Prečo niektoré čítanky pre 1. ročník obsahujú písmená, ktoré sa neučili?
Ahojte 🤗 vie mi prosím niekto vysvetliť zmysel čítania textov s takými písmenami, ktoré sa deti ešte neučili? Je mi jasné, že niektoré deti vedia čítať už pred nástupom do školy avšak menšina... Nerozumiem na čo tá kniha vôbec je dobrá... Viete mi to prosím niekto vysvetliť?
co je to "kniha citanie 1.rocnik"
@abcmajacba slabikar myslis?
@abcmajacba toto myslím ☺️ nevšimla som si že je to "pracovný zošit" i keď sa tam píše minimálne....
veď to je doplnkový pracovný zošit k šlabikáru
pokial viem tak maju "citat" len tie slabiky ktore poznaju a s ostatnymi sa zoznamuju, taka je metodika k zositu
@abcmajacba aj v slabikari maju vyfarbovat tie pismena, slabiky, co sa im podatrilo precitat, ktore poznaju...je to cisto taka hrava forma a PZ je len doplnkovy. Moji 3 toto pouzivali, celkom dobre, len trochu malo textov na precvicovanie. Starsia ucitelka tak davala citacie tabulky.
@abcmajacba ďakujem za reakcie. Podľa mňa je tento pracovný zošit úplne zbytočný ale to je len môj názor.
@abcmajacba ja som sa nepýtala "Prečo niektoré čítanky pre 1. ročník obsahujú písmená, ktoré sa neučili?
" Ale konkrétne na pracovný zošit ku šlabikáru 😡. Zmena môjho nadpisu úplne zmenila kontext 😡. To nemáte inú robotu len prepisovať nadpisy? Ešte nepoviem, keby v ňom bolo niečo nevhodné 🤦🏼♀️. Úplne rozumiem, že v šlabikári majú aj nové písmená ale v tom úžasnom pracovnom zošite je ich toľko, že dcérka ani nemá šancu to čítať a ani nechce a p.uč to ani nevyžaduje a za mňa múdro = úplne zbytočná kniha, financie sa mohli použiť na niečo iné.
@abcmajacba ja som sa nepýtala "Prečo niektoré čítanky pre 1. ročník obsahujú písmená, ktoré sa neučili?
" Ale konkrétne na pracovný zošit ku šlabikáru 😡. Zmena môjho nadpisu úplne zmenila kontext 😡. To nemáte inú robotu len prepisovať nadpisy? Ešte nepoviem, keby v ňom bolo niečo nevhodné 🤦🏼♀️. Úplne rozumiem, že v šlabikári majú aj nové písmená ale v tom úžasnom pracovnom zošite je ich toľko, že dcérka ani nemá šancu to čítať a ani nechce a p.uč to ani nevyžaduje a za mňa múdro = úplne zbytočná kniha, financie sa mohli použiť na niečo iné.
@abcmajacba tak ja s tebou nesuhlasim, ten pracovny zosit je k slabikaru vyborny -- texty su tam velkymi pismenami - a velke tlacene pismena sa deti postupne ucia nejak tak automaticky, maju ich na kazdej strane slabikara........ ak pouziva pani ucitelka tento slabikar, isto pouziva na hodinach - najdite mi pismeno T, V, R.... a deti tie pismenka v pohode ukazuju.
teraz od nich nik nechce aby vedeli citat suvislo, maju citat po slabikach a velkymi pismenami citat slabiky vedia uz v nasej triede vsetci.. A to teda asi polovica pismena nepoznala v septembri.
Mi nehovorte že nevie dieta v 6r všetky písmena . Podľa mna to neni žiadna veda . Písmena sú všade okolo nás . Tak to sa nauci človek aj keď nechce
Mi nehovorte že nevie dieta v 6r všetky písmena . Podľa mna to neni žiadna veda . Písmena sú všade okolo nás . Tak to sa nauci človek aj keď nechce
@anonym_f1e1ab ver, ze nevedia 🙂 vidim to v prvej triede, robim tam asistentku 🙂
@anonym_f1e1ab no moja nevie. Nevidím v tom zmysel aby to vedela skôr.