Postupovala som správne v prípade synovej šikany?
Syn od septembra nastúpil do 5 ročníka. Športová trieda.
Už párkrát sa mi stazoval že mu pár chlapcov robí zle.
Vždy som ho vypočula, povedala nech si ich nevšíma atď
Predvčerom prišiel že sa mu jeden vysmieva že na športovú prípravu nosí fake dresy, ďalší mu dal päsťou do brucha keď pomáhal odniesť učiteľke veci do kabinetu.
Včera mi volal že chce prísť domov, nechce ísť na tréning.
Doma sa mi zosypal, že on to už nevydrží, nezvladne.
Zas bol problém na telesnej. Ďalší na neho vrieskal že nevie hrať futbal, nevie prihrávať atď.
Nie som utlocitna, ani si nemyslím že moje dieťa je dokonale.
Ale zavolala som triednemu či si nevšimol žeby syn robil zle deťom a takto mu to oplacaju. Vraj si nevšimol. Ale že so synom nie je žiaden problém, žiadne sťažnosti. Učitelia si ho chvália. Vysvetlila som čo sa stalo. Poďakoval že som mu dala vedieť, že to treba zastaviť a dnes bude riešiť.
Volala som aj trénerovi, či nerobí syn zle. Odpoveď bola že je to jeden vychovaný chlapec. Keď som sa spýtala či mu nejde futbal, tak mi povedal že patrí medzi najlepších hráčov.
Keď všetko dozvedel ostal naštvaný že také správanie nebude tolerovať a ešte včera to riešil. Tí, ktorých sa to týka dostali trest a môžu byť vylúčení ak sa to bude opakovať.
Ale otázka je. Riešili by ste to? Alebo to bola malichernost?
@medulienka81 to nieee. Nechcela som mať problémy že vyhrazam deťom alebo čo. Preto som hovorila s triednym a trénerom. Nie s rodičmi, lebo tí by doma možno pokricali a možno by pokračovalo ďalej
No tak urcite to malicherne nie je a spravila si dobre. Chcela by som vidiet ako by reagovala ona keby niekto takto surovo sikanoval jej dieta ako by to nechala tak. Fyzicke nasilie je extrem.
Vieš niekedy to pomôže, keď to riešiš priamo s tým co robí zle tvojmu dieťaťu, ale dobre si spravila aj ty 👍
Určite si urobila dobre, nemaj výčitky. Je mi Tvojho syna úprimne ľúto, čím všetkým si musel prejsť a trpieť 😥. Daj vedieť ako to bude pokračovať, som veľmi zvedavá. Držte sa, veľa síl prajem ♥️
Urcite riesila..dobre si spravila...bola som sikanovana na zakladke a nikdy mi nikto nepomohol,,ani v skole ani doma. ☹
Sikana na skolach by mala byt v trestnom zakone aj ked ide o maloletych..nejako sa to musi postihovat.
Urobila si velmi dobre, ze si to riesila. Presne preto vznika sikana, ze sa to tak skoro neriesi.
Baby ďakujem kazdej jednej za podporu.
Triedny to riešil hneď ráno s celou triedou. Upovedomil aj vedenie.
Pri ďalšom raze okamžité vyhodenie zo športovej triedy.
Som vďačná za takého triedneho a trénera, že to nezamietli pod koberec.
Ale najviac som rada že ozval ešte jeden chlapec, ktorého tiež šikanovali. Hádam sme aj jemu tým pomohli
Vyborny pristup skoly. 🙂
Zial este stale nie standardny.
Výborne to riešia, kamarátka mala podobný prípad v triede, nešlo o jej dieťa, sikana bola pravidelne na treningoch v satni ,ale tréner sa vyjadril , že jeho to nezaujíma.
Tak to je fajn, že sa to v škole takto vyriešilo.

Aká malichernost ??? Dobre si urobila ja by som reagovala horšie ako ty 😂