Prestup do inej základnej školy
Už Vás vytočili na škole tak, že v priebehu piatich minút ste dieťa preložili od nového roku inam??? Tak mne sa to práve teraz stalo.....
Náš syn prestupoval v priebehu marca.
Nie až tak zatiaľ nie, ale veru bola som už niekoľko krát na vážkach.. ale taktiez zväčša robím takéto rýchle rozhodnutia, väčšinu veľkých rozhodnutí som urobila náhle keď ma niečo veľmi sklamalo.. vždy sa mi to zatiaľ ukázalo ako dobre rozhodnutie, avšak vždy sa týkalo mna.. u detí sa trocha bojím urobiť to tak radikálne, hoci už boli situácie keď som sa nad tým zamýšľala..
Vozim syna do školy 10 km. Je prvák. Ja som na vyšetrení 50 km od školy, manžel 100 km v práci a zavolajú mi, že príďte si po dieťa o pol 12 , nakoľko pani riaditeľka sa rozhodla,že dnes družina nebude.
Kam ste ho preložili?
Toto alebo nieco podobne sa ti moze stat hocikde. To ho budes prekladat stale? Urcite to nasere, ale skus to predychat. Vtsvetlit svoju situaciu a nech sa zariadia. Ved ho nevyhodia pred skolu.
Uz som zazila horsie situacie.
ach, taketo veci sa nerobia, ved sa predsa mohli spojit nejake 2triedy v druzine a nemuseli stresovat rodicov
inak u nas na skole sa stalo este minuly rok, ze riaditelka poslala deti, co nedoniesli pisomne vyhlasenie o bezpriznakovosti ....tak ich surovo poslala domov, bol to asi 2.stupen, ale aj tak .....rodicia v praci, nikto nepocital, ze pridu deti tak skoro domov zo skoly
okrem toho, tie vyhlasenia sa u nas dali podpisovat na edupage iba do nedele do 18.00 alebo teda v papierovej forme priniest
stalo ju to miesto, odvolali ju (zasadla skolska rada, zriadovatel .....az odisla a uz mame aj novu riaditelku)
a ako sa riesi taky prestup? je to jednoduchy proces? iba pre zaujimavost.
isla by som na inu skolu sa opytat, ci by ho zobrali a potom by sme sa iba dohodli k akemu terminu?? ci ako to funguje?
Oni nemozu vediet, ze pracujete od skoly tak daleko. Odpovedala by som do telefonu, ze bohuzial som pracovne zaneprazdnena, nech pani riaditelka ostane dlhsie a postrazi ho, ma tu povinnost, je v druzine prihlaseny, to su jej personalne problemy... ... a ano ja som svina v tomto, kolko im clovek povoli, tolko skusaju, plati to vseobecne o skolky/skoly a zariadenia tomu podobne...
Chápem, že ťa to naštvalo aj tvoje momentálne rozhorčenie, ale tak s najväčšou pravdepodobnosťou sa stalo niečo neočakávané a riaditeľka to neoznámila iba tak, môže sa to stať na hocijakej škole predsa...
Alebo je tých dôvodov na nespokojnosť viacej a dnes to bola posledná kvapka?
Veru dieta je prvak - ma kamaratov, svoju ucitelku, kvoli jednemu "incidentu" mu potrhat vsetky kamaratstva a istoty a hodit ho ku koncu roka do noveho prostredia nie je zrovna super napad... ono toto si proste vydiskutuj s riaditelkou a hotovo...proste take sa nerobi, ale nevies, co sa stalo zas.
Nebolo to prvýkrát. Takéto praktiky majú zaužívané dlhodobo.Ide o menšiu školu, ktorú tvorí vo väčšej časti naša menšina,tak to majú ako súkromný podnik.
@yvanielka toho sa nebojím. Sám chce ísť do inej školy.
@anjelicek26 nejde ku koncu roka.Presup od nového školského roka. A teší sa preč . Ja som stále bola na vážkach.
Tak ked pises, ze syn chce ist inam, tak neni vlastne o com diskutovat. Zavolaj do novej skoly, kde chce ist, posli tam ziadost, ked budes mat suhlas riaditela, tu ho odhlasit... my sme tiez dcere menili 5 dni pred koncom skolskeho roka som zasla do druhej skoly, vsetko sa stihlo vybavit a uz novy rocnik zacala inde... tam boli sice ine dovody, ale pointa ta ista. Najprv maj papier, ze ho beru inde a potom proste odhlas.
@anjelicek26 už som to poriešila a poslala prihlášku. Všetky deti od nad chodia do tejto školy,kde prestupuje bude mať 5 spolužiakov z dediny. Ja som bola za zachovanie dedinských škôl a žiaľ doplatila som na to. Jednoducho robia si na dedine ,vo chcú.
Moji su tiez na dedinskej skole, v triede je ich 16-18...ale ja som spokojna, vzdy je to hlavne o riaditelke, teda u nas o riaditelovi. O par dedin dalej maju situaciu podobnu (velkostou skoly), ale rodicia teda spokojny nie su... drzim palce, nech sa synovi nova skola paci.
@anjelicek26 ďakujem
Tak ty si uz bola rozhodnuta, tato situacia ta len uistila. To je uplne ina skutocnost.
@anjelicek26 myslím,že to bude dobré rozhodnutie. Staršia dcéra chodila na tú školu,kde prestúpi a bola som veľmi spokojná. Žiaľ pri nástupe do prvého ročníka rozhodovala vzdialenosť Ale už je starší,tak bude chodiť autobusom.
@benit nebola. Zvažovala som.
@benit skôr by som povedala,že to bola posledná kvapka. Zatiaľ som tolerovala všetko.
Len tak uvažujem, že ak by si bola lekárka či predavačka či by si tiež pribehla?Sú to ich personálne problémy, tak ich mala strážiť upratovačka či ona sama.Ale toto býva na dedinách bežne, že si myslia, že sú všetci na spagate a čakajú doma.Verim, že si sa rozhodla správne
@luccija ako čo sa týka školy,tak tam sú jedna veľká rodina ,takže zmyslia si voľno,tak je voľno,ale napíšu ti to na net večer o 19 že zajtra je riaditeľske voľno a ty volaj večer šéfovi ,že musíš ostať doma,predsa necháš 6 ročné dieťa samé
@stvura ja nerozumiem tej vete ze učiteľ je mimo realitu. To ako žije na inej planéte ci ako? On nemá deti?
Nemyslim,ze riad volno davaju len tak, lebo sa im zachce. Ked bola korona, tak to bolo ine, lebo ako sa objavil pozit ziak, tak rodicia kontaktovali skolu a on musel zatvorit triedu. Alebo je nejaka havaria v skole, ale urcite nie , ze teraz dame volno. U nas sme tiez napr museli rano volat, ze ziaci musia ist domov a rodicia museli prist. Ale teraz uz nastastie od nejakeho januara- februara fungujeme normalne
@stvura asi tak nejako, cest vynimkam
sa mi zda, ze v dnesnej dobe, mam syna v piatom rocniku zs su proste v triede deti, s ktorymi si nevie nikto dat rady
najvyssi trest je asi, ze zavolaju rodicov do skoly a dostanu pokarhanie triednym ucitelom alebo riaditelom.....ale s tymi detmi to vobec nic nespravi (asi ani rodicia tych deti nevedia s nimi pohnut a pokracuju dalej vo svojich intrigach, resp. robeni neplechy)
u nas v triede maximalne zostali vsetci chalani po vyucovani, ked nejaki dvaja nieco vyparatili
raz zase nejake neslusne obrazky kreslili v triede po stene
taketo deti sa najdu asi vsade ..... a najhorsie asi je, ked ostatnym dobrym detom v triede zacnu tito robit zle a ak tam je aj sikana a nikto z pedagogov nema ani snahu to riesit

Skus dat co ta tak dokazalo vytocit😊