Poslať kamarátke domácu úlohu na známku
Ahojte, z literatúry mame domácu úlohu na znamku (charakteristika postavy z textu) mali sme to už na minulú hodinu ale iba z časti textu a teraz to mame dokončiť ale ja jediná som to mala dobre a skoro mi dala ucitelka jednotku ale podla nej som to nemala z celého určeného texty urobene. No a keďže to mame dokončiť tak mi písala spolužiačka ci jej to cele pošlem z celého textu tak som jej písala ze to ešte nemám urobene, tam mi odpísala ci jej pošlem keď budem mať. No a tu pre mňa nastáva to ze ja vôbec neviem ci jej to poslať alebo nie kamarátky sme také celkom vpohode, ja sama keď neviem domácu alebo nestíham a ona ma urobene tak mi pošle ale toto je iné táto domáca je na znamku no a z jednej strany by som jej ju poslala ale z druhej zas nechcem lebo ja ju robím a ona len opise a keď by ju vyvolala učiteľka dostala by 1 za moju prácu alebo keď by učiteľka vyvolala nás obidve a teraz vysvetľovať ze ktorá opisala od ktorej ale ci to mame z internetu. Co by ste urobili vy poslali by ste jej ju alebo nie?
Nie, nech si to spraví sama.
Neposielaj nič.
No moja zlatá, ja v takýchto prípadoch ani nevysetrujem, kto od koho opísal. Obidve by ste dostali 5. Tak nebuď hlúpa, nedávaj svoju robotu a rozum druhému zadarmo. Nauč sa povedať NIE.
Nie, iba koli tomu, že to bude detto rovnaký text. To neni úloha, že zaškrtnite správnu odpoved…
U nás dokonca dcére škole matematikárka porovnáva úlohy, a keď nájde v postupe 2 žiakov rovnaké chyby napríklad, tak ich zavola, ktorý z nich to odpísal. Tak to je ten dôvod prečo by som to neurobila.
vysvetli kámoške že to nejde ... keby to bol test ale toto je o niečom inom...
Vysvetli kamoške, že ak by učiteľka náhodou čítala obe bol by to prúser pre vás obidve. Môžeš jej ponúknut pomoc bez opisovania.
v tvojom veku - rozhodne nie.
ale musim povedat, ze ja studujem na vysokej, a mam taku kamosku ktorej sa nebojim zaslat moje seminarne prace na tu istu temu, a ani ona mne, lebo viem ze ani jedna nezneuzije pracu tej druhej a ani by nas to nenapadlo urobit. ALE - do tohto stadia dovery sme sa dostavali postupne a je to vzajomne a obe sme vo veku tvojich rodicov ;) ak nie starsie.
ty tam jej to urcite neposielaj
Môžeš jej poslať to, čo učiteľka už videla... A nech si podľa toho urobí svoje a aj pokračovanie.
Ak chceš byť kamoška, môžete sa o tom rozprávať, ako to idete riešiť, pripravovať sa spolu... ale nedala by som jej ju. Na jednej strane, ako bolo spomenuté, dostanete zlú známku obidve a na druhej, ani jej to neprospeje 🫤
Ja by som poslala s tým, že nech si to upraví a zmeni

Nie, neposlala by som jej úlohu, ktorá je na známku, budeš mať z toho zbytočný problém, ak ich učiteľka pozbiera a oznámkuje 🙂