icon

Prečo syn píše nepodloženú písomku v škole?

14. feb 2024

Preco pise syn pisomku ak nebol tyzden v skole a nebol upozorneni ze bude na to ani zaslane v edupage

Ahojte baby syn sa uci velmi dobre tyzden nebol v skole
Dostal z inych predmetov upozornenie co sa ma ucit ,poznamky ake ucivo atd ....Ale jedna nova pani ucitelka
nezasiela nic a uz druhy krat sa stalo ze syn dostal znamku 5 .Pani ucitelku som poprosila na edupage aby mi zasielala poznamky co sa ma ucit ak syn v skole nieje
,vraj ona nieje povinna mi nic zasielat ...Len tolko sa vyjadrila ja som jej na to napisala ze syn nieje povinny pisat pisomku ak nevie co sa mal ucit ....Bola som za riaditelkou mavla rukou ze ona je dobra ucitelka absolutne ma nevnimala ani ona ....

Strana
z4
krajinka
15. feb 2024

teba netreba urazat, stacis na to sama, si sprosta klamarka

autor
15. feb 2024

@krajinka dobre ak som sprosta klamarka

zontik
15. feb 2024

Asi záleží od učiteľa. Ja mám skúsenosť tiež, nebola dcéra v škole 2tyzdne, čo sme mohli, sme pozhanali, triedna nemala problém všetko poslať, ale anglinu ju neučila, tak žiaľ.prisla do školy, bola sa ospravedlniť, že teda nikto jej poznámky neposlal, hoc som viac krát v skupine písala, aj jej osobne som písala, nezáujem, dostala 5..a to bola na 1.stupni. tiež sa dobre učí, o to väčšia bola tá frustrácia, že má 5 za niečo, o čom netušila. Teraz je už v 5 triede, tiež bola chorá, písali hneď písomku, dostala 5, ale sám učiteľ ju vyvolal, na hodine vysvetlil, a na ďalšej písala tu písomku znova.

tamitamitami
15. feb 2024

Ja nechápem takýchto rodičov naozaj už majú problém so všetkým.....však hádam žiak 8 ročníka zvládne napísať správu spolužiakovi či mu nepošle poznámky z jedného predmetu.

Nerobila by som si v škole "zlú krv" kvôli takejto veci. Vždy sa omnoho viac oplatí mať dobré vzťahy ako si ich pokaziť pre nič.

evaachesa
15. feb 2024

No tak hádam si nečakala že ti budú učiteľky posielať poznámky keď tvoje dieťa nie je v škole. Pekne poprosiť spolužiaka a prepísať si učivo....či také si už so svojich študentských čias nepamätáš? 🤔 Niektorí rodičia sa už hádam fakt zbláznili. A ešte sa ideš dobrovoľne strápniť pred riaditeľkou.🤦🏻‍♀️ Wau.

autor
15. feb 2024
sticker
vevesh
15. feb 2024

@merrysa jednoducho preto je to inac, lebo su ludia ignoranti a hlavne vychovavaju k tomu deti- kolko krat moje deti napisali, ze potrebuju ucivo ci do spolocnej skupiny ci sukromne...a odpoved NULA. Opyta sa dieta ucitelov, tak este dieta sprdnu, ze to ma mat od spoluziakov. Opytas sa sama ucitelov, tak je zle, lebo za a) nemas to co robit za dieta, ked sa ohradis, ze nikde zvuk a ani vraz, tak za b) oni nie su povinni a za c) akurat tak slubia, ze daju a prd z toho- z kazdej strany sa snazis, a si tam, kde si bolana zaciatku- bez uloh a poznamok, co ako sa snazis... ja uz ani nemam chut taketo veci riesit, napisem raz, ci mi niekto da/neda poznamky a potom sa stazujem na testy po chorobach, aby neboli uznane-co ked sa neozves, ani brvou nepohnu a ked sa ozves, tak si zrazu v prave🤨🤨🤨 - vsak dieta je chore a berie lieky (ktore maju vplyv na stav tela a mozog), ma setrieci/spankovy rezim- dieta nejde na dovcu, kde ma casu habadej na ucenie a dopisovanie ci odpisovanie...

nelka93
15. feb 2024

@danusskaaa jediná, ktorá tu uráža si ty. A ešte aj klames

aaao
15. feb 2024

A hlavne “zohnavat” 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

walentina7
Odpoveď bola odstránená
pietra
15. feb 2024

@walentina7 a to je presne to, ze ak je v triede problem s ulohami, ma to s detmi riesit triedny. A najst sposob, aby to fungovalo. Uz som tiez mala zavedeny aj tento system, ze tyzdennici posielali, aj system, ze sa deti samy rozdelili do skupiniek a kazda skupinka bola za seba zodpovedna. Detom som na triednickych vysvetlovala dokolecka dokola, ze je nutne si pomahat, mysliet na seba atd. atd. Na kazdom jednom rodicovskom som od rodicov pocuvala, ako to nefunguje, ale aj od tych, co ich deti tiez neposielali. A ked som na toto poukazala, tak odrazu bolo plno vyhovoriek - jeden je na treningu, po druhom sa aj tak neda citat, treti neviem co. Zacat sa musi hlavne doma, rodic musi odmalicka svoje dieta viest k tomu, ze ked je spoluziak chory, tak sa mu ulohy poslu.

autorka, ani inspekcia nie je neomylna. Mna by zaujimalo, kde vycitali, ze ucitelka je povinna posielat poznamky a spristupnit ucivo na Edupage. Vyhlaska hovori len o tom, ze je ucitel povinny poskytnut zakladnu informaciu o ucive, ak si ju rodic vyziada. A zakladnou informaciou je tema/nazov preberaneho uciva. Nie je povinny posielat cvicenia, presne strany a uz vobec nie poznamky.
A teda, kym sa do mna niekto pusti. Nikdy sa nestalo, ze ak ma oslovil ziak alebo rodic s otazkou, co sa robilo na hodine, zeby som neodpisala, neposlala nazov uciva, cisla stran a cviceni, pracovne listy (ak som ich mala v PC alebo som bola este v skole a mohla ich odfotit). Ale poznamky neposielam nikdy, malokedy ich mam totiz v takej podobe, aby sa dali len tak poslat.
Ked deti zacali chodit do skoly, ulohy sa zistovali cez rodicov. Cize kontakty tam stale su. Ak by sa mojmu dietatu stalo, ze na zakladnej mu spoluziaci vyslovene odmietli poskytnut ulohy, poznamky, ... kontaktovala by som triednu, lebo tam je nejaky problem v kolektive. A zaroven oslovilo niektoreho z rodicov s prosbou, aby od svojho dietata zistil tie informacie. Ale jasne, jednoduchsie je si kopnut do skoly a ucitelov a posielat inspekciu a staznosti, to urcite situaciu vyriesi.

viestta
15. feb 2024

@pietra ja sa obavam, ze s inspekciou ani nehovorila...

janagem
15. feb 2024

@viestta mne to z tej "odpovedí", čo inšpekcia vraj dala tiež tak vyšlo. 🤣 Hlavne, keď povedala, že im tam nariekala že mamičky (z modrého koníka) jej povedali že je to ok.

V tomto prípade dúfam, že je aj otec prítomný a aspoň on vychováva k zodpovednosti a nie hádzania viny na iných.

viestta
15. feb 2024

@janagem neviem, ale toto moze skoncit tak ako nam hovorila kamoska, ze maminecka dosla docentovi "vytriet zrak" ked jej synacik nespravil skusku. Maj helikopterovu mater, mas pokazene detstvo aj zvysok zivota.

danusskaaa
15. feb 2024

Áno, mám rovnaký názor. Sama písomky odkladám a dokonca doberám učivos chýbajúcim... ale ísť na to, že "učiteľ je povinný " nie je moc OK. Je to všetko o učiteľovi, nemusí nič spomínané.

sinusoida
15. feb 2024

A syn nemá spolužiakov? Žeby sa u nich informoval, čo bolo na hodinách a či sa nebuse skúšať alebo z niečoho písať? A poznámky si vie prepísať aj od spolužiakov...to už dnes nikoho takáto jednoduchá vec nenapadne?

autor
16. feb 2024

@viestta Vsimla som si ze vypisujete na kazdy temu asi mate velmi nudny zivot a hrate sa aka ste premudrena ...Zena nebud nonstop na nete lebo to skodi na tvoju hlavu radsej sa venuj rodine a nevypisuj tu tvoje agresivne voloviny

viestta
16. feb 2024

🙄

janagem
16. feb 2024

Autorka - ty si asi toľko na nete ako Viesta, ked si si všimla v koľkých príspevkoch je. Alebo si stalker. V každom prípade asi máš dosť času zisťovať synovi učivo, miesto nadavania užívateľkam tu 🙂

dismonika
16. feb 2024

Ja som aj učiteľka a aj matka, ale normálne žasnem, čo to tu čítam...
Syn ôsmak si nevie sám od spolužiakov prezistiť, čo na fyzike preberali? To mu aj zadok utierate? Ja mám najstaršiu štvrtáčku na ZŠ a už 2 roky vôbec neriešim, čo preberali, kedy majú písomku a učivo si zisťuje výlučne sama. Akurát druháčke a prvákovi zháňam ja cez rodičov... no nikdy som nemusela písať učiteľkám...
A nebuďte smiešna s tou inšpekciou... už ste nevedeli, čo si máte narýchlo vymyslieť, keďže 90% komentujúcich nezdieľa váš názor.

Áno aj tam, kde učím ja máme takýchto rodičov... je to na smiech a deti sú úplne nesamostatné a neschopné.

To je asi prvý krát na MK, keď som musela takto ostrejšie vyjadriť svoj názor...

Teraz to napíšem tak všeobecne, ale fakt netuším, kde sa to v tých dospelých berie. Riešia všetko, ale že úplne všetko za deti... deti všetko môžu a ešte aj budú obviňovať spoločnosť a vlastne všetkých naokolo za svoje zlyhania. Ale to je už iná téma.

sisska96
21. apr 2024

Presne tak. Ani v mojom čase nebolo nič také. Na strednej začalo edupage ale tam boli iba známky a ani to nevyužíval každí učiteľ. Keď som nebola v škole tak som mala učivo, poznámky od spolužiakov a sama som sa učila z kníh. Ani jeden učiteľ neriešil keď niekto nebol v škole, to nie je ich povinnosť

sisska96
21. apr 2024

@dismonika presne tak. Aj ja som sa učila samostatne od 2. Ročníka. Keď som bola chorá tak stále bolo dohodnuté ktorá spolužiačka sa zastaví u nás a odovzdá mi poznámky a učivá čo sa prebralo. Vtedy ešte neboli ani smartfóny aj internet väčšinou iba v škole, v domácnosti zriedkavo a všetko sa dalo zvládnuť. Neboli sme takí neschopní

anonym_b811de
19. sep 2025

@anonym_autor Som učiteľka na 2.stupni ZŠ, učím 300 žiakov. Som aj triedna učiteľka. Mám to zaužívané takto: žiaci si zháňajú poznámky - učivo medzi sebou a pokúsia sa nezaťažovať učiteľov. Každý učiteľ zodpovedá za svoj predmet. Napr. ja učím fyziku a viem poskytnúť úlohy len z fyziky. A to len na vyžiadanie žiaka alebo rodiča cez správu na Edupage. A to len v tom prípade,ak sa žiak nevie dostať k informáciám zo strany spolužiakov = krajný prípad. Overilo sa mi to a takmer nik ma neotravuje kvoli úlohám.

Strana
z4