Problém s učiteľom
Dobry večer chcela by som sa informovat dneska mi akurat volala sestra ci by som prenu neisla do skoly ze ju boli brucho bola posledna hodina telesna... a povedala mi ze ucitel ju tam ohovara krici jej slepa po romsky a ze mu povedala ze ju boli brucho a on jej odpovedal mna tiez tak som mu isla vynadat ze co si on akoze dovoluje ze kebyze moja sestra by tu umrela tak by nezavolal mojej mame a mojmu otcovy alebo a on sa na mna vrhol ze na mna chcel zautocit a krical mi ze mi vikruty krk a ze ma rozkope a ze ma pochova pod zem a ze kdo som ja ze si dovolujem tak som sa proste neotocila vsak som zena nemozem sa postavit chlapovy potom sme to isli s mamou riesit za riaditelkou a on stale mal velku hubu chcem sa spytat ze zajtra ked pojdem na policiu ho odat čo mu mozu spravit inak mam nato aj svedkov ze mi to naozaj krical a chcel na mna zautocit (udriet ma) takze chcem sa informova
Prečo si to riešila ty ako sestra a nie rodičia ako zákonmi zástupca dieťaťa?
@deti95060810 nemám to pomýlené. Aby ma pri výmene názorov išiel učiteľ napadnúť? To kde žijeme, v Kocurkove? Mám pocit že slečna je Romka pravdepodobne. Pracovala som s Rómami tak myslím že som pochopila čo chcela slečna povedať. Tenzia medzi Rómami a neromami je ľahko viditeľná v každodennom živote.
Viem si predstaviť ako pán učiteľ reagoval a z vlastnej skúsenosti viem, aké kreatúry sa dokážu dostať do pedagogického zboru
@marcellinomio ved toto. Ako jasne, neschvalujem drze spravanie ucitela, ale po skusenostiach s kulturou, to viem pochopit, ze ujdu nervy. A zas tomu vyhrazaniu a, ze ju chcel udriet neverim.
@mia78111 nehnevaj sa, ale ja tiez neverim, ze ona sla s kludom a slusnostou za nim. Prejavila sa tu krasne. A nie, neverim, zeby ju chcel napadnut pred ziakmi a este romku, za co by mal problem, kedze rasizmus 🙄
@erikacizmova Myslím že keď pôjdeš na políciu ma to zmysel, dá sa to brať ako nebezpečné vyhrážanie, taktiež nemá právo kričať po sestre a ešte keď ma problémy s očami doslova sa jej vysmievať. Ona šikana môže byť aj medzi žiakom a učiteľom. Ak je sestra plnoletá nech ide podať oznámenie naňho tiež . Skús sa poinformovat či nemá viac ľudí takéto skúsenosti s tým učiteľom. Lebo on asi v poriadku nebude a čo sa týka riaditeľky napíšte oficiálnu sťažnosť a pokiaľ ju nebude riešiť riešte cez vúc prípadne školská inšpekcia
@mia78111 v školstve sú kreatúry? Však každý má možnosť vyštudovať potrebný odbor - školu a môže ísť učiť do školy. Aj ty.... potom uvidíš či je to až taký med...😉
@deti95060810 pozri. Ja viem, že majorita Rómov nemusí. Sú temperamentni ale častokrát odvrhovani neprávom. Skús si predstaviť, že si Romka a zazivas situácie v každodennom živote, kedy je opovrhovane tvojou osobou a nejedná sa s tebou s rešpektom. Keby učiteľ takto reagoval na tvoju dcéru? Rómovia sú rodinne založení a sú sudrzni. Mali by to riešiť rodičia v prvom rade ale chápem že sestra išla zastať svoju mladšiu sestru do školy. Mám 3 sestry a chránime sa ako oko v hlave.
@petulda333 Rómovia sú temperamentni. Pracovala som 2 roky PRIAMO v teréne. Áno nedajú si proste svoju rodinu .... Určite mala miernejšie začať konverzáciu s učiteľom a teda dúfam že ju ozaj nechcel udrieť.
@mia78111 ja 5r a uzila som si dost. Nedaju si rodinu. Mozno slovne, inak im nevadi poslat deti po celom meste vyberat kose, zobrat a kradnut. Od 2r vyssie. Casto sa tulaju a clovek len caka, ze skoncia pod kolesami aut. Fakt rodinne zalozeni. Cest vynimkam, pretize poznam aj ozaj slusne rodiny
@deti95060810 ja som robila priamo v osade v komunitnom centre. Zažila som a videla také veci ktoré neuvidis ani v telke ... A zvláštne, dokázala som v priebehu roka chodiť učiť 8 a 9 ročník na jednu hodinu. A dalo sa. Ide o vyžarovanie učiteľa. Či decká nadchne. Či si vybuduje prirodzený rešpekt a tie deti a mládež ak cítia že nie je nimi opovrhovane, tak sú zlatíčka.
@deti95060810 a áno, počas svojich školských časov som sa stretla nie iba s čestnými mudrymi pedagógmi ale aj uchylnymi kreaturami. Doteraz mám z toho jezibabou uchylnou nočné mory
@erikacizmova prečítala som si pár tvojich reakcií aj tvoj prvý príspevok. Po 1. Nie si jej rodič, nemala si právo ísť vynadať učiteľovi. Po 2. Ak sa vyjadroval nepekne o tvojej sestre a zosmiešňoval ju za jej chorobu bolo treba to riešiť s riaditeľkou v kľude a nie sa ísť pasovať s učiteľom a riešiť to s krikom a nadávkami. Po 3. tvoje vyjadrovanie je na hroznej úrovni, aj keď sa snažím chápať tvoj hnev nad učiteľom, znížiť sa na jeho úroveň si nemusela ani v škole a ty už vôbec nie nadávkami a nadávanie na ženy, ktoré ti píšu iné reakcie ako si si predstavovala. ( Najskôr tato diskusia bude zmazana za nadávky použité v nej). Čo sa týka tej polícii a vyhrážok, si si istá, že tí ľudia dosvedčia ako ti nadával? Nezabudni na to, že to boli žiaci, ktoré ten učiteľ učí. Takže asi proti nemu nepôjdu, lebo ak zo školy neodíde tak tie deti bude učiť ďalej a mstit sa im za niečo čo si ty svojim správaním najskôr zapríčinila, lebo si nedokázala riešiť veci rozumné a s chladnou hlavou....
@martina1201 fakt je pravda to že si si to mala nahrať na telefón
@mia78111 myslis, zeby to pomohlo? Ved toto sa ako dokaz neberie, ci? Este by mohla mat problem, ze nahrava bez dovolenia
@petulda333 pri obave o svoj život môže. Problém by bol mal on nie ona.
@mia78111 no to teda neviem. Ale mozno kukam vela kriminaliek 😁 len sa mi mari, ze tu uz niekde bolo, ze nemohli pouzit videonahravku lebo nahravali tajne. A to sa nema. No nevyznam sa, len ma to zaujimalo
@mia78111 čo som si mala nahrať na telefón. Ja nie som autorka....
@martina1201 sorry, myslené to bolo na autorku, ktorá si už btw zrušila účet na koňovi. Dobrú noc už jej asi neporadime
@mia78111 dobrú.
@erikacizmova polícia síce nič nevyrieši ale učiteľ bude mat zápis a to nie je nič prijemne. Dostane stopku aspoň od nejakej inštitúcie môžeš sa sťažovať aj na školskú inšpekciu. Sťažuj si na urážanie na cti a nebezpečne vyhrážanie. Na druhej strane si uvedom že on je chudák. Keď tak hovorí niekomu druhému v skutočnosti to hovorí o sebe. Ukazuje aký je chudák. Neber urážky osobne netýka sa to teba ani tvojej sestry. Nie ste o nič horšie ako ktokoľvek iný.
S týmto etnikom je veľmi ťažké fungovanie, komunikácia.Áno, sú aj výnimky, ale povedzme si pravdu väčšina je problémová. Pracovala som na UPSVaR nanoddelení dávok (prídavky, hmotná núdza ZŤP príspevky) , nadávky, vyhrážanie, krik, útočenie bol ich bežný komunikačný prostriedok, keď niečo nebolo podľa ich predstáv. Až sestra autorky komunikovala s uciteľom tak, ako ona tu v tejto diskusii, tak je jasné, kde je problém a v učiteľovi nebude.Žiadny učiteľ by si toto pred žiakmi nedovolil a už vôbec nie k rómom, ktorí sú u nás ,,zákonom" chránení lebo hneď by to bol rasizmus.Pozrite sa, ako vulgárne sa vyjadruje autorka, keď jej nepíšu to, čo chce počuť fakt si myslíte, že jej sestra je iná, slušná?Mali sme telocvikára, ktorý nám vravel zdvihnite kufor zo zeme, stiahnite plutvy za čiaru, výhovorky typu bolí ma hlava,noha brucho poznal a tiež reagoval,že aj jeho bolí hlava z nás a tiež nevolal každému rodičovi,že jeho dcéra necvičí lebo ju bolí hlava, brucho a nikdy žiaden rodič ani súrodenec nebežal do školy vynadať mu, že zomrieme.Ale toto etnikum hneď všetko berie ako rasizmus, útok.Môj otec je SBSkár mohla by som písať litánie.Jeho kolegu dobili tak, že bol 3 mesiace PN.Ale zlý bol on lebo je rasista a sleduje ich či kradnú(samozrejme dotyční kradol a jeho rodinní príslušníci ho večer počkali na ceste z práce domov).
No urcite by som za brata toto neriešila po prve. Po druhe mal by to riešiť učiteľ. Po tretie nemala si tam utekať nadať mu atď pretože niektorí ľudia si neuvedomujú ake je to pre učitela v dnešnej dobe tažke pretože všetci vieme ake su niektore deti v dnešnej dobe ako a pred 20 rokmi to isté aj rodičia... 😉
Dievčatá ja sa vám čudujem, že tu autorke vôbec odpisujete... 😀 Sestra má nejaké problémy so žalúdkom, že to prirovnávaš až k tomu, že keby zomrela? Od bolesti brucha na telesnej niekto zomrel už?.. Ak má nejaké zdravotné problémy tak to povedzte triednej alebo tomu učiteľovi telesnej, že má problémy a keď ju bude bolieť žalúdok tak nech necvičí a nech zavolá rodičom. Vybavené.
Ty keby si vedela aké slová nám učiteľka telesnej hovorila 🤣 na zakladke to boli až nadávky, že sme kravy, že sme hlúpe a že nič nevieme... 😀 Ale každý vedel, že ona je taká povaha a že sa nezmení takže si to nikto k srdcu nebral.
Deti sa často vyhovárajú na rôzne bolesti len aby nemuseli cvičiť. Bolí ma brucho, bolí ma hlava, bolí ma noha a neviem čo ešte.
Nám učiteľka dala cvičiť aj keď sme poniektoré mali až také silné kŕče pri menštruácii, že s a to nedalo vydržať... 😀A všetké žijeme a sme tu.
Ako prepáč, ale... Nadávka, že... Čo si slepý/á?
Je dooosť bežná a bežne sa používa. Určite to nemyslel učiteľ ako nadávku, pretože nosí okuliare.
🤦🏼♀️
No a naozaj pochybujem,že učiteľ by sa niekomu vyhrážal smrťou... 😀
A ty, že si ho išla zbiť taktiež veľa poukazuje o tvojej inteligencií. Ideš zbiť chlapa a ešte aj učiteľa... 😀 Určite by si ho "zbila" 😉😉😉
Tak ako ti ženy hore písali na policií ti nijako nepomôžu, po službe sa z teba akurát tak len budú smiať... 😁
Nemáš žiaden dôkaz. Máš video ako sa ti vyhrážal? Máš nejaký dôkaz? Nemáš nič takže nijako to riešiť nebudú. Bolo by to slovo proti slovu ;) ak by si mala dôkaz tak choď, ale takto tam pôjdeš úplne zbytočne. To, že "máš svedkov"... To čo sú za svedkovia deti?
Dáš im cukríky a povedia to čo chceš, aby povedali... 😀
Deti si vymýšľajú dosť často 🙂
@erikacizmova ak si v skole reagovala ako tu, tak sa nedivim, ze krical, aj ked ucitelia su zvyknuti na rozne pripady. Ani jeden Tvoj prispevok nie je napisany zrozumitelne, zato znacne agresivne.
Toto pise dospela osoba? Tvoj pribeh, uz len podla vyjadroovania, je teda dobre nevierohodny..
@erikacizmova Ako sestra si nemala čo robiť v tej škole. Nemali ťa tam ani pustiť. Ak nie si zákonný zástupca žiaka, nemáš čo chodiť za učiteľom a riešiť sestrine problémy. Ak má žiak zdravotné problémy, rieši to triedny učiteľ a nie žiak sám. Slovo slepá nie je nadávka, ani vulgarizmus. Ty tu používaš oveľa primitívnejšie výrazy, čo vyjadruje všetko o tebe.

@petulda333 Mne už to bolo hneď, od prvej chvíli jasné, čo za kultúru to tu bude🙈