Piataci musia mať v škole respitátor
Moje deti od zajtra nastupujú do školy. Otestovaní, deti, rodičia, ok beriem. A práve nám piplo na EDUPAGE že musia mať celý čas respiratory. Som z toho zdesená. Keďže by ten respirator sa aj podľa návodu mal vymeniť po 30 minútach. Sú 5 taci. Ako to máte vy, ak vám otvorili školy?
@ava11 ja viem ako maju kazdu prestavku cosi zuju a piju 😂 a este si aj povymienaju ochytane jedlo. ale OK tvarme sa ze ked budu mat deti respirator ze su chranene 😈
a pri obede su deti tak ukecane a este si aj pluju dojedal ja kricia pri jedle 😂 Spametajte sa deti nie su jak dospeli, staci chvila a respirator je pre deti len na paradu a aby si uradnici dali fajocku, ze deti maju respirator
@cocolino234 Ja chápem, však ja som asi jedna z najväčších zástankýň všetkých korona opatrení na MK, ale tie respirátory mi naozaj úprimne dajú zabrať. Kľudne to môže byť aj tvarom hlavy, resp. ja nosím aj okuliare, možno je tam už veľa "materiálu" po nasadení respirátora :D ALEBO je to samotným respirátorom, aj rúška sú užšie, širšie, väčšie, možno máme doma zlú veľkosť, nakupoval manžel, ide ja kuknúť :D
@evkamotka U respirátora nie je dôležité koľko mu ich nabalíš do školy , ale to že výrobcovia uvádzajú to ,že maximálne ho môžeš mať v kuse asi 70 min. a potom aspoň 20 min. bez na vydýchanie. V opačnom prípade môže dôjsť k poškodeniu zdravia. A to že tu niektorí píšu , že sa im dýcha lepšie ako v rúšku , bude asi tým že ho nemajú správne nasadený a teda netesní , čo je logické keďže sa jedná o vyšší stupeň ochrany.
@banderaska29 rozdiel je v tom, že 1 stupeň má na výber nosenia v škole respirátor, rusko, šál....teda môžu si ich v škole menit. Na 2 stupni musí byť len respirátor. Vdychuješ kyslík a vydychujes oxid uhličitý .Pri ďalšom nádychu s kyslíkom vdychujes aj to.
@katulienkax presne som toto chcela napísať. Že mi to príde ako zbytočnosť, keďže respirator má účinnosť, len keď sa nosi správne. A deti MŠ a prvý stupeň sú oveľa viac kontaktné ako ten druhý. A stačí im rusko.
Ja som minule čítala, že polypropylénové vlákna, ktoré obsahuje respirátor, môžu viesť k chronickej zápalovej reakcií dýchacích ciest. Takže nosiť s rozumom.
@cocolino234 Nevieš čítať s porozumením? Je to technický návod ako správať. Emotívne sa stavať na zadné v panike ti nepomôže.
Možno by stačilo, nebyť taký precitliveny na svoje deti 🙂 niektorí sú v respiratore od rána do večera a ja osobne som nedostatok kyslíka teda nemala :D
Nechápem, tak ich do tej skoly nedavajte keď vám to vadí 🙂
@cocolino234 ja sa netvarim, že covid nexistuje. Všetci sme boli chorí, prišli sme aj o blízkeho človeka. Len mi ti chýba logika nosenia respiratora, nakoľko, pokiaľ nie je osadený správne je zbytočný. A keďže deti spolu jedia, a sú v kontakte bez rušok je to úplne zbytočne. Do školy idú, pretože nie je na výber. On-line vyučovanie tým pádom pada
.
Hlavne im to celé znechut ešte ani do školy neprišli.U sestry v škôlke dali niektorí rodičia respirator 4 r deťom a behajú cvičia nikto neodpadol.Nechaj ich doma, keď sa Ti nepáčia podmienky čo už na to napisat
Máš na výber dať si posielať úlohy a naučiť ich správne si nasadiť a chytať respirator.Ja som práve čítala článok s virologom, že tento rok ani nebola chrípkové epidémia kvôli tomu, že ľudia nosia ruska.Uz sú smiešne tieto hystérie moja suseda chytila amok, lebo jej syn druhak nevie kloktat a ako bude robiť kloktaci test?
Teraz si položme otázku, koľko krajín sveta má povinný respirator v interiéri a koľko ich má povinný i pre deti v školách.
Ja nosím respirstor, keď idem do práce a niekedy aj v práci, ak nie som sama v kancelárii. Je to vždy minimálne jedna hodina vkuse. Mám astmu a vôbec nemám pocit, že sa mi v nom zle dýcha. Jedine čo mám problém, keď kráčam vonku hore kopcom. Vtedy mám potrebu sa z hlboka nadýchnuť, tak si ho zložím. Ale vnútri ho mám vždy, keď idem do obchodu a podobne. Nenosím ho preto, že musím, ale preto, že sa chcem chrániť. Ani moja 12-ročná dcéra nema problém ho nosiť. Veľa je o psychike. Ked dieťa na to pripravíte a nosí ho s tým, že chápe, že je to potrebné, nebude mať s tým problém. Keď z toho urobíte problém, aj dieťa to tak bude vidieť.
@anka2015 podľa tejto tvojej teórie už má väčšina lekárov v nemocniciach poškodené zdravie. Kolegovia majú dcéru a zaťa lekárov. Respirátor nosia celú pracovnú dobu. Obaja aj asistujú pri operáciách, ktoré trvajú niekedy aj 10 hodín. Počas celej dobu sa nemôžu ísť nadýchať, dokonca ani na WC a mozog im stále funguje. Zázrak.
Respirátor sa mení po 8 hodinách. Z hľadiska bezpečnosti by som dieťa bez respiratora neposlala, my nosíme všetci od decembra.
Nauc ho, ako si ho má nasadiť, daj mu 1 ks ešte na výmenu a pri jedení, pití, nech drzi odstup, pokial sa sa čo najväčší.
@anka2015 moj respirator tesni - okuliare ma hned upozornia na netesnost - a aj tak je to lepsie ako rusko. A uved prosim zdroj informacie, ze sa moze nosit 70min a potom 20min pauza. To som nikde necitala.
Predpokladám, že toto určite popriete a vyhlásite za hoax, ale niekoho možno zaujme a zamyslí sa: https://cz24.news/v-nemecku-vysla-prva-velka-st...

@evamarek77 asi viete, že Orava je od Žiliny 100 km však? Bývam 8km od Námestova. Včera z 814 ľudí, iba 2 ľudia pozitívny, myslím, že je to dobré číslo nie? 🙂