Zápcha u 6 ročnej prváčky

julia283
16. sep 2015
Používateľ julia283 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od julia283.

Školský rok už začal a s ním sa u nás vyskytol aj problém - zápcha. Malá chodila do škôlky, je teda zvyknutá tráviť čas mimo domu a bez nás, školu sme jej opisovali pozitívne ( miesto kde bude mať nových kamarátov, naučí sa,... ) napriek tomu má strach ísť v škole na veľkú. Cikať áno ale na veľkú nie. Na veľkú už prestala chodiť aj doma. Rozprávala som sa aj s učiteľkou aj s vychovávateľkou (samozrejme oni s deťmi na WC nechodia) ale moju malú mi opísali ako komunikatívnu, ktorá sa zapája do diania. Takže vôbec netuším kde a z čoho môže byť problém. Stretli ste sa už s niečím takým?

bibistec
19. sep 2015

hej to robim cely zivot aj ja a neviem to vysvetlit asi ze tam nema klud a pokoj...

sardinka333
19. sep 2015

@julia283 moj syn robil v prvom ročníku to iste...na velku potrebu v škole jednoducho nešiel aj keby ho malo ,,roztrhnuť,, dokonca raz mi aj volali zo školy ze ho boli brucho - doma sa vykakal a bolo dobre, v slipoch mal denne ,,našpinené,,. Proste jemu sa tie wecka hnusili, mal proti nim nejaku averziu...ja som mu povedala, že mu kupim vlhke utierky a moze si utrieť misu ak sa mu zda špinava alebo tak...
Doma ale na toaletu chodil takže v tomto už neporadím...syn je tiež v pohode, utarany, priatelsky ale proste na to si musel zvyknut ze aj v škole sa chodi na wc...až v 2 ročníku sa to zmenilo tak nejako samo. U niektorých to asi chce čas ako v našom pripade. Možno aj tvoja dcera potrebuje čas - opytaj sa jej čo jej vadi, či sa jej tie zachody hnusia a či by pomohli napr. utierky, nejaky ,,špec. toaletný papier,, a uvidíš...
Preomí sa to, uvidíš... 🙂

miroslavakoc
23. sep 2015
Používateľ miroslavakoc je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od miroslavakoc.

Môže byť, že škola má na ňu stresový vplyv - nové prostredie. Aj keď je komunikatívna a zapája sa do diania - možno podvedome sa aj trošku bojí že čo to bude (tá škola). Deti sú veľmi vnímavé ale niekedy sa boja povedať čo je vo veci. So staršou dcérou som riešila podobnú situáciu. Tiež mala strach a prišla zápcha a po nej nervozita lebo čím viac to "nešlo" tým bola nervóznejšia ale nepovedal čo je vo veci a ja som si to najprv nevšimla. Až potom keď začala hovoriť, že ju aj bruško bolí ma napadlo opýtať sa jej na to či bola na veľkej. Každopádne treba sa s ňou rozprávať že čo je vo veci a na tú zápchu skúste SymbioLac - je to sirup proti zápche vhodný aj pre deti. Tiež som ho dala malej keď sme riešili "záchodovú krízu".