icon

Prečo neposielajú deti na PCR, ale musia byť 10 dní doma?

noemikatka
21. nov 2021

ahojte mam otazku prečo žiakov neposlu na PCR test kvôli pozitívite jedneho žiada ? ale musia byť všetci doma 10dni? nebolo by lepšie ak by sa deti otestovali a negatívne šli znovu do školy?

jana005
21. nov 2021

@noemikatka keď sa objednávaš na test,tak zaskrtnes kontakt s pozitívnou osobou a tam dávaš dátum,kedy bol posledný kontakt.
A oni ti už potom pošlú dátum ,kedy máš prísť na test

danieladeley
21. nov 2021

@rasto_zuzka ano, mas pravdu, toto je uplne mimo logiku

rasto_zuzka
21. nov 2021

@noemikatka je a s tým už nič nespravíme.Je to realita.Berte to z lepšej stránky -budete aspoň spolu celých min.7 dní.

jana005
21. nov 2021

@andreakotesova tak v našej škole je to ináč. Potrebuješ papier,aj keď si negatívna a aj keď nejdeš na test, keď vlastne dokončíš tu 10dnovu karanténu.
Bez papiera ťa do školy nepustia

noemikatka
autor
21. nov 2021

@jana005 ďakujem pekne zajtra ju obiednam

rasto_zuzka
21. nov 2021

@danieladeley Vsynovej škole som povedala, že mi bolo oznámené ,že do školy môže ísť v telefóne ticho a potom panika.Len aby som ho nedala naznačili mi to samozrejme jemne 🤣

andreakotesova
21. nov 2021

@jana005 tak si u vás v skole dobre nenastudovali skolsky semafor....

rasto_zuzka
21. nov 2021

@jana005 pýtajú si aj meno dieťaťa a od kedy malo to dieťa príznaky....

jana005
21. nov 2021

@andreakotesova tak to ja už za to nemôžem

@rasto_zuzka stačí tak napísať spolužiak, netreba meno a zoberie to. A odkedy malo to dieťa príznaky som nevyplnovala

denkatn
21. nov 2021

@noemikatka jednym z dovodov je ze aj nestihaju robit tolko PCR testov, ved naozaj je vela pozitivnych. V BA ked jedna skola to robila, ze poslala celu triedu na PCR, ostatni vsetci cakali 3 na termin. keby cele skoly chodili na PCR koli jednemu pozitivnemu, kolko testov vedia spravit denne ostatnym?

noemikatka
autor
21. nov 2021

@jana005 treba vypísať aj toto nneviete
@jana005

jana005
21. nov 2021

@noemikatka ja som tam dala dátumy, ktoré mi poslali na edepage. Nepísali vám odkedy je karanténa?

noemikatka
autor
21. nov 2021

@rasto_zuzka no to aj mňa zaujímalo ako to máme vedieť či ma príznaky 🤔😂 a ešte kromu ako sa volá

noemikatka
autor
21. nov 2021

@jana005 písali v maili od dnes do 30.11 takže stačí tam zadat to oki to preto pýtajú aby vedeli kedy majú dať termín však?

jana005
21. nov 2021

@noemikatka áno a vám budú rátať piaty deň od kontaktu. Niekde tam zadavas, kedy bol posledný kontakt s pozitívnym

danieladeley
21. nov 2021

@rasto_zuzka ja uz sa popravde ani tym ucitelom necudujem, ze nevedia co a ako..ked sa pravidla menia z hodiny na hodinu a stale nieco nove...to aby si clovek robil svoju pracu, ale este aj sedel v kuse na corona.gov, aby stihal vsetky vyhlasky a dodatky a neviem co este

jana005
21. nov 2021
noemikatka
autor
21. nov 2021
jana005
21. nov 2021

@noemikatka tak máte to lepšie, netreba vám otravovať lekárku

noemikatka
autor
21. nov 2021

@jana005 😊😊😊 len očr mi musí vypísať 🤣🤣

annm81
22. nov 2021

@rasto_zuzka Je to úplne logické. Ak by šli do karantény aj kontakty kontaktov nakazených, koľko ľudí by bolo v karanténe? Boli by ľudia spokojnejší?

rasto_zuzka
22. nov 2021

@annm81 a teraz sú spokojní? nebolo by to lepšie? Neskludnilo by sa to aspoň trochu? Podľa mňa áno

noemikatka
autor
22. nov 2021

žienky mňa teraz napadlo že ak moja mala bola stym pozitívnym v kontakte naposledy v piatok tak zajtra by mali malu obiednat na PCR ak by som ju obiednala dnes nie?

rasto_zuzka
22. nov 2021

@noemikatka v stredu je 5den

annm81
22. nov 2021

@rasto_zuzka Nie nie su spokojní. Ako vidíš, mnohí to obchádzajú aj teraz. Až bude v karanténe 4x viac ludi, budú len nespokojnejší a ešte viac budú sabotovať opatrenia. V súčasnej situácii nie je dôvod aby boli v karanténe aj ľudia, ktorí sa preukázateľne nedostali do priameho kontaktu s vírusom.

rasto_zuzka
22. nov 2021

@annm81 to je váš názor. Ja mám v okolí ľudí ktorí by radšej prijali karanténu.Len aby neohrozili najbližších.Je to vec pohľadu

cackaa
22. nov 2021

Moja dcéra minulý piatok ukončila karanténu po kontakte s pozitívnou spolužiačkou, prihlásila som ju aj na PCR, ale termín neprišiel do dnešného dňa. Včera som ju bola pre istotu dať otestovať do MOM-ky na antigen (po 12 dňoch od kontaktu) a je pozitívna. Skoro ma porazilo... Možno keby išla už minulý týždeň na piaty deň ako mala, tak nie je zase ďalšie dni v karanténe. Ešte sme si zaplatili hneď aj PCR na potvrdenie.

rasto_zuzka
22. nov 2021

@cackaa poteší!

annm81
22. nov 2021

@rasto_zuzka Máš šťastie na zodpovedné okolie. Veď ak je niekto druhý, tretí kontakt nakazeného, nik mu nebráni správať sa rovnako ako priamy kontakt nakazeného. Ale pravdepodobnosť, že nakazený je, nie je tak vysoká, aby sme ho nútili v karanténe ostať.

marika39
22. nov 2021

Najstaršia - piatačka už mala karanténu 2x v poslednom čase, lebo mali v triede pozitívneho žiaka. Škola nám dala vedieť dokedy karanténa bude a automaticky oni objednali deti na PCR, mne už len prišlo na mobil kedy máme ísť, ale aj po negatívnom výsledku musela zostať doma až do ukončenia karantény. Ale vzťahovalo sa to len na ňu, my sme v karanténe byť nemuseli, pokiaľ by jej ale vyšiel pozitívny test, samozrejme museli by sme ísť aj my