icon

Opakovanie 1. ročníka

1321987
4. máj 2022

Ahojte je tu mamina čo jej dieťa prepadlo v 1 ročníku?

vreckovka2
5. máj 2022

@petik22 ano, povinna predskolska by ciastocne toto mohla eliminovat, ale zase tento skolsky rok su prve deti v skolke povinne prvykrat. Tak som myslela, ze sa to bude tykat az ich, tak mi dava logika. Nemam toto teraz nastudovane, kedze som na rodicovskej..

1321987
autor
5. máj 2022

@nikha2809 a prečo prepadol?

1321987
autor
5. máj 2022

@nikha2809 a prečo?

markaterka
5. máj 2022

@1321987 ty nám napíš, prečo tvoje dieťa má prepadnúť, aby sme ti vedeli dobre poradiť.

1321987
autor
5. máj 2022

@vreckovka2 dcerka chodila do škôlky od 3r v od marca 2018 a v apríli mala 3 roky

janickacrazy
5. máj 2022

@1321987 takže ešte ti nechodí teraz do školy, či? až od septembra 2022 pojde

1321987
autor
5. máj 2022

@1321987
@majkabambulik dcérka mala od začiatku problém
Keď začali písať čiarky nezvládala
Boli sme aj v špecializovanom stredisku tam vyšlo že má slabšie myslenie pomaly hej zapaľuje
Ideme 16 mája či nemá disgrafiu dislekciu
Má problém písať dlhé vety krátke na 4 písmena to vie
A matematika tak isto príklady dakedy napíše dobre dakedy zle úplne
S učiteľkou máme dobré skúsenosti chce jej pomôcť

kvetinka75
5. máj 2022

@alka234 tak asi tam bude niečo, o čom nevieme. Nikto neprepadne len tak a hlavne nie v prvom ročníku

kvetinka75
5. máj 2022

@1321987 tak držím palce, nech diagnostika dobre dopadne a nájdete vhodné riešenie.

1321987
autor
5. máj 2022

@janickacrazy chodí od septembra 2021

1321987
autor
5. máj 2022

@kvetinka75 celá rodina sa trápime kvôli nej
Ešte čakáme bábo 😔

janickacrazy
5. máj 2022

@1321987 No ked to nezvláda, tak bude lepšie, keď bude prvý ročník opakovať, možno len nebola pripravená na školu. Predtým jej nerobili testy školskej zrelosti, ešte ked bola v školke?

1321987
autor
5. máj 2022

@janickacrazy no má školsku zrelosť
Aj s diagnostiky jej to vyšlo

nikha2809
5. máj 2022

@1321987 neviem už prečo.Ale možno ta poteším.Teraz je dospelý, má rodinu, super zarába.Je to kamarát môjho muža.To že prepadol v prvom ročníku absolútne nikto nerieši v jeho dospelosti len ja si to pamätám lebo som sa kamarátila s jeho sestrou.Mozno tvoja dcérka len nebola pripravená ešte na skolu

clovekoj
5. máj 2022

Takže podľa toho čo píše autorka, má dieťa znížený intelekt. Pravdepodobne bola v CPPPaP a tam to riešili.
Áno, je možné prepadnúť aj v 1.ročníku, ak sú na to vážne dôvodu a v tomto prípade to odporučí aj CPPPaP. Tam je potom dôležité zistiť čo najpresnejšie úroveň intelektu a podľa toho postupovať ďalej.
Aj deti so zníženým intelektom môžu vychodiť bežnú základnú školu, škola mu vypracuje IVP a budú s ním ďalej aktívne pracovať.
Iba v prípade, ak by malo dieťa výrazne podpriemerný intelekt, tak len vtedy sa dá uvažovať o špeciálnej škole. Ale ani to nie je vždy nutné. Dieťa môže postupovať podľa iného variantu vzdelávania aj v bežnej škole, len na vysvedčení to bude mať uvedené.
Ono možnosti riešenia je veľa, len ide o to kde je hranica a aká je ochota zo strany školy a pedagógov.
Ale to by bolo na dlhú debatu 🙂

1321987
autor
5. máj 2022

@nikha2809 no ale ona je sikovna veľmi vo všetkom
Je samostatná
Rada sa rozpráva s novými ľuďmi veľmi spoločenská je
Len to ucenie jej nejde
My sa trápime doma

clovekoj
5. máj 2022

A veľký rozdiel je medzi IQ a EQ. Deti s poruchami učenia, zníženým intelektom môžu mať úplne normálne, alebo aj vysoké EQ, môžu byť okolím plne akceptované, obľúbené, radi pomôžu, s každým sa dajú do debaty, rozdelia sa, zvládajú samoobslužné činnosti, môžu byť dobré v športe, ... .
Len ak príde na tému škola, učenie, aktívne vzdelávanie, dosahovanie výkonov, tak tam nastáva problém a zlyhávanie.

majkabambulik
5. máj 2022

@1321987 Blahozelame k dalsiemu baatku, ktore cakate. Nechaj nech sa dcerka taha dalej, ona nemoze prepadavat kazdy skolsky rok, lebo este nezvladla na 100% ucivo. Urcite ju nedavaj prepadnut! Ved ona krasne pise a aj pocita. Ak by som ja bola na tvojom mieste, tak by som poziadala riaditelku max.o asistentku na hodiny ako je pisanie, matematika. Vies, realita je taka, ze deti z komunit, ktore nevedia ani len drzat ceruzku v ruke, no uz podla veku sa im neda odkladat skolska dochadzka tak ani neprepadnu! Na konci sk. roka nevedia absolutne abecedu a nieto este pisat kratke vety ako tvoja princezna! Lekar neurolog by ti povedal, ze detsky mozog sa prudko vyvija. V puberte nastavaju obrovske zmeny a mozno sa budes cudovat, ale niektore mamicky, ktore mali svoje deti za absolutnych debilov v prvych rocnikoch by ti povedali, ze z nich vyrastli vysokoskolsky vzdelani ludia. Ak potrebuje trochu pomoct dcerka, tak ju hned neodpisuj medzi prepadlikov so znizenym intelektom, neboj sa, ona sa ti rozbehne a hlavne never vsetkemu co ti psychologovia o nej negativne popisu. Poznam mamicku, ktorej na CPPP dali papier, ze chlapcek ma x diagnoz, od autizmu, aspergera az po... Vyplakala sa, neriesila to a na odporucanie neurologa netlacila ani ziadne lieky, lebo mu nasli nejake zmeny na mozgu cez EEG. Chlapec dnes studuje tak, ze chce byt pilotom. V matematike exceluje a ten papier ona ukazuje vsetkym mamickam, ktore su nestastne presne ako ty! Zelam vela sil a trpezlivosti do ucenia.🌹

liesik
5. máj 2022

@1321987 ale v prvom ročníku? Nechcem aby to vyznelo nejak zle, no pokiaľ tam nie je zdravotný problém, tak si to nejak vysvetliť neviem

1321987
autor
5. máj 2022

@majkabambulik no vie držať len Pisat vety z logickeho hľadiska spojiť slová a to do vety súvislej
Matiku príklady raz úplne zle raz dobre vypočíta asi ako má naladu neviem čo sa jej deje v jej hlave
A číta záleží od slova dlhé nevie riadne prečítat iba v slabiky

vreckovka2
5. máj 2022

@1321987 super, že navštevujete odborníkov a máte termín na diagnostiku. Aj že komunikujete s učiteľkou. Len v tomto pokračujte ďalej. Nechaj si všetko poriadne vysvetliť v poradni. Radšej sa 4krát opýtaj na to isté, aby si v tom mala jasno a odchádzala čo najviac informovaná. Potom by som na tvojom mieste robila nejaké závery. Rozumiem, že ťa to veľmi trápi, ale nie je to žiadna hanba. Dcérka má problém a keď prídu na to aký, bude to určite riešiteľné. Dieťa sa mení, treba sa pripraviť na to, že to možno bude nadlho, ale to je v poriadku.
@majkabambulik dosť odvážne toto tvrdiť, pokiaľ si ako odborník dieťa nevyšetrila. Neviem teda, či si vôbec odborník. Ja som "vypiplala" niekoľko detí, čo mali rôzne problémy v učení a v správaní, ale teda netrúfla by som si takto poradiť. Jedná sa tu o konkrétne dieťa a nie o nejaký pokus a omyl, len preto, že tvojej kamoške to takto vyšlo.

1321987
autor
5. máj 2022

@clovekoj áno presne ona je sikovna všetko sa učí vie
Len to ucenie nám nejde😭😭😭😭

mariska1989
5. máj 2022

@1321987 a prečo keď bolo určite jasné že je slabšia ste ju nedali do špeciálnej školy tam sa učia pomalšie ich tempom .mám kamarátku a jej dcéra sa zle učila chodilo sa na vyšetrenia atď . Mala byť hodnotená úplne ináč , diktát nemala vôbec písať , skúšali aj asistentku no tu im nedali nakoniec v 3 ročníku v pol roku šla do inej školy a teraz ma 1,2

barb0renka
Autor odpoveď zmazal
kvetinka75
5. máj 2022

@1321987 netráp sa, sú veci, ktoré človek neovplyvní. Počkaj, ako víde diagnostika a potom sa podľa toho zariadite. Ľudia majú rôzne problémy a všetko sa dá postupne d o poriadku alebo do stavu, že bude môcť normálne fungovať. Viem to z vlastnej skúsenosti. Stresy, nervy, človeka iba oslabujú a nič nevyriešia. A nakoniec sa nájde riešenie.

janickacrazy
5. máj 2022

@1321987 ved ju nechaj zopakovať prvú triedu, može jej to len a len pomôcť, tá spolužiačka zo synovej triedy je už štvrtáčka, prvú triedu zopakovala a teraz sa učí tak priemerne, dvojky, občas trojka, doležité je, že zostala na ZŠ a nešla do špeciálnej a zvláda to celkom fajn zatiaľ

1321987
autor
5. máj 2022

@janickacrazy neviem čo s nej bude neviem ako by sa jej nechcelo rozmýšľat nebere asi školu až tak vážne
Neviem čo sa jej moce v hlave

grilazka
5. máj 2022

@1321987 neuziva nejake lieky? Lebo aj lieky vedia otupit zmysly alebo ak je ospala po nich,tak sa jej nechce/neda rozmyslat.

1321987
autor
5. máj 2022

@grilazka žiadne lieky na co

majkabambulik
5. máj 2022

@1321987 Dakujem za odpoved, prosim nestresuj sa. Keby si bola ucitelka prvacikov, tak by si videla, ze je kopec deticiek, co su horsie na tom ako tvoja princezna, ale rodicia to nesleduju pod lupou, samozrejme, robia co mozu pre svoje deti, pracuju podla rady z CPPP. Urcite ti to vysvetlia na CPPP toho 16.5., dufaj, ze sa dostanej ku dobrej odbornicke, pretoze niektore mamicky tu pisali rozne skusenosti s pracovnickami z CPPP. Nestresuj sa, urcite jej pomahas a este pomozes. Dolezite je, aby si dievcatku nic nevycitala, nekricala ze nezvlada to podla tvojich predstav. Ono chudatko za nic nemoze.Daj vediet ako ste dopadli 16.5.