Odklad nástupu do školy pre výslovnosť? Vaše skúsenosti a rady
Caute baby. Co by ste prosim robili na mojom mieste? Dcera by mala v septembri nastupit do skoly. Mali teraz depistaz v skolke. Vedela vsetko, nic jej nerobi problem, ucitelky sa vyjadrili ze po rozumovej stranke ma na to aby sla do skoly. S cim je ale problem tak rec. Pismena ako c, s, z, č, š, ž v jej podani zneju takmer rovnako, R este tiez nevie.. na logopediu samozrejme chodime,ked sa snazi tak v kratsich slovach a aj po jednom ich vyslovi pekne.. len sa to este neprenieslo do kazdodennej reci. Doma trenujeme, opravi sa uz niekedy aj sama.. ale problem je ten ze v skolke povedali ze je mozne aj zvazit odkad, aby sa jej deti neposmievali atd. Ale zas sa bojim ze by sa mohla v skolke rok nudit kedze uz vsetko ovlada co ma (okrem ineho popri starsom bratovi sa uz naucila aj scitavat do 10, atd atd) vy by ste take dieta dali do skoly ci by ste dali odklad? Dakujem za nazory.
@misicka31 vyslovit slova aj pismena vie.. len to potrebujeme preklopit do beznej reci aby si vytvorila ten navyk..
Návyk na čo, správne vyslovovanie? Veď to znamená,že to nevie. Nerýpem,aj syn má problém s výslovnosťou.Ak bude mať takýto problém v predškolskom ročníku,určite budem zvažovať odklad.
Dcera mala teraz tiez depistaz v skolke.vsetko ok,ale tiez nam napisali ze ma zlu zrakovu pamat,pritom doma hrame pexeso ci ine hry a pamat ma vybornu,.ked som to konzultovala s triednou,povedala mi ze to netreba brat do uvahy,pretoze deti su tam casto nervozne,pod tlakom,a moja dcera ked je nervozna alebo sa hanbi,tak radsej povie ze nevie,ale triedna ju chvali ze je velmi sikovna aj ked robia pracovny zosit..a tiez mi ucitelka povedala,ze vela x sikovne deti na depistazi pohoria a lajdaci exceluju.
Cize ja by som dieta dala,kopec deti aj v dcerkinej triede velmi zle rozprava,ale to neznamena,ze nie su pripraveni ist do skoly.
@mariynka preoac ,ze som sa tu tak pripla...chcela som sa opytat, pri rieseni odkladu,potrebujem aj pisomne vyjadrenie logopedicky? Ci len vyjadrenie z cpp?
Ahoj môj malý je šikovný len mal horšiu motoriku a síce rozpráva ale nevie Ľ a R a chodíme k logopedicke a dávam ho nevedel ani Č a Š ale pekne sa naučil a do školy ide aj keď odporúčali odklad,Ty sa zariad podľa seba ako to Ty citiš ani prvého neodporúčali kôli hyperaktivite a zvládol to nadmieru lepšie ako som cakala

Ona neovláda všetko čo má,neovláda základ a to vysloviť písmeno,slovo.Ja by som v takom prípade dala odklad,ako bude čítať?Šikovná,všetko vie,no neukameňujte má ale nie,nevie.