Potrebujú 7-ročné deti pri kúpaní nonstop dohľad?
Ja mám v tom jasno, keď som bola s dcérou na bazéne, prakticky stále som ju kontrolovala, či je ok. Materinské pudy. Objektívne a trošku s odstupom, myslíte si, že 7-ročné deti, čerstvo naučení plavci, čiže ešte žiadna 100% istota, ale už nepotrebujú nafukovacie pomôcky, potrebujú nonstop dohľad, alebo je prijateľné ich nechať na 2 minúty samých, zatiaľčo som na WC?
Skôr ma zaujímajú vaše postoje, či áno, či nie, a v závere ten väčšinový, koľko z diskutujúcich by nechalo a koľko nie.
Vzájomnou výpomocou medzi tými 7-ročnými, ak by nastal prúser typu kŕč do nohy a pod, som si neni istá.
@alexandraalexandrova Nic extra ma nenapada-ale napr. stalo sa uz-stiahne hrniec s vriacou polievkou....
@evittam take veci si strazim, takze u nas by sa to nestalo...tym nechcem povedat ze sa nic stat nemoze, len ze ta sanca je ovela mensia nez v bazene na kupalisku...
@lilitela moja 5r dcera sa sprchuje sama zavola ma ked ice a vane von ☺
Vždy sa môže niečo stať aj dospelému človeku rovnako ako dieťaťu. Dieťa, ktoré si nie je vo vode 100% iste by som nenechala bez dozoru. Moji vedia plávať, plávajú s istotou v mori, na jazere i v bazéne. Takže mám pri nich istotu. Samozrejme stat sa môže všeličo, ale to sa môže stať kdekoľvek a nemôžem byť pri nich stále. Včera sme boli v Senci na jazere a boli sami na paddleboarde, prešli celé jazero, prišli po hodine. Nebála som sa.
@alexandraalexandrova Vsetci strazime a ver tomu ze aj ti co sa im to stalo strážili.... A nikdy nehovor nikdy...Aj nam sa stalo to co by som nikdy necakala a strazila som. Kym nezazijes neuverís.😉
@kulumulu123 aj moja 7 r sa sprchuje sama a na kupku v plytkom bazene bez dozoru. Opakujem,ze v plytkom.
Uz sa mi zda cez ciaru,ze nonstop strazia zeny aj 10 r deti. Ved to du uz velke deti. Dokedy ich budete cicikat? Ja som chodila ako 7 r na nakup a teraz deti ani do skoly same netrafia.
@lilitela Ahoj, je rozdiel, či sa jedná o bazén doma na dvore, alebo o verejné kúpalisko. Na kúpalisku by som zo syna nespustila zrak. Môj syn mal tento mesiac 8 rokov, plávať vie asi od 5 rokov. Doma máme bazén, kde dočiahne na dno. Keď sa kúpe, som pri ňom ja, alebo môj muž, samého ho do bazéna nepúšťame. Ale keď potrebujem odbehnúť, poviem mu, že idem, nech nerobí žiadne hlúposti, neskáče, nepotápa sa a tak a v pohode idem preč.
@evittam to mozem napisat aj ja tebe...kym nezazijes ze sa ti dieta topi v bazene asi nepochopis preco by si ho mala strazit 😉
@alexandraalexandrova Ale ja som nikde nenapisala ze netreba strazit dieta v bazéne.
@evittam Citujem: "Tak my budeme asi za divných rodicov ako čítam. Nechali sme 11rocneho strazit 5rocnu sestru v detskom svete-voda tak deťom po kolená (ano ja viem aj v lyžičke vody da utopit) - cca 30minut bez nas..." osobne toto nepovazujem za strazenie, ty mozno ano...
@alexandraalexandrova Ale to nebol bazén. Skus čítať s porozumením. A strazil ju brat.😉
@evittam citam s porozumenim, sama pises ze vies ze aj v lyzicke vody sa da utopit...ale ved tvoje deti, tvoja vec...pointa toho co pisem ti rovnako unika, ako na zaciatku, takze nemusime v tejto debate ani pokracovat..Pekny den
@alexandraalexandrova Mne nic neuniklo. Nepíšem a ani som nepísala o bazéne. To je všetko. Ty skor hľadáš "strašiaka" aj kde nie je ale doma si si 100% ista-zelam aby si sa nikdy nemusela mylit.
Aj tebe pekny den.
@lilitela nezalezi na tom co si myslia ostatni. Je to tvoje dieta, tvoja zodpovednost a ak sa nieco stane - tvoj problem. Keby sa nahodou dcera utopila - tak co povies? Na konikovi mi poradili nechat dieta same? Ved uz trosku rozmyslaj. Si matka, poznas najlepsie svoje dieta, a dokazes si v hlave rozlozit - ano toto je pre moje dieta bezpecene a toto uz nie.
@kittykat22 No ale ved najskôr treba napísať na MK a az potom rozmýšľat.😀😉
@evittam Ja strasiaka nehladam, iba som schopna realne vyhodnotit situaciu. Vdaka comu moje dieta napriklad na seba este nestrhlo vrelu polievku...A unikat ti unika bohuzial vela veci, ale tvoje privelke ego ti to nikdy nedovoli vidiet 😉
Prave si predstavujem ako 9rocna strazi 5rocneho v bazene po kolena 30 minut. Po 5 minutach mlady zdrhne inam, alebo prehodi loptu do velkeho bazena. A uz sa driapa do velkeho aby ju chytil, alebo lieta od bazena k bazenu. V zivote by som s nim nenechala na 30 minut ani 15rocne dieta. Deti su tak nevyspitatelne, nerozumeju dosledkom konania. Uz nie jedni/y neviem ake i asi makke, sa utopili ked si mamka odskocila. 9rocne nemam uz tak 100% na dohlad, v 7 rokoch som mala. Ale minimalne ju kazdu chvilu kontrolujem a to je v bazene kde dociahne.
Ja som mala 6, vedela som plavat, voda bola moj svet a v zivote nezabudnem, ako som urobila v malom bazene kotrmelec a nevedela som sa vynorit. Nevedela som trafit hladinu. Pri mne z dospelych nikto nebol a ja som sa skoro utopila!
@alexandraalexandrova Tvoj subjektívny názor ti neberiem. Mne nic neunika. A rovnako ako ty viem realne vyhodnotiť situaciu a nielen doma s deťmi. Mam na starosti ine dolezite veci nielen pracovné. Tvoje ego je tiez neprehliadnuteľné.😀😋
@evittam ked myslis 😇 asi to tak bude...ved ty mas vzdy pravdu 😉
@alexandraalexandrova To si myslis len ty. Našťastie.
Zaujimava tema. Ja mam este male deti, takze sa neviem vyjadrit. No na margo niektorych odpovedi, ja som ako 12 rocna stravila takmer cele prazdniny na kupku, s kamoskami. Rano som sadla na bus o 18 som sla domov. Hlbka vody 1,6 az 3,5m. A to nie som ziadna stara skola, bolo to v r 1998.
@evittam ja si to praveze nemyslim 😉...mozno si este o ironii nepocula. A teraz mi este nieco stiplave napis a ja ti urobim tu radost ze uz nebudem reagovat, aby si mohla mat posledne slovo. Je jasne ze ho musis mat za kazdych okolnosti tak nech mas teda radost...
Môj plavé od 3 r , momentálne má 7 r ... plavé sám tobogan , bazény kam dočiahne .... s mojim 1 okom ... ak sa idem vzdialiť napr cca na 10 min oznamujem mu to ... veľa x som si ho odsledovala čo robí ... zatiaľ sme ok
Skôr sa bojím ostatných ľudí keď sú pri ňom v bazéne sú bezohľadní ...
Tak že doma , väčšia sloboda ...

@evittam napriklad co? vazne ma to zaujima...