Pomoc s matikou pre dcéru
Potrebujem pomoc s matikou pre dcéru,ja si vôbec nepamätám že sme niečo takéto preberali v škole.Pridam fotky,ako to vyrátať ?Pýtam sa dcéry ona nevie

@kvetinka75 vtedy mi nepovedala, hádam by povedala ze je alegicka ale také sme tam ani nemali, ale väčšinou tam chodili tí istý tak som vedela už čo asi bude chcieť,, neviem vtedy to tak začínalo vo veľkom capuccino, latte atď, a teraz sa ani nejak nezaujímam o gastro,,
@zuzulka558 jáj tak áno, až neskôr začali tie iné verzie mliek.
@mimi3008 Som dala iba príklad,že ja pýtam 20 dkg šunky a samozrejme viem,že 20 dkg nie je 2/3.
Až taká blbá nie som.
To,že mi aj naďalej tykáte je vaša vizitka a veľa to o vás vypovedá.
Keď už ide o inteligenciu,je veľa druhov inteligencie,nie len,že ovládate matematiku.
Ja mám dobrý všeobecný prehľad,zaujímam sa o históriu,pozerám politické dokumenty,čítam.
@mimi3008 Nie som troll,som úplne obyčajná s tým rozdielom,že vyzerám dobre.
Zdá sa mi,že to posmievanie z vašej strany je závisť,lebo mám peknú tvár a chudú postavu.
Určite mi závidíte aj zelené oči.
Vy máte isto o 20 kíl viac,rapavú tvár.
Priemerné,tuctové ženy vždy závidia tým pekným.
@lienka.7 Presne,ja tiež nemudrujem pri pulte s mäsom.
Tej mimi3008 zrejme nedochádza,že predavačka,ktorá pracuje s mäsom musí poznať druhy mäsa a má viac zákazníkov v rade,takže nemá ani čas rozmýšlať nad zlomkami.
Ona je tam od toho,aby obslúžila zákazníkov.
Niektorí ľudia si musia stále dokazovať,že sú niečo viac,ako ostatní a kompenzujú si to povyšovaním a ponižovaním ešte aj v obchode pred ostatnými.
Prosím,nech si každá mudrlantka skúsi prácu u mäsiara,či bude múdrejšia a šikovnejšia,ako predavačka.
@daria337 toto nie je mudrovanie. Toto su zakladne vedomosti
Celkom ma pobavilo, ze ta zenska vie, ze 20 dkg nie su 2/3. A preco by to nemohli byt 2/3 z kuska, ktory ma 30 dkg?🤣🤣🤣
Nuz veru, kto by si pamatal daco ako zlomky, to je uplne nieco nove. Uplne rozumiem. Nikdy sa to nepreberalo
@saxana000 3/4 hodiny či 1/2 hodiny snáď už poznáš?!
Dnes je extra moderné tváriť sa, že netreba ovládať základy slovenského jazyka, matematiku, ani základný všeobecný prehľad netreba.A potom sa sťažujeme, v akom stave je naše zdravotníctvo, politika, úrady. Veď nič netreba. Však rozdajme vysokoškolské diplomy, či aspoň maturitné, už v škôlke.
@mimi3008 Ja mám 160 cm a 55 kíl a mám super postavu. Pred pár rokmi som vážila iba 49 kíl a vyzerala som hrozne,úplná vyžla.
Práveže výzor je veľmi dôležitý,lebo ten vás reprezentuje,je to vaša vizitka.
Ja sa nechválim,ale som si vedomá svojej inteligencie,tak sa predsa nebudem zhadovať.
Čo som si všimla ohľadom výzoru a prekvapilo ma to,že muži často uprednostnia priemerne vyzerajúcu ženu,ženu s nadváhou a pekné ženy iba obzerajú,vlastná skúsenosť.
Ja viem,že ľudia si bežne týkajú vo fórach,ale príde mi to,ako neúcta.
Aj v práci každému vykám,tykám iba kolegyni s ktorou pracujem.
V prvom prípade jednotku nech znamení za 60 (minút) a po vydelení dostane koľko je to minút. V druhom prípade jednotku hore musí zameniť za 30. A po vydelení dostane koľko je to dní. Jedoducho hore dosadiť tú "celkovú vec".
@daria337 kazdym Vasim prispevkom ma prekvapujete viac a viac... Mam tak o 10cm a necelych 10kg viac ako vy a tiez mam zelene oci a cely zivot sa pohybujem v prostredi, kde je viac muzov ako zien... a inak, komplimenty o tom, aka som mudra, som dostala neskutocne mnozstvo od spoluziacok na vyske... ja my som to nenazvala mudrost, ale iba vseobecny prehlad a zakladne vedomosti. Na rozdiel od Vas, povazujem vyzor za ten menej dolezity. Dolezitejsia je hlava... A preco? Lebo co z peknej misky, ked je prazdna. A akoze nevediet tieto veci, na ktore sa pytala autorka? Ved ked uz neviem, tak si to nakreslim...
@guiseppinka Prekvapujem vás pozitívne alebo negatívne? Týmto príspevkom ste zase mňa prekvapili,lebo doteraz mi len mimi3008 odpisovala 🙂 Zelené oči sú krásne.
Ja žiaľ pracujem v ženskom kolektíve a je tam väčšia závisť a ohováranie,hneď by som menila za mužský kolektív.
Ja som priama,nekladiem si servítku,keď si niečo myslím,takže nie som obľúbená v kolektíve.
Ľudia majú radšej podlizovačné typy a takých bez názoru a osobnosti.
Som všebecne ľuďom nesympatická a nie je to len kvôli priamosti,nikdy som nemala kamarátku.
Tak to ste mali štastie na normálny kolektív na výške 🙂
Keby si to aj mladí muži mysleli,že dôležitá je inteligencia ženy nie iba výzor 😉
Toto je mimoriadne vydarena diskusia😉
@dskjhfdlkdjhl jedna o voze, druhá o 🐐🤣
@dskjhfdlkdjhl tiez na to pozeram, ze kam toto smeruje 🙈🤣🙈🤣
@daria337 chcete vianocnu alebo normalnu odpoved? Pretoze mam pocit, ze asi musim lepsie fuknut, lebo zapalna snura je velmi dlha🙈
@mircalla bud musime poriadne fuknut alebo vsetci dvihnut nohy🙏😂😂
@guiseppinka Podla mna tam je zapalna snura odrezana...
@mimi3008 určite.. lebo by jej neladila s jej dokonalým outfitom
@miskakyska asi neladila s jej nadhernymi zelenymi ocami. Skoda, ze jej nenechali aspon 2/3 snury🤣🤣🤣🤣

@zuzulka558 ale veď sa predsa dá bez mlieka - capuccino. Dáš sojové, kokosové či? TAk áno, nie je to už origoš, ale kto mlieko nemôže - myslím mlieko živočíšne nie rastlinné...