Prečo deti rodičov pracujúcich z domu nemôžu ísť do školy?
Toto ma uz dnes neskutočne vytocilo. Preco by moje dieta, len preto, ze pracujem z domu nemalo mat pravo na normalne vyucovavie. Ma sediet doma a ma dostavat ulohy a jeho spoluziaci dostanu vyklad uciva. Toto je čo za diskriminácia.... to hádam nemyslia važne...
@mirkava mna sa toto sice netyka, nakolko som na RD predlzenej, ale moja mama robi kucharku v ZS a u nich v skole tiez tak funguju, ze len deti, ktorych rodicia nevedia robit z domu-v skolke su 3 deti a v skole 3 deti. A na tych 3+3 deti: ucitelka+asistentka+upratovacka v skolke, v skole ucitel+2 asistentky a k tomu upratovacka, skolnik, riaditel, zastupkyna. A teda 3 kucharky sa maju po tyzdni striedat v praci.
Vybav si papier v praci.
@ivana11155 nie ze nevydrzim s nim doma... nepochpila si to.... deti v skole s ucitelkou dostanu vysvetlenie, ucitelka sa im bude venovat a moj syn dostane ulohy mailom. Toto mi vadi!!!
@stanulienkat nedaju mi
@mirkava áno. Počas už ani neviem ktorej fázy, mali pytagoriadu. Online. Deti v škole, mali v škole. Deti doma, mali doma. Najlepšie napísal z domu-4 kar. Na postup. Takže výsmech total. A áno, ak by dali kameru do triedy ok. Ale ja mám pocit, že učitelia teraz tiež "dostali na frak", pretože zrazu rodičia im vidia na hodinu. Doteraz, čo sa stalo v triede, zostalo v triede. (Samozrejme, česť výnimkám). Toto je aj dôvod, prečo veľmi u nás riaditeľka, nie je za online
to s tou kamerou v triede nie je az take jednoduche, su rodicia, ktori nesuhlasia ani s fotenim deti, nie to este s kamerou.. mnohi rodicia nesuhlasili ani s tym, aby ich dieta malo doma kameru pri distancnom vzdelavani.. lebo co ak ich bude niekto nahravat a niekde to zverejni..
vy by ste suhlasili s tym, aby ste mali v praci kameru a mohol sa na vas ktokolvek pozerat?
na druhej strane by boli mozno mnohi rodicia prekvapeni keby videli, ako sa spravaju ich deti v skole..
@nikaeli ako ktokoľvek? My máme sklenené kancelárie, počítač otočený smerom do chodby. Každý mi videl na monitor. A nevadilo mi to. Mam toľko roboty,že aj keby som chcela, nestíham nič iné. A kamery sme mali tiež. A keď robia žienky za pásom, tiež su všade kamery, taktiež v obchodoch. Takže nevidím v tom problém.
@ivana11155 u nás škôlka určité deti sedia doma od decembra doteraz neboli ani raz
tak to mám ako dost, však pri zverjnení je potom postih môže žalovat
@chrumka120 pandemicka ocr je, mozes sa na nu prihlasit
@mirkava no u nas naprd, do skoly mozu ist deti rodicov, co pracuju, a je jedno, ci je to home office, ci ktriticka infrastruktura, deti, ktore maju surodenca do 3 rokov maju ostat doma.... takze to sa mi teda vobec nepaci, ulohy dostanu cez edupage, ucitelka bude normalne ucit v triede
U nas idu do skoly deti rodicov, co nemozu mat home office, alebo tie deti, ktore nemaju podmienky doma na distancne vzdelavanie (technicke, casove...) Su k tomu aj dva cestne vyhlasenia. Potvrdenie od zamestnavatela netreba. Mali sme online rodičko, kde sa pytali, ci by sme chceli aby boli v ramci jedneho rocniku vytvorene dve zmiesane triedy prezencne a jedna distancne, kazdu triedu by mala jedna ucitelka. Alebo druhy sposob, ze by si svoju triedu prezencne ucila ich triedna ucitelka, dolezite casti hodiny by streemovsli online pre distancne sa vzdelavajucich spoluziakov bez moznosti ich interakcie, a jednu hodinu denne by mala triedna potom este online hodinu a zatial by sa tym v skole venovala vychovavatelka. Este sa nerozhodlo ako to bude, tak som velmi zvedava. Nas praveze vyzyvali, aby sme dali deti prezencne, ze staci vypisat to druhe cestne vyhlasenie, ze nema doma podmienky na distancne.
@mirkava ja už neviem, mne syn chodil celý rok do školy, ako cudzinec bol zaradený aj počas Lockdown do školy, keď sme chceli. Teraz co sú testovaní 2x týždenne sa odhalilo 8 pozitívnych a museli sme napriek tomu, že bol negatívny prísne doma. Aj policajti na kontrole boli. Od budúceho týždne budú 3 x týždenne testovaní. Ako by ste si to predstavovali na sk, že deti nemusia byť testované iba rodičia, pripadne rodič? Blbosť absolútna. Ú malého v triede rodičia negativni a dieťa pozitívne. A tobôž test platný týždeň je úplne zbytočný... Takže podľa mňa by sa to krásne rozšírilo v školách jedna radosť. Pokiaľ by netestovali deti. A zase by bol dôvod na nadáva nie a sťažnosti.
U nás idú všetky zdravé deti normálne do školy teda prvý stupeň.My sme doma prácu máme zavretu ale dieťa chodí od 1.3 normálne do školy a pondelok ,8 ide tiež normalbe je nahlásená.Sice sa spisovalo ktoré dieťa bude v škole ktoré doma.Doma malo ostať sedem detí vrátane mojej ,ale som sa ozvala ,že si neprajem aby moje dieťa bolo doma kým 17 deti bude v škole.Tak ide normálne do školy doma ostávajú cca asi tri deti jedno je v karanténe druhé je choré
Znižujeme mobilitu a pritom idú rodičia do práce a ich deti môžu ísť do školy lebo pracujú. Poobede sa stretnú doma. Ako vždy. A deti čo ich mami sú doma či už RD alebo HO a celý deň trávia doma, ich dieťa má byť tiež doma.
Tzn. U nás 5 členna rodina. Som doma, ziak druhý stupeň doma, ziak prvý stupeň doma, skolkar doma. Muž maká, HO sa nedá.
Tí čo teda pracujú sa ich to nijak nedotklo. Z 18 deti majú ostat 3 deti doma lebo súrodenec alebo ja lebo som doma. Tak ako znížili mobilitu? Nechali doma pár deti rodičov, ktorí nikam nechodia. A tí čo pracujú si to môžu doniesť z práce a nakoniec ešte aj zaniest do školy.
Nemám riešenie ale ak chcú znížiť mobilitu mali to teda úplne zavrieť. Takto to veľký význam nemá.
@nanka3 u nas to ma zas kazda skola aj skola inak. Niektore ostali zavrete, o niektorych mozu ist vsetcia a do niektorych len deti pracujucich rodicov. Fakt ako nechapem, ze to maju inak. Ako sa maju potom dodrziavat potom tie pravidla
@gastanka32 aj v nasom meste je to presne tak ako pises, kazda skola po svojom, cisty chaos

@marseillefan prečo potom majú špecky výnimku? deti bez rúšok, bez testov, s oslabenou imunitou, so slinami, plienkami, .... oni sa nemôžu nakaziť? dokonca sú na internáte 😥 deti z osád cestujú autobusom s celou rodinou - toto je to znižovanie mobility??