icon

Odovzdanie dieťaťa rodičovi

17. okt 2021

Ahojte
Potrebujem poradiť. Môže pani učiteľka v škôlke keď po dieťa niekto príde, dieťa z triedy do šatne pustiť samé? Totiž neraz sa stalo, že sme prišli pre dieťa zazvonili a prišiel spolužiak že kto ide domov, povedali sme meno a tak dieťa poslali. Učiteľka neprišla dieťa "odovzdať".
Kameru v škôlke nemáme, takže môže hocikto pre dieťa prísť. Jedná sa o dieťa v predškolskej triede.

Strana
z3
elizabet173
18. okt 2021

@dadis čítaj pozorne, tu nejde o to, že by rozvedená matka nechcela dávať otcovi dieťa, ona na to totiž ani nemá právo. Otec má taký istý nárok na dieťa, ako matka, ak to nie je inak upravené súdom. Ak je otec ťažký alkoholik, závislý na tvrdých drogách, tak to súd upraví inak. A ak sú odôvodnené obavy, že môže napr dieťa uniesť do zahraničia, tiež má súdny zákaz dieťa preberať. Ešte si nepočula o tom, že dieťa otec vyzdvihol zo škôlky a zmizol aj s ním v zahraničí?

amelie2017
18. okt 2021

@dadis sice nezijem na SK, ale minuly tyzden isla v meste, kde som kedysi zila mama po ulici so svojim synom a 5 rocnou dcerou. Chlap na kolobezke s kuklou na hlave zdrapil malu a uhanal prec. Mama bezala za nou, dcera kricala a vdaka duchapritomnosti jedneho vodica dodavky, ktory mu zablokoval cestu, malu neuniesli. Tiez som sa tam citila bezpecne, ked som tam zila.

dadis
18. okt 2021

@elizabet173 ved pisem, ak maju v skolke pripad komplikovaneho rozvodu, tak su o tom ucitelky informovane...zbytocne sa tu nafukuje uplna banalita, za tym si stojim

maciatkolulu
18. okt 2021

@amelie2017 a kde to bolo prosím ta?

amelie2017
18. okt 2021

@maciatkolulu palma de mallorca

autor
18. okt 2021

@dadis tebe nie, ale bohužiaľ nir každý ma také šťastie

maciatkolulu
18. okt 2021

@amelie2017 aha, to sa mu prosím ta ako podarilo udržať rovnováhu na kolobežka a aj dieťa držať, moja dcéra keď jazdí so synom, musí si ho tam doslova uložiť, aby sa rovno pohli, hovorím o elektro...

amelie2017
18. okt 2021

@maciatkolulu toto sme sa vsetci pytali, prislo mi to neuveritelne, ale znama to videla na vlastne oci.

simca06022011
18. okt 2021

@dadis no to ze ty nevidis dovod na to, neznamena, ze nie je, teraz netreba hned filmové pripady ked unesu dieta nejakemu podnikatelovi.. napr. chorá teta/babka a strati sa s dietatom, rozvedení rodičia a napr. Maju určené stretavanie v určitej dobe a pride si po dieta otec, babka, hocikto bez toho ze mama o tom vie... Su to somariny niekedy, niekedy nie.. Ale pre mamu stres stale. Mne len raz vyzdvihla svokra dcéru zo školy bez toho ze som o tom vedela, tak bol iny cirkus za to (okrem toho ze som po malu prišla, zbytocne, po ten sok kym som zisitila kto ju vlastne zobral...). nejde o právo a nepravo, ja ako zodpovedny zákonný zástupca (ak mam dieta zverene a v tej dobe ma byt so mnou, tak proste som.. ci ma ocko a babka pravo byt a vnuckou alebo nie) musím vediet kde mam dieta, kto mi ho berie, kam a prečo... a nenervovat sa 😁 duplom skolkar... my mame kamaratku a ta si veselo odisla - zo skolky, nezamkynali, a 4r dieta odislo domov, nevsimli si... Neviem ako by to dopadlo keby nik nebol doma.

danieladeley
18. okt 2021

Ale preco to riesis tu a nie s konkretnou pani ucitelkou a pani riaditelkou? predpokladam, ze sa to nestalo raz, ani dvakrat, ak sa mi nieco nepaci, tak to riesim s kompetentnym. A v pripade vyzdvihnutia babkou, ak ju mas na splnomocneni, tak je to predsa ok ak ju odovzda babke.

elizabet173
18. okt 2021

@dadis vôbec nič sa nenafukuje, ani rozvod ešte nemusel prebehnúť, nemusel byť otec detí s ich matkou ani v manželstve, napriek tomu môže deti uniesť, ty si ešte v živote o takom prípade nepočula? Ale nech je to akokoľvek, učiteľka musí vedieť, komu dieťa odovzdáva. Ty si ale spojila dve úplne odlišné veci - spôsob odovzdávania dieťaťa učiteľkou zákonnému zástupcovi a to, že niektoré ženy nechcú, aby sa dieťa stretalo s otcom. Uznávam, že niektoré oprávnene, ale niektoré aj nie.

loginexistuje
18. okt 2021

ty si tu uz pisala raz a presne toto riesila podla mna si len kompenzujes nieco voci skolke ak je tvoja mama na splnomocneni tak jej ju ucitelka vklide moze odovzdat a nic neporusi a vyjdes z toho ako divna ty to je na vas ako sa dohodnete kto dieta vyzdvihne pre skolku je podstatne aby dana osoba bola na splnomocneni

elizabet173
18. okt 2021

@loginexistuje zakladateľka témy ale rieši to, že učiteľka nevie, kto pre dieťa prišiel, že dieťa neodovzdá zákonnému zástupcovi osobne. Je jedno, či je to matka, babka, alebo starší súrodenec, ak ho rodič splnomocnil, je to v poriadku. V poriadku nie je, že učiteľka dieťa pošle do šatne a toho, kto po dieťa prišiel nevidí.

autor
18. okt 2021

@loginexistuje pane Bože, čítajte s porozumením ... Ako píše @elanor ja riešim to, že učiteľka pošle dieťa len tak do šatne a NERIEŠI kto prišiel teda ak nemá takú schopnosť že vidí cez stenu.

Strana
z3