icon

Prváčik. Čo ma čaká?

celenka231
11. aug 2020

Ahojte, potrebujem poradiť čo už máte školáčikov, nakoľko môj drobec není zvyknutý na desiate a už vôbec ráno neranajkuje, ako to riešite a co im chystáte? A čo oblečenie? Kvôli takým malým zdravotným ťažkostiam, musim riešiť oblečenie bez gombíkov a zipsu 😔😔 sú vhodné aj tepláčky? Budem rada za každú radu, lebo mam pocit, že stresujem viac ako drobec 🙈🙈🙈🙈

janickacrazy
11. aug 2020

@celenka231 Neboj sa, zvykne si, ale raňajkovať by mal, lebo ved je to nezdravé byť bez raňajok. Moj máva na desiatu úplne normálne rožok a šunku, nejaké ovocie k tomu, klasika, nič výnimočné. Tepláky vhodné úplne nie sú, u nás v škole nie sú dovolené, ale viem, že na iných školách áno. Treba si zistiť na vašej škole, ale pokiaľ má dieťa nejaký zdravotný problém, tak hádam by povolili výnimku. Alebo mu kúp také rifle na gumičku a so šnúrkou v páse, to by hádam šlo a nestresuj, všetko sa naučí.

fkristina
11. aug 2020

@celenka231 môžete sa pridať do skupiny: Prváčikom od septembra 2020 Podobné témy už tam boli prebraté 🙂

tncka
11. aug 2020

@celenka231 ja malej nebalim nic,dostava v skole desiatu aj obed. Ranajky len jogurt alebo cerealie do mlieka,nieco male aby zas v skole vladala zjest a nesla uplne naprazdno. A kludne aj teplacky,teraz je kopec aj modernych teplakov,pudlacov,co len chces.

deti95060810
11. aug 2020

moje deti v prvej tr. nezjedli na desiatu vôbec nič. Na raňajky doma tak isto... Takže si možno robíš zbytočné starosti....😉

vamajka
11. aug 2020

@celenka231 ja som od mala detom vstepovala, ze ranajkovat musia. Skus mas este 3 tyzdne, aby sa naucil na ranajky, lebo ved z coho bude mat energiu na ucenie. Co sa tyka desiaty potom uz len niaka drobnost. Ked boli na 2.stupni uz desiatu nenosili len vodu. Na nasej skole su teplaky dovolene dievcata maju leginy tak preco by chlapci mali sediet v rifloch, prip. kup tie teplakove rifle aj nas ich stale nosi, lebo ja som sa dlho nevedela stotoznit s teplakami v skole. Mne mama vstepovala, ze k doktorovi a do skoly sa musi chodit slusne obleceny, nuz ale je ina doba aj ine teplaky, no viem, ze na niektorych skolach su teplaky zakazane dokonca to maju aj zakotvene v skolskom poriadku, tak ako napr. v nasej skole je zakaz nosenia mobilov

hastrmistr
11. aug 2020

Moja dcéra neranajkuje av škole zje len nejaký koláč, na obedy nechodí lebo ich neje... Nič neriešim, urob mu jest co ma rad a v priebehu dna to zje. Tepláky mu kľudne môžeš dat, deti nosia všetko. Už sa oblečenie nerieši...

vamajka
11. aug 2020

@hastrmistr su skoly kde su teplaky zakazane

hastrmistr
11. aug 2020

@vamajka zaujímavé... Ale súkromné urcite

vamajka
11. aug 2020

@hastrmistr nie statne

hradnapani
11. aug 2020

zbytocne sa stresujes. Ani moj nebol zvyknuty na ranajky, tak sa najedol v skole. Teplaky by som nedavala (ale to je moje osobne nastavenie, v nasej skole nam k tomu nic nepovedali), ale dnes uz robia kadejake pohodlne nohavice, ze sa da v pohode vybrat.

eliska13
11. aug 2020

@vamajka aj u nás sú tepláky zakázané jeden čas deti nosili, ale skĺzlo to do úplnej handrarne s dierami a riaditeľka to zakázala.
@celenka231 asi bol zvyknutý predtým, že mal hneď v škôlke 8:30 desiatu aspoň u nás to tak bolo.U nás v škole prvá hodina začína 7:30 vstáva 6:20 neviem si predstaviť, že by bol hladný do 9:30 do desiatovej prestávky.Musis ho naučiť jesť aspoň raňajky malé kúsok vianočky, jogurt, ceralie, aj keď to je o ničom.je to dôležité bude sa musieť sústrediť a ja si neviem po noci predstaviť, že prvé jedlo bude obed?Tiez som v tom veku kupovala rifle na gumičku v HM, Tescu ich mavali často.
Môže mať raňajky doma a na desiatu len ovocie, jogurt...
@hastrmistr a čo jedava okrem kolacu😀obeduje doma?

hastrmistr
12. aug 2020

@eliska13 áno, zo školy ide hneď domov, každý deň varím....