Prváčik ignorujúci učiteľku.
Ahojte potrebovala by som sa poradiť ak máte niektorá skúsenosť.Malý je prvák od začiatku školského roka stále počúvam od pani učiteľky že je nesústredený že je pomalý,že ju nepočúva,že ju ignoruje atď.. Nevyrušuje,nebehá nieje zlý dokonca sa aj dobre učí.no včera na mňa pani učiteľka vybehla ako ju ignoruje ,nepočúva že nerobí čo mu káže a že škaredo píše a že nemal celú úlohu z mat. preto zostáva po škole dokončiť .Tak po mne doslova hučala že ju počuli aj mamičky ktoré čakali na svoje deti vonku pred školou.Nevedela som povedať ani na slovo tak som bola z nej vyhúkana. Neviem ,chce aby písal krajšie ak napíše úlohu pekne neverí že ju písal on do zošita dá odkaz,,kto písal úlohu?" Ja viem že on je taký flegmatik že treba ho do všetkého tlačiť ale neviem ao ďalej sním dohovárame má zákaz hry ,televízor ale nepomáha .poraďťe.
@lila185 v žiadnom prípade to netreba nechať tak. Treba to určite ruešiť hoc aj s riaditeľkou! Znížená známka za škaredé písanie z diktátu? Dost divné diktát nie je krasopisné písanie. Musí mať na všetky deti rovnaký meter.
Nasa ked malý nespolupracuje s ňou tak mu napísala poznámku.
nečítam diskusiu, takže neviem čo je bližšie vo veci. Ale známa keď dala dcérku do školy, tak jej sa učiteľka nepáčila a basta. Ignorovala ju, keď písali diktát, čo teda ako prváci to boli asi len nejaké slová, tak ona písala úplne niečo iné. Keď jej pri tabuli diktovala na matematike čísla, písala iné.... išli s malou k psychológovi, že má poruchy učenia.... nakoniec vysvitlo, že malá nemá rada učiteľku, ani nevie prečo, ale nie je jej sympatická a takto sa k nej správa preto. Po pol roku malú dali do inej školy a tam jej učiteľka sadla. Bola super žiačka, vzorná, atď. Teraz je piatačka a nikdy s ňou neboli problémy výchovné ani na učenie. Keď sa jej spätne spýtali, prečo taká bola v prvej škole na pani učiteľku, stále odpovedá, že sa jej jednoducho nepáčila. 😀
Ahoj Lila, "Nevyrušuje,nebehá nieje zlý dokonca sa aj dobre učí."... Kde je problem? Ja to vidim tak, ze len na strane ucitelky... Videla si film Ucitelka so Zuzkou Maurery? Odporucam pozriet... 🙂 Ja by som verila svojmu dietatu a aj sa ho zastala.
Urcite by som to riešila s riaditeľkou, max neprofesionálny prístup, ide o tvoje dieta, ked sa k tebe nevedela správať,ako sa asi tak sprava k nemu???
Pani ucitelka nech si ide zabehat!Stretnutie Vy -Riaditel-Ucitelka..byt pod stresom je fakt skvele....vydiskutovat
@lila185 " kto pisal ulohu ? , ked napise pekne d.u. mu napise do zosita? To je co za frustrovanu pani?
Moj syn je stvrtak, pise ako madarsky zandar ( skaredo ), ale take kraviny som nikdy od nej nepocula. Dokonca, ked som jej povedala na konzultaciach, nech mu to da prepisat, povedala, ze ja mu to prepisat mozem dat, ale ona nie. Ze to uz musi byt brutal naskrabane, aby dala nieco prepisat. Syn je lavak a akurat dnes to riesime, lebo prisiel s opravenym zositom, ale napisala mu len : Zlepsit pismo!
To nie je moc dobra ucitelka na prvakov, podla toho co pises.
Poriadne ho zbi, evidentne nerespektuje autoritu, a o tom je vecsina zivota.
Ja by som tej ucitelke nedala ani tyzden a isla za riaditelkou hned. Chudak chlapcek. A to co je za uroven, kricat po rodicoch?
Ako,u nás je niečo podobné,syn je druhák,neučí sa zle,matematika ho baví.Ale denne pocuvam ucitelku,ze je velmi pomalí.A denne sa jek ja pytam,ze nech mi teda ako dlhorocna pedagogička poradí,čo robiť,aby bol rýchlejší,samozrejme ziadnej rady som sa nedočkala.Leba mňa samu to hnevá,že mu všetko dlho trvá,ale proste je raz taký,buď sa to časom zlepsi,alebo proste nie.Kazdy ma svoje tempo,len skolstvo si vsetky deyi skatulkuje
Ked je pomalsi ci nesustredeny, hadam na to studovala na vysokej skole, aby vedela ako pracovat s detmi plus poradit rodicom ako na to. Ci ona uci len dokonale deti podla jej predstav? Ved to nie su vlastnosti na stazovanie, ale temy riesitelne spravnym postupom....
@lila185 akobti už radili niektoré maminky, ako prvé by som sa spýtala synceka,, co si o tom mysli, ako sa citi, ci mu niieco vadi, alebo ako sa k nemu sprava ucitelka. Podla mna si izaj na neho zasadla a takto ho stresovat uz v prvom ročníku, ved to je katastrofa. A vobec nema po tebe ucitelka co hukat, ja by som tam nabehla a jasne si to vyjasnila a upozornila ju, ze ešte raz bude na snya odmerana, budes to riešiť s riaditelkou. A hovorila by som so zvysenym totnom a jasn dala najovo, ze neni nieco viac ako ty, ani ako deti! Taketo ucitelky si navysuju svoje wgo na ubochych detoch a potom to skusaju aj na rodicoch, ktori sa nechaju. Deti maju chodit radi do skoly a ucitelky im tu skolu maju robiť príjemnejšou, aj ked niekto nebude mat z matematiky jednotky, ked bude velky mozno bude konecne rozumny a vyborny prezident, ktory to da slovensko na poriadok. Clovek nikdy nevie, ale kazdy je na nieco, to znamena, ze nemoze by na všetko 💜PANI učiteľka mi vypada akostarostka z obce fekisovce😵
1. Dat dieta vysetrti detskou psychologickou. Podla popisu si nemyslim ze by chlapcovi nieco bolo, ale dolezite je ze budete mat papier ze je ok, pre ucitelku.
2. Dat vysetrit sluch! Velmi dolezita cast....(poznam chlapca ktoremu v 5 rokoch diagnostikovali ze pocuje na 40%!!!! Dovtedy ho mali za ignoranta, zle nevychovane dieta....ako ho odoperovali je vsetko ok, len mal chvilu problem zvyknut si na zvuky).
3. Stretnutie rodic riaditel ucitel...ale neist nabrusena, normalne sa porozpravat. Vysvetlit ze ulohy robi sam, ze vas urazaju poznamky takeho typu, ze mu niekto iny ulohu napisal. A teda povedat ze oni su odbornicky, nech vam povedia co mate robit dalej aby sa to v skole zlepsilo. Ze zo svojje strany ste potrebne kroky spravili (psychologicka, usne), ze teraz je rad na nich 😇
Nečítala som všetky príspevky,sama som učiteľka ale nikdy by som si nedovolila takto reagovať k rodičovi,hulákať po ňom .velmi neprofesionálne.Ja som už pozazivala extra chuliganske deti a keď bol náhodou rodič ani mi to nedovolilo že vyskočil na rodiča čo to má za dieta.dalsia vec čo sa mi nepáči na tej učiteľke nechať prváčika po škole dokončiť si ulohu.Vsimala by som ďalej ako reaguje učiteľka ďalej na dieťa,druhých rodičov sa aj opýtala či aj im deťom dačo také nerobí,a riešila to potom i s riaditeľom.len určite by som hneď neutekali za psychol náhodou dieťa nemá nejakú poruchu,keby mal čo citavam rôzne diagnózy deti lebo im musím prispôsobovať učivo,písomky atd.skoro každé neposlúcha,neobsedia a sú riadne agresivne
Necitala som vsetky prispevky ale napisem aj iny pohlad.Na mna si v skole ucitelka zasadla z dovodu neznameho.Ucila som sa,som nekonfliktny typ,na zakladke som bola velmu hambliva skor utiahnuta,jednoducho aom jej nedala ziadny dovod,dodnes neviem preco to tak bolo.takze kludne za tym moze byt aj ucitelka,tteba asi pozistostovat viac.Ja mam z tej uciyelky hrozu dodnes,sa mi obcas este aj teraz po xx rokoch o nej sniva🤔
@lila185 tak toto hovori same za seba distal z diktatu 2 Lebo ucitelke sa nepaci jeho pismo.... To KDE na toto prisla?? Ocividne ma nejaky problem ona s tvojim synom a nie naopak.... S tym diktatom by som Isla priamo za riaditelkou.. maleho netrestaj ocividne to nie je jeho chyba iba ho tym este viac demotivujes a nakoniec sa zdeptany uzavrie do seba....
@lila185 tak taketo preafektovane vyhorete kravy treba hned usmernit. Moj je tretiak a tiez mi to hovori ucitelka. A co teraz? Mne ked nieco nebavi, tiez to mam na haku. Takze namiesto toho aby ho skusila inak zaujat radsej bude hucat. Ake typicke. Nenechajte sa. Moze mu znechutit skolu. Kazde dieta je ine a prave ona ako “ odbornicka” ktora ma urcite “ dlhorocne skusenosti” by to mala vediet najlepsie. Urcite to treba riesit s riaditelom, ona si nemoze dovolit na Vas zvysovat hlas. Ved ten chlapec nic zle neurobil a vy tiez nie!
@lila185 "chytre dieta, ktore len ma svoje tempo" je zrejme nejaka tvoja myslienka, ktora ti brani akceptovat fakt, ze tvoje dieta zrejme naozaj ma nejaky problem.
To ale stale nie je dovod na to, aby mu ucitelka vyrabala este problemy dalsie. Skor naopak, mala by mu pomoct a ho podporit. Zrejme vas fakt ta ucitelka z nejakeho dovodu "nemusi". Bohuzial aj taki su a prave kvoli takym moj syn tiez nechodi do svojej spadovej skoly...
Na tvojom mieste by som urcite navstivila psychologa a ak bude potrebne, tak aj specialno-pedagogicku poradnu. Mozno tvoj syn dostane nejaku "nalepku" a mozno nie, ale ak nahodou ano, ber to tak, ze je to nie preto, aby sa mu ostatni smiali, ale pre jeho dobro! Samozrejme zakladna podmienka je mat v triede ucitela, ktory je ochotny specialne potreby pomalych deti akceptovat.
prosim ta len nech nema napisane od psychologa ADHD, dyslexiu dyskgrafiu...je to oblubeny trend, a uz to ma skoro kazde decko, a potom ked je ozaj problem tak sa to neriesi. Dolezite je aby ste sa mu aj vy venovali doma. Ked nie tak niekoho cudzieho (doucovatela) aby ho bral vaznejsie, je ine brat rodica a doucovatela ci ucitela. A nejake typy (najdes aj na nete) na hrave ucenie doma by bolo fajn. Aby to nebolo vecne sediet v kuchyni za stolom a pisat do umoru. Ci pocitat tak isto. Ja si sice dorabam skolu ucitelky, ale aj tak chcem len doucovat, je to ine, uz to robim cca 10rokov a radsej sa s tymi detmi "hram" ako ho budem mucit a musis. Ale aj on musi chciet.
Troška sa pridám k tejto diskusii lebo mame podobný problém. Napr. Bolo triedne rodičovské združenie na koľko som sa ho nezúčastnil známa mi povedala co na om bolo.Vraj ma problém s dvoma chlapcami s triedy ale ze ostatný sa pekne snažia.Nasla som si oznam aby som prišla na rodičovské združenie osobitne aby som teda vedela ako pracuje dcéry. Viete čo mi povedala? :"Všetci pracujú dokonca aj co nepracovali len vaša dcéra je nesustredena furt sa otáča vyrusuje Ostatných.Viete už keď chodíte do prace nemáte toľko času na dcérku" Viete ako sa ma to urazilo? 3 krát som bola na takomto rozhovor s nou od septembra lebo naša dcéra je neschopná podľa nej.Zas majú združenie ale už tam odmietam ísť pôjde manžel.... Takze presne viem ako sa cítiš že furt ponizuju tie deti a popritom naša doma príklady vypočíta a v škole všetky zle.... Chceme to riešiť tak uvidime... Držíme palce aj vam
@sosovica Ja viem, že je to ťažké, ale ja by som asi decku vysvetlila, že vieš čo, ale naštveme tú učiteľku aby si vyrátal tie príklady všetky dobre.
Po mojich skusenostiach s dvomi synmi by som zmenila triedu, skolu, na nic by som necakala.
Starsi syn "zaujal" uz na zapise. Nespolupracoval vobec. Ucitelka to s nim nezvladala, tak si zavolala na pomoc skolsku psychologicku. Neuspela ani ona, nakolko mu davali otazky, ktore boli pre neho primitivne a nechcel sa s nimi bavit. Nakoniec psychologicka navrhla dietatu, ktore mohlo bez problemov nastupit aj do tretej triedy odklad. Vsak je julovy. Samozrejme sme to nerespektovali. Syn do veku cca 8 rokov nikomu nevykal, takze ani ucitelom v skole. Odmietal vyfarbovat ulohy v matematike, lebo nemaju vytvarnu, kreslil len "technicke" vykresy, zo slabikara odmietal citat, ked mu to ucitelka kazala citat opakovane. Boli s ucitelkou ako pes a macka. On doma studoval v encyklopediach na com ju nachya, ona sa na nom vyvrsovala na hudobnej a vytvarnej. Tento boj skoncil az ked sme zmenili skolu v stvrtom rocniku. On by to zvladal, ale ja som uz nevladala pocuvat ucitelku, ked mi vymenovavala, co vsetko ona nemusi vediet a aky je on nenormalny...
Mladsi nebol az taky velky oriesok, ale tiez zacal skusat ucitelku, ked ho nutila citat rozpravky, ktore nikdy nemal rad a brala mu knihy, ktore vraj neboli pre jeho vek. Ked mu dala patku z diktatu, lebo pisal pismena tolkokrat, kolkokrat ich opakovala, zmenili sme triedu a v pohode.
@lila1nas malý je teraz prvák a keďže nieje úplne ako bežné deti nemá to naša pani učiteľka ľahké...Ale je úžasná a snaží sa malého usmerňovať...Ale máme veľkú skúsenosť so škôlky čo malého inakost neakceptovali a vôbec to s nami ani neriešili kým neprišlo k tomu že dieťa odmietalo chodiť do škôlky a chradlo...Bol tak psychicky zdebtany že s toho začal byť V škôlke boli neprimerane tresty fyzické aj psychické....keď sme to riešili rodič riaditeľka učiteľka....Učiteľka sa snažila nás vykresliť ako zlých rodičov a oni ako tie najlepsie....takže pozrela by som sa aj na druhú stranu nielen na díeta...Ale už to že na teba učiteľka takto vybehne podľa mňa v poriadku nieje
@saslavka73 tak som jej to povedala aj ja ale ona ich vypočíta správne doma ale príde domov zo školy. Pozriem do zošita a príklady zle nechápem
@lila185 - ja mám teraz tretiaka, ale keď bol prvák.....už v prvých mesiacoch a v prvých zošitoch mal pečiatky smutných tvárí, čertov, prasiat. Ja ako decko by som asi skolabovala. Tiež vedomostne šikovný, vynikajúca pamäť, učivo vedel, prečítanému rozumel, veľa sa zaujímal, je výrečný, ale čo ho nebaví, môžu sa aj na hlavu postaviť všetci okolo.... Tiež sa vyučujúci sťažoval, že je nepozorný, čerti boli v zošite signál, že nerobil, ako mu bolo povedané. Prasatá za škaredé písmo. Sme mohli robiť zabíjačku.
Prvý polrok často ani netušil, čo robili v škole, čo je za DÚ, proste nepoznačil. Tiež doma krajšie písal, keď som bola pri ňom. Jeho zošity vyzerali akoby tam písali aspoň 5 rôzni ľudia - čo písmeno, to iná veľkosť, iný sklon, nečitateľné.....Pre mňa šok, ja som bola vždy ako decko perfekcionistka a jeho ani nehlo. On len mykol plecami, že "mama, však čo - jedno prasa, nedostal som predsa dve ani tri." ......Počas prvých mesiacov stratil hádam všetko okrem tašky. Niečo sa ani nenašlo. Prvý úbor na opratie......jedna biela ponožka v ňom. Prišiel často aj s prázdnym peračníkom. Raz s úplne prázdnou taškou. Perá , ceruzy, atď. som mu obliepala páskou s menom, aby sa aspoň čo-to našlo. A on nič. V druhom polroku som si všimla, že sa vynára zo svojho sveta. Ale až ako druhák niekedy okolo polroka sa úplne uvedomil, hoci dodnes to nie je ružové. Písmo sa nezlepšilo, učí sa dobre, ale už vidno, že má dysgrafické ťahy, aj sa mu venuje špec.pedagogička, diktáty a prepisy textov des.....Dodnes mu vyučujúci nedovolí písať iným perom ako atramentovým.
Takže ja by som normálne šla za učiteľkou, že sa chcem v kľude porozprávať, nech mi povie výhrady, očakávania a ako odborníčka nech mi dá nejaké tipy, čo teda by som mala ako rodič robiť, že sa mi nepáči baviť sa verejne.

Je to nejake zvlastne, ved ked sa dobre uci, tak ako moze byt nesustredeny na hodine? Nepytala si sa nahodou nejakych inych rodicov, ci nemaju podobny problem? Keby bol nesustredeny a ucil sa zle, tak by som to chapala, ale pokial skolu v pohode zvlada, tak tomu naozaj nerozumiem. Mozno mala ucitelka len zly den.