icon

Pomoc s matikou pre dcéru

5. okt 2022

Potrebujem pomoc s matikou pre dcéru,ja si vôbec nepamätám že sme niečo takéto preberali v škole.Pridam fotky,ako to vyrátať ?Pýtam sa dcéry ona nevie

Pomoc s matikou pre dcéruPomoc s matikou pre dcéru
abbey1
5. okt 2022

@mimi3008 Väčšia a menšia polovica! ;)

letfenixa
5. okt 2022

@abbey1 nič také v matematike neexistuje! Ale to väčšia polovica z vás nechápe! (Tak akosi bol ten vtip).

letfenixa
5. okt 2022

@autorka strašne, ake fakt strašne by ma zaujímalo, ci to vôbec na hodine nepreberali.

eeffka
5. okt 2022

Toto nie je matematika ale sedliacky rozum, mamicka by sa mala nad sebou vazne zamysliet.

autor
6. okt 2022

Ja som mala rada z matiky + - : . aj veľké čísla som vedela z hlavy vypočítať.No takéto ako zlomky a geometriu som nemusela.Dalej viem po nemecky,tak dcére pomáham s nemčinou s úlohami.V angličtine som bola slabá.Zeny to ako fakt keď niekto dospelý nevie všetky predmety na sto percent,tak je hlúpy sedliak,ako niektoré ste to písali hore vyššie.?Sme rozdielny ľudia,niekomu idú jazyky,niekto mal rád matiku,niekto dejepis atď atď.No to ešte neznamená že keď rodič nevie z daného predmetu neaku úlohu,tak je hneď hlúpy sedliak.Na koni len urážať a urážať,nič insie neviete

nykkushka
6. okt 2022

Prepáč autorka, ale nikto tu od teba nechce, aby si riešila jadrovú fyziku alebo ašpirovala na Nobelovu cenu 🤦🏿‍♀️😑 ale aby jedna dospelá žena a siedmačka (to má koľko, 12/13 rokov, podľa mňa dosť stara, aby tomu rozumela) nevedela koľko je 1/2 z hodiny, poprípade 1/2 z mesiaca? To nie je o vedomostiach, ale o zdravom sedliackom rozume. Keď povieš dcére prídi za pol hodinu, nevie kedy ma prísť? 🤦🏿‍♀️

oli18
6. okt 2022

Autorka, ty ani nechapes, co ti tu je vycitane. Takze radsej sa uz nevyvinuj a nepis uz nic.

ivetz
6. okt 2022

Autorke odporúčam tému zmazať... Príklady sú vypočítané, možno pochopila aj postup výpočtu a vysvetlila aj dcére... Ostatné je úplne nepodstatné a nakoniec naozaj aj urážajúce... O to zrejme však zadávateľka témy nestála... Každý deň je tu množstvo príspevkov, ktorých autorky (lebo väčšinou sú to ženy) neovládajú gramatiku. To sa však prehliada... Nechápem potom tej zvýšenej citlivosti na ovládanie matematiky...

miriam11
Odpoveď bola odstránená
autor
6. okt 2022

@ivetz Poraď ako zmazať tému?

katkasav
6. okt 2022

@mimi3008 to ako v tom vtipe: Nahnevaj ma a rozrežem ťa na 3 polovice.

cucoryedka
6. okt 2022

jedna baba Ti dala matematicke vypocitanie, prikladam vizual ...je to jednoduche, zlomok si predstav ako delenie 😊 (pisala si, ze zakladne matematicke operacie si mala rada). Ak pomoze, budem rada ... ked chces, posli mi na kontrolu druhu polovicu prikladov.

dskjhfdlkdjhl
7. okt 2022

Jemine, toto som radsej nemala ani vidiet. Toto naozaj dospely clovek nevie, kolko minut ma polhodina, alebo kolko je 1/10 z 30? Myslim, ze uz som videla naozaj vsetko a vobec ma neprekvapuje, ako to na Slovensku vyzera😝

bluka2
7. okt 2022

Toto mi strašne pripomenulo môjho jedného praktikanta, ktorý nevedel, koľko je 1/1000 z 1 kg a podobne príklady. Vlastne som zistila, že nevedel ani nasobit s 0,1, respektíve deliť desiatkou. To ma dosť zarazilo, lebo ho vyslala univerzita. Tak som si začala overovať jeho diplomy a vysvitlo, že všetky boli sfalšované 🙈 bol z Gambie a v realite ako som zistila chodil možno pár tried na základnú školu, ak vôbec. Ale toto na Slovensku...

jajka257
7. okt 2022

@dskjhfdlkdjhl a toto ti príde ako študent na VŠ. To bude kopec srandy....

dskjhfdlkdjhl
7. okt 2022

@jajka257 no, a ked Ti teraz napisem, ze uz taki chodia? Je to hrozne, ale je to tak. Obcas neviem, ci to myslia vazne, ked sa nieco spytaju, alebo si robia srandu. Nastastie ja som dost trpezliva a viem to prejst bez emocii😉

jajka257
7. okt 2022

@dskjhfdlkdjhl a ešte mi napadlo, keď Grohling hovoril o zvyšovaní úrovni. Teraz je to 1/5, ale on dosiahne aby vzdelaných bola postupne 1/10. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤣🤣🤣🤣Neviem, či to bol vtip alebo to myslel vážne. No darí sa.

dskjhfdlkdjhl
7. okt 2022

@jajka257 tak, co by si cakala od vizazistu😀 S cislami on chudacik nevie-porovnat dva zlomky, ved to je vyssi divci😀

jajka257
7. okt 2022

@dskjhfdlkdjhl jjoj, a ja ze aspoň pantene ci revlon. 🤣🤣🤣 Ale budeme ho chápať. Zlomky sú nový revlon.

dskjhfdlkdjhl
7. okt 2022

@jajka257 Tak, ale on mozno chcel zvysit uroven a teda znizit pocet tych, ktori dosiahnu na titul-to je otazne, co vlastne basnik chcel povedat😀

jajka257
7. okt 2022

@dskjhfdlkdjhl 🤣🤣🤣🤣🤣 A teda vrátiť svoj titul ci ako?

dskjhfdlkdjhl
7. okt 2022

@jajka257 neviem, vies ja reci takychto pandrlakov nerozumiem, oni maju jednak zvlastne konstrukcie a o to zabavnejsie dedukcie😀

qetka
7. okt 2022

nehnevaj sa, ale toto mi pride, ze snad nepoznas ani rucickove hodinky.
Fakt nevies, kolko minut je polovica z hodiny? Vies vobec kolko minut ma hodina, kolko sekund ma minuta?
Alebo vies, ze vacsina ludi travi tretinu dna v praci, vies kolko to hodin?
Vedela by si kolko mesiacov je stvrt roka? Alebo kolko deci mlieka je pol litra?
Vies kolko je zlava 20% z nakupu 10 Eur?
Ako mozes fungovat v beznom zivote?
Toro fakt nie, ze neovladas matematiku, ani, ze z daneho predmetu nevies nejaku ulohu. To je, ako keby si nnapriklad zo Slovenciny nepoznala pismenka x,y, z…alebo z informatiky nevedela kliknut tlacitkom mysky…

evkaaadamko12345
8. okt 2022

Žasnem nad primitivitou niektorých žien....urážať to je také slovenské,..poradiť,pomôcť to nie...ale urážať to áno aké úbohé...aj keď je to pre niekoho banálna vec a čo je na tom?tu ide o pomoc autorka by to sem asi nedávala keby jej na škole nezáleží pre svoje dieťa...každý človek je šikovný na iné veci..poznám veľmi veľa ľudí ktorý mali na škole samé 5...a dnes sú to úspešní ľudia...mier...pokoj...láska...

autor
8. okt 2022

@qetka Predstav si viem všetko z toho čo si písala.No nemám mozog aby som nosila v hlave učivo 9tich tried.Nie som už najmladšia a stane sa že zabúdam.A to som mala na ZŠ samé čisté jednotky.No človek starne a sú mu iné veci dôležité čo má mať na rozume než pametat si čo som preberala z matiky v 7.rocniku.Nie nepamätám si všetko,bolo už dávno.Mimochodom často tu vidím príspevky že pomôžte mi s úlohami školáka,dokonca aj z 1. a 2. ročníka som videla že ženy pýtali radu s ulohou.Neviem čo je na tom divné.Jaj už viem,vždy sa nájde neaka premudrela ako ty a ostatné čo sa čudujú že v tej chvíli keď dcéra potrebovala úlohu som nevedela si spomenúť ako vyriešiť zlomky.Bohuzial nevedela som si na to spomenúť.A to znamená že treba hneď urážať???

autor
8. okt 2022

@evkaaadamko12345 Dosť smutné že väčšina žien len urážať vie.A nie len v tomto príspevku,často čítam o čom sa diskutuje tu na koni.A všade samé urážky,sa mi zdá že niektoré sem chodia len nadvisovat sa a kopnúť do ľudí čo si pýtajú radu a pomoc.

evkaaadamko12345
8. okt 2022

To sú podľa mňa nevyrovnané osoby a svoje frustrácie si musia na niekom vybiť...nič si ztoho nerob...mňa sa tu tiež niektoré snažili uraziť,keď som potrebovala pomoc...,ale našťastie si ztpho nič nerobím a nájdu sa aj dobré ženy ktoré radi poradia...každý človek je originál a každý je šikovný na niečo iné..🤗

pallacinka29
8. okt 2022

tieto otazky presne davaju odpoved na otazku, kolko primitivnych a doslova hlupych ludi existuje… to nie je, ze zabudla si pocitat integraly, ale jednoduche, kazdy den pouzivane zlomky 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená