Obvinenie syna z násilia v škole: Rady a skúsenosti
Syn bol včera obvinení v správe od pani učiteľky, že škrtil iného spolužiaka, výpovede sa líšia.
Nemôžem ani spať, tak píšem sem, z čista jasna mi prišla včera správa na edupage, večer o siedmej, že môj syn škrtil v pondelok spolužiaka a dnes mu iný žiak dal facku, tomu istému žiakovi, a že to už riešil aj otec žiaka, že písal pani učiteľke a máme im dohovoriť.
Zavolala som si syna, jednoducho sme sa ho pýtali až kým spať nešiel, s manželom, aj plakal, stále tvrdí, že nič neurobil, že áno niekto pani učiteľke povedal, že niečo spravil, ale že to je klamstvo. Stále mi to nejde do hlavy, hlavne preto, že nik ma neinformoval počas dňa, nedostal syn poznámku, ak to naozaj urobil, prečo ju nedostal?
Syn je druhák, nikdy nedostal totiž poznámku, pokarhanie už vôbec nie, stále sa pýtam na správanie syna, či je rodičovské, alebo keď sa niečo v škole rieši, nikdy si syna nebránim. Je pravda, že posledné týždne spomína konkrétneho bitkára v triede, že sa s ním začal kamarátiť náš syn. Mám podozrenie, že to na syna hodil, resp že v tom má prsty a konkrétne ten bitkár šikanuje toho chlapčeka už dlhšie.
Slušne som napísala aj otcovi žiaka, preposlal len to čo poslalsprávu,,
@liv1 no musel to riešiť, lebo syn už nechcel chodiť do školy. Potešil to síce svojský, ale okamžite to zabralo.
Necitam ostatne, len poviem, ze som.zamestnana v skole, nie ucitelka. Minule bol druhak vyluceny z vyucka na zvysok dna, lebo buchol alebo nahovoril ineho na udretie ineho ziaka, presneneviem. Matka vyvolavala dva dni do skoly, ze chuda jej dieta, ono je dobrucke, doma starostlive o mladsieho, ze on nic on teraz place, lebo nic neurobil, nikdy by nebol zly. Pritom to dieta "poznaju" vsetci jeho ucitelia , uz od skolky vedia, ze nie je "svate dieta".
@margotka17 to je najhoršie riesenie, takéto riesenie by malo byt v krajnej núdzi, keď sa jedna o hrubú šikanu a všetky pristriedky na riesenie boli vyčerpane. Aj keď by sa jednalo o bitkára, tak dieťa sa nevie brániť dospelému. U nas by to skončilo tak, že buď volám na milého otecka políciu (deti, tehotné zeny,… majú špeciálne postavenie) alebo by za krk milého otecka niekto iny zdvihol. Toto je úplne cez čiaru. Mily otecko mal iba stastie, že nenatrafil na rodicov, ktorí by to riešili. A ak bola prítomná ucitelka, tak by som napichodovala aj s inšpekciou. Stalo sa nám niečo podobne, keď syn ublížil (nechtiac) nedotknutelnemu dievčatku v triede, bolo to raz a aj sa ospravedlnil, a rodičia si odchytili syna. Ako sa mal brániť dospelým? My sme urobili obrovsky cirkus. A to sme typ rodicov, ktorí by si vždy overia situaciu a keď syn pochybí, tak to riešime.
@portret7 ten bitkár jeho syna bil, robil mu zle, bral mu desiatu, musel kupovať sladkosti a dávať ich bitkarovi, ničil mu veci....
@margotka17 Tak sa na bitkára zahral dospelý tatko...
@margotka17 nezastávam si dieťa, ktoré robili zle. Hovorim o oteckovi, ktorý to takto nemal riesit. A v podstate mu ukázal riesenie konfliktu fyzickou silou a ešte oproti dospelému slabšiemu. Kam by to zašlo, ak by prišiel druhý otecko a pobili sa? V podstate mu ukázal to iste, čo robil agresor voči jeho dieťaťu.

@margotka17 inak ti poviem, ze toto by si zasluzil kazdy bitkar. Ja verim tomu, ze 9 z 10 pripadov by to pomohlo. Na niektore deti len takto. Nie bitka, ale ukazat silu, a zaroven vaznost situacie