icon

Pani učiteľka napísala rasistický komentár na sociálnej sieti

9. apr 2022

Ahoj, chcem sa opýtať ako postupovať v situácii kde pani učiteľka na ZŠ, napísala rasistický komentár na sociálnej sieti. Chcela by som to posunúť ďalej. Resp. napísať riaditeľke školy. Môžeme mať vlastný názor ale keď sa takto verejne vyjadruje niekto kto učí naše deti, je iné, ako keď niečo také napíše dáky pubertiak.

Strana
z3
bimbambom
9. apr 2022

@daniela1911 učiteľka má možnosť zasiahnuť ? Si ma pobavila 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

mimka1402
9. apr 2022

@bimbambom Dajme tomu, že mam nejakym spôsobom k tejto profesii blízko a podľa môjho osobného pozorovania ak má niekto takéto vyjadrenia tak ani v osobnom živote to nebývajú naj ľudia... Mam aj v rodine takých "expertov".😀
Proste za mňa agresivita nie je v poriadku.
Je to pre mňa iné ak to je niekde na ulici a začneš byť agresívny lebo niekto na teba zaútočí... Ale takto? To je podľa mňa častokrát normálny prejav tých ľudí aj ku svojim blízkym či hoc emu nesympatickym ľuďom

lienka.7
9. apr 2022

Ruku na srdce, co chceš vlastne dosiahnuť? Neznasas ju ty, tvoje dieťa? Chces vyhodenie danej učiteľky?
Ak to robíš pre svoj dobry pocit, tak napíš učiteľke ty sama ze ci si uvedomuje co robi. Nevyhrazaj sa jej, len ju slusne upozprni ze si zachytila, co napisala a vzhľadom na to, aku ma profesiu by sa mala takéhoto konania zdržať.
Ak to chceš hnat vyššie, priprav sa ze sa bude ucitelka urcite brániť. A to v konečnom dôsledku znamená, ze jej musi byt dokázané, ze to tam aj ona napísala. Vid pripad Kotlebovec, ktorý na sude argumentoval, ze pomaly ani pocitac neviem zapnut. A teda ten jeho status bol omnoho horsi. Týmto nezlahcujem a neospravedlnujem konanie učiteľky, ale zvaz svoje kroky aj ty.

andreafa
9. apr 2022

@sisaka gratulujem k uchvatnemu komentaru! Spomenula si ockovanie, moja reakcia bola len na to. Ci s temou suvisi, ci nie, si zadala ty, tvojou pripomienkou.

daniela1911
9. apr 2022

@bimbambom a čím som ťa pobavila ? Môže ísť na políciu alebo to riešiť cez riaditeľňu - sú to úplne rovnaké možnosti aké má rodič voči učiteľke (napr. úvodný príspevok).

autor
9. apr 2022

Napísala.som ,,niečo v tom zmysle,, preto lebo tam bolo toho viac ale toto bolo čisto rasistické. Neprekrucala som nič, screenshot z toho mám odfotenu celú diskusiu nebudem tu zverejňovať mena a vyjadrenia druhých. Pýtala som sa ako mám postupovať kde to nahlásiť. Veľa z vás ani nepochopilo asi akú odpoveď očakávam..tým ,ktoré mi napísali odpoveď k veci ďakujem. Tie, ktoré tomu neveria ,zastávajú sa alebo majú iné názory ako je názor hodný slušného človeka, matky tak Vám prajem pekné dni plné lásky lebo to zjavne potrebujete.

andreafa
9. apr 2022

Kriste pane, ved vies, ze take prejavy sa davaju policii na presterenie. Tak, nerozumiem otazke, co mas robit. Uz male decko vie, co robit..

maulena
9. apr 2022

A ake poucenie plynie z celej diskusie? Ze treba si dobre rozmysliet ci vobec zakladat diskusiu, lebo ta tu zozeru aj s papucami.

baskustek
9. apr 2022

Jemine, no tak keď nemieniš ani napísať, čo konkrétne napísala, tak nezakladaj diskusie. Screenshot môžeš postnúť aj s orezaním mien a pod. Takto je to len ohováranie a v podstate ti vôbec nemusíme veriť. Čo sa robí v takýchto prípadoch si vieš hádam zistiť aj sama.

autor
9. apr 2022

Diskusiu som nezakladala aby mi tu niekto veril ale zbytočné fakt vysvetľovať. Určite sa veľa z vás stotožňuje s takýmito alebo podobnými názormi tak tu fakt nemám čo rozoberať viac do hĺbky.

bimbambom
9. apr 2022

To , že nepadám z tvojich názorov na zadok , ani neprajem učiteľke to najhoršie ešte neznamená , že som rasistka bez lásky . Ako toto si naozaj vyprosím !

marca12
9. apr 2022

Tak za taketo vyjadrenie by som bez mihnutia oka,upovedomila vsetky mozne institucie. Takato ucitelka nema co vzdelavat deti. Mozem si mysliet,co len chcem,ale nesmiem to prezentovat medzi ziakmi. Musim byt nestranna a musim sa vediet spravat profesionalne.

nikyball
9. apr 2022

Nikto z toho screen nezistí, že to bol naozaj jej profil. Takže ak ju vyhodia, kľudne ťa môže udať za ohováranie a dopadnes horsie ty. Nechápem preco chces riešiť niečo, čo robí učiteľka vo voľnom čase. Keby každý doplácal na premotivovane mamičky asi by boli všetci nezamestnani.

autor
9. apr 2022

@bimbambom nikde svoje názory neprezentujem, ani sa dáko obšírne k tomuto nevyjadrujem keď vidím ako sa poniektoré tejto diskusie chytili. Na zadok padať nemusíš ani si nič vyprosovat. A hlavne som ťa ani neoznačila tak neviem prečo sa toho vôbec chytáš.pekny večer

viestta
Odpoveď bola odstránená
sisaka
9. apr 2022

Autor - kde to nahlásiť? Ježiši kriste, čo máš 5 rokov? Však na políciu. Ak šíri rasovu neznášanlivosť, tak kto to má asi riešiť?!
Niektorí ľudia už fakt bez porady s 200 ľudmi na internete nedokážu nič samostatne spraviť. 🤦‍♀️

mandarinka555
9. apr 2022

@viestta Tak prečo sem nehodí PrtSc , aby sme presne vedeli, čo tam bolo napísané a nie nejaká jej dedukcia, akože "niečo v tom zmysle" ☹

viestta
Odpoveď bola odstránená
vanda323
10. apr 2022

@daniela1911 Pravdu máš, komentáre som nečítala, tak sorky za toto....
A čo tým dosiahne ....keď sa bude sťažovať? Moja skúsenosť je taká že vôbec nič....

marca12
10. apr 2022

@vanda323 Toto si povie kazdy a potom tu mame taku spolocnost v krajine,aku mame....treba poukazovat na problemy a riesit ich na kompetentnych miestach. Minimalne dostane pokarhanie a vyhubovane od nadriadeneho. Napr.minister školstva je aktivny na instagrame,kludne by som to postla aj jemu a dokonca aj odpisuje na spravy,takze moze s nim komunikovat

daniela1911
10. apr 2022

@marca12 tiež som prekvapená, akí sme benevolentní.
Ale Slovákov najviac trápili odpísané diplomovky, to bol pre nich vrchol, ako si to môže nejaký politik dovoliť….
Všetkým je všetko jedno, ale žiť ako Rakúšania alebo Nemci to by sme chceli všetci 😀 a pritom HLAVNÝ ROZDIEL je zmýšľanie ľudí.

denisa0504
10. apr 2022

Myslím, že nič by sa nestalo, keby presne napíšeš čo bolo v statuse. Ženy tu z toho nezistia o koho ide... Chápem to, že keď si založila diskusiu, chcú konkrétne vedieť v čom je problém. Nechápem ale, prečo ty máš problém napísať ten text....

lienka.7
10. apr 2022

@denisa0504 presne tak. Vsak nech oreze vsetky "udaje" a da to sem.
Tiez mi pripadá trosku od veci, ze sa ti s cudzími radi co a ako ma robiť ďalej. Vsak logika mi už hovorí, oslovím riaditeľku minimalne. Ked ta nic tak zriaďovateľa- obec, mesto, cirkev... a keď už nič z toho, dám podnet na políciu. Nic ťažké, nic zložité ze by som sa tu musela radiť ze co mam preboha robit...

vanda323
10. apr 2022

@marca12 Áno súhlasím

viestta
Odpoveď bola odstránená
ivett1
11. apr 2022

Pokiaľ vidím prvý príspevok, tak autorka sa pýtala, ako má postupovať v prípade, že učiteľka uviedla rasistický komentár na sociálnej sieti, že by to chcela postúpiť riaditeľke...čiže ona nemá pochybnosti, že išlo o rasistický komentár, na soc.sieti to už nahlásila a už to aj vymazali, ale uvažuje, či to má poslať riaditeľke, možno zriaďovateľovi...takže nechápem, prečo silou mocou niektoré chcete, aby tu uviedla printscreen a chcete posudzovať, či išlo o rasistický komentár...toto sa tu nerieši, to je známe, rieši sa komu oznámiť nevhodný status učiteľky ako zodpovednej osoby, či len vedeniu školy alebo zriaďovateľovi...ja sa prikláňam k tomuto, pretože zamestnávateľ môže rozhodnúť o ďalšom postupe, aké disciplinárne opatrenie zvolí...majú predsa možnosti
A dávať podnet na políciu? ...nech o tom rozhodne zamestnávateľ...

miadi
5. máj 2022

Ten screenshot sa da uplne jednoducho orezat aby tam Nebolo meno ked nechces zdielat. Ale ten koment sa da tak orezat aby Nebol vytrhnuty z kontextu. A dat sem na posudenie .Je to Strasne ak to ozaj tak napisala ale necuduj sa ze ti to polka zien nechce verit. Ako uz bolo spomenute v inych krajinach by po takom komente automaticky prisla o job. No na mk anonymne uz bolo vselico vymyslene. Uz je tu pomali kazdy anonym nikto sa nechce postavit za svoje slova..

Strana
z3