icon

Otec školáka sa odmieta testovať

silviatko
6. feb 2021

Žienky čo by ste urobili ak by manzel povedal ze on nepojde na ziadne testovanie ze oni na to nemaju pravo
Teraz pozeram na tlacivo co maju odniest do skoly a tam musi doniest vytlaceny test..to co by ste robili no za vlasy ho tam nedotiahnem..on ma svoju dubovu hlavu a nepohnes

Strana
z2
katulienkax
6. feb 2021

Jeden rodič staci

laila18
6. feb 2021

@katulienkax napríklad naša škola si vyžiadala oboch rodičov, zdôvodnili to tým, že majú skúsenosť, že sa velakrat nakazil len jeden člen rodiny, a podľa mňa by to tak malo byť.
@silviatko pochopil muž, že nebudete mať nárok na OČR? 🤷 Neviem, treba mu to vysvetliť faktami, hlavne ak dieťa chce ísť tiež do školy

jana005
6. feb 2021

@silviatko stačí jeden rodič,
Tak choď ty

silvike
6. feb 2021

@silviatko U nas v skole vrak ani test nebudu chciet vidiet, nebudu ho kontrolovat. Vraj staci len tlacivo o bezinfekcnosti. Tak ako aj pred tym. Mimochodom moje deti deti ani nechcu ist do skoly, im je dobre doma 🙂 Ale teda ja uz som prave cerstvo otestovana :/

deti95060810
6. feb 2021

nemajú právo...takým ľuďom je demokracia ozaj zbytočná - jemu by bolo dobre v Číne , kde by ho otestovali raz - dva ani by si nepípol....
A výsledok - Čína s coronou nemá také problémy ako my tu na Slovensku....

hradnapani
6. feb 2021

u nas nepytaju, ani v skole, ani v skolke - len cestne vyhlasenie, ze mas negativny test. Cize tymto stylom tam budu nakazeni do tyzdna a mozu znova zatvarat.

zuzubb007
6. feb 2021

Stačí jeden rodič otestovaní, ale my mame podmienku aj v škole aj v škôlke, že dieťa musí nosiť len ten rodic čo má test, zároveň predkladáme kópiu testu

spoony
6. feb 2021

@hradnapani ak pýtajú zákonom predpísané tlačivo čestného prehlásenia, tak ak si ho prečítate celé, tak dole je uvedená príloha - kópia testu.

silviatko
autor
6. feb 2021

@laila18 jemu to je jedno podnika..on ma robotu

veronikaszabova
6. feb 2021

@silviatko tak ja som bola na teste len preto, aby mohol syn do skolky, inak mi je na dve veci 🙂 Muz pracuje, ten na test chodi.
Ak tvoj muz nechce ist, akceptuj to. Tiez by som muza netlacila do odberu, keby bol proti.
A tiez mam kamaratky, ktore deti nedavaju do skoly, lebo muzi sa nechcu otestovat - akceptuju to. --> u nas musia mat neg.test obaja rodicia

hradnapani
6. feb 2021

@spoony tak zo skolky nam vyslovene napisali, ze ho ziadat nemozu a ze sa spoliehaju na to, ze uvedu rodicia pravdu. Ale je pravda, ze nasa riaditelka ma obcas problem s pochopenim niektorych veci, takze zrejme je v omyle ona. Tak potom dobre, som rada, ze sa to bude overovat 🙂

laila18
6. feb 2021

@silviatko tak potom neviem v čom podniká ale ak sa stretáva s cudzími ľuďmi viac ako niekto v kancelárii s kolegami tak potom sa divime, že to na Slovensku máme také aké máme...🤷 U nás v rodine sestrička to nedoniesla z nemocnice, pravidelne ich testujú ale jej partner ako parketar tiež živnostník to doniesol domov a mal aj ťažký priebeh na to, že mladý zdravý chlap...ale to niektorým ľuďom môžeš hovoriť , pokiaľ to nechytia prípadne niekto z rodiny tak nepochopia 🤷

nikpa
6. feb 2021

@silviatko ved nemusi ist len nech sa potom podľa toho zariadi aby sa mohol doma učiť s deťmi.

lenka2710
6. feb 2021

@veronikaszabova aj ja som sa bola testovať len kvôli tomu, aby mohla ísť mala do školky a muž sa testuje ako pendler každých 14 dní, takže on je otestovaný tiež! U nás treba potvrdenie o bezinfekcnosti ale aj kópiu testu predložiť
Nechápem, čo tým chlapom idú s prepáčením v zadku sparat?? Keby chodili do roboty, museli by mať test tak ci tak

silviatko
autor
6. feb 2021

@veronikaszabova no ved ani ja nechcem ist na test..ja ho tiez nepotrebujem..tak on nemusi a ja musim? On nieje rodic ci ako?

lenka2710
6. feb 2021

@silviatko no ale po novom už by mať mat test každý, ved bez neho už pomaly ani na postu nesmieš ísť, no ja neviem, ja som doma na RD, tiež by som ho nepotrebovala, ale keď mi bude treba niečo vybaviť alebo mi nedajboh dieťa ochorie, tak kde sa budem narýchlo testovať, ved u nás ho aj doktori pýtajú! Teraz idem po úradoch po víkende a bez testu neviem ci by som co vybavila
A aj v záujme seba a mojej rodiny a hlavne deti sa otestujem, ved ma tak nikto nereze, bola som už niekoľkokrát a žijem, neubudlo zo mňa! Keby tvoj muž pracoval v závode, kde by sa musel každých 7 dní testovať, tak da výpoveď??

vevesh
6. feb 2021

@silviatko on je taky isty rodic ako ty, a ked nechce, tak to akceptuj a jednoducho bude dieta doma, ak je podmienka test u oboch rodicov. On ma tiez vlastne pravo rozhodnut sa, ci chce alebo nie.

veronikaszabova
6. feb 2021

@silviatko tak nechod ani ty a dieta nech je doma.
To si musis vydiskutovat s muzom, my to tu za teba nevydiskutujeme.

silviatko
autor
6. feb 2021

@lenka2710 on sa bol testovat len v prvom kole odvtedy nic

kika52621
6. feb 2021

@silviatko ja ho chápem, že sa nechce ísť dať testovať ale podla toho co píšeš tak sa nemusíš ísť dať testovať ani ty z čoho usudzujem, že pracujete asi doma alebo si na materskej tak si diéta nechaj ešte doma počkaj pár týždňov a testy možno úplne zrušia.

sella38
6. feb 2021

Nad ním sa pohoršuješ, ale v konečnom dôsledku nechceš ísť na test ani ty. Tak jedinou "radou" je nechať dieťa doma. Čo iné od nás chceš počuť?
Rady typu: od nás škola nežiada kópiu testu sú ti na dve veci. Či máš risknúť podpísať tlačivo bez testu? Skús, ale takýto podpis je aktuálne podľa výmyslov nášho panstva trestne stíhateľný.

09041986
6. feb 2021

@deti95060810 manžel prispievatelky má ale pravdu, ak sa bavíme ovšem v danej veci v právnej rovine. Apropo demokracia ako politické zriadenie má za úlohu chrániť dodržiavanie ľudských práv a slobôd takže tvrdiť že ľuďom ktorí sa o svoje práva zasadzujú je "zbytočná"...

sono2
6. feb 2021

@hradnapani neni záruka že deň na to nebude nakazený. Veď to je smiešne. Spávať sa zodpovedne atd. Tiež mám dcéru permanentne v škôlke sme teda v inej krajine a test nikdy nepožadovali. Muž robí, ja som doma

kacena4
6. feb 2021

no mas dve moznosti bud sa niekto z vas dvoch da otestovat a dieta mozeme poslat do skoly ak budete negativny (je to pre bezpecnost okolia - podla mna je to sebectvo chciet dat dieta do skoly ale bez otestovania, treba brat ohlad aj na ostatnych) a mozete sa pri testovani striedat raz ty raz on a mate vacsi pokoj a dieta v skole, alebo druha moznost neotestovat a nechat si dieta na domacom vzdelavani a niekto sa s nim bude musiet ucit - drzim palceky v rozhodovani sa

scila
6. feb 2021

@silviatko u nás je podmienkou kópia testu obidvoch rodičov. Syn sa do školy veľmi teší, je extrovert a doma je už nešťastný, tak sme proste išli a vydržali tú jednu tyčinku do nosa, nech môže ísť. Keby mu vyhovovalo ostať doma, tak ostane a na testy nejdeme, lebo čušíme doma.

maciatkolulu
6. feb 2021

@laila18 a to tu sestričku ochránilo testovanie, či ako? Lebo to, či chorobu dostaneš, alebo nie, tak to testovanie asi neovplyvní... Alebo sa mylim😉

maciatkolulu
6. feb 2021

U nás nemusí ani jeden rodič, ale dieťa 2x do týždňa a ma to logicku, pretože raz do týždňa a jeden rodič je tak na dve veci😂, doma ma rodina ešte babku, dvoch nast ročných súrodencov atď, ale stačí týždenny test rodiča, hmmm👋👋👍a ten kto ho nemá, toho ukamenkvat, lebo už na druhý deň je ten test asi tak platný ako carbanica dvojročného, ale niektorým ľuďom to stačí k radosti

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
miriam11
Odpoveď bola odstránená
poopsie
6. feb 2021

@evamarek77 všetko je to iba o tom, že sa nechce niekomu platiť OČR.... Iné krajiny majú aj školy poriešené.. Fungujú decká na striedačku raz doma raz v škole po skupinách.... Všetci ministri si vedeli opajcnut diplomovú prácu.. Ale, žeby opajcovali lepší systém.. Na to sú už pohodlní.. Snažia sa vymyslieť koleso

Strana
z2