icon

Ospravedlnenka

maminuska
20. jún 2013

Poprosila by som o radu , mamičky ale aj mamičky učiteľky.
Syn pýta od mňa ospravedlnenku , vraj to p. učiteľka vyžaduje lebo sa nechce zúčastniť diskotéky o 20 hod. večer. Vraj je to povinné 😅. Pochopila by som keby to bolo o druhej , alebo aj o štvrtej ale povinný program o 20 hodine ?
V školskom zákone som nič také nenašla.

zuzanockamt
21. jún 2013

@mokon ved OK 🙂 😀 ... ty vies

maminuska
autor
21. jún 2013

@zuzanockamt a keby som zrovna nesuhlasila s tým ako bol syn hodnotený z matematiky , bez ohladu aké mám vzdelanie, mám na to právo a mám právo vyžadovať preverenie pred komisiou .
Aha pozor tu ide už o rodiča ktorý si dovolil vyslovit svoj nesúhlas , dokonca si dovolil znepríjemniť život učiteľovi , preto patrí medzi tých čo si maju deti radšej učit doma.
No vidím že niektorí svoje povolanie ponímaju veľmi zvláštne.

zuzanockamt
21. jún 2013

@maminuska jasne, mozes si kludne vyziadat pisomne prace, poziadat o komisialne preskusanie a pod. ... na to ma rodic pravo 🙂

dadulko1
21. jún 2013

@maminuska joj až mi je ťa ľúto, všetky supy z mk sa tu zlietli, väčšina z nich sú učiteľky, z učiteľských rodín alebo majú ešte malé deti, píšu, že takí rodičia ako ty znepríjemňujú učiteľom život, ja sa len pýtam, či je v poriadku, keď učiteľ znepríjemňuje život dieťaťu (tým nemyslím spomínanú ospravedlnenku), a tým aj celej rodine?! vždy je len chudáčik učiteľ, no žiak musí poslúchať, nič iné neexistuje. a k tým učiteľom, aby som bola spravodlivá, napíšem ešte toľko, že česť výnimkam. dobrý učiteľ nemá problém ani so žiakmi ani s rodičmi.

zuanach
21. jún 2013

@maminuska nikto ti tvoje práva neberie....ale ty svojho syna poznáš z domu a učiteľ vidí a hodnotí jeho celoročnú prácu na hodine...

evabb35
21. jún 2013

@maminuska Netreba na niektoré školské akcie súhlas rodiča?

zuanach
21. jún 2013

@dadulko1 učiteľ nepotrebuje, aby ho niekto ľutoval, nie je určite chudáčik....to ako vychádza s rodičmi je obojstranná záležitosť, načo si ale kaziť vzťahy ? nechápem

evabb35
21. jún 2013

@dejnas
@tea333
Ale však dospelí ľudia si nepíšu sami ospravedlnenky. Tam už ospravedlnenky sú stanovené v Zákonníku práce - od koho na čo a koľko bude za čo ospravedlnených hodín a dní. Takže tam by som začala pristupovať ku študentom nad 18 rokov ako ku zamestnancom školy a veru by ešte ľutovali, že im už nestačí LEN ospravedlnenka od rodiča.

dadulko1
21. jún 2013

@zuanach nechytaj ma za slovíčka, niekto tu písal, že ľutuje učiteľov pri takých rodičoch ako je maminuska, tak neviem prečo práve na môj príspevok reaguješ, čitaj poriadne celú diskusiu a reaguj na toho, kto označil učiteľov za chudáčikov. a nie je to obojstranná záležitosť, ale ja tu vidím tri strany, učiteľ, žiak a rodič, bohužiaľ veľa učiteľov je neobjektívnych a z toho vyplývajú problémy, zas nechcem tu písať len o učiteľoch, nie som voči nim zaujatá, samozrejme mnohí rodičia sú tiež na zamyslenie

dadulko1
21. jún 2013

učiteľ má vždy na výber, nikto ho v školstve nedrží, ale žiak na výber nemá, takže pokiaľ sa vám, pani učiteľky, v škole nepáči, choďte robiť niečo iné, urobíte dobrú službu sebe, žiakom aj rodičom

maminuska
autor
21. jún 2013

@zuanach čo to má spoločné s písomkou z matematiky ? Tá je jasná, je to ako sa povie čierne na bielom.
a ako tu niekto povedal 1+1 = 2 bez ohľadu na to či tie jednotky vymeníte.
Čo sa týka syna z matematiky mal jednotku , s matematikárkou som sa porozprávala a argument o tom že zlomky pred násobením nemal krátit aby sa pocvičil v násobení je absolútne scestný , v zadaní takéto niečo nebolo. To je len jedna z vecí . Zmiešané čislo je potrebné rozložit na zlomky , potom na rovnakého menovatela a následne sčitat aby sa dopracoval k vyjadreniu v zlomku., Načo použit postup menovateľ krát celé číslo + čitateľ a urýchliť to ked tento postup mi trvá pár sekund, kdežto iný postup aj 1,5 minuty 😅 . Lebo tak je to zaužívané 😠.

@zuanach nie vždy je to obojstranná záležitosť .
@evabb35 nemožno uplatniť zákonník prác na študentov, ktorí nemaju stanovený pracovný pomer a ani iný pomer.
@evabb35 ano na toto je potrebný suhlas rodičov

dejnas
21. jún 2013

@evabb35 študenti nie sú zamestnanci školy.... nie je možné preto k nim tak pristupovať podľa zákona.

zuzkat1
21. jún 2013

@dadulko1 nikto ma tam nedrzi,ja vsak rada ucim.lenze rozmaha sa tzv.ucitelsky komplex-t.j.kazdy si mysli ze moze ucit. Rodicia su pomaly nezvladnutelni.. napr. Das decku poznamku ze si nerobi ulohy a oni ti zavolaju ze jemu sa nechce a oni ho nenutia,alebo chces aby mal veci na prezlecenie oznacene...ubor atd..a oni ti vynadaju ze naco,ak strati kupia mu nove..a kopa dalsich veci...to je ok?

zuanach
21. jún 2013

@maminuska to bolo vseobecne.....

dadulko1
21. jún 2013

@zuzkat1 no vidíš ty máš také skúsenosti a ja ti verím, že to čo tu píšeš, je pravda, tak aj ty trochu pochop, napríklad maminusku, že to čo od nej žiadajú, je blbosť, proste mali pýtať súhlas od rodičov detí, ktoré sa zúčastnia, nejakej akcie mimo vyučovania. ja mám tiež momentálne dosť zlú skúsenosť s učiteľkou, nechodím za ňou, lebo ako povedala, nemá to rada, snažím sa dieťaťu vysvetľovať doma, že musí pochopiť učiteľku, aj keď mi je ho ľúto, pretože v deň, keď majú predmet, za ktorý ho buzeruje, ide s nechuťou do školy, pritom je to žiak, ktorý podľa tejto pani učiteľky, keby ani celý rok do školy neprišiel, tak by sa nič nestalo, lebo všetko vie

evabb35
21. jún 2013

@maminuska ale však ja som to myslela ironicky - keby neštudovali, tak by pracovali. Ale však upraviť školský poriadok podľa vzoru Zákonníka práce sa vždy dá. Len študenti by takúto zmenu ťažko psychicky niesli.

zuzkat1
21. jún 2013

@dadulko1 Ved ja ju chapem.len toto co tu riesi je malickost. Podla takych hluposti si ju zaradia ako "rypalku" a ked bude mat fakt problem tak ju uz tak budu brat...

zuzanockamt
21. jún 2013

@dadulko1 aj ziak, resp. rodic ma na vyber ... moze si najst skolu, kde mu vyjdu vo vsetkom v ustrety, pripadne si ho moze rodic ucit doma - I.stupen 🙂

maminuska
autor
21. jún 2013

@zuzkat1 neviem prečo nechceš pochopit že mne je uplne jedno ako ma učitelia zaškatulkuju , ked budem mat vážny problém tak sa k nemu aj vážne postavím .
Hodnotiť rodiča za rýpala len pre to že nedá ospravedlnenku , lebo je to blbost ako Brno je riadne scestné . Toto je však už vyriešené , povedala som že nedám , triedna povedal že dobre .. finíto. Uzavretá kapitola.

maminuska
autor
21. jún 2013

@zuzanockamt podľa Čaploviča asi už dlho nie

dadulko1
21. jún 2013

@zuzkat1 ale podľa čiej hlúposti si ju zaradia ako rýpalku?

zuanach
21. jún 2013

@dadulko1 nechytam za slovicka, reagujem na tvoj komentar....preco posielas robit ucitelov nieco ine, myslim, ze drviva vacsina robi tu pracu, lebo to beru ako poslanie, chcu to robit, preto to studovali...

..preco rodicia nekonzultuju problemy s ucitelmi, ale budu si otvarat usta na vsetky strany....dvojstranny ci trojstranny vztah je utopia, vacsinou rodicia riesia Len malichrnosti typu ospravedlnenka, pripadne sa nezaujimaju vobec o deti, nechodia na rodicovske.....ale najdu sa aj ziariace, nielen svetle vynimky, ktore sa zaujimaju naozaj o podstatne veci a spravaju sa aj k ucitelom s uctou, ved kazde povolanie si zasluzi uctu

zuzkat1
21. jún 2013

@maminuska pretoze to nechapem...lebo ked rype rodic vacsinou sa to odrazi na spravani voci dietatu...nemyslim obcas sa na nieco opytat ale na sustavne otazky o vsetkom co rodicovi "nedava zmysel"

dadulko1
21. jún 2013

@zuanach svetlé výnimky sú aj medzi učiteľmi, tých ostatných by som rada poslala robiť, zasa nečítaš, čo píšem, len to čo sa ťa dotkne, žeby trafená hus zagágala?
píšeš, že prečo rodičia nekonzultujú problémy s učiteľmi, no preto, lebo napríklad naša pani učiteľka to zakázala

denise.v
21. jún 2013

u nás na základnej to je taj ,že nám pošlu papier či sa dieta zúčastní ,ak ano tak ho vyplníme a podpíšeme a ak nie tak ho nevyplníme.Podla toho vedia kto sa zúčastní a nič neni povinné

maminuska
autor
21. jún 2013

@zuzkat1 toto čo si napísala je absolútna pravda. Rodič sa nepýta , neprotestuje zo strachu pred tým aby sa to nevrátilo dieťaťu . Je zaujímavé že si to vôbec priznala, že takto to teda chodí , a tomuto sa akože vraví profesionaita?

zuanach
21. jún 2013

@dadulko1 ja citam, dokonca velmi dobre, plynule a s porozumenim 🙂
tak sa treba obratit na riaditela skoly....ja som si nasla na rodicov cas aj ked som nemusela, nebol problem.....existuju aj konzultacne hodiny, vtedy ma byt ucitel k dispozicii....

maminuska
autor
21. jún 2013

Kamarátka vynikajuca právnička ked sa strhla mela okolo jej dcéry, ohladne toho že " údajne "porušila školský poriadok , chytila ho do ruky a zistila že je tam množstvo porušení , od ústavy , cez práva dieťaťa spísala to a poslala riaditeľovi s pohrozením že to pošle prokurátorovi , ktorý je oprávnený štátnu inštituciu vyzvať k náprave . Veľmi rýchlo sa teda škola rozhodovala či porušila alebo neporušila .

zuzkat1
21. jún 2013

@maminuska ja s tym nesuhlasim,ale sama sa tym riadim u malej skolke... Vies kedysi to tak nebolo,Lenze kedysi neboli ucitelia iba fackovaci panaci...toto spravanie vyplyva z frustracie podla mna... netusis kolko hluposti sa chce od ucitelov za ten plat..a potom este dojde rodic a komentuje vsetko co je nezmysel aj podla ucitela ale ma to nariadene a musi to robit.
Priklad:ked ideme s detmi na ihrisko tak musime vyplnit cestovny prikaz.

zuzkat1
21. jún 2013

@maminuska co napriklad?