icon

Prečo sú dnešné deti stále viac arogantnejšie?

28. okt 2025

Ahoj.
Mozno taky vykrik do tmy a mozno podnet na uvahu....
Denne chodim do skoly pre dieta, to co predvadzaju soplavi tretiaci, štvrtaci je normalne nonsens.
Co slovo to vulgarne nadavky,same skarede hresenia. Revu jak besní, drzé to je...úcta k starsim ziadna....jak telata,ani bú ani mú...rodicia tiez niektori ako z divociny...
Nielen chlapci ale aj niektore dievky. Zoberie drevenu palicu a mlati spoluziaka po hlave, trepe rukami,kope....mysliac si ze som zaujimava..atd.
Ako je možne, ze z deti rastie taketo nieco?
Aj ja mam deti.... ale toto nedokazuju. Ja sa snazim aby z mojich toto nevyrastlo, zatial uspesne.
Chyba vo vychove? Venujete sa svojim detom dostatocne?

Strana
z6
biba_18
28. okt 2025

jasne že je to výchovou ... ale čo ty s tým?

ivik4
28. okt 2025

Vsak vidis ake priam nechutne komentare tu pisu mamky pod anonymom ze sa Ti niekedy rozum zastavi. Aj na hoc aku normalnu temu kde nieje nutny ziadny hnusny nenavistny komentar. Uz doma vidia nie vhodne spravanie

nika1971
28. okt 2025

aka vychova, take deti...od malicka su na piedestaly, tak co z nich moze vyrast? nic nemusia, su rozmaznavane...

autor
28. okt 2025
@biba_18

jasne že je to výchovou ... ale čo ty s tým?

@biba_18 vadi mi toto zazivat kazdy den. A ked sopliaka upozornim ci aj jeho rodicia od mala ucili nadavat...tak sa zasmeje ze nech sa moje dieta uci od mala. No vyfackat po papuli

autor
28. okt 2025
@nika1971

aka vychova, take deti...od malicka su na piedestaly, tak co z nich moze vyrast? nic nemusia, su rozmaznavane...

@nika1971 ako..aj moje bolo rozmaznavane hlavne ak bolo sam jedinacik.. ale nie v takom style,ze rodic je nic...ze moze hocico urobit a povedat, hocako sa spravat lebo som king. Nikdy... ja ked nieco doma poviem,tak mam respekt

biba_18
28. okt 2025

@anonym_autor pokiaľ nie si pedagóg zodpovedný za tie deti - veľa s tým neurobíš... a nemusíš sa ho pýtať či ho rodičia tak vychovali - jednoducho mu povedz nech to nerobí.

autor
28. okt 2025
@ivik4

Vsak vidis ake priam nechutne komentare tu pisu mamky pod anonymom ze sa Ti niekedy rozum zastavi. Aj na hoc aku normalnu temu kde nieje nutny ziadny hnusny nenavistny komentar. Uz doma vidia nie vhodne spravanie

@ivik4 samozrejme... aj tie su asi vychovane ulicou

nika1971
28. okt 2025
@anonym_autor

@nika1971 ako..aj moje bolo rozmaznavane hlavne ak bolo sam jedinacik.. ale nie v takom style,ze rodic je nic...ze moze hocico urobit a povedat, hocako sa spravat lebo som king. Nikdy... ja ked nieco doma poviem,tak mam respekt

@anonym_autor deti potrebuju hranice...od malicka...a vidiet priklad od rodicov

natalia328
28. okt 2025
@ivik4

@ivik4 alelujaaaa... konečne. Ja mam pocit, že v každej aj uplne jednoduchej otazke sa najde niekto kto musi autora nejakym sposobom zhodiť, zosmiešnit a pritom ani k danej teme nema odpoved..

autor
28. okt 2025
@biba_18

@anonym_autor pokiaľ nie si pedagóg zodpovedný za tie deti - veľa s tým neurobíš... a nemusíš sa ho pýtať či ho rodičia tak vychovali - jednoducho mu povedz nech to nerobí.

@biba_18 myslis ze to zaberie? 😄 maju na haku

autor
28. okt 2025
@natalia328

@ivik4 alelujaaaa... konečne. Ja mam pocit, že v každej aj uplne jednoduchej otazke sa najde niekto kto musi autora nejakym sposobom zhodiť, zosmiešnit a pritom ani k danej teme nema odpoved..

@natalia328 vsak ona nepovedala nic zlé

biba_18
28. okt 2025

@anonym_autor akože mu povieš nech nehreší alebo nech niekoho nebije po hlave - a on na teba pozrie a pokračuje ďalej?

autor
28. okt 2025
@biba_18

@anonym_autor akože mu povieš nech nehreší alebo nech niekoho nebije po hlave - a on na teba pozrie a pokračuje ďalej?

@biba_18 ja som upozornila len raz a chalana.. lebo mi to uz nedalo. Nic to s nim vsak nerobilo, bol ako z divych vajec nadalej. A s palicou šermovalo dievca, zirala som na nu ci jej dojde nieco...nic. este raz ju uvidim tak uz neostanem ticho.
Na margo, bit niekoho palicou do hlavy nie je ziadna sranda

anonym_373255
28. okt 2025
@ivik4

@ivik4 napísala osoba, ktorá si nikdy a nikde nedáva pred ústa servítku

autor
28. okt 2025
@biba_18

@biba_18 to aj niektorych rodicov ked pocujes ako sa sami vyjadruju, akym stylom sa bavia aj so svojimi detmi.... no cele zle. Chapem,ze vychova je kazdeho vec. Ale aka spolocnost nas caka ?

autor
28. okt 2025
@anonym_373255

@anonym_373255 tak povedat svoj nazor priamo a na plne usta je ok.. ale bavime sa o vulgarizmoch, nadavkach

biba_18
28. okt 2025

@anonym_autor ale samozrejme že to bolo vždy tak, každý sa bude baviť neskôr len s takými ľuďmi ktorí im budú vyhovovať ... ja takých dospelých ako spomínaš vo svojom okolí nemám ...

ivik4
28. okt 2025
@anonym_373255

@anonym_373255 no to si teda nedavam ani nebudem , ja si vzdy poviem nazor ale nenadavam tu ludom . Tu pleties hrusky s jablkami

anonym_373255
28. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_373255 tak povedat svoj nazor priamo a na plne usta je ok.. ale bavime sa o vulgarizmoch, nadavkach

@anonym_autor chápem o čom sa bavíte,preto som dotyčnej odpovedala lebo dotyčná tu presne tak isto ako nemáš rada po každom šteká

anonym_4652f6
28. okt 2025

Chápem ťa,a ja síce mám malé dieťa ešte ale už teraz mam strach aby niečo z neho také nevyrastlo
Tak len dúfam, že výchova je mocný pán 😅

anonym_373255
28. okt 2025
@ivik4

@anonym_373255 no to si teda nedavam ani nebudem , ja si vzdy poviem nazor ale nenadavam tu ludom . Tu pleties hrusky s jablkami

@ivik4 nepletiem, každému odpovedaš drzo a vulgárne

ivik4
28. okt 2025
@anonym_373255

@ivik4 nepletiem, každému odpovedaš drzo a vulgárne

@anonym_373255 keby som odpovedala drzo a vulgarne, uz davno ma odtialto vysmaria. Ja sa nepotrebujem uspokojovat nadavanim ludom tu. Akurat tu vzdy napisem co si myslim a nemusim sa skryvat za anonymitu, napr. Ako ty. Zle citas potom

anonym_def0a0
28. okt 2025

@anonym_autor ja sice s tvojim nazorom suhlasim, tiez casto krutim hlavou nad mladou generaciou. Vtedy si poviem, ze uz som asi fakt stara, lebo tomu nerozumiem. Ale...! Na tvojom mieste by som nedavala ruku do ohna za to, ze tvoje deti take nie su. Deti sa chovaju uplne inak pri rodicovi, kde vedia co si mozu dovolit. A uplne, ale ze uplne inak pri kamaratoch, v partii, kde sa chcu predviest, aki su machri.

ik70
28. okt 2025
@anonym_autor

@biba_18 ja som upozornila len raz a chalana.. lebo mi to uz nedalo. Nic to s nim vsak nerobilo, bol ako z divych vajec nadalej. A s palicou šermovalo dievca, zirala som na nu ci jej dojde nieco...nic. este raz ju uvidim tak uz neostanem ticho.
Na margo, bit niekoho palicou do hlavy nie je ziadna sranda

@anonym_autor No ja by som mu tú palicu vytrhla z ruky a nacápala mu ňou po zadku.

viestta
28. okt 2025

@anonym_autor moja skusenost je taka, ze aj to dobre vychovane dieta sa v kolektive "odtrhne z retaze" a ide s davom. Ty s tym vela nenarobis, dokonca aj tvoje sa (mozno) sprava rovnako ak tam nie si. Dolezite je len aby vedelo, ze toto nie je v poriadku a aspon pod tvoji dohladom sa spravalo slusne

klaridka
28. okt 2025

Podľa mňa je to tým, že aj dospelí sú čoraz viac arogantní... Vravím, keď nevie dať úctu dospelý, ako ju môže čakať od dieťaťa?
Syn sedel v autobuse, bolo tam veľa voľného miesta na sedenie...prišla pani a vraví, mu "postav sa, ja tu chcem sedieť" syn odmietol s tým, že keby nebolo voľné miesto, tak sa postaví...

negymama
28. okt 2025

autorka , ja ti verim, ze sa snazis deti vychovavat slusne.
ale...svoje si nazvla pekne "dieťa" a ti druhi su "soplavi tretiaci" Naozaj das ruku do ohna, ze v tvojej nepritomnosti tvoje dieta, tiez nevpusti obcas nieco podobne, ako ti "soplavi"?

anjelicek26
28. okt 2025

Autorka teraz vazne, ten tvoj popis deti a ich spravania je tiez tebe zrkadlom. "telata" a "soplavi tretiaci" a "z divociny" "reve TO" a "drze je TO"... ja nevidim nic dobreho ani v popisovanom spravani, ani v tvojom... kazdopadne deti vychovavam slusne, ze obcas robia sprostosti je proste len preto, ze su to deti a spravat sa len UCIA... Odkedy chodia do kolektivu, je pre nich kolektiv rovnaky "ucitel", ako rodic a to mas niekedy tazko... nadavky, zle nevyky, hlave ked pojdu do puberty, to mas raz dva pri najlepsej vychove... je to proces strihania pupocnej snury... u niekoho je to dlhy proces rebelie, u niekoho je to v pohode... ale to mas povahu a nie vychovu...

anonym_cdfcf0
28. okt 2025
@negymama

ale...svoje si nazvla pekne "dieťa" a ti druhi su "soplavi tretiaci" Naozaj das ruku do ohna, ze v tvojej nepritomnosti tvoje dieta, tiez nevpusti obcas nieco podobne, ako ti "soplavi"?

@negymama tak tak... Sopliaka vyfackat po papuli... No odkiaľ to tie deti majú 😀.. možno aj od detí samotnej autorky, ak aj pred nimi takto pekne rozpráva...

anonym_a6f463
28. okt 2025
@negymama

@negymama slovník autorky:
" soplavi tretiaci, štvrtáci"
" jak telata"
" vyfackat po papuli"
Uf, autorka neverím, že tvoje deti sú vzorne vychované, s takým slovníkom, čo od teba počujú???

Strana
z6