icon

Porcia školáka

25. jún 2022

Ako odhadnúť, koľko jedla naložiť dieťaťu (1. a 2.stupeň ZŠ) na tanier? Koľko napr.pečiva na raňajky, prílohy na obed, večeru… dcérka väčšinou dosť nechá na tanieri, ak jej dám nabudúce menej, pýta si doložiť. Koľko dávate vaším deťom?

natalienka12
25. jún 2022

Tak dolozis, aky problem? Ked pyta, dolozis, ked nezje, tak sa vyhodi, zje rodic, da sa domacim zvieratam alebo? To takuto otazku kto normalny polozi? Ved vzdy ma dieta ine chute, niekedy vacsiu chut, niekedy mensiu, niekedy zje viac, niekedy menej, ako aj dospely.

veronikaszabova
25. jún 2022

Nech naklada sama a hotovo

viestta
25. jún 2022

Toľko koľko chcu

hipuska
25. jún 2022

U nás si deti nakladajú samé. Pritom platí pravidlo, čo si naložis, to si zjes. Neznášam plytvanie jedlom. A čo sa týka množstva, je to rozne. Pretože, niektoré jedlá sú obľúbené a niektoré menej.

pribinak
25. jún 2022

Dávam koľko mu chuti. Nemá vzdy rovnaku porciu. A väčšinou si naberá sám. To čo má rad tak to si dá aj dupľu, čo až tak nie, tak s frflanim niečo zje

autor
25. jún 2022

@hipuska veď práve, že aj keď si naloží sama, tak nechá a nechcem to vyhadzovať. Varím väčšinou každému to, čo má rád.

veronikaszabova
25. jún 2022

Ved jej povedz, co si nalozi, to aj zje.

jaskolka
25. jún 2022

Tak jej naloz malo a keď bude chcieť, pridáš jej.
Daj jej jeden krajec chleba, jednu naberácku polievky, jeden kopček ryze, pol rezna.
Aký problém?

nelca84
25. jún 2022

Jezis, a ty nezjes niekedy menej, niekedy viac? Na toto neexistuje sablona 🤦‍♀️

elizabet173
25. jún 2022

nemám problém, vyrobím 🙉

kacena4
25. jún 2022

co riesis tabulkove porcie, co si v jedalni?? sak aky ma dieta vydaj takt bude aj prijem. ak sa menej hybe menej zje, ak zabehne maraton zje toho podstatne viac. ak nechces vyhadzovat jedlo naloz jej 2x

jana_eyre_2
25. jún 2022

Ja budem mať ešte len jedného syna na druhom stupni, ide do 5tej triedy.. tiež varím tak aby z toho nezostávalo a jedlo som nevyhadzovala, hoci samozrejme občas sa stane..

z mojich detí zje najviac ten najstarší.. keď jedia doma, tak nakladam všetkým okrem muža na malé taniere - najstaršiemu najviac a ostatným deťom trosicka menej, za ten čas čo som ich mamou viem koľko ktoré zje.. keď niekto ešte chce tak mu dolozim.. keď si naložia sami, vždy nechajú a mne je toho jedla jednoducho ľúto, nerada jedlo vyhadzujem.. čo viem od pani vychovávateliek v škole, deti (nie len moje ale tak všeobecne deti v triedach, u nás je "zlý" jedák len dcéra, synovia jedia normalne) nezjedia takmer nikdy všetko a potom ide veľa jedla do koša..

slavomira236
2. júl 2022

Moja je skolkarka 5 ročná a doma jej nakladam ešte raz toľko ako v škôlke v škôlke je jej malo tie ich normove porcie...a hneď ako príde domov chce jesť a to varene