Preloženie dieťaťa z jednej triedy do druhej
Ahojte. Dnes sme sa dozvedeli v škole, že mi dcérku prekladajú do inej triedy. Je piatačka, štyri roky chodila do jednej triedy, s tými istými spolužiakmi. Máte niekto s týmto skúsenosti? Môžu učitelia bez vedomia rodiča preložiť deti? - spolu ich preložili piatich a celý ročník pomiešali. Nemali by toto riešiť s rodičmi? Ďakujem za každú odpoveď.
@sorciera24 ale nikde som nespomínala že za niečo môžu učitelia, ani ich neobviňovala...nejak moc to berieš osobne, nie si náhodou učitelka? 😀
ale nie...len ma to zarazilo, pri piatich deťoch som sa s týmto nikdy nestretla, mi to príde ako o nás bez nás... je to moje dieťa, hádam mám aké také právo niečo vedieť ked sa niečo deje...
a čo sa týka šikany....mám vedomosti o x prípadoch ked učitel nič nevidel, nepočul, a predsa dieťa šikanované bolo... to len tak na okraj... 😉
@emyly jasne,z e som, ved rpeto prepisujem zoznamy ako sprosta 😀
u ans je toto zas bezna prax, na vsetkych skolacha to sme dost velke mesto...dokonca, pokial viem ani nie je v zakone, zverejnovat vopred zoznam napr.....
a samozrejme mas pravo vediet o veciach skoly, vyucby atd. ...rpave rpeto mzoes zajst kedykolvek za ucitelkou ci vedenim a snimi problem riesit.....pravdepodobne ti povedia v tomto pripade to, co ja......a su v kompetencii zakona 🙂
sikana je tazka aktegoria, ale opat, podla tvojich zazitkov by som nepausalizovala.......to, ze niekto pochybi, neznamena, ze vsetci v jeho povolani su taki, vsak...? 🙂 ...ale to je v kazdom povolani tak......zelam vam len ochotnych uvitelov a schopnych riesit problemy, ale na fungovanie vzdy treba fungujuci trojuholnik rodic-ucitel -ziak.....a problemy sa vzdy lahsie riesia🙂
tvoj problem,a le spada pod kompetenciu vedenia 🙂
je to ok, mala je uz zrela slecna, nijako ju to nezmatie,. mne sa zmiesala trieda v piatom rocniku a tam som spoznala prave kamaratku ktora je mi naj az doteraz, ja nelutujem 🙂
V zahranici kde sme zili sa toto robilo kazdy rok. V kazdom rocniku boli 3 triedy a na konci roka ich premiesali a novy rok zacinali opat v uplne inej triede. Tiez sme sa aj stazovali, teda medzi sebou rodicia 😀 , aj obavali ako to tie deti zvladnu ale deti su v tomto super, su flexibilne a je to pre nich aj dobre. U nas to robili tak ze sledovali deti, aj u nich si urobili prieskum s kym by chceli byt buduci rok a napokon sa rozhodli tak aby dieta vzdy malo aspon 1-2 dobrych kamaratov ale snazili sa dieta aj oddelit od zlych vplyvov, popripade ked boli nejake rozbroje medzi niektorymi detmi alebo si skratka nesadli. Tak v konecnom dosledku to bola len dobra vec. A v neskorsich rocnikoch sa vsetci navzajom poznali.
Takze tym chcem povedat ze sa na to pozeraj ako na pozitivnu vec, predpokladam ze dceru nechali s nejakou kamoskou a kedze v tej skole bola uz 4 roky tak urcite pozna deti z vedlajsich tried.
U nás tiež minulý rok prehodili 6 detí do inej triedy 3 chlapcov a 3 dievčatá. zbytok triedy doplnili inými deťmi z inej triedy. Takže zo 4. ABCD boli tri 5 ABC, takže boli vlastne tri nové kolektívy
U vás asi tiež znížovali počet tried v ročníku tak preto ten presun.
@emyly robieva sa to, keď zlučujú alebo rozširujú triedy, prípadne si rodičia uviedli druhý jazyk napr. nemecký a ďalší zasa francúzsky, tak deti poprehadzujú ...je to normálne a nehľadaj za tým nič zlé 😉 ...ak ti to vŕta v hlave, tak sa spýtaj vedenia ...my vždy kontaktujeme niekoho z vedenia🙂 ...nás má na starosti zástupca (1.-4. ročník), tak obvykle jeho ...
preboha, ja fakt ľutujem dnešných učiteľov, je to prechod na druhý stupeň, tam sa často menia triedy, učitelia a podobne, deti z toho nemajú mať prečo traumu, patrí to k životu, po 4 rokoch zmena, po ďalších 4 ďalšia, furt lepšie, ako byť s jednou triedou celý čas a potom príde stredná, bum, šok, všetko nové. Tak nerobte z detí citlivky.
Ja som chodila 4 roky na základku na sídlisku, druhý stupeň tam nebol, išla som jediná z triedy do inej mestkej časti, ostatní išli do iných častí a tu som
za sociku som chodila do prvej triedy inde, druhu az stvrtu inde, piatu inde, siestu az osmu inde. Nielen iny kolektiv, ale aj miesto a budova. A nikto to neriesil, vratane mna. Nikoho to ani nenapadlo...
@1meduska suhlasim.. Nas nastupil vlani do skolky a kedze teraz je predskolak a teda su vzdy dve triedy predskolakov,tak ich tiez pomixovali. Maju nove deti aj nejake povodne z minuleho roku. Hoci vacsina jeho kamosov je prave v tej druhej triede,maly sa nestazuje,v juli tam chodili dokonca deti z inych skolok. Vacdinou su deti odolnejsie ako si myslime.. Ved chodia aj do taborov a tam su uplne cudzie deti..a kamaratstva sa vytvoria aj za taky kratky taborovy cas.
Aj ked..ja som bola z tych,co take veci nemaju radi,nemala som rada tabory,lebo som sa tazsie zoznamovala,preto aj take velke zmeny,ze nemam v triede ani jednu kamosku,s ktorou som vychadzala by som asi tazsie niesla,no zas ucitelia trosku tie vztahy poznaju a ak sa da,najlepsich kamosov netrhaju. Ja som naor.rada,ze maly s niektorymi nie je,lebo jeden mu robieval zle a od dalsieho,ktoreho ale maly povazoval za kamosa,zas maval neustale dake modriny a rany. Aj sme to riesili s ucitelkou,tak ho aspon od tohto roka dali do inej triedy a maly mi aj vravel,ze nemoze ani za nim ist. On je taky hyperaktivny nejaky a mocny (nie tucny),asi si tu silu neuvedomuje a nas to prosto schytal,napriek tomu,ze malemu vyhivoval,som rada,ze v ramci triedy sa s nim nestyka.
@emyly u nás je úplne normálne že miešajú deti, ked nastupujú do 5 ročníka, lebo prichádzajú aj deti z dedín, tak ich je viac, a vtedy vždy miešajú všetky deti, u nás sa nad tým ani nikto nepozastavuje, je to tak stále, ešte ja si pamätám, že aj nas miešali, a to je už nejaký rôčik dozadu :D
ja mam rovnaku skusenost ako @peneloppe . U nas (tiez zahranicie) miesaju deti a to uplne cielene a umyselne. Deti su tym padom odvaznejsie, flexiblilnejsie, spoznaju sa s viacerymi rovesnikmi. Tym, ze sa tak deje od uplneho zaciatku deti vedia, ze sanca, ze budu mat najlepsieho kamosa v triede aj na buduci rok je mala, samozrejme si trosku posmutia, ked to nevyjde, ale po par dnoch/tyzdnoch si deti na seba zvyknu najdu si novych kamaratov ....
Osobne to tiez vidim ako pozitivum a nic by som s tym nerobila, je to prilezitost najst si novych kamaratov a s tymi starymi sa predsa stale moze stretnut na prestavke, ci po skole.
No tak to je radostna predstava, hladat si kazdy rok novych kamaratov :-/

Ak si dobre spomínam na svoje školské časy, tak aj nás rozdelili pri prechode z I. stupňa na II. Nikoho nenapadlo to riešiť. Jednoducho nová trieda, nová triedna učiteľka. A prežili sme. 🙂