Problémy so známkami a chorým dieťaťom v škole
Ahojte, taky vylev, dieta je chore, nenapise pisomku a pribudne mu "a" a do priemeru 5. Len z jedineho predmetu, ostatne ked nenapise tak nepribudne ziadna 5. V skolskom poriadku nieje nic o hodnoteni. Dcera sa opyta danej ucitelky preco, ale nemyslim ze by jej ju zmazala. Ak to tak bude a necha jej ju tam, mam sa ozvat ja?Nezasadne si na nu?Pritom je to ucitelka ktora viac vymeska ako oduci.A ked dieta chyba raz uz ma 5.
@zooeynka ano ale pribudlo to az teraz, tak musim pockat do pondelka.Mala by to vediet ved uz polroka fungujeme na edupage a urcite toto neurobila prvy krat.
Nevidím problém. U nás si tak "značia", kto písomku ešte nepísal. Napíše si ju dodatočne a á-čko zmizne. 🤷🏼♀️
@galganka keby to tak bolo tak dobre.Lenze jej tam skocila 5.Tak dufam ze ked jej da pisat tak to zmeni.Nie vzdy dava napisat.
Aj u nás sa tak značí. a môže znamenať absencia
Aj my to tak mame. Jeden icitel mu da automaticky 5, ked chyba a pisu. Po pri hode do skoly ho skusa alebo da napisat pisomku a znamku zmeni. Tiez som sa najprv vystresovala ze co to. Mozno to bude aj vas pripad.
@hipuska u nas znacia pomlckou alebo ku a#. Iba tato dala samotne a skocilo jej do priemeru 5.Tak uvidim len stres na piatok vecer
Nemôže dostať 5 z niečoho, čo nepísala. Hlavne netreba zachvacovať paniku, alebo frflať na učiteľku pred dcérou.
a - absencia písomky - Edupage počíta do priemeru ako 5. Keď si písomku dopíše, učiteľka jej "a" zmení na známku. Učiteľka to takto nenastavila, je to v systéme. Zbytočne nestresuj cez víkend, takto aspoň vieš, že dcéra sa má učiť na písomku.
@galganka nie nie to nerobim.Len som jej povedala nech sa opyta v skole,len najblizsiu hodinu maju o dva tyzdne(dvojhodinovka).
@lilli110 dufam,stalo sa to prvy krat,dcera nechyba casto a ostatni ucitelia jej daju bud a# alebo -. Preto som sa vystresovala.
@lilke dobre dakujem, dufam ze to tak bude.No je to len u jej predmetu lebo na ostatnych ma a# alebo-.
Ano, je to tak. Ten systém je tak nastavený. Preto ine učiteľky dávajú a# alebo - aby nenaskocilo do priemeru 5, ak tam dala učiteľka to a čo ponuka edupage skočí tam 5 do priemeru. Ked sa dcéra vráti do školy nech ide za učiteľkou dohodne písomku aj zrušenie a a priemer sa upraví akoby tam 5 nikdy nebolo. 😉
@eva233 dakujem 🙃
Neviem, aký majú systém známkovania a zapisovania. Môže to byť rôzne. Ale ak nepísal niekto písomku, tak sa dá 0 bodov a ukazuje päťku. Potom, keď si ju dopísal, zase sa dopisu body a známka je už podľa toho. Treba sa spýtať. Ak by to bolo inak, je to nespravodlive.
@lukbe ano pojde sa dcera na hodine spytat, ale ma az za dva tyzdne dalsiu hodinu. Snad to tak bude nemoze za to ze je chora.
Veď jasné, ale mohla by si sa ešte skôr spýtať cez edupage ucitelky.
Nestresuj, nemôže mať známku 5 keď nie je v škole, je to len označenie, že nepísala.
U nas davaju pomlcku, ked nepisal pisomku.
Ved sa to vyriesi bud.tyzden.
Ja sa len k tomu vyjadrím, že by som nečakala 2 týždne. Ak ide v pondelok do školy, nech zbehne za učiteľkou do kabinetu a dohodne sa s nou na dopisani previerky. Alebo nech jej dcéra napise cez edupage, kedy si môže previerku dopísať. 2 týždne sú dlhá doba.

Ved napis/zavolaj ucitelke a pozistuj. Mozno ani nevie aky chaos robi.