Platenie pracovných zošitov
Chcem otvoriť diskusiu o plateni pracovných zošitov na matematiku a slovenský jazyk. Moja dcéra chodí do 4triedy a chcu aby som zaplatila 9eur za matematiku a slovenský jazyk.
@macamac čsad sa už tiež nevozia zadarmo 🙂
@barcelona94901 veď som písala,že kedysi - preto aj ČSAD 😀 😀 😀 a nie SAD 😉
@sharlotta ja viem, nejdem sa hádať...ja si nechám veci vysvetliť...ako pohoda.....ja osobne ako žiačka a študentka som vždy chcela mať všetko vlastné, aby som si mohla značiť, poznámkovať a tak.....ale na základnej to podľa mňa veľký význam nemá.....cvičení v učebniciach nie je veľa, to sa dá v pohode prepísať do zošita....mne osobne by sa páčilo, keby to bolo tak, že ministerstvo do škôl učebnice dodá a žiak má možnosť výberu, ak na to má a chce, kúpi si normálne niekde z obchodu, ak nechce, alebo na to nemá, dostane školskú.....ale to by bol takmer dokonalý systém 😀
prepacte, chcela som napisat "mylne" predstavy
@barcelona94901 a kde konkrétne sa tolľko platí?
@petrina82 z triedného fondu sme sa skladali tuším aj na koberec do školy,fakt to vstupné,výlet všetko sme platili zvlášť 😝
@zuzkat1 vies zrkadielko mi pride dost trapne v dnesnej dobe, dnes napisem ze zajtra o 16,00, ona mi odpise ze ne lebo pozajtra o 11,30 ja jej ze ne lebo nemozem co tak pozajtra 10,20.... iste mobil je jej ale my sme sa chceli ucitelke rodicia zlozit na mobil+kartu a nech ho ma zapnuty v nou urceny cas od-do, ne nechce, neda sa
mejl ona nepouziva: mlada zena asi 45r....
Ti vravim kto chce hlada sposoby kto nechce hlada prekazky... ja som to vyriesil dcerinym mobilom co ona podava tomu s kym potrebujem rozpravat. Hadam pre oznam ze sa nam zmenil rozvrh po skole tak dcera zostane namiesto do 13,00 v druzine do 16,00 nebudem pisat do zrkadielka, den vopred ( hlavne ked to ani neviem)
Áno, školstvo je zadarmo, kedže Vaše deti neplatia za vstup do budovy školy, neskladáte sa učiteľom na plat a podobne. Pozrite si cenníky školného v súkromných školách a ak nespadnete zo stoličky, buďte rady, že platíte iba toľko málo. Čo ja viem, tak ja ako prváčik som mala šlabikár platený z rodičovského.
@zuzkat1 to sa mylis, mne nevadi skola ale nepruznost a odmietanie sa prisposobit dobe.
Neviem ako u vas ale u nas deti nosia ako za Marie Terezie peniaze na to ci ono v hotovosti a nejedna sa o male sumy, chceli sme bankovy ucet, nie, cashovka, nechapem to ze ucitel radsej bude robit pokladnika, vlacit veliku hotovost hore dole ( 20deciek po 30e, uz da 600e ktore sa daju stratu/ukradnut/zabudnut...)
ze radsej si to bude zapisovat do zositka, ktory ked jej vezmem je nahrata ( tiez sa da stratit/znicit....zaloha nula), v zivote nezisti kto za co uz peniaze dal.... a kopec inych veci co sa nezmenili od mojich sk.rokov ( mam 36r )
a to mam dobru skolu a ucitelku ked hodnotim "vyucbovy proces", mna len dobiela vytaca ako si ucitelia sami sebe privyrabaju robotu navyse
Dnes rano dalsia perla, nerozumiem tomu ci sa ucitelka nudi, ci si neuvedomuje co rozprava... dcera (3cka, este je pre nu to co povedala ucitelka svate) si spomenula ze ucitelka vcera nakazala aby si ZALAMINOVALI , take kartoniky co dostali v skole s Ii a Yy... moej decko hystericky zachvat lebo ucitelka povedala a ona nebude mat.... ako kde mam o 7,15 doma zohnat laminovacku, Ok jej to spravim bo som sprosta a nechcem aby vyrevovala doma a mam tu moznost v kancli , ale NACO je toto dobre? myslim ze to vobec nie je potrebne a aj ked sa kartonik za 10m osucha, kazdy to v zdravi prezije
@dadika2504 pod to sa podpisujem,aj nas gympel je cestovka,dcera bola min.sk rok na tyzden vo Viedni,horkotazko s me to polatali z jedneho prijmu,ma to stve,lebo oni furt niekam cestuju,rodicia su obycajne na rodicku ticho,aj tak nas je tam vzdy len par kusov,,,dcera ale chce chodit aj na vylety,tak sporime na to postupne,o tom ani nehovorim,ze skola pravidelne rocne poriada nielen Vieden ale aj velku Britaniu na tzyden,Tatry ,vylet do Svajciarska, si nespomeniem teraz... v ramci fyziky ako sa to zariadenie vola..ten urychlovac .....apod,je to tam nejako uz zazite,ja som na tu istu skolu pred mnoh&mi rokmi chodila,ale toto je uz o niecom inom,celkovo su prec s tymi vyletmi aj mesiac zo sk.roka a len platit a platit,ak mi tu niektora napisete,ze sa treba ozvat,tak sa priznam hanbim,rodicia,ktori na to maju sa samozrejme neozvu,ktori nemaju su ticho,deti nikam neposlu,uz teraz mam obavy blizi sa stuzkova ☹
No to sme platili aj my koncom minuleho roka, aby sme ich mohli pouzivat pre 2 roocnik. Anglictina samozrejme tiez. A dostali sme papier, ze sponzorsky velmi potesi kancelarsky papier, kriedy !!!!! no sila!!!!! v takom state zijeme.
@maria123 no ja som sa ozvala, dceru do švp nepustila. a rovno som to povedala na rodicovskom. ucitelka si zato sama moze. dieta malo zvysenu teplotu 37,5 a uz mi vyvolavala, nech okamzite pre nu pridem, ze ma teploty. a som namiesto oddychu ze dieta je v škole v prirode, doma stresovala co je s nou. na jeden den ano, ale na tyzden uz nikdy viac.
@annulikb ja som kupila jeden kancelarsky papier a rozdelila na 4kopky dcere do skolky pre dve ucitelky dve kopky a druhej do skoly pre ucitelku a druzinarke a nenazrata ucitelka na prvom rodicovskom minulý rok rovno povedala, ze potrebude aspon 3-4 cele baliky 😀 tak som jej celý skolsky rok neposlala ani papierik 😀 prvy rok som zasponzorovala kinderka a uz cakala aj o rok ze ich zacvakam, ale bola na velkom omysle. kamoska poslala hodiny nastenne a ked baterka sa vybila, vybrala ju a poslala jej, ze nech posle novu 😀
@dai ..ja nechcem nic vravie ale preco by sme sa mali porovnavat s krajinami 3tieho sveta a povedat si ze je to v pohode a som za to vdacna? ...tvoje dieta keby nosi domov 4-ky tak si povies "vsak co jeho spoluziak nosi5-ky takze to je v pohode a som za to vdacna" ?? ..to je blbost..jednoducho su staty ktore su na tom lepsie!! a tak to proste je ..keby tento sprosty stat nerozpredal vetky statne podniky ktore sme mali mohli sme byt na uplne inej urovni ...ale hold vsetko sa rozpredalo tak potom sa cudujme ze sa neni kde zamestnat, ze skolstvo a zdravotnictvo je take ake je... zahranicna firma tu vybuduje fabriku, ludia tam otrocia za minimalnu mzdu a akonahle sa skoncia danove prazdniny tak odchadzaju ... jednoducho tento stat je sprosty a neni za co byt vdacni ... ja teda nevidim ziadny dovod ..na Slovesku je strasne vela veci ktore nedavaju zmysel..
@eeffka vidis a toto je presne ta chyba- za vinnika si urcila ucitelku ze vymysla blbosti a nie dceru ze ti to zabudla povedat.....moja reakcia by bola nasmerovana na dceru- zabudla si povedat tak nerev, budes to mat zalaminatovane poobede.....a pokial by dostala v skole poznamku tak by sa naucila ze musi znasat aj dosledky za to ze na nieco zabudla ...(i ked ja ako ucitel poznamky nedavam vravim to len ako priklad, lebo su ucitelia ktori napisu ze si ziak zabudol DU)
a nie utekat rano este s vyplazenym jazykom jej to laminovat...toto je istym smerom rozmaznavanie...samozrejme kazdemu sa obcas stane ze si zabudne splnit nejaku povinnost ale dieta by sa malo naucit niest za to aj nasledky- tak sa uci zodpovednosti .......nie sa rozrevat a maminka urobi, maminka zachrani....
@zuzulina11 co si mimo? rano utekat do roboty? brala karticky take ake boli, aj keby mi to povedala vcera o 17,00 tak hadam nepobezim do roboty laminovat... mozno to bude v pondelok.
Nie som z tych co robia decku Žána. 🙂
Prepac ale aby dostala poznamku za nezalaminovanu karticku 😀 😀 😀
@eeffka aha prepac pochopila som z prispevku ze si jej to rano urobila v kancli.....
preto som ti napisala do zatvorky ze ja take poznamky nedavam ale urcite sa najdu ucitelia ktori daju- tiez to nepovazujem sa spravne ....
@eeffka mala im to zalaminovat ona.a dobre to je na to ze to budu cely rok pouzivat.u nas sa vsetko dava cash. Neviem si to predstavit na ucet. Kto by to kontroloval-to by sa museli nosit seky,ale potvrdenie z internet bankingu. Ci ucet triedy? To by sa potom muselo presuvat z uctu na ucet.
@zuzkat1 no nasa naivna rodicovska predstava 🙂 bola ze na novozalozeny skolsky ucet posleme na zaciatku napr 50e a z toh sa bude platit prevodom co bude treba a vypis z uctu preposleme rodicom kazdy mesiac, dokonca sme chceli ze to nemusi spravovat ona ale jeden z rodicov
nie, ona chce hotovost ....toz...
kazdy rok platime anglictinu, pracovny zosit, uplny normal........ved kazda skola ma skoro aj inu ucebnicu anglictiny, tak aj tie pracovne zosity su ine a musia sa objednavat
@eeffka no ale ja ju chapem,lebo to by ste boli len vy tak a ostatne triedy po starom. To by bol len vacsi chaos. Nie som ekonomka na skole tak sa neviem vyjadrit ci idu vsetky peniaze na 1ucet alebo kam ich davaju. Ale pokial viem vsade to chu v hotovosti max sekom-u nas v skolke.3seky-3c.uctov.
@zuzkat1 ucet pre triedny fond je nahodou velmi dobra vec, ja som mala na starosti triedn fond v skolke a zalozili sme na to ucet, pani ucitelky mali kartu, pri kazdom pohybe mi pipla sms, a vzapati mi davali ucitelky blok za co to bolo, evidencia prilych platieb v pohode, prevody za faktury jednoduche, ziadne saskovnie s drobnymi kto komu co ma vydat, vsetkym rodicom sa zasielal elektronicky vypis raz do mesiaca a ked mali zaujem tak hned videli kde sa co platilo a v akom objeme, ak mali pochybnosti mali moznost sa opytt a nahliadnut do blockov, bolo tojedoduche transparetne a vsetci boli spokojni
Ahojte, som ucitelka a ucim matematiku a zial, tento rok aj anglictinu. Nuz k tym pracovnym zositom. Kedysi boli vsetky veci v ucebniciach, dnes, to autor spravil tak, ze ucebnica, ktora je zadarmo obsahuje kopu obrazkov, definicii a akoze vysvetleni. V pracovnom zosite, ktory sa plati su priklady. Avsak stat je povinny zabezpecit len ucebnice. Ak by si rodicia tie pracaky nezaplatili, tak ziak nema z coho robit. Ak nema z coho robit, nepozna priklady. Ak hovorite, bezplatne skolstvo, nuz tak to uz nie je v pravom slova zmysle.
@eeffka k tomu MT, preco by som mala davat svoje sukromne cislo? Je to moj mobil, ja si platim faktury a je len na mojom rozhodnuti, komu cislo dam a komu nedam. 😝
vsetci rodicia maju moj e-mail a ked treba , napisu. Ak nemozu napisat, zavolaju do skoly alebo pridu za mnou osobne, kazdy vie, kde ma najde a este som nikdy nikoho nevyhodila , ak som nahodou nemohla, bol dovod.
A peniaze v hotovosti, pretoze kazdy predmet si objednava vlastne pracaky, a tie si volia PK a tak je aspon jasne, kto dal a kto nedal. ver, ze je to jednoduchsie, lebo pracaky donesie kurier a ten berie hotovost a nie kartu. Takze, radsej budem pendlovat s hotovostou, ktoru potom odovzdam a viem, kto dal a kto nie, ako sediet za PC a zistovat podla prijatych vkladov, kto dal a kto nie. Si predstav, ze mas jeden ucet a 270 ziakov, kazdy ma zaplatit 5 roznych poplatkov o roznej sume. Kolko ti bude trvat, kym to zistis a sparujes? 🙂

@eeffka a co takto napisat do zrkadielka ze sa chces stretnut nech napise kedy ma konzultacne. Nie je povinne davat rodicom mobil,lebo veris ci nie su aj taki co otravuju aj v sobotu vecer o 10tej.