Problémy so školou - testy na Covid-19
Dobrý deň. Tento týždeň začala škola a už aj prvé problémy. Pri príchode do školy mi tr. učiteľka oznámila, že nemôže zobrať moje dieťa do školy, nakoľko som nedoniesla do školy neg. test na coronu - vraj som mala dcére urobiť.
Pritom na stránke školy som našla len že je potrebné mať papier o bezinf. dieťaťa. To som mala. O spravení testu ani slovko.
Keď som protestovala učiteľka ostala nevrlá.
Na ďalší deň mi sám pán riaditeľ poslal odfotený môj podpis, kde som súhlasila s odobratím corona testov . Lenže vtedy nebolo nič o tom ,že na začiatku šk. roka MUSÍ mať dieťa neg. test.
Čo robiť? Kde si to mám naštudovať? Mal tiež niekto takéto problémy, alebo zas som natrafila na moc aktívneho riaditeľa ktorý si sám určuje pravidla? Čo by ste robili na mojom mieste?
Už teraz sa trasiem čo si zas vymyslí v pondelok...
@heln
@sorciera24 je to majetok statu a dali to na financnu zodpovednost riaditelom. Testy ked zoberies, musis vydikladovat pouzitie. Staci odkliknut, nikto ta nekintriluje. Ja ako ucitel, musim mat 5 pouziti u danych deti. Dufan, ze uztato saskaren skonci
@benit aktualne sa už nemusi nic dokladovať....kedže pouzitie je dobrovolne.....vyslovene nam to ekonomkami bolo povedane....ani moznost na edu uz nemame......cize blud (nastastie u ans saskaren skoncila).... a teraz k tomu....ide teda o pouzitie testov alebo "odkliknut" aj ked bude fejkove?.....to ma aky zmysel? ved to je na posmech sveta, este ked to takto prizname, že ide len o peniaze a ja sa cudujem tym, kt. vobec este testuju....lebo o to vobec nejde...
@sorciera24 my to tam mame. Riaditelka to vyzadyje.
@benit jaj tak riaditeľka, kt.bohvie na čo prehajdakala peniaze....nemá ci vyžadovať, ukázala by som jej rozhodnutie a poslala niekam, ibaže by bola viac než minister....ministerské kreslo je volne, môže sa prihlásiť takýto premotivovany riaditeľ...
A ako komunikujes s triednou, ked edupage nemate?ak to nebolo na stranke skoly a nic Vam nenapisala ignoruj.Podmienka bola bezinfekcnost kto pisal test, tak napisal.
Nie je potrebne kazdu nedelu testovat deti...ako si to riesila dalej?priniesla v utorok neg.test?
Tak chod v pondelok za triednou a vysvetlite si to.
Syn pred nastupom do skoly potreboval len vyhlásenie o bezinfekcnosti. Ziadne testy. Je zbytočné testovať dieta bez príznakov. Test zachytí koronou az keď uz mas reálne priznaky. Doma sme si nedávno všetci prešli covidom. Rano este nic aj ked teplota zacinala a pozitivny test bol az vecer aj to slaba ciarka. Kto chce nech testuje dieťa aj 10x denne. Ja ked nemusím nestestujem.
@benit rodičia, respektíve plnoletí žiaci nie sú povinní vykazovať použitie antigénového testu https://www.minedu.sk/data/att/24228.pdf Nerozumiem, kde to máte a čo vaša riaditeľka vyžaduje a na základe čoho? Testovanie zdravých detí?
@sorciera24 preco by prehajdakala peniaze, to co je za blbost. Testy poslalo ministerstvo a su majetkom statu, skoly. Treba zdokladovat pouzitie. O akych peniazoch tocis?
@benit ešte raz, nič sa nedokladuje,resp.nie ich použitie,len prebratie.... o tých iných fin. Nebudem verejné....len ma zaráža, že dokedy na niektorých školách ide táto mašinéria fungovať.... a teraz ešte aj bez šéfa na ministerstve....
@benit inak,
@sorciera24 ma pravdu. Take uz nic neexistuje. Tak ako autorka, mohla si sa prihlasit, ze chces testy, ale pouzitie je uz len v pripade potreby, cize pri podozreni na covid. Druha vec je princip, ktory sa tu spomina. A na just ten test neurobim. Co sme v skolke? Vase dieta do tej skoly chodi a 9 rokov chodit bude. Ako sa tie ucetelky budu na neho pozerat? Je taky problem rano povedat, ano, robila som test a bol negativny?
@horalka1986 a zároveň dieťaťu ukázať, že v pohode učiteľku oklamem, len aby bol kľud?
ja som v nemom úžase, že po dvoch rokoch častého dištančného vzdelávania škola vraj nemá edupage. alebo akúkoľvek inú formu komunikácie, kde by mohol rodič a škola písomne si vymieňať informácie.
aj preto si myslím, že jedna z tém, ktorá je opäť vymyslená na rozbúrenie vášní. nehovoriac o tom, že to už musí byť dobrý debil riaditeľ, keď si nevie naštudovať pár informácií o nástupe do školy. plus boli toho plné televízie a internet... no neverím.
@horalka1986 to akože má to dieťa/rodič klamať? no pekne.... vychovávaš v klamstve?
netusim co chceli, vsade je len bezpriznakovost, nic ine
@sorciera24 toto chaPem, mna zaraza tvoje obvinovanie riaditelky, ze prehajdakala peniaze. Co to ma s testami spolocne?
Podľa ministerstva školstva sa malo dieťa pred nastupom do MŠ, ZŠ, SŠ preukázať vyhlásením o bezpríznakovosti. Testovanie detí nie je povinné. Slovo ministra je nad slovom riaditeľa, takže riaditeľ nemá čo podmieňovať vstup dieťaťa do školy testom. U nás si rodičia prevzali testy koncom augusta - kto mal záujem - testovať dieťa však nemuseli
Tvoje dieťa teda nebolo celý týždeň v škole?
@benit nerieš.....neviem, možno nie....mna by skor zaujimalo, na zaklade čoho vam to vykazovanie nariadila.....hmm....(nastastie to nie je moj problem...a pre teba to môže byt len rečnicka otazka, ak ta to netrapi...)
@elizabet173
@panelacikova kde konkretne je slovo klamstvo? Je sobota. To mu zajtra nemoze spravit test?
@horalka1986 môže, ale prečo by to robila? Okrem toho písala si o tom učiteľke povedať, nie urobiť
Moji majú testy, ak by bolo podozrenie pri chorobe a nie nato, aby ked si nejaký riaditeľ vymyslí svoje pravidlá, tiež máme takú premotivovanú riaditeľku, kt. posledné 2roky perlila, kedy sa len dalo. A nie, nespravila by som v nedelu, ani v pondelok žiadny test, nie je je nato dôvod, ak nie je dieťa " choré".
@elizabet173 a co ma ucitelke akoze urobit? 😂
@cocolino234 nema sa preco ospravedlnovat. Nastup do skol nebol podmieneny testovanin!!!! Riaditelka ani ucitel na to pravo nema a je moznost obratit sa na MS SR. Je to podla mna drzost. Bezpriznakovost ostava. Ja nemam problem sa testovat, od zaciatku sk. roka som sa uz dvakrat z urcitych dovodov, ale ide o princip..
@horalka1986 nič, odovzdať papier o bezinfekčnosti, nič iné
@elizabet173 ved pise ze nemaju ani edupage a nevie ako jej to ma doniest. Tak ja sa pytam, ci je problem jej to oznamit. Na kontrolu testu pravo nema, tak co ine? Nem tudom?🤦♀️
@horalka1986 dá dieťaťu do rúk zajtra ráno do ruky vypísaný papier o bezinfekčnosti, dieťa ho odovzdá učiteľke, to je celé. Zvládajú to deti v škôlke, zvládne to aj jej dieťa. Ináč zvláštna škola, ktorá nemá edupage, ani sa mi nechce veriť, že je to vôbec možné, ani na stránke školy nič nie je
@elizabet173 pisala, ze bezinfekcnost mala a odovzdala.
Inak, ked nema edupage, tak si ani nechcem predstavit, ako fungovala pocas korony.🤦♀️
Nič netestuje, keď vyžadujú test napíšte negatívne a testy hoďte do Dunaja

@mogaa práveže tu je problém na strane školy, kedže požaduje to, co realne nevie vydokladovať a nemože byt v protirečeni ministerstvu...