Piataci musia mať v škole respitátor
Moje deti od zajtra nastupujú do školy. Otestovaní, deti, rodičia, ok beriem. A práve nám piplo na EDUPAGE že musia mať celý čas respiratory. Som z toho zdesená. Keďže by ten respirator sa aj podľa návodu mal vymeniť po 30 minútach. Sú 5 taci. Ako to máte vy, ak vám otvorili školy?
@lenkakravcova ja už som zaockovana 1x, teraz naozaj sa nechcem nakaziť. To by bol problém, čo potom s 2. dávkou.
@lenkakravcova suhlasim. uz len taky fakt, ze neikto malo pije, moze pritazit., dehydruje sa, zacnu zklyhavat oblicky. bezna vec pri vaznej infekcii, hocijakej, nielen pri covide. a teda prekvapuje ma, ze su dospely ludia, co sa nenapiju, znama vec, ze treba vela tekutin, ak sme chori.
co sa tyka streptokokoveho zapalu, neico na tom bude. dokazom je uz len to, ze sa predpisuju aj ATB. ved covid na ATB nereaguje. a preventivne nema vyznam ATB podavat. dalsim dokazom bakt. infekcie je, ze stupa crp do vysokych hodnot, co nesposobuju virusy.
a presne ako pises, aj an streptokokovy zapal pluc sa moze aj zomriet.
@majamat nás stat nemá relevantne údaje. Sledujem Dáta bez pátosu, dlhodobo toto “dátové peklo” kritizujú. Jedine relevantne číslo je počet ľudí v nemocniciach, hoci mnohí starí ľudia zostanú aj doma, alebo v DSS a do nemocnice ich nevezmu, hoci by potrebovali ist. A tam je asi aj tých 4000 mrtvych “navyse” v toku 2020, ktorí oficiálne nezomreli na covid. Buď sa nezisťovalo, alebo zomreli po covide. Inak, to už sa vraj stáva, človek sa vylieči a čoskoro zomrie na následky. Ale to už sa nevykazuje ako covidove úmrtie.
No a časť sú isto aj neliecene iné choroby, lebo ľudí neošetrovali, alebo sa báli ist k lekárovi, že sa nakazia.
@hettinka zaujimave je, ze tie nasledky su take,a ke sa vyskytovali aj ked sme tu covid nemali, len teraz vsetci budu tvrdit, ze su to nasledky covidu.
dalsia vec je, ze statistika na chripku sa nerobi poctivo, castokrat cloveka s chripkou ani dr. nevidi,a ni nevie, ze ju ma, lebo s nou chodi do roboty a ak bol predtym clovek chory a aj v zlom stave, malokedy ho zobrali do nemocnice. teraz skor zoberu. vsak len chripka., tak na co. a takto potom umrtia na chripku ani nemusia byt v statistike, nehovoriac o to, ez tam nie su stavy skomplikovane napr, infarktom, mrtvicou, zlyhavanim obliciek a pod. keby sa k statistikam a aj chorym pristupovalo rovnako uz len rpi tychto dvoch infekciach, potom by take rozdeiely neboli.
@hettinka No to úplne chápem. Téma je skôr o deťoch.
Ak by boli vakcíny i pre mladších, tak by som sa dala kľudne i ja zaočkovať (okrem Astry a Sputnika). Nemám s tým problém (len som veková kat. 25r, tak ktovie kedy sa dostanem na rad, kedze nie som "ohrozená" skupina).
Sú len 2 cesty ako si vybudovať voči tomu imunitnú odpoveď: nakaziť sa (čo je pre deti asi lepšie - ľahšie, keďže väčšina je bezpríznaková) a očkovanie (pre dospelých).
@lenkakravcova bol to zdravy 50tnik, na nic sa neliecil, nebol to alkoholik. Telo mal urcite poznacene zivotom a vekom, ale to neznamena, ze bol za to odsudeny na smrt. Jeho obeznejsia zena mala lahky priebeh a mama - vyse 80rocna - to tiez prezila. Je zvytocne rozoberat, preco. Obe sa tym dost trapia.
@majamat ATB sa pri covide predpisuju preto, ze v oslabenom organizme sa lahko premnozia hocijake bakterie a moze to zle dppadnut. Aj mne ich predpisali pred 30 rokmi pri chripke pocas epidemie. Je to standardny postup.
@simsalabim ako som pisala, nema vyznam ich davat preventivne a teda ja som predsa napisala to iste. ide o to, ze ak clovek zomrie, nema len covid, ale aj bakterialnu infekciu, cize nezabja len covid, ale nastane aj komplikacia - dalsia infekcia.
Keď čítam tiež komentáre popierajuce fakty, tak sa vôbec nedivím, ze sme tam kde sme. Nie, covid vôbec nie je nebezpečný. Zomieraju len starí a chorí. Až na to, že to nie je pravda. Mali by ste sa porozprávať s lekármi ako im tam končia už aj ľudia okolo 40 rokov, ktorým predtým nič nebolo. Lebo britský variant zasahuje nižšie vekové kategórie. Rúška a respirátory nenoste, robte do nich diery, čo tam po covide. Zničí vám to mozgové bunky. Na čo som ešte zabudla? Jaj. Do počtu mŕtvych rátajú aj takých, čo covid nemali a dostanete peniaze. Informacia JPP. Je mi zle, keď všetky tieto hluposti čítam.
@majamat ale tie ATB sa davaju prave preventivne a cim skor - teda bakterialnu infekciu ten clovek nema 🤷♀️ Nestihne ju mat.
@simsalabim 😀 a na to si ako prisla. jedna vec je, ez to hovoria odbornici, ze preventivne uzivanie nema vyznam a druha, preco asi to tvrdia, uzivanie ATB nezarucuje, ze sa nepridruzi bakterialna infekcia. je tu znamy fakt, zbytocnym uzivanim ATB sa zbytocne rozviuja rezistencia.
@majamat presne ako hovoris 🤷♀️🤦♀️ A prave preto sa predpisuju v klinickej praxi.
@cocolino234 super, tlieskam a menšie deti, v nižších ročníkoch sa nenakazia??? Otestovaní rodič???? Ale choďte už niekam, respirátor na ústach celé vyučovanie je proti zdravému rozumu a zdraviu dieťaťa!
Snáď bude prax iná... Držím palce
@simsalabim 😀 tak teraz si fakt vtipna, co vsetko sa predpisuje a ani sa nemusi. len aby dr. amli od pacienta klud. akoze neico urobil pre pacienta.
a to, ze s ATB sa na Slovensku plytva, predpisuju sa neprimerane, je znamy fakt, o com je twda ta klinicka prax? a ludia, co maju ATB z nejakeho ineho dovodu a zrazu sa im objacia horucky a pridruzi ina infekcia, vratane bakterialnej? to mi ako vysvetlis? ATB preca nemusia zaberat na celu skalu bakterii. su aj rezistente bakterie.
@maciatkolulu áno, písala som vyššie. Od zajtra sú zas doma. Boli iba jeden deň
Autorka, vidíš, takze sme to tu riešili vlastne zbytočne ...
@hettinka ale riešili sa úplne iné veci. Dievčatá si pokecali
@evamarek77 fakt? Som chcela pozerať ale akurát som vybehla. Na čom dávali?
@evamarek77 na čom to išlo?
@majamat pozri, nechcem sa tu s tebou hadat, tak tuto debatu ukoncim. Ale vysvetlujem to jednoducho. Nie vsetky ATB zaberaju na vsetky bakterie. A suhlasim s tebou, ze ATB sa predpisuju casto neprimerane, niekde vo sveye su aj bez predpisu a to sposobuje vazny problem s rezistenciou.
Markíza
U nas chodia decka do jedálne po triedach a každé sedi pri stole zvlášť max 2
@erickatt a aj medzi tými triedami dezinfikujú? Stoly, stoličky a vetraju?

@hettinka ved to bol len priklad.,a ko sa velmi tym ovplyvnuju udaje a je uplne jedno an co je to urcene. je to neico co meni pravdu a ovplycnuje tym ludi. toto nie je spravne.