Prváčik

janina14
8. aug 2023

Ahojte maminy, pravdepodobne tie skúsenejšie. Mám prváka, chcela by som počuť od skúsenejších mamičiek rady, skúsenosti a odporúčania, čo sa týka oblečenia do školy. Nastupuje teraz v septembri, škôlku na dedine sme vychodili v teplákoch, tak by som chcela vedieť, čo mu mám nakúpiť. Jedná sa mi hlavne o spodnú časť tela, teda nohavice. Rifle? Nohavice? Ešte aj niečo krátke na september? Čo ste nosili? Budem vďačná za každú radu. Ďakujem.

vandica
8. aug 2023

Pripnem sa, tiež ma zaujíma hlavne spodná časť. Tepláky už asi nie sú vhodné :D

nikola81
8. aug 2023

Aj ja toto teraz riesim, tiez mam prvacika od septembra.

jana_eyre_2
8. aug 2023

Moje deti do školy nosia buď rifle, alebo farebné nohavice (dcéra aj pekne legíny, či dzeginsi - volá.sa.to.tak? Neviem), v septembri, ešte občas aj októbri či maji a júni aj nohavicove kratase keďže býva teplo.. posledný ide teraz do prvej, už má pripravené pár riflí a nohavíc čo doteraz nosieval skôr výnimočne..

ciernysokol
8. aug 2023

@janina14 strecove rifle,mencestraky,nohavice,teplaky nie.u nas v triede boli aj chlapci,co nosili teplaky,ale bolo ich malo.myslim,ze je to nevhodne.problem bol,ze v druzine sa hrali aj na kolenach,tak ich derie.kratke nohavice v septembri uz nie,ale mozno je u vas teplo.

evaachesa
8. aug 2023

Pozrite si školský poriadok školy. Akurát včera sme to rozoberali v inej skupine a veľa mamičiek tam veľmi obhajovalo tepláky, čo je za mňa neprípustné v takejto inštitúcii. Podľa mňa sa tie poriadky priebežne dopĺňajú, nakoľko kedysi nikoho ani nenapadlo prísť v teplákoch do školy....preto to možno v niektorých poriadkoch nenájdete, no malo by to byť nepísané pravidlo. 😏
Takže za mňa nejaké nohavice, rifle, niečo pohodlné s elastanom.

panizima
8. aug 2023

@janina14 keď boli horúčavy nosili aj kratasy, potom neskor rifle, nohavice. Moji mali radi nohavice na snurku

deti95060810
8. aug 2023

moje deti rifle, športové nohavice, nikdy nie tepláky...
ale s mojimi dcérami chodili chlapci čo vyslovene nosili do zš tepláky. pekné značkové - ale podľa mňa vždy sú to len tepláky.

sonnenshein
8. aug 2023

Moj synator celu zakladku vychodil v takomto type nohavic:
https://www.reserved.com/sk/sk/hladke-chino-noh...
Su pohodlne, netlacia, a nie su to teplaky.

annm81
8. aug 2023

Mne prídu tepláky do školy naozaj nevhodné. Väčšina detí na okolí nosí jeansy, čo mi zasa pride nepohodlné na celodenné sedenie. Dnes ale dostať kopec pekne a vkusne vyzerajúcich nohavíc z rôznych materiálov, ktoré majú v páse gumu. Ďalšia možnosť sú voľné nohavice na traky. V prechodnom období dávam dieťaťu kraťasy a k tomu podkolienky, ktoré si vie vytiahnuť nad kolená, alebo naopak stiahnuť k členkom, podľa toho, ako teplo/zima mu je (dostať aj také návleky na ruky/nohy).

jaskolka
8. aug 2023

@evaachesa mne by ani teraz nenapadlo poslať dieťa do školy v teplákoch, tiež ma to prekvapuje, že to berú niektorí ľudia ako bežný odev.

jaskolka
8. aug 2023

Ja síce ešte nemám školakov, ale logické mi príde, že buď rifle, mencestraky alebo proste hocijaké iné nohavice. Tepláky by mi ani na um neprišli, do školy to patrí maximálne na hodinu telocviku.

evaachesa
8. aug 2023

@jaskolka no ja som bola v šoku že mamičky tie tepláky obhajovali a že sú tepláky a tepláky, kvalitnejšie. 🤷😁

evaachesa
8. aug 2023

@sonnenshein vyzerajú super. Vďaka za tip. 🙂👍

jumama
8. aug 2023

U nas sa v druzine prezliekali do teplakov, vyslovene aby nezabudli, pripominala im druzinarka.

janina14
autor
8. aug 2023

@evaachesa no práve, že tepláky nie, to by som mu ani nedala nikdy do školy. Super diskusia sa rozbehla, ďakujem.

jana_eyre_2
8. aug 2023

@annm81 tak zase teraz je dosť k dostaniu elastickej rifloviny, čo vôbec nie je nepohodlné, sama mám len také elastické rifle a nie tu klasicku tvrdu riflovinu.. takže to aj dobre vyzerá aj sa v tom dokáže dieťa normálne celodenné hýbať..

markaterka
8. aug 2023

Takéto by ste dali?

janina14
autor
8. aug 2023

@markaterka ak sú úpletové ako tepláky tak nie. Záleží od materiálu.

adkoalauri
8. aug 2023

Veľa detí nosí tepláky, vo vyšších ročníkoch dokonca viac, ako na 1. stupni. Ak rifle, tak z mäkkého materiálu. Ja sama ich nosím veľmi rada, aj deťom ich dávam nakoľko veľa sedíme na koberci, hráme sa hry, skáčeme a poobede na dvore behajú, skáču...v septembri a od mája krátke nohavice majú, keď je teplo. Teraz je už veľa dobrých materiálov, potrebujú viac kusov nohavíc, rýchlo ich zničia.

simca06022011
8. aug 2023

Len prvaci sa nielen ucia v skole ale aj dost vela hraju. Treba im pohodlne oblecenie na CELY DEN. Do klubu sa u nas napriklad vsetci prezliekali aj tak, cize ak niekto mal rifle isli dole. Ja mam babu, leginy su v podstate teplaky pre mna, cize my sme to mali jednoduche. Chalanov som si nevsimla, ale dnes sa daju rozne nohavice kupit aj z teplakoviny, ale aj makkej rifloviny, mensestru, ale tam skor ide o ten pas podla mna... Isla by som do niecoho pohodlneho, makkeho, bez problemov zapnut/vyzliect/obliect, kratasy u nas neboli ani v septembri, v skole bolo dost chladno,
A ano, nosia tie supravy teraz na druhom stupni viac deti ako mali prvaci :D ved aj dospele zeny vidno v teplakoch viac ako inokedy na uliciach.

mija199
8. aug 2023

Do školy rifle, robia aj mäkké v páse na gumu. Tepláky iba do držiny. Tiež by sa mi nepáčilo keby učiteľka na triedne stretnutie prišla v teplákoch.

vandica
8. aug 2023

@markaterka tieto som pozerala aj ja, ale tiež vidno, že sú to skôr tepláky 🙄

vandica
8. aug 2023

Dobrý nápad inak v tej družine, že sa preziekajú do teplákov. To ma nenapadlo.

letfenixa
8. aug 2023

Nakúpila som nohavice z elastickeho materiálu, v Pepcu a sinsay. Ale áno, drvivá väčšina žiakov chodí v teplakoch.

zorkahorka
8. aug 2023

Kupila som pre istotu natahovacie rifle, aby ich mal pohodlne a budem mu davat vzorovane sportove nohavice. Nie su to vyslovene teplaky. Dnes sa uz nosia teplaky aj do niektorych zamestnani, takze ja by som v nich pri malych detoch az taky velky problem nevidela.
Okrem toho oproti dievcatam su chlapci v nevyhode. Baby maju zvacsa elastaky, co je tiez uplet alebo teplakovina... je to pohodlne. Preco sa maju chalani parit v nepohodlnych rifliach?

zorkahorka
8. aug 2023

@markaterka ja ano, su velmi pekne a prakticke. Ved uvidis, v com bude chodit vacsina. Ale moj syn na dedine velmi rifle nenosil a nikto s tym nemal problem