icon

Odchod deti zo školy a z družiny - systém

winka99
3. dec 2013

ahojte maminy, chcem sa opytat ako u vas v skole funguje odchod deti zo skoly, z druziny....aky ma vasa skola system.
u nas to funguje tak....alebo skor nefunguje... ze deti ktore idu domov o tretej sa sami potuluju po chodbe a tie ktore ostavaju dlhsie, su v triede
pani vychovavatelka je len jedna, ja chapem ze sa nemoze rozpolit akontrolovat s kym deti odchadzaju a aj byt v triede s ostatnymi....len potom si syna najdem vonku pred skolou, alebo odide so susedou, ktoru neviem co napadlo, ze ho vezme domov, ked sme sa nedohodli 😠
jedno stastie, ze sme sa stretli na pol ceste, lebo keby sme sa minuli a ja by som po pol hodine cakania v skole zistila ze sa mi syn vyparil....tak neviem asi ma nesie sanitka

Strana
z2
zuzkaanicka
3. dec 2013

@sirell no, ale naco je taky zoznam, ked niekto zazvoni (pochybujem, ze maju kameru) a nikto to neskontroluje podla zoznamu-to je naozaj zaujimavy pristup zo strany skoly 😖 ... ale fakt je, ze na vacsine skol to takto funguje, bohuzial 😖

sirell
4. dec 2013

@zuzkaanicka obavam sa, ze to nie je len pristup nasej skoly, ale vacsina velkych skol takto funguje. aj keby mali pri zvoncekoch kameru, tak vychovavatelky nemaju sancu kontrolovat kto prisiel, kedze deti sa po 16-tej hod. postupne zbieraju do jednej triedy (v sluzbe zbernej triedy sa strieda možno 15 vychovavateliek?) takze nemaju sancu poznat vsetkych rodicov (opravnene osoby) - u nas je na prvom stupni 18 tried.. okrem toho vonku stoji vzdy viacero rodicov, takze niekedy je aj trosku chaos, kym zo zbernej triedy mi poslu dieta domov. takze je to naozaj len o tom ze dieta musi vediet s kym moze odist zo skoly. ☹

zuzkaanicka
4. dec 2013

@sirell no, ved som pisala, ze je to takto na vacsine skol ... dcera chodi tiez do "velkej" skoly, takze tam je totalny chaos, ale tam bola aspon ta vyhoda, ze ked som prisla pred 15:30, tak som sa dostala rovno pred triedu a dostala som dieta "z rucky do rucky" 🙂 ... je to tazke, ma aj skola pravdu, ze sa im nemoze len tak niekto potulovat po skole ... uz ostava len nejake karty vydat a tak sa dostat k svojmu dietatu 😉

juliagregor
4. dec 2013

u nas vydaju dieťa len rodičovi alebo inej osobe, ktorú dopredu zahlásim... deti su v družine, alebo s učkami vonku... škola je zodpovedná za deti až do konca vyučovania a družina je jej súčasľou... to ja by som sa už sťažovala

elenita
5. dec 2013

Ahojte dievčatá, sestra býva v BA a tam tiež viem, že to funguje tak, že rodičia do priestorov školy nesmú a nesmú si teda ani vyzdvihnúť dieťa priamo pri triede, čo sa ani mne ani trochu nepáči....ale viem, že sa to robí hlavne kvôli bezpečnosti učiteľov...mali tam už prípady fyzického násilia, kedy nespokojný rodič prišiel učiteľa vyfackať...a aj horšie 😖 Úplne od veci je táto doba.

xxmargaretka
5. dec 2013

u nas sa na zaciatku roka spisoval zoznam kdo moze dieta vyzdvihnut..
deti po skonceni vyucovania berie z triedy na obed druzinarka a odtial idu do herne,alebo von,ale vzdy sa do 15.30 vratia do budovy(doteraz to tak bolo)..
dieta si mozme vyzdvihnut bud do 13.30,alebo potom po 15.30 kedze vtedy je na vratnici dozor ktory na zaklade listocka kontroluje ci dieta naozaj berie do telefonu nahlasena osoba..cize zvoni sa a druzinarka sice nevie kdo naozaj volal,ale odkontroluju si to na vratnici..

bibina32
6. dec 2013

My máme tiež napisane, že v párny týžden chodí sám o pol tretej a nepárny chodí manžel pre neho, ináč mu napišem papierik, ked chcem aby ho pustili skôr. Bez papierika nepúšťajú.

Strana
z2