrohájska a súkromná ZŠ Harmónia (Batkova). A tiež ma zaujíma, kde ešte v BA IV, tak píšte, kto viete. 🙂

tin007
4. nov 2013

V sukromne ZS Finesa http://www.skolafinesa.sk/drupal/?q=node/382 je aj nulty rocnik, skola sidli v Devinskej Novej Vsi

macocha
4. nov 2013

Tak zhodou okolností zrovna dnes ma cestou z práce odchytili kandidáti na poslancov 😀 a okrem reklamných pier začali kecať čosi o školách. Tak som na nich strelila odboku, že zriaďte nultý ročník na ZŠ v Dúbravke. A oni že prečo, či nemám škôlku, ja reku mám, ale chcem nulťák. 😝 A oni že na Nejedlého bude. Tak som zvedavá, lebo na webe sa o tom nič nepíše.

oliinka
18. dec 2013

Ahojte prosím vás potrebujem poradit trápime sas malým j juli mal sedem rokov a je prvák,rok mal odklad,ale nieje to ešte vobec dobré,je hrvý,čo by ani tak nebadilo ale skor to,že na hodine nedáva pozor,skor tak nerozmýšla ako tie druhé decká,prihlási sa aj ked to ešte nevie,myslím vysledok,matematika je taká na trojku,píše pekne,a čítanie katastrofa,spojí hlásky,ale nevie čo prečítal,pani učitelka stále snami hovorí,že ho pošle do školky,ked sa nebudeme učit,ale mi sa učíme,len to ide pomaly,ako to mám riešit,prosím vás?

mokon
18. dec 2013

@oliinka podľa mňa ak nevie, čo prečítal, je potrebné vyhľadať poradenstvo cez školského alebo poradenského psychológa, možno potrebuje individuálny prístup a podľa mňa vrátenie nepomôže, takže hľadať urýchlene pomoc, držím palce

milenka74
18. dec 2013

@janka1011 Ahoj ja uz mam druhe dieta v nultom rocniku a som velmi spokojna.Dokonca sme teraz na inej skole,lebo u nas v meste su vzdy dve rozne skoly s tymto nultym rocnikom a som spokojna. Starsi syn je teraz prvak a velmi mu to pomohlo,uz je taky ostrielanejsi,take navyky ako prezut sa,kde dat veci,co mu treba,ze musi mat tasku tak uz mu take problemy nerobia,uz sa trapime len s pismenkami
Dcera robi tiez pokroky a tiez som spokojna s pristupom a neboj s aoni sa tam aj hraju,alebo ucia hravou formou cize ich neustvu 😉
mozem len odporucat 🙂

milenka74
18. dec 2013

@oliinka u nas vlani taketo pripady preradili do nulteho.Maly mal takych spoluziakov v nultom co prisli s prveho rocnika,to treba riesit so skolskou psychologickou pripadne CPPP

oliinka
18. dec 2013

@milenka74 dakujem a vy ste išli z prvého ročníka,či ako?do školky ho nechcem dat,pani učitelka hovorí,že na jahorčí,tak na trojky

milenka74
18. dec 2013

@oliinka nie my sme isli zo skolky do nulteho,ale pribudali mu potom spoluziaci v priebehu oktobra a novembra tak podla toho viem.
Porad sa so psychologom

oliinka
18. dec 2013

@milenka74 a sama od seba či ako?

milenka74
18. dec 2013

@oliinka a bola si s nim aj na testoch skolskej zrelosti kym ste isli do skoly?podla mna mozes skusit zavolat do CPPP a spytat sa ci pri takych problemoch potrebujes aj odporucanie skoly a ak ano tak povies ucitelke
na skole psychologicku nemate?

oliinka
18. dec 2013

@milenka74 ano boli sme a mal vtedy odklad,neviem či máme,skusím sa s učitelkou dohodnut ešte,ale bez mojho suhlasu hádam nemá nárok dat dieta niekam

macocha
18. dec 2013

@oliinka jednoznačne oslov CPPPP, podľa toho čo píšeš sa mi zdá prístup učiteľky neprofesionálny, ale ťažko súdiť takto na diaľku. Ak sa učíte, si dostatočne dôsledná a aj tak po pár mesiacoch sú to trojky, tak asi treba iný prístup. Oni tam poradia Tebe, zvážite ďalší postup, ale z CPPPP môžu ísť aj do školy. Ale samozrejme učiteľka musí byť ochotná spolupracovať. A treba dať pozor, aby to CPPPP bolo rovnaký okres ako škola. Viem, znie to divne, ale je to skúsenosť jednej kamošky... 🤐