Nultý ročník
Ahojte,má niekto skúsenosti s nultým ročníkom? Zapísala som tam od septembra dieťa, ale keďže názory sa rôznia, mám pochybnosti, či som urobila dobre.Budem rada, ak sa podelíte o vaše skúsenosti, či to dieťaťu dalo viac ako napr. škôlka.
dobrý den mám syna, ktorý je aprílový, ale tiež mám problém s rečou - nevyslovuje sikavky, r, ideme na testy zrelosti, je tu niekto z Martina? kde mu dieťa chodí do nultého ročníka? my sme chceli zapísať syna na evanjelickú školu v martine má aj ona nultý ročník? dakujem
..aby dieta nastupilo do nulteho rocnika musi byt splnena podmienka, ze pochadza zo socialne znevyhodneneho prostredia ...ta podmienka tam musi byt splnena
Nultý ročník základnej školy je určený pre deti,
ktoré k 1. septembru dosiahli fyzický vek šesť rokov,
nedosiahli školskú spôsobilosť, pochádzajú zo sociálne
znevýhodneného prostredia a vzhľadom na sociálne
prostredie nie je u nich predpoklad zvládnutia vzdelá-
vacieho programu prvého ročníka základnej školy....
..skolsky zakon.....
Ahojte, mala chodi do nulteho rocnika. Zijeme v CR - obidvaja s mm sme Slovaci-1. dovod. Dalsi, ze ma diagnostik. ADD a vyvojovu dysfaziu...
Naucila sa toho hrozne vela, este pred par mesiacmi som sa bala, ze ani od sept. nezvladne prvy rocnik, ale uz sa naucila sama citat ( asi od oktobra), velkym tlacenymi pismenami pise asi o septembra uz sama.
Este ma trapi grafomotorika a hruba motorika. Mame este polroka tak snad trochu este zapracujeme. Je to skutocne omnoho lepsie ako skolka. Maju rezim ako v skole, normalne predmety CJ, matematika, vytvarna vych., telocvik, pocitace, rozpravaju sa o vsetkom - maju tematicke celky - rodina, vianoce, u lekara, vesmir, priroda, povolania atd.
V triede je 13 deti, bud cudzinci al. deti s problemami - ADD a pod. ziadne dieta zo spominanej mensiny nemaju...
Ahojte, môj Miško chodí tiež do prípravného ročníka a nepochádzame zo socialne znevyhodneného prostredia a v triede ani žiadne také dieťatko nemaju, všetci tam maju nejaký zdravotný problém. Odklad dostal na základe doporučenia z CPPP kôly tomu že bol veľmi hravý, nepozorný a mal problém s motorikov a za ten pol rok dosiahol neskutočný pokrok, som veľmi rada že sme sa takto rozhodli aj keď sme veľmi zvažovali. Upravila sa mu motorika, pozornosť, veľmi rýchlo si zvykol na školský poriadok aj keď pani učiteľka hovorí že nie vždy sa mu podarí prehovoriť až po vyvolaní 😀 väčšinou vykríkne skôr ako ho vyvola 😀 Takže v konečnom dôsledku som neskutočne rada že sme sa rozhodli pre odklad lebo teraz už vieme že 1.ročník zvládne v pohode a hlavne bez stresov a nervov. 😎
@adkaw prosím ťa a do ktorej školy chodíte? moja bude mať síce len 5 rokov, je augustová ale chodíme na logo a tam mi to spomínala logopedička, lebo má nešpecifickú poruchu reči. ešte uvidíme, či pôjdeme, v podstate máme ešte skoro rok a pol, ale zisťujem možnosti, aby som bola pripravená.
@hannka22 vyzerá to tak, že ja a psychologička máme iný názor, teda že nultý ročník nie je len pre zaostalejšie, slabšie deti a zo sociálneho prostredia. Syn začal chodiť do nultého ročníka súkromnej školy a má 4 a pol a práve preto, že je šikovný. Škôlka i keď súkromná nebola preň vhodná. Nemá žiaden problém, od malička je šikovnejší ako ostatné deti v niektorých oblastiach, inak je o ako obyčajný chlapec. Má rád deti aj sa pobije, aj poslúcha aj hnevá..Pôjde skôr do prvého ročníka, ale to až na základe vyhodnotenia testov a psychologičky a pani učiteľky.
Ahojte. zaujala ma VAsa tema a cchela by som sa opytat ci viete aj odporucit skoly v Bratislave kde je nulty rocnik. Mam augustoveho a blizi sa zapis do prveho rocnika. Ma dni kedy je suci do skoly a dni kedy ma vsetkych a vsetko na haku a do skoly nie je sposobily. Vytaca ucitelky v skolke tak ze by sa ho radi aj zbavili ale zas su take co tvrdia ze do skoly nie. Cize nulty rocnik mi vychadza ako celkom dobre riesenie. Kym chodil do sukromnej skolky, nielen nemcina sa na neho nalepila ale i ako maly vela pracovali s roznymi materialmi a kreslili. presli sme do statnej skolke ked povie ze nie tak ho nechaju a potom tvrdia ako nevie kreslit, ako sa neprisposobi atd.
cencula
@cencula AHOJ AJ JA SOM Z MARTINA, boli sme na zápise v nultom ročníku v Záturčí, syn je augustový, velmi bystrý, čistá reč, ale hravý a nesústredený, v škôlke nechcel nič kresliť, vyrábať...... je športovec, závodne lyžuje, pláva, miluje bicykel a trialovú kolobežku, skrátka neposedí, hneď vonku a behať...... takže volíme nultý ročník. Boli sme aj včera v EVANJELICKEJ na zápis do 1.ročníka ale povedala som im že chcem odklad a že som bola na zápise v Záturčí kvôli nultému ročníku a povedali že dobre, že mám prísť o rok znovu na zápis do evanjelickej po absolvovaní nultého ročníka. Verím že mu pomôže, moje kamarátky tam mali deti a sú veľmi spokojné, odporúčajú mi to všetky, že nič lepšie nemohli pre deti urobiť ako dať ich do nultého, všetky deti boli normálne, len hravé a našťastie tam nemali rómov ani žiadnych asociálov. Pevne verím že ani my nebudeme mať
Prosím vás viete mi poradiť školu kde je nultý ročník? Ale nie pre deti s poruchami alebo z znevýhodnených rodín.
Ďakujem
No je to trochu chaotické medzi rodičmi. Ja viem tak, že nultý ročník je pre deti..bla bla bla, a zároveň zo socialne znevýhodneného prostredia. ALE prípravný ročník je niečo iné, tam nie je táto podmienka. V praxi to znamená asi toľko, že nultý platí štát a prípravný väčšinou doplácajú rodičia. Ale pravdepodobnosť, že príde domov s malou ZOO vo vláskou je minimálna 😝
Viete mi niekto povedať, ako Vase deti zvladali nulty/prípravný v jednej škole a prvý ročník v inej? Môj ťažko zvláda zmenu, nultý na našej spádovej nie je, musel by ísť inam (mám vyhliadnuty prípravný), no do prvého by som ho rada dala do spádovej, podľa mňa je dôležitejšie aby sme to mali kúsok z domu a nemuseli väčšinu dňa nervózni tráviť v aute nehovoriac o nepríjemnom skorom vstavani,a este do spádovej by mohol neskôr chodiť aj sam, ale veľmi sa bojím tých zmien. Naučí sa školským návykom v pripravnom a potom prask nové prostredie a decko rozhodene.
Ako ste zvládli zmenu?
Ahojte, je tu niekto z Presova, kto ma, alebo mal dietatko v nultom, alebo pripravnom rocniku?

@macocha dakujem,on je celkovo od malička pozadu trochu,či už s farbami,je citlivý strašne,ale vnimavý,krásne kreslí,píše,skladá puzzle....ale tak to čítanie je asi najhoršie