icon

Prečo syn píše nepodloženú písomku v škole?

14. feb 2024

Preco pise syn pisomku ak nebol tyzden v skole a nebol upozorneni ze bude na to ani zaslane v edupage

Ahojte baby syn sa uci velmi dobre tyzden nebol v skole
Dostal z inych predmetov upozornenie co sa ma ucit ,poznamky ake ucivo atd ....Ale jedna nova pani ucitelka
nezasiela nic a uz druhy krat sa stalo ze syn dostal znamku 5 .Pani ucitelku som poprosila na edupage aby mi zasielala poznamky co sa ma ucit ak syn v skole nieje
,vraj ona nieje povinna mi nic zasielat ...Len tolko sa vyjadrila ja som jej na to napisala ze syn nieje povinny pisat pisomku ak nevie co sa mal ucit ....Bola som za riaditelkou mavla rukou ze ona je dobra ucitelka absolutne ma nevnimala ani ona ....

janinah
14. feb 2024

Dnes by som nebola učiteľkou ani za 5 tisíc plat.Deti milujem,ale tých rodičov by som nezvládala....a už by som mala aj záznam za urážku na cti....

autor
14. feb 2024

@janinah ano chapem ale vidim ze tu pointu nekto nepochopil ,,,

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
14. feb 2024

@aeruginosa Zaujimave ze kazda ucitelka to robi iba ona nie , ani ucivo nezadava ,a treba si uvedomit ze zijeme v inej dobe kedy nebehame chory za spoluziakmi ake mame ucivo a ja tiez niesom povinna behat a zhanat ucivo od deti tiez mam pracu ...Nech si kazdy robi svoju pracu ako ma a bude dobre vsetko sa da poslat aj hromadne cize aj keby bolo 100 deti chorych napisem jednu spravu a polem ludom ...A ako pisem ostatny ucitelia na nasej skole to robia tak by to mala robit aj ona

janinah
14. feb 2024

...ale pochopil..

mogaa
14. feb 2024

Učiteľka nie je povinná posielať poznámky čo sa má syn učiť....veď učí v xy triedach a v každej je cez 20detí....to kam by prišla teraz v čase chrípok ke´d jej chýba v každej triede minimálne 5 detí, aby každému posielala čo sa má doučiť.....to je povinnosť dieťaťa si zistiť od spolužiakov.....ak je dieťa malé, zisťuje matka.....vždy to tak bolo a aj bude....a už vôbec nie je povinná informovať že sa bude písať písomka....

martul
14. feb 2024

A vy ste spravili čo pre to, aby bol naučený? Pýtali ste sa spolužiakov, čo preberali, aké sú domáce úlohy?!

autor
14. feb 2024

@mogaa v poriadku a preco ine ucitelky nam zadavaju vsetko preco to robia ? Nechapem tomu ...Je tam zadane co preberali a ci ich caka pisomka ...Asi nudia tie ucitelky preto robia nie ???

aeruginosa
14. feb 2024

Autorka, kto kazde tvojmu dietatu, aby chore behalo po spoluziakoch a zhanalo poznamky? Mas pravdu, ze zijeme v inej dobe a prave z toho dovodu si vedia medzi spoluziakmi napisat cez internet a preposlat, co treba.

autor
14. feb 2024

@martul ano ked bude chory tak budem behat za detmi a pytat sa ????ste smiesna ....U nas to tak chodi uz siedmi rok a na 8 rok pride jedna ucitelka ktora sa k nam neprisobi ,problem s nou nemam iba jedna ale viacero matiek ta ucitelka je arogantna

mogaa
14. feb 2024

ale chápeš že povinnosť učiteľky to nie je? to že to niektoré robia dobrovolne, je ich rozhodnutie.....ale nie je to ich povinnosť....ani u nás neposielajú učitelia úlohy, je povinnosťou chýbajúceho žiaka si zistiť čo sa preberalo a doučiť sa to....rovnako učiteľky neoznamujú písomky, ak ano, tak je to skôr výnimočne....

autor
14. feb 2024

@aeruginosa mate pravdu tu ucitelku budem brat ako nesvojpravnu a budeme si zohnavat cez deti ucivo

autor
14. feb 2024

Zajtra sa informuje na inspekcii ci to tak ma byt ako vravite ,to sim zvedava

janagem
14. feb 2024

Autorka... Nevoláš sa náhodou Karen? Presne pre ľudí ako si ty mladí ľudia v živote zlyhávajú. Nauč svoje dieťa riešiť problémy a byť zodpovedny - jeden z jednoduchsich spôsobov je nechaj ho zohnať si poznámky a byť zodpovedný za svoje známky. Očividne to nie je prvý krát, takže obaja viete aké sú očakávania učiteľky.

viestta
14. feb 2024

Mila autorka, osmak ma uz byt natolko samostatny aby si sam vedel od spoluziakov zohnat ulohy, nie aby mu ich posielal ucitelka a uz vobec nie aby ich zhanala jeho mama. Osmak by mal byt natolko samostatny, ze by si mal aj nove ucivo vediet dostudovat sam a len to co nepochopil, by mu mal niekto dovysvetlit. Rodic, spoluziak, pripadne ucitelka.
Mam pre tebe jednu radu, cas a energiu, ktoru planujes minu na stazovanie na skolskej inspekcii venuj tomu, aby si vysvetlila synovi, ze uz je dost velky a mal by uz byt samostatny a zodpovedny za svoje vysledky v skole. (moj tretiak vie komu mam zavolat zo spoluziakov, ked chybal v skole)

prasiatko30
14. feb 2024

To ma kolko rokov pre boha to dieta - kedze sa jedna o fyziku uz davno nema 6-7r a dam krk na to, ze dieta ma svojho debila uz zo par rokov. Vsak hadam ma aspon 1-2 kamaratov v triede na ktorych sa moze obratit a vypytat si poznamky a ulohy. Fakt robite z tych deti neschopakov. A potom sa cudujeme, ze na pracovny pohovor dojde 20+chalanisko s mamickou 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

krajinka
14. feb 2024

takze tvoj syn chodi na Lichardovu a ma triedneho ucitela, nie ucitelku? tym padom prichadza do uvahy jedina trieda...na skole je jedina fyzikarka a uci uz dlho, takze nechapem o akej novej ucitelke hovoris

lonely66
Odpoveď bola odstránená
sheila121
Odpoveď bola odstránená
letfenixa
14. feb 2024

A ja mám pravidlo, že žiak si pisomku dopisuje. Keby chýbal viac ako týždeň, tak sa s ním dohodnem, ale keď chýba týždeň, čo konkrétne z fyziky sú 2 hodiny, tak na jednej z nich píše trieda písomku, čiže chýbal len na jednej a písomka je teda buď z 1 učiva, ktoré si nedobral, alebo z viacerých hodín, pričom vymeskal len 1.

belllinka
14. feb 2024

Ja že ide o nekakého prváčika a ono ide o neschopného ôsmaka 😂 a prepnutú matku 🤦‍♀️

kristinapetronela
14. feb 2024

Učebnicu máte ,nech sa učí keď mu je lepšie .

ivett1
14. feb 2024

ja som sa stretla vždy s tým, že výborné učiteľky, ktoré chceli niečo naučiť svojich žiakov, písali všetko na edupage...dokonca dávali na edupage alebo do skupiny so žiakmi aj svoje vlastné poznámky...neexistovalo, aby boli žiaci nepripravení...jedna z takýchto učiteliek bola aj učiteľkou roka - teraz je už na dôchodku...
Ale k téme, podľa mňa sa stačí ospravedlniť, že chýbal kvôli chorobe a písomku si môže syn napísať v náhradnom termíne...každý normálny učiteľ to akceptuje a dá sa dohodnúť , keď si doberie posledné učivo z toho týždňa, čo chýbal, napíše si písomku ...fyziku majú dvakrát do týždňa, tak toho až tak veľa neprebrali...
Ale, ak máte problém s komunikáciou a viacerí rodičia, treba to riešiť cez triedneho - mohli by ste zvolať rodičko, kde bude aj učiteľka fyziky a dohodnúť si spôsob komunikácie...píšem z vlastnej skúsenosti, riešili sme niečo podobné s novou učiteľkou angličtiny (skúsená, učila predtým na VŠ) a jej systém výuky bol pre šiestakov demotivujúci, samé zlé známky, decká sa báli , nechceli chodiť do školy...stretli sme sa na mimoriadnom rodičku a potom sama priznala, že o tom nevedela a že musí zvoliť trošku iný štýl...
Ja si učiteľov vážim a učím to aj moje deti, ale ak vidím, že niečo nie je ok, pátrame, čo je vo veci...aj učiteľ je len človek, ani sa nečudujem, že niektori nie sú ochotní dávať info o učive na edupage, keď vidia, ako to tie deti na ich hodinách "baví" ... 😊
Dúfam, že sa vám to podarí vyriešiť bez problémov...

autor
15. feb 2024

@belllinka prepnuta si ty akurat

autor
15. feb 2024

Len pre zaujímavosť volala som na inspekciu a bolo mi povedane ze ucitel je povinny zasielat rodicom ucivo a ak som ju o to aj poprosila tak mi mala vyhoviet dnes som zaslala jej spravy lebo to chceli vidiet a ze takto sa pedagogovia nemaju spravat .....Tak isto som hovorila ze mi vela matiek hovori ze si syn ma zohnavat sam ucivo ak je chory pripadne ja ....Odpoved bola ved preto si kazdy robi co chce lebo kazdy najde iny sposob ako staznost ....Cize to znamena ze je ucitel povinny zadat ucivo na edupage a ano oznacili to ako arogantne spravanie ,pytali sa na skolu a meno ucitelky cize len tak zo srandy to nebude

krajinka
15. feb 2024

ved uz konecne prezrad meno tej ucitelky

autor
15. feb 2024

@krajinka Uzatvaran uz tuto temu vyriesene to uz je

krajinka
15. feb 2024

proste klames

autor
15. feb 2024

@krajinka a na blbe komentare uz neodpovedam lebo vidim ze polovica z Vas ma asi nudny zivot tak ma urazate

autor
15. feb 2024

@krajinka to je Vas nazor ,nemam co robit len tu pisat s blbymi zenami ako si ty