icon

Prvák spôsobuje problémy: Ako to riešiť?

julianka312
21. máj 2024

Ahojte ženy... Som už zúfalá prosím poraďte čo robiť... Keď išiel syn do škôlky, tak ja som sa bála že deti si doňho budú viac dovolovat, možno preto že ja som ako dieťa bola veľmi bojazliva ale aj môj chlapec nebol taký ako je teraz... A aj tak bolo v škôlke jeho deti bili alebo hocičo aj dievčatá a on mi to žaloval tak som mu stále len hovorila že to čo ti robia oni tak im to vráť.... A od kedy išiel do školy je prvák bol dva týždne v škole a už bol v riaditeľni... Áno riešila som to ale brala som to že je to len prvák stále dieťa a že proste chlapci si robia nazlost... Ale je to stále to isté... Do každého rype, aj do dievčatách starších aj do chlapcoch ale nie len on sama učiteľka povedala že takich to prvákov ešte nemala... Stále sa bijú a už je z jedným rodičom som mala problémy lebo že stále nadával a bil ich syna a teraz zas druhý chlapec a tak isto to už riešia rodičia.. Každý deň keď príde zo školy sa bojím čo zas urobil alebo čo spraví každé ráno mu dohovaram aby prestal aby nerobil nikomu nazlost aby nikoho nebil a že keď aj chlapci to robia on sa musí svojho kamaráta zastať... Ale stále niečo počujem aj že že hresi v škole a stále to isté... Väčšinou sa o tom snim rozprávam, vysvetľujem jasne už som aj po kričala aj dala po zadku, aj tresty už boli... Neviem ci to riešiť už u psychológa fakt neviem čo robiť. Ja vyčítam mužovi lebo keď bol menší a ja som naňho zvýšila hlas alebo dala aj po zadku tak manžel sa ho stále zastával a syn vôbec nemá od neho žiaden rešpekt len keď ja za kričím tak sa zlakne ale od manžela vôbec....poradte mám to riešiť zo psychológom alebo skúsiť niečo iné alebo dala aj po zadku tak on na mňa

Strana
z2
vladka521988
26. máj 2024

@julianka312 je to večný kolotoč.Tresty,po zadku a krik nemajú význam.Nic tým nedosiahnes.Len syna nikto asi nechápe.Treba sa ho opýtať,čo sa deje v skole.Ako to on vidí.atd.Je to o nenaplnenych potrebách. Prešli sme si svoje tiež podobne.Nie síce v skole ale na krúžkoch,ihriskách..
Som učiteľka MŠ a tresty,nadavanie,krik, dohovaranie nemajú význam..
Treba hranice nastaviť, pozor na slovník a pristup.
Ak sme tvrdí k dieťaťu očakávajte,že aj ono bude tvrdé k ostatným len to kopíruje..
Výborná je aj knižka rešpektovať a byť rešpektovaný..

20mysicka12
28. mar 2025

@julianka312 ahoj ako sa to vyriešilo?ja riešim niečo podobné v škôlke

Strana
z2