Podrobnosti ohľadom zabudnutého čipu a nevydania obedu dieťaťu
Ahojte u nas v skole zaviedli cipy, a kedze je to novinka nieje v tomto smere este vsetko jasne.
Napr. minule si moja 7 r. dcera zabudla cip a kvoli tomu jej nevydali v jedalni obed (klubarka ju tam nechala sediet hladnu, aby sa naucila si ho nezabudat) este jej povedali, ze zan bude platit plnu sumu 3,90 eur!
Samozrejme, ze nas este nikto nestihol oboznamit s podrobnostami ohladne zabudnuteho cipu.
Preto ma to velmi nemilo prekvapilo az nahnevalo, taketo metody ako z 50 rokov min. storocia.
Zaujima ako to funguje v skole vasich deti?
Ked si dieta zabudne cip malo by to nahlasit veducej jedalne do 8.00 h. OK tomu rozumiem ale co ked to dieta (kedze je este mele) to zabudne nahlasit ale o obed ma zaujem?
Lebo mne proste nedava logiku, ze dieta ma zaplatene obedy (manipulacny poplatok), nachcadza sa v jedalni a oni mu ten obed aj tak nedaju a ma zan este zaplatit 3,90???
Ked som sa bola informovat a stazovat zaroven, vselijak sa vykrucali...ze ten obed musia potom vyhodit, ze im to stat nepreplati, ze deti su velmi benevolentne...ja som im ale povedala, ze nieje predsa normalne, ze i napriek tomu, ze to prechadza cez PC tam nieje ochota tomu dietatu ten obed vydat...ale radsej ho vyhodia ?!?
@cajomila prvá dotácia funguje na počet detí a druhá dotácia "obedy zadarmo" v sume 1 stupeň 2.10€, 2 stupeň 2.30€ dostanú ak dieťa bolo v škole a odobralo obed.
Takže za nevyzdvihnutý obed ti môžu naúčtovať max 1 stupeň 2.10€, 2 stupeň 2.30€. lebo len túto dotáciu nedostanú.
Všetky tieto informácie majú mať normálne rozpísané v prihláške na stravovanie, alebo aj na web stránke.
Obed jej mali dat ,lebo si ju neodhlasila od obeda ...to je zlyhanie kuchyne na cele s vychovavatelkou brrrr...to kde zijeme,ze dieta nechaju hladne brrrr ... mne sa az zaludok stavia ako sa niekedy spravaju k detom... uz viem preco chodia kucharky nabalene taskami domov hahaha....
@alenamihal Jasné, že by rezeň nevyhodili.
@cajomila a plus k tomu ak nahodou syn nejde do skoly v ten den a neodhlasim ho ,tak stale ja mozem ist si vyzdvihnut obed a daju mi ho,tak to ma aj mladsi syn v skolke...
a tym padom neprepadne ,ale otazka je kde skoncil obed a este plus mas platit za nieco,co si uz zaplatila ...jaj bordel riadny...
U nás normálne vydajú, len musi ísť dieťa posledné - aby si kucharka obed dohladala ručne a nezdrziavalo to vydaj. Ak si dieťa neodhlasi a neprevezme obed, vtedy je to spoplatnené plnou sumou.
Potrestať dieťa keď na niečo zabudne, odopretím jedla robila táto "matka"
https://www.youtube.com/watch?v=VdiDyzCF2C4Nechápem naozaj takýto prístup, šla by som aj za riaditeľkou nech zmenia toto hlúpe fungovanie.
U nás (na mojej ZŠ) keď sa zabudol čip sme povedali že sme zabudli/stratili zapísali že sme boli na obede a potom v systéme odklikli (nikdy nebol najmenší problém).
Dokonca pri deťoch ktoré chodili do družiny ak rodič náhodou zabudol zaplatiť obedy tak dieťaťu dali buď normálne obed ak bolo niečo čoho bolo viac a rodič poobede doplatil alebo dali aspoň polievku a vodu. Nikdy sa nestalo že by niekto na obede sedel iba tak a pozeral sa ako ostatný jedia.
@cajomila strasne nieco. u nas normalne vydaju obed a zapisu si to. chuda dieta
U nas ked si zabudnu cip staci aby isli za veducou jedalne, ta pozrie ci ma obed prihlaseny a zaplateny a vyda nahradny papierový listok na ktory jej obed normálne vydaju v jedálni. Neexistuje aby dieta ostalo hladne pre nieco také ako zabudnuty cip
No, odhliadnuc od všetkého, len by skúsili mi nechať dieťa hladné lebo si zabudlo čip. Teta učiteľka by bola v telke. Hlavne s tým "vychovnym" názorom, že sa dieťa naučí si čip nezabudat.
@sirka9 učiteľka možno sledovala túto influencerku "dokonalú matku" kde zabudnuté obedy rieši od 23 minúty
https://www.youtube.com/watch?v=VdiDyzCF2C4Ludske zlyhanie🤨 Neexist, aby nechali v skole detom prepadnut obed kvoli zabudnutemu cipu🤦♀️ a teda decka pochodili tych skol neurekom. Nic jednoduchsie nie je, ako kontaktovat veducu alebo niekoho v jedalni. V tomto pripade, kedze zabudnut cip moze aj dospela osoba, ak visi na klucoch, moze ho stratit, stane sa ze kluc sa poskodi vedla magnetickeho zariadenia a neda sa citat - pani zo skolskeho klubu prestrelila a prekrocila svoje pravomoci. Isla by som si to vykomunikovat do jedalne v klude, hlavne ten prepadnuty obed chybou vychovavatelky by som principialne odmietla zaplatit.
To ze deti zabudnu cip je bezne aj na nasej skole. Pocas vydavania obedov je vzdy v jedalni dozor, jedna ucitelka je pri vydajnom okienku a dieta, ktore zabudne cip - meno sa len zapise do vopred pripraveneho zosita (meno + trieda) a obed sa dietatu vyda. Nikto z nasej skoly v tom nevidi problem, proste sa stane, ze deti zabudnu kluce od satnovej skrinky, cip na obed...
Necitam komentare ale sme ludia - aj dospelemu sa stane ze nieco zabudne. A myslim si ze dieta zabudne ovela skor. U nas maju deti nahlasit zabudnuty chip (nebolo nam rodicom povedane ze do akeho casu) ked zistia ze ho nemaju.
@ddaassuullaa Ja som to vykomunikovala v kľude, som si istá, že keby tak urobili dieťaťu inej matky zažili by tam iné rošambo☝️.
aj u nás družinárka robila tak, že deti si nechávali čipy v košíčku v triede a brali ich len do jedálne, po obede ich zase dali do košíčka a nestalo sa, že by niekto zabudol
ale môj syn raz čip hodil tak, že spadol za stôl na zem, kým sa na to prišlo tak čip nemal a tiež odo mňa chceli, aby som zaplatila za nový - keď som prišla, že ho proste domov nebral nech hľadajú tak ho našli... je to len o ochote vychovávateľky
@cajomila v klude sa vzdy vsetko skor vyriesi, ale teda som rada. Aj ked chudak dieta, bez obeda odsunute na bok za takuto somarinu, to mi hlava neberie🤦♀️ kiezby to najhorsie bol.nejaky zabudnuty cip. A dalsia vec, detom v skolskom.klube mali cipy u seba vychovavatelky, lebo deri ich bezne stracali
@cajomila aj u nás musia ist za vedúcou sk jedálne a ta im vydá potvrdenie a s tým sa odpipnu, zvýšil sa počet stravníkov. Keby ste videli aká Sodoma Gomora je v jedálňach, tie kuchárky kmitajú ako handry a nemajú čas kontrolovať, či ma dieta obed zaplatený, ani u nás nevydajú tomu, kto nepride do 11:00 za vedúcou kuchyne a nemá vydané potvrdenie
Este dodám že u nás sa stravuje asi 600 stravníkov v priebehu dvoch hodín
Rodičia boli o tomto informovaní, jednoducho nech skontrolujú vecer dieťaťu, či ma čip v taške
Vezmite si to z druhej strany, príde iné dieta, alebo aj 20 ďalších, ktorí akože stratili čip a vezme si obed, ktorý sa neujde v konečnom dôsledku vášmu dieťaťu, lebo kuchárky dali na dobre slovo, v okienku su dve kuchárky, ktoré vydávajú obedy a v ďalšom ďalšie dve, ktoré statavaju, možno aj nejaké si v “zákulisí” , ale je to fakt horror, navyše tie deti čakajú aj 20 minut kým sa dostanú na obed
@zuzana76 Ok, naša škola má max do 300 stravníkov aj s pedagógmi.
A malé deti chodia na obed s vychovávateľkou...takže podľa toho čo som tu čítala sa to dá všelijak zorganizovať a vybaviť aby deti neostali hladné.
A vraj si to ti kuchári vedia aj overiť sami na pc či to dieťa môže dostať obed.
@zuzana76 syn chodil do skoly, kde bolo okolo 1200 stravnikov a pani veduca poznala po mene kazde dieta. Ani raz sa nestalo, ze by dieta ostalo hladne a pri takom pocte ziakov a studentov bolo tych zabudnutych cipov niekolko denne. Moj ho zabudal.aj ako gymnazista. To je o ludoch. Maly prvacik nebude klamat,.ze ma obedy ked nema a uc vobec nie ak ma vychovavatelku
@zuzana76 * príde iné dieta, alebo aj 20 ďalších, ktorí akože stratili čip a vezme si obed, ktorý sa neujde v konečnom dôsledku vášmu dieťaťu, lebo kuchárky dali na dobre slovo *
Na toto presne je program a evidencia cez čipy, ak by dieťa prišlo druhýkrát na obed s rovnakým čipom kuchárku upozorní, že už vydala dnes obed.
Ak nemá čip tak vedúca pozrie v PC či už bol dnes obed vydaný ak nie dá lístok a poznačí do PC vydanie obeda. Kuchárka na lístok vydá obed.
Ak medzitým príde niekto s tým zabudnutým čipom kuchárku upozorní, že bol vydaný obed.
U nás zabudnuté čipy rieši priamo kuchárka pri okienku vyhľadá na tablete triedu a dieťa a tam si poznačí vydanie obeda. Vedúca rieši iba stratené čipy, dieťa si prinesie svoj nový čip ktorý jej zaregistruje namiesto strateného, alebo si kúpi u vedúcej čip ak nemá iný z domu.
Ano ak si dieta zabudne cip je bez obeda, robi sa to na kazdej skole co poznam, ale ak rodic zavola, ze dieta nema cip nieje problem raz to odpustia a daju mu obed, inac bez cipu dostane dieta len polievku, su to pravidla ako ty ked si zabudes peniaze doma nikdo ti neda obed
@zuzubb007 Výdajný terminál - označenie odberu bez čipu (zabudnutý čip)
Ak si žiak zabudne čip, kuchárka môže na obrazovke výdajného terminálu stravníka vyhľadať - podľa mena alebo priezviska.
Na obrazovke uvidíte údaje o stravníkovi - či má objednanú stravu a ktoré menu, aký má kredit a tiež nasimulovať pípnutie.
https://help.edupage.org/?lang_id=2&p=u1/u23/u2...
Ak stravník čip zabudne, vedúca školskej jedálne môže vydať náhradný, ktorý po odobraní stravy musí bezodkladne vrátiť.
Základná škola, Nábežná 845/17 , Kysucké Nové Mesto
Ak stravník zabudne čip, dostaví sa do kancelárie vedúcej školskej jedálne, kde mu bude vydané náhradné potvrdenie, aby mohol stravu v daný deň odobrať.
Základná škola sv. Jána Pavla II., Poprad
Ak si žiak zabudne čip a má zaplatený a prihlásený obed, rieši situáciu s vedúcou jedálne, ktorá mu vydá náhradný lístok.
ZŠ sv. Svorada a Benedikta, Nitra
Keď si žiak zabudne čip, musí ísť za vedúcou ŠJ, ktorá mu obed v systéme uvoľní.
Základná škola na Bezručovej ulici č. 66 v Trenčíne
V prípade, že si stravník čip zabudne alebo čip stratí, si vytlačí náhradný lístok za poplatok 0,01€.
Základná škola SNP, Ostredková 14, 821 02 Bratislava

@maranco Áno. Pokiaľ ale bude objednaný a nevyzdvihnuty bude spoplatnený ...spomínali niečo ako 3,90€. Tí som sa taktiež dozvedela iba keď som sa bola sťažovať v jedeni.