icon

Obvinenie syna z násilia v škole: Rady a skúsenosti

13. nov 2024

Syn bol včera obvinení v správe od pani učiteľky, že škrtil iného spolužiaka, výpovede sa líšia.
Nemôžem ani spať, tak píšem sem, z čista jasna mi prišla včera správa na edupage, večer o siedmej, že môj syn škrtil v pondelok spolužiaka a dnes mu iný žiak dal facku, tomu istému žiakovi, a že to už riešil aj otec žiaka, že písal pani učiteľke a máme im dohovoriť.
Zavolala som si syna, jednoducho sme sa ho pýtali až kým spať nešiel, s manželom, aj plakal, stále tvrdí, že nič neurobil, že áno niekto pani učiteľke povedal, že niečo spravil, ale že to je klamstvo. Stále mi to nejde do hlavy, hlavne preto, že nik ma neinformoval počas dňa, nedostal syn poznámku, ak to naozaj urobil, prečo ju nedostal?
Syn je druhák, nikdy nedostal totiž poznámku, pokarhanie už vôbec nie, stále sa pýtam na správanie syna, či je rodičovské, alebo keď sa niečo v škole rieši, nikdy si syna nebránim. Je pravda, že posledné týždne spomína konkrétneho bitkára v triede, že sa s ním začal kamarátiť náš syn. Mám podozrenie, že to na syna hodil, resp že v tom má prsty a konkrétne ten bitkár šikanuje toho chlapčeka už dlhšie.
Slušne som napísala aj otcovi žiaka, preposlal len to čo poslalsprávu,,

janage
13. nov 2024

A pamätaj na to, že ako ja hovorím aj dobrí ľudia a dobre deti vedia robiť zlé veci.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
liv1
13. nov 2024

Logicky premyslaj nad tym, preco by si ten chlapec nieco take vymyslal, ked vie ze ak by nebola pravda bude problem. Obhajujes ho ze tomu neveris a podobne. Ze on by to neurobil ani ucitelka tomu neveri atd. Vidis jasnu zmenu spravania, zacal bitkara asi mapodobnovat a dopomahat mu. Zatrhni to cim skor a razne sa k tomu postav, ze sikana je nepripustna. Potom aby ste raz neboli prekvapeni, ze tomu sikanovanemu dietatu to prerastie cez hlavu, vybuchne a vasim detom ublizi.

ksenia16
13. nov 2024

vyplýva to z toho že on ti nehovorí pravdu, vyhovára. Možno sa boji alebo nedôveruje

autor
Autor odpoveď zmazal
janage
13. nov 2024

Kde je problém požiadať učiteľku nech syn s bitkarom netvorí viac dvojicu. Nech ich pri činnostiach dáva od seba.
Ty veríš synovi na 99% a keby syn prišiel s tým, že to čo sa deje tomu sikanovanemu sa stalo jemu, vtedy by si mu verila či nie?
Aj rodičia toho sikanovaneho veria jemu.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
mamina7070
13. nov 2024

no tvoj syn podla toho co poses sikanuje tiez je jedno ci len ruky drzi
porozpravjte sa. s nim aj jeho otcom objednala by som sa s nim do cppp a isla na to stretnutie a nezatvarala pred tym oci

a zakazala by som sa mu kamaratit s tym bitkarom a po dohode s rodicmi by som k nam pozvala toho byvaleho kamarata nech sa znovu spriatelia

janage
13. nov 2024

Osobne si myslím, že ak je syn tak ľahko ovplyvnitelny a teraz vidí, že je zle a veľmi, bude sa snažiť z toho dostať s minimálnymi stratami.
Zbytočne ho vypocuvat za mňa.
Požiadala by som učiteľku nech žiakov v triede odsleduju, a popýta sa ostatných deti.
A máš ešte šťastie lebo byť druha strana horkokrvná
a podla tu reakcií v diskusiách typu moje dieťa sikanujú. Polovica by už nabehla do školy a riešila s tvojim synom pred školou.
Si predstav, ze tvojho syna sikanujú, a druha strana ešte povie, že si vymýšľa. Pričom sama tvrdíš, že chalani sa skrtia, že sú tam bitkari, že tvoj k jednému z nich začal mať bližší vzťah. A zároveň jedným dychom, že on nič, on len tam bol?

portret7
13. nov 2024

Ak máš pochybnosti, trvala by som na prešetrení. Moj syn bol tiež obvinený, a nakoniec sa ukázalo, že ani nebol v škole, keď prišlo k podobnému incidentu. Chlapec, ktorý si vymýšľal, sa pri priamej konfrontácii priznal a rozplakal. Dovod nevedel vysvetlit.

autor
Autor odpoveď zmazal
negymama
13. nov 2024

ale zastavas sa syna.
ak sa skamaratil s bitkarom, co bije a sikanuje jeho byvaleho kamarata...nieco to o nom vypoveda. asi ho take chovanie pritahuje a paci sa mu.
Je manipulativna a ovplyvnitelny.
svagrovci mali takeho syna, navonok dobry a poslusny chlapec, on nikdy za nic nemohol, vzdy len ti "zli chlapci" ho na nieco nahovorili. Aj prispievat ci suhlasit so zlom je zle.
Jeho 3tyzdnovy novy "kamarat" nuti ine dieta nasilu kupit bezcenny naramok za 10eur..neskor bude co? vyhrazky?
Ries si svojho syna, buduj v nom moralne hodnoty, aby sa nepridaval na stranu nasilnikov a vydieracov.

autor
Autor odpoveď zmazal
janage
13. nov 2024

@portret7 len tu sa toto dialo viac dni po sebe. Jeden deň skrátenie, ďalší fackovanie.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
janage
13. nov 2024

Stretnutie rodičov fajn, ale čo konkrétne si od toho sľubuješ? Tam každý z vas sa vyjadrí v zmysle moje dieťa hovorí to a to a ja mu 100% verím. Teda ty svojmu,oni svojim. Takéto stretnutie ma zmysel až vtedy, keď sa prešetri v triede a zisti sa čo sa stalo
A teda pre mňa toto je jeden z dôvodov za kamery v triedach. A bolo by jasne presne co kto kedy.

janage
13. nov 2024

A úprimne z takej triedy, kde je agresívne správanie bežné a toleruje sa, by som dieťa brala preč. Hlavne ak je ľahko ovplyvnitelne

oblecenie99
13. nov 2024

Riešila by som to s učiteľkou, nech aj ona odsleduje situáciu, prípadne sa postupne spýtať aj iných detí v triede. Už aj môj škôlkar mi dokázal tak dokonale zaklamať do očí, že som zostala v šoku.
Čo je to dnes za módu medzi deckami to škrtenie? Syn mi o tom doma rozprával, vraj to ukazoval ich spolužiak, ktorý má staršieho súrodenca v škole. Toto čo aj ty popisuješ, nech už to robil ktokoľvek, je veľmi cez. Z takej triedy by som možno decko aj brala preč. A synovi by som zakázala kamarátiť sa s tým chlapcom.

ukgirls
13. nov 2024

ako matka by som stala za synom samozrejme ..ale chapem aj otca druheho chlapca... tvoj az take neviniatko nebude-ked sa prizera na sikanu a este podporuje toho zleho tym,ze ho neuda ... riesila by som ich rodelenie ..aj ked preradenim syna do inej triedy ... deti maju na seba vplyv a verim,tomu,ze aj en tvoj nebude take neviniatko ked je s nim,len aby sa zapacil a zapadol .. ked nevie pochopit co je to sikana nech im ucitelia pustia videa .. a poucia.. moja bola sikanovana-nastastie len chvilu a ver mi,ze ziadna sranda to nieje a to rovnakymi detmi ako popisujes tu ty svojho syna .. neviniatko doma ,ale za chrbtom autority cisty hajzlici

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
ivik4
13. nov 2024

Okamzite trvat na osobnom stretnuti vsetkych zucastnenych deti ,aj rodicov ak mozu prist. Mojho syna dokopali na zemi ,akoze hra na prvu pomoc. O 2 dni som bola v skole aj s detiskami a nim. Mladí sa mi bali aj do oci pozriet.
Tiez nevyzerali na pohlad zeby nieco spravili. Doveruj ale preveruj

martinka13
13. nov 2024

Chce to osobnú konfrontáciu aj s účasťou detí. Tam podľa mňa zistíte všetci pravdu. Detí budú už inak reagovať v prítomnosti dospelých a zrejme pocítia aj vážnosť situácie. Určite by som sa snažila synovi vyhovoriť kamarátstvo s problémovým chlapcom. Je dosť pravdepodobné, že aj on sám sa obáva šikany, preto ho chce mar radšej za "kamaráta". Je to nepríjemné, držím palce.

autor
Autor odpoveď zmazal