Dávate dieťa do škôlky počas celoplošného testovania?

majolenkamajka
25. okt 2020

Nechávate aj vy doma dieťa počas testovania celoplošného. My sme sa s manželom dohodli že mala nepôjde do škôlky na tie 3 týždne má 3 roky. Máme ešte ktomu 2 mesačne bábätko a radšej budeme doma.

zuzada29
25. okt 2020

My mame 5 rocnu dceru, ktora chodi do skolky a potom mame doma este 2 rocneho syna a 1 rocnu dceru. Manzel je ucitel a kedze zostava doma a bude ucit z domu, tak sme aj najstarsiu dceru vyhlasili zo skolky na tento prvy tyzden a uvidime aka bude situacia.

rachel36a
25. okt 2020

Ja by som davala. Ale kedze sme s manzelom pozitivny tak samozrejme maly ostava doma

mirka17
25. okt 2020

@majolenkamajka ja niektorým nerozumiem, je zakaz vychadzania, deti nemôžu isť vonku a vy im zakažete chodiť aj do škôlky? No teda ja mam 3 školkarov, všetci idu, aspon nejaký program, to maju zase len doma trčať? Ani neváham, v tejto bananovej republike človek nikdy neviem, treba využiť ked sa dá, lebo kludne sa môže sťať že potom sa nebude.

majolenkamajka
autor
25. okt 2020

@zuzada29 tak aspoň niesom sama snáď to už po tých 3 týždňoch nejak zastavia aby sme mohli normálne žiť je to ťažké.

filili
25. okt 2020

Nie, nedávam.

majolenkamajka
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stanulienkat
25. okt 2020

@majolenkamajka ved pises, ze mas zdravotne problemy s chrbticou a preto mala nejde do skolky?? Nechapem. Ved prave preto by som ju dala.

mirka17
25. okt 2020

@majolenkamajka súhlasím s @stanulienkat tiež tomu nerozumiem, ved práve aj kvôli tomu by si ju mala dať, nech si oddýchneš, lahšie zvládať jedno ako 2 deti.

pribinak
25. okt 2020

Ty si doma s babatkom, ale niektoré maminy musia chodiť do prace, takze veľa deti pôjde do MS

matapo
25. okt 2020

...plan bol dat, lenze zo stvrtka na piatok v noci maly dostal horucku a vysoka horucka cely piatok, celu sobotu, teraz trochu lepsie. je to covid, nie je? tazko povedat. Doktorke som volala poradila nech vyckame doma, pohotovosti sa mame radsej vyhnut keby nebolo lepsie v pondelok jej zavolat dohodneme stretnutie, do skolky nam neodporucala ist. maly bude mat tri roky, tazko povedat co mu je, ziadne ine priznaky nema, len horucku v rozmedzi 38-39. Zajtra ostava doma, a zrejma az do konca tyzdna, pre kazdy pripad. Prostredna ide do skoly, najstarsi je piatak ten ostava doma.

majolenkamajka
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majolenkamajka
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sara07
25. okt 2020

ja dávam do škôlky, pretože beriem možnosť že budú aj oni zatvorené neskôr, nerobím si iluzie na februar, mare alebo január to by sa tu muselo velmi vela ludi spamätať
však si zober aj tu máme sediet doma a samé otázky a rozhorčenie pre hroby napr čo nechápem,

szdan
25. okt 2020

@mirka17 presne. Nech idú, ak ešte môžu

maximilie
25. okt 2020

@zuzada29
@majolenkamajka ste úplne super mamičky, že nemáte potrebu za každú cenu dať deti do škôlky a že s nimi nemáte problém ostať doma keď treba. Nikdy nič nevynahradi deťom čas s rodičmi. Ani škôlka ani detský kolektív ani žiadne podobné argumenty, že škôlku deti potrebujú. Nepotrebujú, škôlka vznikla pre zamestnaných rodičov, nie na odkladanie deti. Ak ste doma, je to perfektne, že si ich radšej necháte pri sebe

nina37
25. okt 2020

@mirka17 ale deti mozu ist von do prirody , do lesa...

szdan
25. okt 2020

@maximilie tak to by som ti počas prvej vlny povedala ako deti škôlku nepotrebujú.
Sú aj deti, ktoré do škôlky chodia rady a škôlka, učiteľka i spolužiaci im nesmierne chýbali.
A môžeme sa im doma venovať koľko chceme, ale toto im nahradiť nevieme

maximilie
25. okt 2020

@szdan Chápem, ale nechápem prečo sa čudujú mamičkám, ktoré si deti radšej nechajú doma.

belllinka
25. okt 2020

@maximilie tak ked je taka narocna na poriadok a vysava a zmyva podlahu viac krat denne, tak pochybujem, ze sa tym detom stihne nejako extra venovat. A este ked ma problemy s chrbticou. Urcite by mali vacsiu zabavu a podnety v skolke.

sluchatka
25. okt 2020

Ja mojho tiez nechavam doma. Mam doma babo a nepotrebujem, aby mi nieco doniesol. U nas je covidu uz dost, kazda trieda uz bola zavreta. OLPrvorade je pre mna to, aby sme boli zdravi. A vidim ake su niektore mamicky nezodpovedne, kazdy tyzden tam je nejake dieta so soplom a kaslom.

nikaeli
25. okt 2020

@maximilie my sme v karanténe už 17 dní.. drobec má 2,5 - si ho mala vidieť v piatok, ako stál na okne s čiapkou na hlave a s plačom kýval kamarátom zo škôlky 😢

ivca88
25. okt 2020

Nedávam. Mám čoskoro 5 ročnu slečnu, no pani pediatricka nás varovala, že má už veľa detí pozitívnych v obvode. Že ak to naozaj nie je nutné, tak nech je radšej doma.
Ja som doma s mladšou dcérkou, tak sme ani neváhali..
Nemám dôvod mojej p.doktorke neveriť.
Jasné že jej škôlka chýba, ale tak, zdravie je prvoradé.
Len nedávno bola chorá - len sople, ale aj tak .. sú aj ďalšie choroby než covid...
Netreba jej ich

janka54321
25. okt 2020

Keby ste chodili do práce, tak by ste ste takto nerozmýšľali...dieťa ide do škôlky a hotovo a obaja s manželom do práce

sluchatka
25. okt 2020

@janka54321 to je jasne, ale je doma , je zakaz vychadzania a nudzovy stav, tak je to ine.

via88
25. okt 2020

@maximilie to vysvetli detom, ktore sa do skolky tesia 🙂

sara07
25. okt 2020

@szdan ja som toto na najmaldšom neskutočne videla, ta škôlka vela robila, škola do pohody to šlo až tak nechybalo lebo mali viac času doma na hranie
ale ten najmladšiemu rovesnik chybal

janka54321
25. okt 2020

V tomto prípade, ak je tam dieťa so soplom a kašľom, tak je na vine aj učiteľka, majú povinnosť robiť ranný filter a jednoducho také dieťa nesmie prijať do kolektívu a ak si to nevšimne hned, treba aj v priebehu dna kontaktovať rodica, aby si pre dieťa prišiel ...a keď je autorka doma a má strach, tak načo sa vôbec pýta na fore, čo má robiť ...bojím sa a mám možnosť, tak nechám dieťa doma ..a vybavené, niektoré sú fakt akoby nesvojpravna...

janka54321
25. okt 2020
janka54321
25. okt 2020

@sluchatka čo je jasné, je síce zákaz vychádzania a núdzový stav, ale táto vláda nechala MS a prvý stupeň ZŠ otvorene

majolenkamajka
autor
25. okt 2020

Ja som nevytvorila túto diskusiu aby mňa niekto urážal iba som chcela vedieť váš názor je mi prednejšie zdravie svojho dieťaťa.