icon

Potrebujú 7-ročné deti pri kúpaní nonstop dohľad?

lilitela
30. aug 2019

Ja mám v tom jasno, keď som bola s dcérou na bazéne, prakticky stále som ju kontrolovala, či je ok. Materinské pudy. Objektívne a trošku s odstupom, myslíte si, že 7-ročné deti, čerstvo naučení plavci, čiže ešte žiadna 100% istota, ale už nepotrebujú nafukovacie pomôcky, potrebujú nonstop dohľad, alebo je prijateľné ich nechať na 2 minúty samých, zatiaľčo som na WC?
Skôr ma zaujímajú vaše postoje, či áno, či nie, a v závere ten väčšinový, koľko z diskutujúcich by nechalo a koľko nie.
Vzájomnou výpomocou medzi tými 7-ročnými, ak by nastal prúser typu kŕč do nohy a pod, som si neni istá.

alexandraalexandrova
30. aug 2019

@evittam napriklad co? vazne ma to zaujima...

evittam
30. aug 2019

@alexandraalexandrova Nic extra ma nenapada-ale napr. stalo sa uz-stiahne hrniec s vriacou polievkou....

alexandraalexandrova
30. aug 2019

@evittam take veci si strazim, takze u nas by sa to nestalo...tym nechcem povedat ze sa nic stat nemoze, len ze ta sanca je ovela mensia nez v bazene na kupalisku...

kulumulu123
30. aug 2019

@lilitela moja 5r dcera sa sprchuje sama zavola ma ked ice a vane von ☺

luliu
30. aug 2019

Vždy sa môže niečo stať aj dospelému človeku rovnako ako dieťaťu. Dieťa, ktoré si nie je vo vode 100% iste by som nenechala bez dozoru. Moji vedia plávať, plávajú s istotou v mori, na jazere i v bazéne. Takže mám pri nich istotu. Samozrejme stat sa môže všeličo, ale to sa môže stať kdekoľvek a nemôžem byť pri nich stále. Včera sme boli v Senci na jazere a boli sami na paddleboarde, prešli celé jazero, prišli po hodine. Nebála som sa.

evittam
30. aug 2019

@alexandraalexandrova Vsetci strazime a ver tomu ze aj ti co sa im to stalo strážili.... A nikdy nehovor nikdy...Aj nam sa stalo to co by som nikdy necakala a strazila som. Kym nezazijes neuverís.😉

stanulienkat
30. aug 2019

@kulumulu123 aj moja 7 r sa sprchuje sama a na kupku v plytkom bazene bez dozoru. Opakujem,ze v plytkom.
Uz sa mi zda cez ciaru,ze nonstop strazia zeny aj 10 r deti. Ved to du uz velke deti. Dokedy ich budete cicikat? Ja som chodila ako 7 r na nakup a teraz deti ani do skoly same netrafia.

h2
30. aug 2019

@lilitela Ahoj, je rozdiel, či sa jedná o bazén doma na dvore, alebo o verejné kúpalisko. Na kúpalisku by som zo syna nespustila zrak. Môj syn mal tento mesiac 8 rokov, plávať vie asi od 5 rokov. Doma máme bazén, kde dočiahne na dno. Keď sa kúpe, som pri ňom ja, alebo môj muž, samého ho do bazéna nepúšťame. Ale keď potrebujem odbehnúť, poviem mu, že idem, nech nerobí žiadne hlúposti, neskáče, nepotápa sa a tak a v pohode idem preč.

alexandraalexandrova
30. aug 2019

@evittam to mozem napisat aj ja tebe...kym nezazijes ze sa ti dieta topi v bazene asi nepochopis preco by si ho mala strazit 😉

evittam
30. aug 2019

@alexandraalexandrova Ale ja som nikde nenapisala ze netreba strazit dieta v bazéne.

h2
30. aug 2019

@luliu Jéj, aj my sme boli včera v Senci. Syn išiel prvý raz sám na člne, veľmi chcel ísť sám. Ale plávala som vedľa neho. 😊

alexandraalexandrova
30. aug 2019

@evittam Citujem: "Tak my budeme asi za divných rodicov ako čítam. Nechali sme 11rocneho strazit 5rocnu sestru v detskom svete-voda tak deťom po kolená (ano ja viem aj v lyžičke vody da utopit) - cca 30minut bez nas..." osobne toto nepovazujem za strazenie, ty mozno ano...

evittam
30. aug 2019

@alexandraalexandrova Ale to nebol bazén. Skus čítať s porozumením. A strazil ju brat.😉

alexandraalexandrova
30. aug 2019

@evittam citam s porozumenim, sama pises ze vies ze aj v lyzicke vody sa da utopit...ale ved tvoje deti, tvoja vec...pointa toho co pisem ti rovnako unika, ako na zaciatku, takze nemusime v tejto debate ani pokracovat..Pekny den

evittam
30. aug 2019

@alexandraalexandrova Mne nic neuniklo. Nepíšem a ani som nepísala o bazéne. To je všetko. Ty skor hľadáš "strašiaka" aj kde nie je ale doma si si 100% ista-zelam aby si sa nikdy nemusela mylit.
Aj tebe pekny den.

kittykat22
30. aug 2019

@lilitela nezalezi na tom co si myslia ostatni. Je to tvoje dieta, tvoja zodpovednost a ak sa nieco stane - tvoj problem. Keby sa nahodou dcera utopila - tak co povies? Na konikovi mi poradili nechat dieta same? Ved uz trosku rozmyslaj. Si matka, poznas najlepsie svoje dieta, a dokazes si v hlave rozlozit - ano toto je pre moje dieta bezpecene a toto uz nie.

evittam
30. aug 2019

@kittykat22 No ale ved najskôr treba napísať na MK a az potom rozmýšľat.😀😉

jankapepe
30. aug 2019

@lilitela čerstvý plavec ako si to nazvala potrebuje dohľad Non stop. Veď normálne popros hocikoho dospelého nech na neho jedným očkom kukne čo si na wc.

alexandraalexandrova
30. aug 2019

@evittam Ja strasiaka nehladam, iba som schopna realne vyhodnotit situaciu. Vdaka comu moje dieta napriklad na seba este nestrhlo vrelu polievku...A unikat ti unika bohuzial vela veci, ale tvoje privelke ego ti to nikdy nedovoli vidiet 😉

liv1
30. aug 2019

Prave si predstavujem ako 9rocna strazi 5rocneho v bazene po kolena 30 minut. Po 5 minutach mlady zdrhne inam, alebo prehodi loptu do velkeho bazena. A uz sa driapa do velkeho aby ju chytil, alebo lieta od bazena k bazenu. V zivote by som s nim nenechala na 30 minut ani 15rocne dieta. Deti su tak nevyspitatelne, nerozumeju dosledkom konania. Uz nie jedni/y neviem ake i asi makke, sa utopili ked si mamka odskocila. 9rocne nemam uz tak 100% na dohlad, v 7 rokoch som mala. Ale minimalne ju kazdu chvilu kontrolujem a to je v bazene kde dociahne.

Ja som mala 6, vedela som plavat, voda bola moj svet a v zivote nezabudnem, ako som urobila v malom bazene kotrmelec a nevedela som sa vynorit. Nevedela som trafit hladinu. Pri mne z dospelych nikto nebol a ja som sa skoro utopila!

evittam
30. aug 2019

@alexandraalexandrova Tvoj subjektívny názor ti neberiem. Mne nic neunika. A rovnako ako ty viem realne vyhodnotiť situaciu a nielen doma s deťmi. Mam na starosti ine dolezite veci nielen pracovné. Tvoje ego je tiez neprehliadnuteľné.😀😋

alexandraalexandrova
30. aug 2019

@evittam ked myslis 😇 asi to tak bude...ved ty mas vzdy pravdu 😉

evittam
30. aug 2019

@alexandraalexandrova To si myslis len ty. Našťastie.

elizita
30. aug 2019

Zaujimava tema. Ja mam este male deti, takze sa neviem vyjadrit. No na margo niektorych odpovedi, ja som ako 12 rocna stravila takmer cele prazdniny na kupku, s kamoskami. Rano som sadla na bus o 18 som sla domov. Hlbka vody 1,6 az 3,5m. A to nie som ziadna stara skola, bolo to v r 1998.

alexandraalexandrova
30. aug 2019

@evittam ja si to praveze nemyslim 😉...mozno si este o ironii nepocula. A teraz mi este nieco stiplave napis a ja ti urobim tu radost ze uz nebudem reagovat, aby si mohla mat posledne slovo. Je jasne ze ho musis mat za kazdych okolnosti tak nech mas teda radost...

stela01
30. aug 2019

Môj plavé od 3 r , momentálne má 7 r ... plavé sám tobogan , bazény kam dočiahne .... s mojim 1 okom ... ak sa idem vzdialiť napr cca na 10 min oznamujem mu to ... veľa x som si ho odsledovala čo robí ... zatiaľ sme ok
Skôr sa bojím ostatných ľudí keď sú pri ňom v bazéne sú bezohľadní ...
Tak že doma , väčšia sloboda ...

mirro
30. aug 2019

@lilitela bez dozoru som nechávala deti,až keď boli 100%ní plavci, istí si sami sebou. Kým boli len "čerství"plavci,vždy 1bol s rukávmi vo vode,kde dosiahol na dno a s druhým sme plávali aj v hlbokej vode vedľa seba bez pomôcok.

marca12
30. aug 2019

@evittam len cisto teoreticky. Nedajboze by sa nieco stalo a budes stihana,lebo si v tom case bola prec. a nehovorim o dozivotnych vycitkach. Radsej budem paranoidna ako mat potom vycitky svedomia.

marca12
30. aug 2019

@elizita nemozes porovnavat dve rozne doby. Kedy nas vychovavala skor ulica a neboli dostupne tie hrozostrasne informacie,ktorymi nas krmia kazdy den a navyse nebol taky socialny zaujem o deti. My sme v 12 nevedeli co je to alkohol. Dnes uz 12 rocni fetuju.

evittam
30. aug 2019

@marca12 Ved o tom pisem. Nedajbože sa môže stať vselico hocikde aj v 100% odkontrolovanej domácnosti.