icon

Prvákovi niekto berie v družine jedlo

kapers
11. apr 2017

Ahoj... prosim o radu...
Syn je prvak... a prisli sme na to,ze mu v druzine neustale niekto kradne jedlo.. keksiky,jogurty,perniky... uz sa to neda ani zratat..kradnu mu aj to, do coho si parkrat v triede kusne a necha si to na neskor do druziny... chcela som to riesit s druzinarkou... no bezvysledne...trva to uz cca 2mesiace.. dnes mi povedala,aby som mu nedavala na desiatu tak vela..len tolko co zje v triede.. stava sa to aj inym detom..ale nie az tak casto ako nam... poradte mi.. ako to riesit a chytit toho zlodeja...? Dikes...

kapers
autor
11. apr 2017

@inka04 kradnu aj inym... len menej...

alaguema
11. apr 2017

@kapers ja ťa neosočujem. Ja sa ťa pýtam. Áno, mám dve deti, ale nie je mi jasné, akú radu chceš. Myslíš si, že mu naozaj niekto sústavne kradne jedlo? Iba jemu jedinému a nikomu inému? Rozprávala si sa so synom a si si istá, že si nevymýšľa? Je to totiž nepravdepodobné. Aj keby tam niekto kradol jedlo, tak by nechodil stále len do tej jednej tašky. Ak nikto taký problém nemá, tak je to asi najskôr tak, že si tvoj synátor vymýšľa. Niektoré deti rady fabulujú. Družinárka je s nimi po celý čas. Ako by si nič nevšimla? A ak sa to aj deje, je fakt, že ona je tam na to, aby dávala pozor na deti, nie na ich jedlo. Treba aj decko poučiť, aby si na svoju tašku dávalo pozor. Veď keď sú vonku, trieda sa zamyká. Keď sú v triede, tak sedí v lavici, alebo je poblízku a nech si všíma, či mu niekto ide do tašky. To sú presne tie detaily, ktoré treba so synom prebrať, skôr než začneš viniť všetkých naokolo.

kapers
autor
11. apr 2017

@simsalabim no neviem, keby bral tasku vsade so sebou... to by tiez nebolo dobre... trebars v telocvicni pri treningu by tiez nevnimal co sa deje s taskou... a tu kameru som chcela dat aj ja,ale druzinarka nechce...

ludmilaka
11. apr 2017

@kapers Och....U nás deti majú tiež tendencie brať si jedlo. Ale keď za mnou príde dieťa, že sa toto stalo, tak dotyčn musí vrátiť, ak už zjedol, na druhý deň kúpiť a doniesť. Nesúhlasím, že dať menej jedla, deti v družine začínajú byť okolo 15.00 ako pásomnice😁. Keď je niekto hladný a už nemá, opýtam sa ostatných, či im niečo nezostalo, čo už nezjedia a chcú sa podeliť. Povedala by som to triednej, riešila ba rodičovskom. Inak, mne ako dieťaťu tiež jedol spolužiak desiate😁.

tani00
Autor odpoveď zmazal
alaguema
11. apr 2017

@simsalabim v škole, rovnako ako na iných verejných miestach, nemôžeš používať kamery ako si zmyslíš.

hettinka
11. apr 2017

@kapers mojmu synovi raz zjedol keks a vypil džús nejaký chlapec, ked bol na súťaži (na inej škole, nechal si na lavičke v telocvični a niekto mu to vzal) ... a pani družinrke to bolo tak lúto, že mu dala svoju desiatu, aby mal. je to o ľuďoch...
Syn sa vtedy veľmi pohoršoval, ako to niekto mohol vziať, lebo v ich škole sa to nestáva a krádeže sa netolerujú, žiadny druh "krádeže".
Nám mizli v 1. triede školské potreby (raz farbičky, inokedy guma) ... a nakoniec sme zistili, že mu to nekradnú, ale schovávajú mu to v triede. Syn tam prestupoval, tak ho skúšali, čo spraví...

Bráni sa tvoj syn nejako? Rieši to? Sťažuje sa, že je hladný? Alebo mu to až tak nevadí a riešiš to ty (aj ja by som riešila, ved to nie je lacná záležitosť, keby to bolo pravidelne)

kapers
autor
11. apr 2017

@alaguema nevinim nikoho naokolo... a nestava sa to iba mojmu synovi... jedlo mizne aj inym spoluziakom...len mojmu najviac... (idu uz na istotu...) a moj syn tak malo je...ze ked zje nieco navyse... tak sa tesi ze mi to rychlo povie...a na tasku si nevie dat pozor ked ma kruzky...

alami
11. apr 2017

Čítala som len pár prvých príspevkov, ale.... nie je tvoja chyba, že dávaš dieťaťu a koľko dávaš a či mu máš dávať....to je len tvoja vec. Nikto nemôže siahnuť na vec, ktorá mu nepatrí. Ak to nerieši družinárka, navštív riaditeľa/riaditeľku. Takáto vec sa riešiť musí! Ide jednoducho o krádež. Pracujem v škole, len by sme tak lietali, kým by sme to nevyriešili, keby sa u nás toto dialo.

kapers
autor
11. apr 2017

@tani00 ved prave dnes som zistila...ze v druzine su aj deti,ktorym rodicia neplatia obedy...tak neviem neviem...

kapers
autor
11. apr 2017

@hettinka ved to... maly to neriesi... len mi povie,ze to chcel zjest ale ze mu to niekto zobral... ale povie to druzinarke a ona nic... a vela krat to zistim az doma ked pozriem do boxu a pytam sa ci to zjedol... mna to stve urcite viac ako jeho...

kapers
autor
11. apr 2017

No dobre... zajtra pojdem za riaditelkou... dam vam vediet co som poriesila... zatial vam dakujem... a inak nad tym prehanadlom som rozmyslala...ale bojim sa aby to tomu dietatu neublizilo...

majkapatko
11. apr 2017

@kapers Do druziny by sa deti, ktoré nemajú obed či už zaplateny alebo z domu, ani nemali prijímať. Veď je logické, že budú mať hlad.

alaguema
11. apr 2017

@kapers viníš družinárku. A pritom to naozaj nie je jej zodpovednosť, aby strážila deťom desiate. Ak si presvedčená, že je to tak, hovor o tom s triednou, ideálne na rodičku. Oslov ostatných rodičov, ale bez priameho obviňovania. Dokopy nič nevieš. Len toľko, že údajne mizne tvojmu synovi jedlo. To, že niektoré deti nemajú obedy neznamená, že práve ony kradnú. Môžu dostávať obedy z domu. Skús sa v tejto veci nezachovať ako hus, opatrne s obvineniami a s úvahami, ktoré predostrieš. Uvedom si, že v tej škole tvoje dieťa potrebuje existovať takmer denne ešte veľa rokov. Nejde o to, že si niekto "zasadne", ale o jeho vzťahy v rámci kolektívu.

lauricka
11. apr 2017

@misscelaneous je tam nejaka chudera druzinarka neschopacka, tak hned tu kravy a volovia v skolstve, akoby nikde inde taki exoti neboli, debilov najdete vsade, komplet vsade, kazdej firme ci institucii

alaguema
11. apr 2017

@lauricka prečo by mala byť neschopáčka? On si možno tú sladkosť nechá niekde na lavici a niekto mu ju rýchlo potiahne tak, že to družinárka nemá šancu vidieť. Neviem ako ty, ale pre mňa je priorita, aby družinárky dávali pozor na deti, nie na sladkosti poniektorých jedincov. A mimochodom, keď prídeme s deťmi domov a majú prázdne desiatové boxy, ani by mi nenapadlo sa pýtať, kto to zjedol. Automaticky predpokladám, že oni. To je tiež taký divný ťah tuto od mamičky. Stalo sa raz, že jednej z dcérok deti rozchytali koláčiky. Moja odpoveď bola, že si to mala ustrážiť. Ani by ma nenapadlo ísť za družinárkou ju s týmto otravovať.

silaviat
11. apr 2017

v robote mi pravidelne myzla desiata... az som sa na..la sprvila fajnu bagetu a do vnutra dala riadne vela prehanadla... nielenze som vedela este v ten den kto mi jedlo berie..ale uz sa mi nikdy nestalo,ze by mi co i len omrvinka zmyzla.... 😉

dismonika
11. apr 2017

@silaviat to bol super nápad :D :D :D a bola si prekvapená, keď si zistila, že kto to zjedol, alebo si to aj očakávala?

warholette
11. apr 2017

Prehanadlo urcite nie. Ak je dieta skutocne hladne, nie je jeho chyba, ze mu rodicia nezaplatili obed ci nezabalili poriadnu desiatu. Zato v praci, ked si dospeli ludia navzajom kradnu obedy, je to ine 👏

misscelaneous
11. apr 2017

@lauricka nie je to prvy krat co tu vidim napisane, ze sa ucitelka alebo druzinarka vozila na rodicovi alebo ze by sa rodic nezastal dietata lebo si na neho zasadne. A nielen tu ale aj z okolia ooznam tieto pripady. Ucila som v MS, rodicia nam tiez davali zabrat, no aby som sa za to vozila po decku? A mala som kolegyne ktore toho boli schopne. No ako tu citam je toho viac ako som myslela.

dankabodvanka
11. apr 2017

@warholette A preto je oprávnené kradnúť?

kapers
autor
11. apr 2017

@alaguema ty si asi pohedla vsetku mudrost sveta s tymi tvojimi komentmi... mojmu synovi to beru priamo z desiatoveho boxu... ktory ma v taske.. nie z nejakej lavice ako ty prekrucas... a nestalo sa to raz ani dva krat... tak to riesim... a nemyslim ze je to "otravovanie" pani druzinarky... ktora tam je nato aby na tie deti dohliadala... aj na tie..ktore kradnu..Mimochodom.. vela krat ked pridem pre maleho ona sedi pri pocitaci a detom pusti dajaku rozpravku na videu...

kapers
autor
11. apr 2017

@alaguema a mimochodom... co je divne na tom, ze sa syna opytam,ci zjedol to co mal na desiatu... hlavne v tomto pripade... ked sa mu to stava skoro kazdy den... a mimochodom... druzinarke uz tiez par krat ukradlo to dieta nieco potiahlo... tak si nemyslim ze je to nieco nepochopitelne,ze chcem vediet co moje dieta vlastne zjedlo...

warholette
11. apr 2017

@dankabodvanka na to si prisla ako?

janinah
11. apr 2017

Šla by som do tej triedy po dohode s družinárkou a opýtala by som sa detí,či niektoré si nenosí jedlo a je v škole hladné..že mu pošlem po synovi,ale nech nekradne,to nie je slušné...uvidíš kto ako zareaguje....ak sa niekto prihlási,tak by som párkrát mu poslala nejaký rožok s maslom,deti nemajú hladovať....
ale robíš jednu chybu-keksík,ak by miu nechutil obed...tak jasné,že mu potom väčšinou nechutí,však v taške ho čaká keksík😉..skôr takto- synček,zjedz všetko alebo čo najviac z obedu,jedlo je zdravé a nech za to zbytočne neplatím a ty odídeš od stola hladný....

kapers
autor
11. apr 2017

@janinah moj syn nie je velmi na sladke... ten pernik(ktory ma v taske,ze keby mu nechutil obed) ma v taske niekedy aj mesiac... samozrejme len kym mu ho niekto neukradne.. on zje jeden kexik mozno za dva tyzdne... kexik mu ukradnu vtedy,ked ho dostavaju k obedu,alebo rozdava niektori zo spoluziakov(ked ma narodky)...ale tym,ze je to "darovany" keksik...tak je z toho smutny... aj ked doma by mu ho s najvecsou pravdepodobnostou zjedla sestricka... ktora ma sladkosti radsej... 😊

janinah
11. apr 2017

ešte by som rozmýšľala o možnosti,že keksík nie je ukradnutý,ale zapotrošený niekde.....sama mám syna a viem ako si
"stráži" veci

tani00
11. apr 2017

@kapers a aj keby, ano, riesit to mozno citlivo, ale ze preco tieto deti ma prave takto sponzorovat tvoj syn...ak budu ostatnym detom chybat teplaky na telesnu, tiez si ich predsa nezoberu zo synovej tasky ☹

erickatt
11. apr 2017

@kapers ma napadlo.. daj do jedla dobre prehanadla. So synom sa dohodni, ze to bude pasca a on nech to neje. Sa potom uvidí kdo sa posere.

kapers
autor
11. apr 2017

@janinah ano... ale minimalne 3x v tyzdni zapotrosit desiatu... to urcite nie... a napriklad taky chlebik vo vajicku by urcite nedal inde ako do desiatoveho boxu... 😊