Príliš úspešná dcéra a závisť
Ahojte, mám dcéru stvrtacku. A spolužiačky jej začínajú robiť zle, ohovárajú ju....
Príčina? Úspech...to naozaj sa v dnešnom svete úspech neodpúšťa? Čo mám dcére poradiť? Ako to riešiť?
Dcéra je múdra, vychvalovana na každej hodine, vyhlásená za najlepšiu žiačku pred celou školou z 12tich tried teda celého prvého stupňa. Zároveň vyhráva beh, plávanie...najlepšia v športe z triedy, zároveň vyhráva recitacne súťaže. Navyše je pekná, stihla a obliekam ju nadpriemerne ( aj učiteľky jej veľa krát chvália veci pred ostatnými)
Keď majú Halloween alebo karneval zas má najlepšie kostýmu a predpokladám že im za to veľmi leží v žalúdku. Pritom je veľmi dobrá, milá, kamarátska, empatická, citlivá...nikdy sa nepovysuje skôr naopak neveri si a nevie sa brániť slovným útokom, ohováraniu, nemá v sebe kúsok agresivity aby aspoň hlas zvýšila na ne...
Ako to riešiť?
Môjmu spolužiakovi to biflovanie prinieslo sladké ovocie -jeho mama ma na tom naj zásluhu,robila inde riaditeľku školy,tak verím,že doňho stuchala,nech nerobí hanbu..tiež bol na smiech,keď všade mäkčil -bol premotivovany,že KOĽMÁ hovoril, tak sme sa rehnili celá trieda..a dnes robí chirurga v Nemecku, podľa inzerátov platí 6-8tisic ak nie viac,tak dnes sa smeje on
@atinkaa u nas sa menili riaditelia a predosla riaditelka robila to iste. Osobne kazdemu dietatu nieco pochvalila. Ked su v individualnom kontakte.To je dost ine ako vyzdvihnut oblecko jedneho dietata v triede to sa u nas nerobi. Ani deti nemaju dovolene negativne komentovat vyzor druhych deti. V tomto pripade ze dievcatko autorky chvali ucitelka pred celou triedou a len ju vyslovene.. vieme len z druhej ruky z tvrdenia dietata. Takze by bolo fajn si pokecat s ucitelkou. U nas kazdy rok mixuju deti v triedach ked zacala minuly rok skola mala sa stazovala ze nema v triede nikoho ziadne kamosky .. bola skolska akcia a tam som sa na to pytala ucitelky .., malu tam 6 chlapcou a dievcat prosilo nech ich nahana .. a ucitelka sa len usmiala , ze to neposobi ze by nemala kamosov. Do konca roka ich mala 20 v oblube .. pokec s pani ucitelkou by Nebol na škodu. Deti maju skreslene vnimanie - staci ked sa poslednych 10minut snimi nikto nehra a vedia povedat doma ze cely den bol “ zly “ . A to ze sa cele hodiny citili ok cez prestavku hrali zabudnu..
@atinkaa Ja som mala skusenost opacnu. Na prvom stupni som mala ucitelku ktora ma sikanovala zhadzovala zosmiesnovala. Ze som moc chuda ze mam viac jest . Ked Niekto hodil chleba do kosa ( co som Ja nikdy neurobila) tak kazala tomu co sedel vedla mna vybrat moju desiatu a skontrolovat ci je zjedena. A ked nebola zjedena musela som si sadnut do prvej lavice kde nikto nesedel a prisunut ju az k ucitelkinmu stolu a tam som musela sediet a jest pred celou triedou uz cez hodinu… a dala vsetkym za vzor ze je ok aj vyzadovane sa zo mna smiat . Ale to bola este komunisticka ucitelka a verim ze take praktiky uz nie su. Takze ano Mozno je aj tu problem postoj ucitelky .. ale to musi vediet posudit autorka. Moze zmenit skolu a ak sa ten problem bude opakovat tak to nebude ucitelkou.
@atinkaa necitala som vsetko len po 6 stranu a potom tieto posledne. Lebo je toho vela dookola kritika autorky.. alebo naopak ludi ze vsetci zavidia uspech ( wtf? Dieta mà 9r nie je Mozart tak co by tu kto zavidel?) ale nehadzala by som vinu na ucitelku Vychadzam z toho co napisala a uplne v pohode nemam problem s vychvalenim dietata ze je sikovne mà naj znamky vyhrava sutaze atd .- to su fakty. Nevadi mi ani hlaska ze je naj oblecena v skole hoci to je subjektivne.. ale to s Halloween 🎃 mi uz pride prehnane. Lebo na tom fakt nezalezi. Na Svk sa ani Halloween nejak neriesi deti maju skor karneval . Ale v tom opise to uz Nebolo treba. Uz to ide k takemu ze jej 💩 je duhove naj a voni ako 🌹 a z toho vacsina usudila ze mamicka to trosku prehana stym ako je Vsetko naj .. co moze byt realne tlak na dieta aby bolo “ naj”. Ak mà znamky vydrete tak to 8r gymnazium nemusi byt naj volba. Mozno staci pokecat s ucitelkou alebo zmenit skolu. A Mozno staci povolit z tych predstav ze “musi “ byt vo vsetkom naj. Mne osobne ten naj Halloween kostym evokuje ze autorka si na to potrpi aby vo vsetkom bolo jej dieta “ naj.” Len na co su vsetky chvali vyhry medajle ak dieta nie je stastne?
My mame ten istý problem. Dcera je uz teraz 7cka. Ale tie jej spoluziacky ine nebudú... A ja som zistila, ze najvacsi problem su tupi rodicia. To ti zavidia... Zazila som to na rodicovskom, kde jedna krava vykrikovala riaditelke, ze ci nemaju ine sikovnejsie dievca, ktore by posielali na sutaze. Ze jej uz moja dcera vyskakuje z chladnicky. Chápeš? Cize sprosti rodicia, sproste deti. A smutne je to, ze tych primitivov je coraz viac
@aurora33 ty si to nezazila, ked zvolali vsetkych rodicov na specialne rodicko. Bola tam triedna, riaditelka, zastupkyna a zapisovatelka. A tam sme sa dozvedeli, ze dcera celi kolektivnej sikane 1.stupna. A asi 4 rodicia, ktori nas ani nepoznaju, ani nic reagovali:,, asi to za nieco ma`... Takze moja zlata, prajem ti zazit nieco podobne a potom sa tesum, ako sa budes vyjadrovat o niektorych rodicoch. A mozno si tiez jedna z tych, ktori riesia viac uspechy ostatnych, ako neuspechy vlastne...
@janicka máš pravdu také rodicko som ešte nezažila. Ja som sa len vyjadrila k tvojmu slovníku. Priať sa také veci nepatrí, to tiež dosť o tebe vypovedá. A ja nemusím riešiť úspechy iných, ja ich iným doprajem, pokiaľ si ich zaslúžia. Plus, moje deti už vyhrali nejednu súťaž, čiže ja naozaj nie som z tých, ktoré idú prasknúť od závisti, keď vyhra niekto iný. Viem aky je to pocit byt hrdý na svoje dieťa 🙂
@aurora33 ale asi nevies, aké je to, keď ti dieťa ,,šikanujú" poniektorí rodiačia spolužiakov. A to, že je niekto podľa môjho názoru tupý a primitívny - to nepovažujem za vulgarizmus.... Ale ako hovorím, bola by som zvedavá na vtvoj slovník v mojom prípade. A ešte raz opakujem, že jedinú nadávku, ktorú som použila, bolo slovo ,,krava" a ani to sa nedá považovať za vulgarizmus. Ale zase chápem, že sú tu aj mamičky tvojho rázu, ktoré potrebujú druhým dokazovať svoj morálny status a prípadne ,,vynášať súdy" čo o kom a čo vypovedá. A to prianie? Prajem túto skúsenosť skutočne každému, veľa ľudí potrebuje nastaviť zrkadlo. Aj tí ,,premúdrelí"
@fotoportret veď ja si aj myslím. Ja osobne skutočne nenadávam, takže tá kritika ma prekvapila... ale ďakujem za povzbudenie. Bude to asi taká, čo má potrebu tliachať a rada po sebe číta... a je vlastne jedno, k čomu sa vyjadruje, pretože jej len melú ústa a obsah a pointa problému sú vlastne nepodstatné. A keďže mi tu píšeš, že má šťavnatý slovník, tak to teda by som sa prepadla od hanby ešte druhých aj kritizovať 😀
@janicka v jednom sa da s Tebou suhlasit-primitivov je coraz viac😉
@janicka Je mi luto, co si dcera musela prezit, autorka tu vsak nic o sikane nepisala. Pisala, ze s dcerou sa deti hraju, no za chrbtom ju ohovaraju (neviem, odkial to vie). mne to skor prislo, ze chcela mat z dcery uspesne dievca vo vsetkom a aby bola aj oblubena a uspesna vo vztahoch. a inak pravda, nenavist a rozdelenie sa tiahne celou spolocnostou..
@janicka o šikane si najskôr nepísala nic, teraz keď si to vysvetlila už rozumiem, prečo si sa tak vyjadrila. Co sa týka fotomagora, tak suhlasim s @dskjhfdlkdjhl, že primitivov je čoraz viac a on je ich vedúci.
@fotoportret ty si stale nedáš pokoj??? Omg 🤦♀️
a čo keby sme sa prestali hádať zase? A neriešili pejoratívne slová, ale obsah? Hm?
@aurora33 veď toto bol šok... bolo nám oznámené všetkým rodičom emailom, že špeciálne rodičko kvôli šikane... Ale až tam som precitla... ja som vôbec netušila, že sa jedná o moje dieťa. Mali sme jedno jediné rodičovské z celej školy... a bola to katastrofa. A podľa mna to nikdy nikto nezazije... pretože to bola taka zhoda náhod, že sa v tej triede stretlo tolko primitívnych rodičov že až... a keď človek zistí, že rodičia očkujú vlastné deti proti tomu vášmu, tak sa vám rozum zastaví. A to my sme pristahovalci do záhoráckej dediny blízko BA... a do vedlajšej obce naša dcéra chodí. Čiže sme absolútne neznámi...
@janicka To ste si ako rodicia nic nevsimli? Na ci popud to rodicko teda bolo?
@fotoportret vieš, ono sa hovorí, že múdrejší ustúpi.... len podla tvojho postoju si asi toho rozumu ty moc nepobral, ze?

Odkiaľ máte, že chvália šaty IBA jej, že inym sa chváli nedostane? Veď i iné deti môžu byt ocenené, to sa nevylučuje. Žiadny taký príspevok autorky som teda nenašla.