Rozbité okuliare v družine

29. sep 2022

Dobry den, dnes mi volali z druziny v skole, ze syn pri hrani futbalu, zle kopol loptu a zlomil okuliare ziakovi, ktory ho nehral. Ziadaju preplatit plnu sumu, nemala by sa zaplatiť len alikvotna cast? Tento rok skola nevyberala peniaze na poistenie veci v skole. Moj syn tiež nosi okuliare a dvoje mu tiez nechtiac zlomili, no bolo mi povedane, ze vychovávateľ nemoze dohliadat vsetko.

ukulela
29. sep 2022

toto by som neplatila, ine je, ked sa deti klbcia, ine, ked sa nieco stane na vyucku a nechtiac., skola ma mat poistenie. pisem to s vedomim, ze moje dieta okuliare nosi a viem, co to obnasa. argumentuj vasimi pripadmi a vysvetli to tak aj rodicom ziaka.

syslik81
29. sep 2022

chlapec mal sediet tak aby ho lopta nezasiahla... to je vina uciotela a nic by som neplatila

januska12323
29. sep 2022

Nič by som neplatila, majiteľ si mal dávať pozor.

stanulienkat
29. sep 2022

@syslik81 prepáč a aká je vina učiteľa? To snáď nemyslíš vážne?

Autorka-ak budú rodičia toho žiaka trvať na nejakej náhrade skody, tak nejaku alikvotnú časť by som sa s nimi určite dohodla. Okuliare sú drahá záležitosť.

syslik81
29. sep 2022

mali oddelit deti co necvicia od tych co cvicia.. a nic by sa nestalo .. vzdy to tak byvalo ...

merlinja
29. sep 2022

@syslik81 a kde ich mali dať? A dozor pre extra skupinu zabezpečí kto?

autor
29. sep 2022

@syslik81 no maju spolocny velky dvor

marfikchov
29. sep 2022

@syslik81 ja ako vychovávateľka v ŠKD si neviem predstaviť, kde dám sedieť dieťa, ktoré nechce vykonávať pohybovú aktivitu a sme na pobyte von.

simca06022011
29. sep 2022

A ako tvoj syn tomuto mohol zabranit? hral sa tam futbal, bolo treba davat aj okolo pozor. Boal to nehoda. Trieda by mala byt poistena. Mozno by som sa dohodla na nejakom prispevku, urcite by som ale okuliare cele nikomu neplatila. neurobil to narocky, normalne hrali futbal.

simca06022011
29. sep 2022

Inak ma napadlo, ze sposobenu skodu taktuo niekedy ma aj poistka domacnosti zahrnutu, ak mate nejaku, mozno to mate poistene 🙂

kacena4
29. sep 2022

urvite zaplatit olnu cenu okuliarov a bud rada ze sa mu nic nestalo mohol mat uraz. mudi si na toto davat pozor. u nas v skole vdzy preplacaju rodicia. ako k tomu pride poskodeny rodic aby kupoval nove brile ked uch dieta si ich strazilo a poskodil ich niekto iny??

skeblicka77
29. sep 2022

Stalo sa to môjmu synovi na ihrisku, aj keď nie v škole. Zaplatila som len polovicu, po predložení bloku a to som nechcela nič, lebo som toho názoru, keď decko hrá futbal, okuliare má odložiť. V tomto prípade by som urobila rovnako, zaplatila max polovicu, pretože v družine sú deti 6-10 rokov, čiže nekopaju tsk silno, aby kopol niekde do diaľky a rozbilo okuliare. Dieťa, čo ma okuliare ma byt poučene, že sa ma zdržiavať ďalej od takýchto hier.

luliu
29. sep 2022

Školy sú poistené proti úrazom a isto nie proti poškodeniu veci. To si riešia rodičia. A vína učiteľa? To nemyslíte vážne, každý vinný, len nie ten čo to spôsobil. Určite by som prispela, resp. zaplatila celé, keby to moje dieťa sposobilo

liloastitch
29. sep 2022

@kacena4 pozor si malo dávať aj "poškodené dieťa" . Nesedím v blízkosti detí čo hrajú futbal predsa, vina obidvoch. Zaplatila by som Max polovicu.

vevesh
29. sep 2022

Prave preto platim detom poistenie okuliarov, aby som sa potom nemusela natahovat, kto co kde s kym....a ja by som nezaplatila. Dieta nemalo co byt v blizkosti futbalovej hry a ked, tak si malo okuliare chranit. A to hovorim ako matka 2 okuliarnikov, co sa nam tiez takto prihodilo, ze nechtiac spoluziak buchol-stava sa, dieta dava na 2x pozor a poistenie nahradi skodu...🤷‍♀️🤷‍♀️

marianeta
29. sep 2022

Plnú sumu? Veď ten rám či skla môžu mať aj rok, či dva a už dávno nemajú hodnotu ako nové.. Nebol to zámer, ale nehoda.. Dala by som ako kompenzáciu max.polovicu( aj to by som si dobre rozmyslela). Syn má tiež okuliare, a vždy mu prizvukujem, že ak aj na TV necvici a musí tam niekde byť, nech si ich dá dole, lebo nikdy nevie či mu nepristane lopta na tvári..
@vevesh a to je nejaké speci poistenie, či v rámci úrazového? Syna má okuliare za180€, a každý deň trpnem, v akom stave ich prinesie, ak ich prinesie vobec..

vevesh
29. sep 2022

@marianeta v optike, kde som kupovala, vzdy kupujem aj poistenie okuliarov. A zvlast pri takych sumach. Je v nich hradene akekolvek pokazenie, znicenie a pri detoch do 15rokov aj strata. Ak sa pokazia, staci doniest pokazene a poistka preplati nove podla poistenia (my mame 20 eur samohradenie, zvysok sumy preplati komplet poistka).

marianeta
29. sep 2022

@vevesh aha.. Tak mne nič také neponúkli keď sme kupovali okuliare.. Možno to neposkytuje každá optika..

cucoryedka
29. sep 2022

Nase deti maju obaja okuliare, stala sa nehoda, je to velmi neprijemne, ale ja by som sa s dotycnym poskodenym rodicom dohodla na max. polovici, kedze poskodene dieta bolo neumyselne zasiahnute a Vas syn nechtiac kopol loptu nestastne. Ja ucim nase deti tak, ze ked nieco niekomu omylom pokazia musim to vediet, a skodu napravit (za 11r. co ma dcera a 10 r. co ma syn som to riesit nemusela, ale su pouceni). K tomu, ci davat okuliare dole, dcera ma tak vysoku dioptriu, ze bez nich vidi velmi slabo, okuliare mat musi. U nej stoja okuliare 200e, kvoli vyske dioptrii ma vacsie stensenie. Dalej velmi by som sla opatrne ci na sport dole alebo nie - z dovodu, ze neviete ako ten chlapcek vidi/nevidi, dcera je iba na plavarni bez okuliarov, syn si dava pri sportovych hrach okuliare dole. Drzim palce! 😊

autor
29. sep 2022

@cucoryedka na telesnej a sportovom kruzku si sam dava okuliare do obalu, toto sa stalo v druzine 🙂

autor
29. sep 2022

Uvidim, co zajtra doriesim

letfenixa
29. sep 2022

Škola ma žiakov poistených úrazovo, ale nie na poškodenie majetku. To je vec rodičov.

@stanulienkat vždy je to vina učiteľa, na to nazeabudaj!

cucoryedka
29. sep 2022

Chapem v pohode, toto je cisto podla indivindualnych potrieb dietata. Este ak bol spominany dozor ucitelky - vychovavatelky, do toho by som ju netahala, su veci, ktore nema sil ustriehnut. Ale je to len moj nazor.

evinka400
29. sep 2022

Tiez sa nam to stalo a tiez v druzine. Ale my sme akurat chceli menit ramik, tak peniaze sme nepytali. Na tvojom mieste by som sa zariadila podla toho, ako dlho to dieta tie okuliare ma. Nech sa preukazu blokom.

sundew
29. sep 2022

@skeblicka77 to snad nemusis vazne napisat taku to blbost! Ma si dat dole okuliare?? A vies na co vobec tiè okuliare slúžia???

marca12
29. sep 2022

@skeblicka77 nekopu silno? Kedy si naposledy videla chlapcom pri zapale hry?

terezka1947
29. sep 2022

Toto je sporna situácia.
Podľa mňa nie je na vine nikto,lebo zlý úmysel tam nebol.
No skús podebatit s rodičmi,že niečím prispejes z dobrej vôle,ale platiť celé okuliare???
@vevesh kde si dávaš poistovat okuliare?na Slovensku?

skeblicka77
29. sep 2022

@sundew nie, neviem načo sú okuliare, skus mi to vysvetliť 🤦‍♀️, dieťa ktoré nosí okuliare si jednoducho musí dávať väčší pozor a od toho sú rodičia, aby to pripomínali.
@marca12 tak ale zasa iste nekopu tak, že trafia ďalšie decko do diaľky, museli sedieť blízko

vevesh
29. sep 2022

@terezka1947 napriklad
https://www.grandoptical.cz/sluzby/grandoptical...
Staci sa aj v optikach popytat. V rakusku a nemecku to automaticky ponukaju, na sk sa fakt musis pytat kto a kde ti toto poisti (a ta akych podmienok, ako to je uz u poistiek zvykom).

terezka1947
30. sep 2022

@vevesh a využila si to?