Prváčik a vychovávateľka

jakubik
16. sep 2015

Baby syn začal chodiť do školy, učiteľka sa javí, že zatial ok, ale máme problém s vychovávateľkou. Ešte len druhý týždeň a už tu máme bolesti bruška, hlavy, nohy a neviem čoho, proste nechce ist do skolského klubu. Žiaľ, nemôžem ho brávať domov po vyučovaní a potrebujem aby bol v klube. Vychovávateľka je veľmi prísna, to by nebol problém, lebo majú počúvať, ale problém je, že neskutočne po nich jačí, z ničoho nič zvrieskne ako na hokeji, nie klasicke okričanie ako sa podarí snaď každému keď ho dieťa nahnevá, ona zrúkne. A to som bola len za dverami až ma vystrelo. No a teraz neviem, čo s tým, ísť za ňou? Zasadne si na dieťa? Íst za triednou? Už som sa s niektorými mamkami rozprávala, ale sú také zľaknuté, áno dieťa spomínalo, áno už 3 krát si čurkol do slipiek, spomínala jedna, ale asi to s vychovávateľkou nesúvisi, no na nervy som a to chodil rád do školy...nestretli ste sa s tým? ak áno ako riešiť? Samozrejme ho upozorňujem, že musí počúvať, ale oni fakt boli tichúčko.

bosoriak
16. sep 2015

@jakubik Riesit s vychovavatelkou. Ak si sadne na dieta, s nadriadenym. Nie je mozne, aby boli mamicky "zlaknute", ved ide preboha o moje dieta, ake zlaknute? Nehovorim, chapem, ze v skole sa obcas musi dvihnut hlas, ked je tam tolko deti, ale ak naozaj ruci tak, ze si skolopovinne dieta cvrkne do slipov, tak to musi byt nieco ine.
Proste treba to riesit, lebo jednak si dieta znechuti skolu a jednak sa mu ukaze, ze ak je v zivote nejaky problem, tak sa musi riesit a nie bat sa, cucat a cakat, kym sa to vyriesi same.
Vela zdaru.

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jakubik
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jakubik
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dominika6
16. sep 2015

@jakubik
toto je vždy chyba,ked je problém v učiteľke, vychovávateľke,spolužiakovi,spolužiačke...
každý sa len sťažuje,za chrbtom rodičia plánujú hromadné sťažnosti,evidentne je chyba na druhej strane,všetci to vedia,ale ked príde na lámanie chleba,každý je ticho,nik o ničom nevie,nik nemá problém...
do frasa,ide o vaše deti,tak nečušte,dajte sa dokopy 3-4 rodičia,ktorí ste boli osobne svedkom takýchto výstupov a rázne jej dohovorte,s výstrahou sťažnosti na jej nadriadených....
zasadnúť si na pol triedy nemôže,na jedno dieťa áno...

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sardinka333
16. sep 2015

jeejda, už začala škola a rodičia zase maju problémy.... 🙂 🙂 🙂 🙂
Ziapat po deťoch je naozaj zbytočné, ved by som si hlasivky vykričala a načo? Prváci maju ešte prirodzený rešpekt a boja sa snad aj muchy ...nové prostredie, ludia, pokyny žiadne maznanie a strkanie do zadku ako napr. v sukromných školkach. Zrazu režim, vyšený hlas, trošku nepohodlia pre detičky zo skleníkov ...a hned je v slipoch.
No, ak som chcela povedať niečo 25 detom tak som musela ,,zvyšiť hlas,, lebo inak by ma všetci mali na haku...a cuduj sa svete to jedine funguje na dav. Netreba to ale prehanať lebo deti sa stanu odolne, imunne. Aj upozorniť sa da ,,normalnym,, hlasom. Dokonca v jedalni sme používali skor gestá a stačil aj pohlad - kto by vrieskal v jedalni kde je cca 100 stravnikov naraz že?
Takže nie je krik ako krik. Ak ruči na jednotlivca tak to asi nie je na mieste...doležité je aj čo ,,kriči,, ak su to pokyny, usmernenia pre všetkých tak to chapem, ale baviť sa tak s jednotlivcom pripadne aby krik bol pravidelným ,,chlebom,, to velmi dobré nie je. Skolský rok sa ešte len začal...ja by som ešte počkala či sa to utrasie a nie je to len prvotný dojem - ak nie isla by som rovno za dotyčnou vychovávatelkou.

cecil36
16. sep 2015

@jakubik poviem ti ako podobny problem vyriesila moja mama. Brat dostal v skolke ucitelku, ktora mala takmer dva metre a 100 kg a k tomu patricny silny hlas. Decka mali respekt uz len pri tej vyske. Inak pani ucitelka bola mierumilovna osoba 🙂. A moj brat sa jej nenormalne bal, a ked zvysila hlas tak si aj cvrkol. Mama zobrala cokoladu a podho za ucitelkou. Milo jej vysvetlila, ze brat je takej citlivejsej povahy a nechce, aby mal stres zo skolky do ktorej inak chodil rad a ze ci by sa s tym dalo nieco spravit. Dala jej cokoladu (ze chape, ze to nema s deckami lahke tak nech si slakym obali nervy 😀), podakovala za cas a pochopenie a do troch dni bolo po probleme. Ucka si brata zavolala, vysvetlila, ze jej sa bat nemusi, trocha stlmila hlas lebo ani sama si neuvedomila, ze ho ma ako hrom 😀 a hotovo.Keby mama poslala vyriesit problem mojho otca, ktory jej autorika uz len ked na niekoho pozrie, tak by urcite do mesiaca menila bratovi skolku. Tak skus, mozno zaberie 🙂

mawka
16. sep 2015

osobne ked vidim dnesne deti v pocte od 15 hore, tak sa cudujem, ze ucitelky este neodviezli na psychiatriu. ono tie decka sa inak spravaju doma a inak v kolektive a casto su tak rozdivocene a drze a papulnate, ze len otvarame usta, kde sa to v nich berie, lebo ved doma take nie su. a zase aj deti vedia dost prifarbovat. a nie je krik ako krik, ludia maju tendencie si vsugerovat, ze ten a ta su fakt zli a neprijemni, lebo to povedali 4 mamicky.. tak aj ten krik potom znie ako rev. ale dovod? to uz rodicia casto nechcu vidiet. no ale ked je problem naozaj velky, normalne vydiskutovat a viaceri rodicia. suhlasim s babami, netreba mlcat, treba riesit, ak je to fakt neunosne.
@sardinka333 no ehm 😀 po nas hucali trosku inak, riadne grady, este sme aj po riti dostavali a sme tu, vsakze. teraz ucitelka zvysi hlas a uz sa to riesi nedajboze ako tyranie dietata. nezavidim. nemohla by som robit ucitelku. po tyzdni by som skoncila v cvokhause 😅

jakubik
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jakubik
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jakubik
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dominika6
16. sep 2015

@jakubik
porozprávaj sa s ostatnými rodičmi,príp bude teraz prvé rodičko,dajte hlavy dokopy

eeffka
16. sep 2015

@jakubik ja Len tolko...son dnes doma s vlastnymi dcerami a od 13.00 som zrela na ppsychiatriu... skusala son slusne,dorazne,este raz a este raz...skoncilo to mojim ziapanim a 2 vychovnymi pre kazdu. A ostal klud.
A to su moje... druzinarky su nedocenene povolanie.Lebo deti su ako zbesnete.

seahorse27
16. sep 2015

@jakubik chodte obaja s muzom priamo za vychovavatelkou a povedzte jej na rovinu, co je vo veci. Ked budete dvaja, budete posobit autoritativnejsie...podla toho, co pises, tak teba samotnu by zvalcovala - poznam take typy. Ak by aj po vasom rozhovore pokracovala vo svojich vychovnych metódach, tak to treba riesit s vedenim skoly - aj oficialna staznost a domahat sa prelozenia do inej skupiny skolskeho klubu - ak ich je na skole viac. S tym by nemal byt problem, ak to patricne zdovodnite...A ak aj ostatne maminy maju rovnake informacie od svojich deti, treba to spomenut aj triednej na rodicku, pripadne pouvazovat o hromadnej staznosti na vychosku.

jakubik
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jakubik
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
eeffka
16. sep 2015

@jakubik mozno budes Milo prekvapena a pridaju as aj ini,ked to uz vytiahnes. Je to tvoj syn,tak ak nie je precitliveny ho bran.

sardinka333
16. sep 2015

@jakubik každý rodič si o svojom dieťati myslí len to najlepšie, to je prirodzené. Samozrejme nehovorím konkretne o tebe - nepoznám teba ani dieťa, ale proste to je zvyčajne tak. Aj najväčšieho grázla si mamička pride braniť a spravi z neho obeť... 🙂 Čest vynimkám samozrejme, je aj x rodičov, ktorí vedia čo maju doma a podla toho spolupracujeme. No a samozrejme skupina sama o sebe su deti učitelov a vychovavatelov - ako moje, pred mamou sa nič neutaji ..kolegyne hned všetko zreferuju, a okrem toho dieťa je moja vizitka ak by malo ,,blbé,, spravanie na škole kde ma mamu asi by to bolo divné. 🙂
Neboj, ešte sa všetko utrasie, škola len začala...su situácie kedy sa nedá jednat v ,,rukavičkách,, a navonok to aj moze posobiť tvrdo, ale su aj chvile kedy tie decká vystiskame, hrame sa, smejeme, pohladime...len to malo kto si uvedomi. Uvidíš časom či je vaša vychoška ,,sekera,, alebo ako to v skutočnosti je. A zdravý rešpekt nie je na škodu ked učitel má - ebo v dnešnej dobe už na tie deti nemame nijake paky. Z poznamok si ,,robia prdel,, a ešte rodič pride vynadať... 🙂

zajkka
16. sep 2015

@jakubik okamzite to s nou rieš,ved je to male dieta este.To je krava a nie vychovavatelka....keby som bola ja za tymi dverami,tak to by sa čudovala,co by bolo.Ked sa nevie ovladat,nech sedi doma na riti.Moje deti prvacatka maju ucitelku skoro dôchodkynu,no ona je anjel.Mala aj starsich synov....dvojicky su nadsene zo skoly.Druzinarka je prisnejsia,ale nezjape,deti ju beru v pohode....hned to treba riesit(chúďatko prváčik) ☹

jakubik
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jakubik
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jakubik
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
eeffka
16. sep 2015

@jakubik ??? To bolo k comu?

sardinka333
16. sep 2015

@jakubik a čo si vlastne videla? Krik si počula spoza dveri, vnutri si nebola...čo kričala? Nadavala deťom? Z čoho usudzuješ ze ,,hadam vidim ako to je,,? Ak to bolo v čase pisania domacich uloh tak deti maju byt v laviciach a ani neceknut - robia sa ulohy. Ak teda pišete v škd ulohy - ja so tiež pri ulohach chcela klud a ticho, to sme boli tretiaci. Potom rodičia len pindaju ako ,,nič nerobime,,...no pisat ulohy s 36 detmi v triede, chodit od jedneho k druhemu lebo ten to nechape henten tomuto nerozumie...dalši ak pri nom nestojíš jak bachar tak tu ulohu ani nenapiše, potom jeden ma už hotove tak je mu dlho, druhý chce si isť ,,kupiť brejk,, medzitým volá mi rodič na mobil nech mu pošlem dieťa, a popri tom zvoni dalši rodič na zvonček škd...a to iste aj na nejake činnosti.
Su chvile a situácie kedy treba byt ako lata v laviciach...zvyčajne je to tých 30 minut na ulohy pripadne na nejaky pokyn ktoreho oznamenie alebo ,,zarevanie,, (kedže niektore deti veselo kecaju dalej na normalny hlas nereaguju) stači chvilka, pár minut proste len zaujatie pozornosti.
Ja osobne ako rodič si velmi dobre premyslím kedy a na čo sa pojdem stažovať a musi to byt vazne dokazatelne a jasne, a nie ze ,,niečo som počula spoza dverí,,.
Ano, treba sa stažovať, treba upozornovat a kludne treba vychovavatelke aj povedat ze sa krpec boji a ze je nesvoj - možno si to ona ani neuvedomuje a ked jej to niekto povie tak sa ,,spamätá,,. Na druhej strane aj ja som zastancom toho ze ak je zena vyhoretá, nemá už nervy tak to nemá robiť, toto sa nedá robiť s nechutou a zlostou na deti. Nedá sa na tie deti non stop vrieskat to je pre mna nepredstavitelné takto sa s nimi bavit, ale su chvile a situácie kedy ten vresk je to jedine čo mám ,,v rukave,,....takže ťažko sudit.

jeennyv
16. sep 2015

@jakubik no ja ti zo svojej vlastnej skusenosti poviem, ze urcite riesit, ja som mala taku jaciacu ucitelku a v druhej triede som z nej ako dieta bola na nervy, bolesti brucha, zvracanie, nechcela som chodit do skoly, chodila som kvoli tomu po vysetreniach ci nie som chora, lebo bezdovodne zvracanie a tieto priznaky....a to vsetko, lebo si na mna zasadla...nedovol, aby jedna osoba znechutila tvojmu ietatu skolskuu dochadzku ak to inak nepojde, skus preradit do inej triedy aspon na druzinu alebo celkovo...vela stastia 🙂

ivett1
17. sep 2015

@jakubik samozrejme, že riešiť s vychovávateľkou😉 aj naša mala takú ukričanú osobu, možno je to už deformácia z tej práce, čo robí ... takže jej len pokojne vysvetli, že sa deti vééééľmi boja, keď na nich kričí, že sú to ešte len prváci ... a skús sa jej tak nenápadne spýtať, či nie je nahluchlá ...takéto osoby zviknú veľmi kričať a ani si to neuvedomujú, lebo sa im to zdá normálne ... alebo už kričí automaticky, aby deti prekričala alebo upútala ich pozornosť - no, to skôr pri tých starších ...sama som bola svedkom, takí tretiaci tú našu vychovávateľku úplne ignorovali, prišla som pre dcérku a náhodne som išla až do triedy, lebo im nefungoval elektronický "vrátnik" a v tom ich "hluku" som si nepočula vlastného slova a tak sme s tou vychovávateľkou na seba kričali až ma to prestalo baviť a zvrieskla som na nich naech sú chvíľu ticho, že len chcem niečo vybaviť ... na sekundu sa stíšili a o chvíľu už boli tam, kde predtým😀
PS: neboj sa spýtať, vychovávateľka si určite na tvoje dieťa "nesadne", možno jej stačí len pripomenúť, že toto sú prváci ... a že na nich nemusí tak kričať, ako čoho sa bojíš?... aby mi malý prvák odmietal chodiť do škd alebo chodil tam, ale s bolesťami brucha a strachom?! ...veď tam sa majú hrať alebo robiť nejaké záujmové činnosti s radosťou a nie toto... a ide o tvoje dieťa, nemusíš to riešiť kolektívne... možno sa postupne pridajú aj ďalšie mamičky, keď im povieš, že si sa ozvala....
držím palce, ale určite to vychovávateľke povedz

ivett1
17. sep 2015

inak, moja mama to ešte kedysi dávno tiež riešila.... lebo ja som bola také dieťa, na ktoré sa nesmel zvýšiť hlas, u nás doma sa skrátka nekričalo🙂 ... a naša družinárka bola taká uvrieskaná a prísna, až strach, aj sme sa báli vypýtať na wecko ...doma som to povedala a do družiny som nechcela chodiť , a tak mama prišla a povedala jej predo mnou, pred mojou triednou a ešte tam bola aj iná družinárka a nejaké mamičky, že asi ma budú musieť odhlásiť z družiny, lebo sa jej veľmi bojím ... ale odvtedy milá, vtedy súdružka učiteľka (aj keď bola len v družine...), bola ku mne ako med ... ale k ostatným sa správala aj naďalej tak, ako predtým ... len na takéto konfrontačné riešenie treba aj odvahu...😉

jakubik
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz