Prvý ročník ZŠ
Ahojte, je tu nejaká ochotná učiteľka I.stupňa? Mám nejaké otázky 😊
@montemotherone môžte sa opýtať
Dobré ráno. Prosím Vás pomôžte mi nejakými radami ako pomôcť dieťaťu zapamätať si písmenka. Už vedia a,e,i,o,u .....stále sa jej to pletie. Ďakujem
@emca12
- pomocou obrázkov a vecí, ktoré sa začínajú na toto písmenko.... a ako autobus, o ako okuliare (a hľadať čo najviac vecí), jeden deň dookola opakovať a pýtať sa na jedno rovnaké písmenko, prípadne ak dieťa zvládne, tak maximálne dve... na ďalší deň opäť najskôr zopakovať a pridať ďalšie písmenko....
- v časopise alebo letáku či novinách zafarbiť alebo krúžkovať dané písmenko
- vystrihnúť dané písmenko z letákov a časopisov a lepiť na papier, prípadne z toho vytvoriť obrázok...napríklad z písmenka A vytvoriť auto...
tilko ďakujem veľmi pekne🙂
@tilko dobrý večer, tiez prosím o radu... Mam doma prvácku, tiež prebrali a, e, i, o, u, M, L.. Písmenká rozlišuje, vie ich prečítať aj napísať... No už keď ma spojiť napríklad slovo malé, tak vyslabikovat vie, no spojiť a prečítať nevie, povie niečo úplne iné. Už som zúfalá, je najslabšia v triede zo slovenčiny....
@kata34 tu je dôležitý postup viazaného čítania a správny nácvik...pokúsila by som o pomoc poprosiť pani učiteľku, čo je asi v tejto korana situácii náročné (ak sa nemôžete stretnúť) a popýtať sa na jej metódy...
ale ak to nie je možné, tak sú na to dobré kartičky s písmenkami (prváci väčšinou s takými pracujú)
dosť sa mi to bez ukazovania zle vysvetľuje...no snáď sa pochopíme:
mám kartičku písmenko m - vyslovím nahlas m
mám kartičku písmenko a - vyslovím nahlas a
spolu ma
takých kartičiek s rovnakým písmenkom sa dá vyrobiť veľa a dookola skladať
- a takto pridávam do kopy okrem písmenka A aj písmenko E , I , O, U(postupne, nie všetko naraz) a potom aj dlhé
v texte sa dá napríklad ceruzkou vyznačovať viazanie a ukazovať si prštekom (to znamená, že nakreslíte pod slabiku takú čiaru v tvare miernej jamky...
čítate: m a
ma
m e
me ....
má me, me lú

Áno?