icon

Problém prváčika s učiteľkou

jakubik
4. mar 2016

Baby potrebujem poradiť a možno získať taký nadhľad. Mám prváka, je to živý chlapec, od začiatku si nesadli s učiteľkou. Má 50rokov a 25 ročnú prax ako učiteľka. Po mesiaci chodenia do školy (malého nosím každý deň do školy ja) ho bola odviezť babka, učiteľka ju stretla a sťažovala sa na syna, že vyrušuje, kričí cez prestávky a píše horšie ako cigánka, hlavne, že za písmo nosil každý deň slniečko niekedy aj s hviezdičkou. Tak som za nou zašla, samozrejme syn nesmie vyrušovať ani kričať ani behať cez prestávky, dohodli sme sa, že mu s manželom dohovoríme a uvidíme ako sa situácia vyvinie. Ale zároveň som ju poprosila aby ho aj ona usmernila a keďže si poznám syna, potrebuje na seba upútať tak vystrája a ešte som ju poprosila, aby ak urobí niečo fajn aby ho pochválila lebo to naňho viac funguje ako krik, ale jasne, že som jej dala za pravdu, že nesmie vystrájať. Vyjadrila sa citujem, že ma dokonalú triedu (23detí) len náš syn jej vystrája. O mesiac sme sa kontaktovali telefonicky, že ako a ona sa vyjadrila, že náš syn je zlý a vychcaný, presne takto mi to povedala do telefónu. Skoro ma vystrelo, poznám si dieťa, viem aký vie byť živý aj v škôlke bol, stačilo ho upozorniť, dať mu úlohu a usmesniť, ale aby bol zlý? a vychcaný? tak to ma dostalo. On by aj posledne dal a keď vidí, že sa niekomu z detí krivdí letí na pomoc aj keď hrozí jemu jedna po papuli. No riešila som to psychologičkou, dala posudok, že je ok len potrebuje čas. Volala som pani učiteľke aby sme sa stretli, lebo ma sama žiadala aby sme sa kontaktovali a jej telefonát znel v zmysle, že čo chceme veď vidíme známky (má samé jednotky, písmo už ukážkové to sme docvičili) a že nemá na nás čas, stretli sme sa vraj je správanie v norme a tým to haslo. Syn mi začal doma vymýšľať, že ho bolí bruško, potom lakeť potom už neviem čo. Vyšlo z neho, že mu pani učiteľka pred deťmi nadáva do klamárov a deti naňho chodia žalovať. Viem, že není svätý a vie aj podpichnúť, ale aby bol vinný za všetko čo sa tam deje? Učiteľka vravela, že ak jej 3 deti povedia, že niečo urobil, povedal, tak im verí, lebo má dokonalú triedu a určite by neklamali. Chcem ho preložiť, nechce ani počuť, určite sa bojí, neviem čo robiť, učiteľku bude mať až do druhého stupňa. Čo sa týka učenia je jeden z najlepších v triede.

kala713
1. apr 2016

@jakubik V novej škole sa mu páči. Je to len prvý dojem, uvidíme ako to pôjde ďalej. Nová pani učiteľka sa mu tiež páči. Keď prišiel zo školy povedal mi: Maminka, ty to nevieš ale dala si ma do pomocnej školy (skoro som odpadla) . . . . a jedným dychom dodal: ale je tam super. To že ide do osobitnej školy mu nahovorila bývalá pani učiteľka. Toto isté povedala aj o ďalšom chlapčekovi, ktorý so synom chodil do triedy a prestúpil niekedy v novembri. Teraz sú s tým chlapčekom zase spolužiaci. Už mu teda nevysvetlím, že to nie je pravda, že je to normálna škola. Hádam po čase na to príde sám. Tiež zvažujem podať sťažnosť na pani učiteľku, okrem iného sme sa totiž dozvedeli o ďalších klamstvách ktorými sa snažila zakryť svoju vlastnú neschopnosť pedagóga.

yukki
1. apr 2016

@kala713 ty vole............ ty vole, to je čo za zrúda.....

A že sa mu páči-držím palce

jakubik
autor
1. apr 2016

@kala713 tak to je sila neuveritelné!!!!

jakubik
autor
1. apr 2016

@kala713 ale vidno, že je šťastný a spokojný aj môj 🙂 bože len nech im to vydrží 🙂)))

gir
1. apr 2016

Ja by som to zhodnotila ako učiteľka: 1. Akú skúsenosť majú rodičia ostatných detí ?
2. Žiadny riaditeľ v dnešnej dobe nepovie "Preložte dieťa do inej školy, budú sa stretávať na chodbe." Keď sa mu v obchode otočila chrbtom, tak aký problém?
3. To že jej deti robia cirkus je jej vizitka, nevie zaujať...
4. Ak rodičia s ňou nemajú problém, porozprávať sa so psychológom. Mám skúsenosť, že deti, ktoré potrebujú na seba upozorniť šaškovaním, potrebujú zdvihnúť sebavedomie, vysvetliť im, že sú výnimočné a nepotrebujú na seba upozorňovať takýmto správaním.

Veľa šťastia, hlavne sa syna spýtajte, či on chce odísť , pretože trhať ho od spolužiakov nie je riešenie. Ak je tá učiteľka katastrofa, stačí podpis rodičov a učiť nemusí.

kala713
1. apr 2016

Syn prišiel aj druhý deň zo školy veselý a dokonca z družiny ani nechcel ísť domov. Dostal včeličku a veľmi sa z nej tešil. Verím tomu že to bude lepšie a nájdu pochopenie u nových učiteliek. Samozrejme, že potrebujú pomoc a trpezlivosť hlavne od svojich rodičov, ale bez vzájomnej spolupráce rodičov a školy to nepôjde. My až teraz prichádzame na niektoré veci, ako sa to u syna odzrkadlilo a pani učiteľke by som dala najradšej na zadok. Inak mne veľmi pomohla kniha "Ako hovoriť, aby nás deti počúvali. Ako počúvať, aby nám deti dôverovali." Odporúčala by som ju aj pre pedagógov, ktorý nedávali pozor keď sa to učili v škole. Budem našim šintrom držať palčeky.

kala713
1. apr 2016

@gir Učiteľské povolanie nie je jednoduché, ale nie je to jediné povolanie ktoré je náročné. V rodine máme dve učiteľky na dôchodku, Svokra bola prvácka učiteľka a moja mama bola učiteľka na druhom stupni základnej školy. Hovorila, že učiteľ to nie je povolanie ale poslanie. Nechcela som spôsobiť problémy učiteľke, ale svoje dieťa si budem chrániť, je pre mňa dôležitejšie. Boli sme v pedagogicko - psychologickej poradni a potom ešte u inej pani psychologičky, nebolo to len z mojej hlavy. Ak jedno dieťa má problém s učiteľkou, neznamená to že ho musia mať všetky, alebo sa len rodičia boja aby nebolo ešte horšie.

yukki
1. apr 2016

Aj ja skladám klobúk pred učiteľmi a učiteľkami .....tými Pánmi učiteľmi, pre ktorých je ich povolanie poslaním

Nedokážem-resp.dokážem ale nechcem-si predstaviť, čo by to urobilo s už takto nulovým sebavedomím niektorých detí, keby pred spolužiakmi-a najmä im samým-učiteľka implantovala nepravdivú myšlienku že HA! Ty ideš do pomocnej školy (pre retardovaných)(až tak, že by tomu uveril napriek tomu, že rodičia by mu tvrdili niečo iné...)!!! Prečo to tvrdí? Aký má dôvod-okrem toho, že v decku vyvolá pocit, že je "nehodné" "hlúpe" "nepatrí medzi normálnych žiakov" a zhodí ho aj pred spolužiakmi týmto...

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
tobnuf
1. apr 2016

A za toto chcu ucitelia zvysit plat.. sa nevedia poniektory k detom ani k rodicom spravat ja by som jej tam poslala svojho muza ten by s nou taky poriadok narobil ze by zabudla cia je.. na takych ludi treba tvrdo lebo si dovoluju..

jakubik
autor
2. apr 2016

@gir prosím ťa prečítaj si celú diskusiu od začiatku, pretože to všetko čo píšeš už bolo spomenuté aj rozobraté

zuzana76
2. apr 2016

@tobnuf a tvoje spravanie je v poriadku? narobit poriadky , aj rodicia si dovoluju a nevedia sa spravat

zuzana76
2. apr 2016

ja celkovo nechapem tieto temy, maju sluzit na ohovaranie, ci co? ved ak mam problem, idem si to slusne vydiskutovat, hlavne na mieste mozem nico vyriest a nie tu na MK, kazdy je len clovek

junova
2. apr 2016

@zuzana76 Nechcela by som byť v žiadnom prípade učiteľka. V dnešnej dobe si veľa detí aj rodičov dovoľuje do učiteľov. Ako tu spomenula jedna pani, že by poslala za ňou manžela a ten by narobil poriadky. Veď ich detičky sú tie najlepšie. Ja viem, že sú aj horšie učiteľky aj lepšie. Ale aby na mňa prišiel navrieskat nejaký chlap lebo si dovolím skritizovat jeho synacika, tak si to nedám za klobúk. Aj na moju dcéru sa občas v škole sťažujú ale neposielam za učiteľkou manžela.

zuzana76
2. apr 2016

@junova no prave kvôli tomuto , to uz mnohi ucitelia robia tak, ze s rodicmi sa rozpravaju len za pritomnosti aj dalsieho pedagoga

a zase ja sa nezastavam ucitelky, aby bolo jasne, ale nikto do problemu nevidi a jedine k comu to vedie je polemizovanie a ohovaranie na X stranach

xfenix
2. apr 2016

@jakubik ja by som staznost na ucitelku podala, aby sa predislo podobnemu spravaniu pri inom ziakovi, ak doslo objektivne k pochybeniu. Ak naozaj dieta znevazovala pred ostatnymi, nie je to profesionalne.

tobnuf
2. apr 2016

@zuzana76 ucitel je tu pre nase deti a pre nas.. ucitelkine spravanie nie je vobec v poriadku.. preco ked ona je arogantna a ja byt nemozem? Zvlast ked napada psychiku maleho dietata.. by zbadala keby som prisla .. a ano moje spravanie je v poriadku svoje dieta by som branila az do krvi 🙂

zuzana76
2. apr 2016

@tobnuf mnoho krat je to naopak, to by bolo keby aj ucitelia podavali staznosti na rodicov, mozno v tomto pripade je to odovodnene a ucitelka nekona spravne, ale kolko krat nekonaju spravne rodicia< a nenechaju si poradit.

zuzana76
2. apr 2016

A zasahuju do prace a pravomoci ucitela, ano ucitel je tu pre ziakov, to nikto nepopiera, ale to neznamena, ze sa neocakava adekvatne spravanie zo strany ziakov a rodicov

senta_sofia
2. apr 2016

@jakubik ako keby si o nas pisala... detto, tiez som videla, ze s ucitelkou spolocnu rec nenajdeme, tiez som oslovila psychologa, ktory nepotvrdil nic z toho, co tvrdila ona, prestala som to potom s ucitelkou riesit, lebo to bola len sprska kritiky, teraz je druhak, ma ju stale, nastastie ich slovensky jazyk uci ina a odvtedy problem nie je, lebo uz si ta ucitelka zrejme nemoze vymyslat tolko, kedze ma opoziciu v niekom inom, komu to dieta ide cez ruky tiez a klop-klop pokoj. Ale inak situacia na prasky. On chodil total zdeptany zo skoly, ked doniesol horsiu znamku, tak totalne otraveny, ze on vie, ze je debil a ze sa mu deti smeju, pritom sa tiez ucil velmi dobre, ale za vsetko, co sa stalo, mohol on. Zvazovali sme prelozenie, ale bala som sa, ze moze natrafit na taku istu tavu aj inde, plus zmena kolektivu. Ani neviem vlastne, co ti poradit, mozno ta potesi aspon to, ze nie ste jedini s tymto problemom.

jakubik
autor
2. apr 2016

@senta_sofia my už sme preložený

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
kala713
7. apr 2016

@zuzana76 Možno to vyznelo ako ohováranie, no je pravda, že "nikdy tomu nebudeš rozumieť, kým sa to nestane tebe". Chyba bola, že sme ho nepreložili už skôr.

jakubik
autor
7. apr 2016

@kala713 obrovský súhlas

juliakocka
10. máj 2016

@figurantka a presne tak by to urobila len zákerná sviňa.....žeby išla za riaditeľom.....normálna matka by to poriesila s učiteľkou alebo preložila dieťa....možno mu nesadol kolektív a tak vystraja.

figurantka
10. máj 2016

@juliakocka ??? Zákerná sviňa? Trochu silné slová madam!

juliakocka
11. máj 2016

@figurantka neznášam pokrytectvo a riesenie veci poza chrbát🙂

figurantka
11. máj 2016

@juliakocka to nie je pokrytectvo, to je riešenie problému s kompetentymi ľudmi, ked učiteľka nazve žiaka "vychcanym" vobec by som s ňou nekomunikovala a isla by som rovno za jej nadriadeným! Tie silne slova skús trosku zmenit nabudúce, inak ta budem radiť medzi IV. cenovú 🙂

jhalena
17. máj 2016

@jakubik @kala713 Prave som docitala tuto temu, dufam ze sa vasim detvakom dari dobre na novych skolach.

jakubik
autor
17. máj 2016

@jhalena už som tu chcela písať, nechcem zakríknuť a až sa bojím o tom hovoriť, ale u nás bol naozaj problém len v učiteľke 🙂))))