Pustili by ste deti na víkend s trénerom?
Pustili by ste svoje 7 ročné deti na víkend, vrátane noci na výlet s futbalovým trénerom? Len on a deti.Žiadny iný dospelý. Pán tréner tento výlet nazval "odstrihnutie pupočnej šnúry".
Dokonca sa vyhrážal, že ak ich tentokrát nepustíme, tak od nového roka budú mať tieto výlety povinné. Prestáva sa mi spôsob jeho komunikácie páčiť,no malý ma futbal rád.
Mám obavy, tak ho nechcem pustiť. Rodičia vraj nemôžu ísť ako doprovod. Vraj sú už chalani veľkí.
Čo si o tom myslíte? Preháňam?
@mandevilla -🤣😂😅
Je mi zle aké sú ľahkovážne niektoré matky, len aby mali na chvíľu pokoj od dieťaťa, zveria ho do rúk hocikomu na prespávačky a kade - tade s pomaly cudzími ľuďmi. Minule som čítala rozhovor s detským psychológom, že svojim deťom nikdy prespávačky nedovolí, lebo je až príliš poznačený problémami detí, ktoré rieši v praxi.
@sonita Bože môj, aspoň si daj námahu a prečítaj si autorkine komentáre. Idú pozrieť nejaký zápas a do múzea. Žiadne trénovanie, sústredenie. Šoférovať bude tréner mikrobus, nechce so sebou nikoho, ani rodiča, ani iného trénera, zdravotníka. Až po tejto debate sa autorka stretla aj s inými rodičmi a tí pritlačili na trénera, ktorý neochotne povedal, že vezme ešte jednu trénerku. Autorka doteraz nemala dôvod mu neveriť, ale nepáči sa jej jeho komunikácia a až teraz začala uvažovať, že sa jej tréner nepozdáva.
Ten tréner mi príde akurát myslením, že správny chlap je len taký, ktorý tresne do stola, všetci sa ho boja, vylepí jednu žene, druhú deťom a ide spať a ešte si pri tom grgne a prdne do periny, doba kamenná.
@katkami123 tréneri, učitelia nie sú cudzí ľudia. Sú s našimi deťmi niekedy viac, ako my. Preto nechápem, že sa niekomu jeho trener/učiteľ nepáči a aj naďalej mu svoje dieťa s radosťou odovzdáva 🤦♀️.
A to nie je o zbavení sa dieťaťa na chvíľku, to máš úplne pomýlené. Deti chodia do táborov, na prespavacky, na sústredenia apod kvôli zážitkom a kopec vecí sa naučia. Deti to potrebujú? Tvoje dieťa nechodí ku kamošom a jeho kamoši k vám???
Inak kočky, teraz sa hoďte do kľudu a predstavte si, že vaše dieťa raz bude mať dajme tomu 16 alebo 18. Budete ich zatvárať doma? Lebo im môže vonku niekto ublížiť?
@mon8060 nepovedala by som, každá z vekových kategórií ma svoje špecifiká, iné nástrahy. O co sa vôbec nemusím báť pri dieťati napr do 10r, je pri 15-18r nočná mora :D
Nechapem, ako sme sa dostali tematicky na strane 12 k 16 rocnym detom 😅 Ale syn ma 13 a keby ho chce niekto chytat, tak ho da jednou ranou tak dole, ze by hviezdicky videl 😅
ten chlap je minimalne nezodpovedny...ak by sa stalo nieco nejakemu dietatu-zranenie,treba ist k lekarovi-kto bude mat na starosti tie zvysne? ak by sa stalo nieco tomu chlapovi-ved necakane srdcove zlyhania teraz kosia vo velkom-tak co bude v tej chvili s tymi detmi?...ja sama by som si netrufla mat na starosti polovicu z toho poctu deti...jeho spravanie je navyse velmi podozrive-kto normalny by namietal nieco proti pomoci pri dozore? povinne ist len s nim na vylet?? pupocnikova snura ho nema co zaujimat-jeho ma zaujimat trenovanie futbalu...navyse su to stale male deti !...isla by som za jeho zamestnavatelom tuto vec prediskutovat- v dnesnej dobe si zamestanavatel takuto podozrivu osobu nemoze dovolit zamestnavat a ako rodicia nemate co byt vydierani...ako osoba,ktoru pocas zs sexualne obtazoval veduci na tabore som zasadne proti,aby akykolvek dospelak mal na starosti deti sam,ked ide o prespavanie...toto by si v zahranici netrufol navrhnut nikto...
@anjelicek26 presne
@mon8060 nie je. Keď tu niektoré chytajú hysterické záchvaty pri myšlienke, že by v 7 rokoch malo ísť dieťa s trénerom na víkend trhať pupocnu šnúru, čo bude, keď bude chcieť ísť dieťa v 16 na rok študovať niekam v lepšom prípade, alebo na víkend na chatu? A tých 16 rokov je za rohom 🤷♀️, raz zmurknes a zo 7 ročného anjelika je 16 ročný mutant, čo nevie čo so sebou
@tilly stále si neuvedomuneš, že tu ide hlavne o tie okolnosti okolo toho, preto sú názory, aké sú. Keby autorka bola v situácii - super tréner, všetci sú s ním spokojní, žiadna podozrivá komunikácia z jeho strany a idú viacerí dospelí ako dozor, som presvedčená, že ani autorka, ani drvivá väčšina z nás by problém pustiť dieťa nemala.
@mandevilla uplna pravda
@nekonecna_katastrofa no dobre
Môj pohľad na vec bol, aj som to tu písala, že odtrhnutie od matiek je super nápad a tréner nemusí byť hneď úchyl, keď to navrhol.
Potom sa to zvrhlo úplne iným smerom 🤦♀️
Ja vtom nevidím žiadnu podozrivú komunikáciu. Nič zlé.
@tilly jedno dieta z klubu odmieta chodit na zapasy. Dnes sa riesilo medzi inymi rodicmi, co je za tym. Zrazu je utiahuty, na mentalnych treningoch s psychologom odmieta komunikovat.
To nevyzerá dobre.
Môj syn tiež odmieta chodiť na zápasy 🤔 že by to bolo tým, že je tréner úchyl? Hmmm alebo len tým, že keď sa mu niečo nepodarí, hučia sedlaci z tribúny 🤔
@tilly prepáč, ale ty si aj napriek triezvym argumentom ideš svoje. Žiaden normálni rodič, by takýto výlet jednoducho neriskoval, aj keď si odmyslíme možnosť sexuálneho zneužívania. Jeden dospely jednoducho nestačí a už ti tu bolo pekne vysvetlené prečo.
Čo sa týka zneužívania:
Prekladám z angličtiny:
1. Odhaduje sa, že 2-8% mladých športovcov sú sexuálne zneuživaní nejakým spôsobom a zvyčajne to nie je nahlásené
2. 90% obetí je s daným človekom v nejakom vzťahu
3.40-50% adolescentnych športovcov zažilo nejaké nevhodne správanie - od harassment až po vážne zneužívanie.
4. Sexuálne zneužitie môže nastať vo VŠETKÝCH športoch a na všetkých vzdelávacích úrovniach bez rozdielu pohlavia.
@anjelicek26 nie všetky deti/mladež sú také, že sa ubrania, niektoré to znesú hlavne vo vrcholových športoch
Pár krat som bola na zoom call s Theo Fleury (bývalý NHL hokejista) ktorý bol zneužívaný ako mladý športovec na (juniorskej) úrovni a teraz je aktívny šíriteľ osvety. Známa aféra - doktor USA gymnastiek zneužil mnohé a väčšina mlčala a to neboli 7 ročné dievčatká, veľké množstvo prípadov je v britských futbalových kluboch, v USA plávanie, jeden kouč zneužíval dievčatá 30 rokov, taktiež chlapci v americkom futbale, ale aj dospelí športovci. Žiaľ pre mnohých “príležitosť robí zlodeja” a vedia ako na svoje obete. Nemyslím si, že nič také sa nemôže stať na Slovensku, tam je práveže veľká šanca, že sa to aj pekne ututle a ešte bude na vine aj obeť

@syslik81 presne. Nieže pletú hrušky s jablkami. Ale ešte prekrúca, to čo napísali iní. A vzápätí si protirečí. Som pochopila, že to nemá zmysel. Tak hlavne je, že autorke to pomohlo v rozhodnutí. Nebolo by zle si ho trošku otuknut. Ak by to bolo naozaj tak ako to vyzerá. Ako preventivne opatrenie aj pre ostatne deti.