Povinné prechádzanie počas prestávky v školách
Rodičia školákov, stretli ste už s niečím takým? Žiaci sa počas veľkej prestávky musia prechádzať dookola po chodbe. Počula som,že za socíku to takto fungovalo. Myslim, že doteraz to takto funguje v base. Ako je to vo Vašich školách? Čo si o tom myslíte? Ďakujem
@ema7813 stara veru nie som , mám 22 a na základnej sme mali to iste , MUSELI sme kruuuzit dokolecka dokola jak teľce😀keď náhodou sme išli do triedy pre vodu alebo dačo , tak hneď prišiel dozor , že čo tam robíme a tak 🙂
Minuly rok sa syn so spolužiakmi takto prechádzal asi 4 mesiace
Chalani boli cez veľkú prestávku nezvládnutelni, bili sa, demolovali triedu a takto to teleocvikar vyriešil
Naramna spokojnosť 🤣 syn sa na tom zabával že sú trestanecka kolónia 😆
Mam 30 a tiež sme sa na základke museli prechádzať :D za mna to je fajn, ved sme 7hodin prevažne sedeli takze trochu prechádzania urcite neuškodí,skôr prospeje
@ema7813 to je problem? deti maju hlavne pod kontrolou a trochu aj pohybu a hlavne nemusi kazdu triedu strazit dozor.
@frflos_nespokojny ja chcem vediet ci je to bezne
@ema7813 popisal som ti preco to tak je. nemozes nechat dnesne deti bez dozoru a aj personal chce prestavku.
Jeeejda toto si pamatam zo zakladky 🤣 mam prvacku ale veru neviem ako to je teraz,nezistovala som 😊
@ema7813 a čo z nich ubudne keď sa prejdú ? Či lepšie sa tuka do mobilu, keď sa nemusia hýbať že?
Škoda že na našej škole nie je možnosť prechádzať sa dookola..keď som chodila na ZŠ bolo to bežné, nikomu to neublížilo..ja by som to v dnešnej dobe uvítala všetkými desiatimi..keď denne vidím čoho sú deti schopné..počas dozoru som jednou nohou v base a len tŕpnem, aby sa niečo nestalo..prechádzanie sa dookola by bolo fajn..
ci je to tak na skolach aj teraz netusim. Kedysi to bolo bezne.
Ked bolo vonku pekne, resp. co k comu, boli sme vonku na velkom meeeega dvore. Kazdy si chodil kade chcel, ako chcel.
Ak prsalo, alebo inak bolo nepriaznive pocasie, boli sme vsetci dole na velkej chodbe a chodilo sa ako stado kolodokola.
Osobne mi natom nepirde nic cudne.
Moje deti taketo nieco nepoznaju. Nemaju velku prestavku v takomto zmysle. Ani nemaju taku chodbu, kde by sa takto dalo pochodovat.
Prestavky maju 5-15 min. A potom jednu celu vyucovaciu hodinu maju na obed. Samozrejme podelene medzi rocnikami, aby neboli naraz v jeden cas vsetci na jednom mieste. Napr. prva, druhaci chodia na obed na zaciatku 5tej vyucovacej hodiny, trietiaci v polke do konca 5tej VH, 4taci na zaciatku 6tej vyucovacej hodiny atd.
Nevyrastala som za sociku a prechádzali sme sa. Nie je to kvoli tomu, aby z deti robili stado, ale preto, aby nestihli vymyslat hluposti. Zaroven trosku rozchodia nohy po niekolkohodinovom sedeni. Za mna ovela lepsie, ako by sa mali hrat na mobiloch, robit si naprieky, nebodaj ublizovat alebo sikanovat.
Ja som nezažila. Nepoznám ani takú školu, a to máme aktuálne v celej rodine veľa školákov, aj pedagógov. Ale tak niekde sa to ešte deje no. A napriek tomu, že si uvedomujem aj plusy, aj tak to považujem za buzeráciu 😉 a nechcela by som, aby to malo moje dieťa na škole.
Normálne sa prechádzajú bez mobilov a sedenia.
My sme sa tiež takto prechádzali, už som na to aj úplne zabudla 😶
U nas chodia von cez prestavky velke na skolksky dvor kde maju travnik preliezky a gaga ball . V nutri su len ked prsi alebo mrzne nad -10C
Hah spomenula som si na naše prechádzky na ZŠ počas velkej prestávky😃 áno tiez sme chodili do kruhu jak ovce😃 aj tak sme sa o seba potkýňali čo bola tá chodba malá. A nedajbože že sa niekto oprel o stenu, zabradlie, proste sa zastavil už ho hnali 🙄 za mňa choré, myslela som že dnes sa to už nerobí. Áno v lete sme chodili von na dvor, to bolo lepšie tam sme aspoň nemuseli do kruhu chodiť.
My sme to mali. Moje deti uz nie.
Volali sme to velka prestavka. Pre nas to znamenalo, ze sme sa viac stretavali medzi sebou, pokecali s kamoskami z inych tried, lebo cez ine prestavky sa nesmelo behat medzi triedami. Cez tie sme sa max nahodne stretli na zachodoch.
To, ze to bol aj pohyb po dlhom sedeni, sme si neuvedomovali, ale tesili sme sa na tu prestavku, ze sa uvidime. Este sme sa vopred dohadovali, kto s kym na prestavke pojde, lebo mohli byt iba trojice. A kto pojde pred kym a za kym, aby sme vedeli vytvorit vacsiu skupinku z tych trojic, nech si povymiename infosky.
Bezne sme si hovorili vonku: Donesiem ti to zajtra do skoly na velku prestavku (ked sme si vymienali veci, hracky, casopisy,…).
Na druhej strane tyzdennici mali potom taku malu prestiz, kedze mali vynimku a smeli ostat vtedy v triede, aby ju upratali (umyt tabulu, zrovnat lavice, stolicky, pozbierat pripadne drobne smeti zo zeme, poliat kvety).
Poobede sme v ramci druziny sli na prechadzku po okoli, alebo boli na dvore, alebo v triede. Podla pocasia. To bol taky dalsi pohyb po druhej polovici vyucovania (sedenia).
Aj my sme sa prechadzali, ale len na prvom stupni. Na druhom sme uz nechodili dokolecka, ale museli sme byt na chodbe.
My zijeme v zahranici a tu chodia decka cez velku prestavku na dvor, vtedy aj desiatuju. Von nejdu, len ked prsi.
Ano,je to bezne, nasi ziaci chodia cez velku prestavku na dvor a prechadzaju sa tam (ak je pekne)
Aj my sme chodili na prechádzku na chodbu a to mám 44 rokov. Dcéra má 13 a keď je pekne tak idú do konca vonku na vzduch sa prejsť.
@ema7813 stretla som sa s tym pred 30timi rokmi na mojej ZŠ🙂 v dnesnej dobe je normalne vybehnut vonku na ihrisko cez prestavku,hrat ping-pong ,sach a pod.takto je to na skolach kam chodia moje deti v modernej dobe
U dcéry v škole je to presne naopak, nemôžu byť ani na chodbách, len ísť na WC. A moja sa veľmi rada prechádza, tak si vybavila, aby mohla robiť kolečka, vyvetrať si hlavu. V triede je hluk, smrad, vydýchny vzduch. Určite by sme to uvítali.
Naši hrajú pingpong alebo iné hry , my sme sa tak prechádzali pred 40rokmi.Mne by to nevadilo ,hlavne sa trochu pohybu
mam 43 a tiez sme mali na zakladke toto prechadzanie ..otras, ale vedeli 1-2 ucitelky dohliadnut na komplet chodbu detí takze pre noch to bolo zrejme fajn

@ema7813 aj my sme sa prechadzali v skole po chodbe (uz nebol socik), ale nemali sme presne stanovene kadial sa prechadzat.