icon

Pustili by ste deti na víkend s trénerom?

4. nov 2023

Pustili by ste svoje 7 ročné deti na víkend, vrátane noci na výlet s futbalovým trénerom? Len on a deti.Žiadny iný dospelý. Pán tréner tento výlet nazval "odstrihnutie pupočnej šnúry".
Dokonca sa vyhrážal, že ak ich tentokrát nepustíme, tak od nového roka budú mať tieto výlety povinné. Prestáva sa mi spôsob jeho komunikácie páčiť,no malý ma futbal rád.
Mám obavy, tak ho nechcem pustiť. Rodičia vraj nemôžu ísť ako doprovod. Vraj sú už chalani veľkí.
Čo si o tom myslíte? Preháňam?

marryen
4. nov 2023

Nikdy 😖😲

nikpa
4. nov 2023

1 dospely človek na 15 detí... On si myslí čo, že je poloboh? Keď tam už nechce rodičov v poriadku ale mal si zabezpečiť niekoho on sám. Napr. s nami z krúžku chodila na výlety vždy aj trénerova žena ako ďalší doprovod.
Kladie si na seba veľké sústo, čo ak sa jednému niečo stane a bude treba s ním ísť na pohotovosť, kto bude s ostatnými deťmi? Alebo čo ja viem čo sa môže stať.... A ďalšia vec, vôbec by sa mi nepáčil spôsob jeho komunikácie s vami ako s rodičmi.

tinkavvv
4. nov 2023

Nie. Ak sa co i len jednemu nieco stane a bude musiet riesit, s kym ostanu ostatne deti?

janettdamian
4. nov 2023

daj na svoj materinský inštinkt

drakvak
4. nov 2023

Môj syn bol 7-ročný na 10-dňovom tábore a zvládol to v pohode. Zvláštne názory sú tu, že jeden dospelý nemá šancu ustriehnuť 15 detí. Učitelia majú bežne na starosti aj 20 detí a zvládajú to. Keď tréner pracuje s deťmi dlhšie, tak má skúsenosti a rešpekt, ja v tom nevidím problém. Možno sa nie celkom vhodne vyjadril s tou pupočnou šnúrou, ale nezavrhovala by som jeho snahu kvôli jednej vete, chápem, o čo mu ide, niečo ako teambuilding. Jedna noc je úplne ok, ak rodičia dajú súhlas. Je to len dobré, keď sa dieťa osamostatňuje.

deti95060810
4. nov 2023

autorka, nepíšeš kde - ako ďaleko budú od domova... ak niekde blízko pár km - tak asi aj áno...však mobil bude mať - zavolá a hneď budeš pri ňom...
blízko to je cca15 km

autor
4. nov 2023

@deti95060810 cca 250km

januska12323
4. nov 2023

@drakvak porovnávať učiteľov zodpovedných za deti par hodín denne v triede a trénera na minimálne dva dni samého ako dozor? Ak ide aj len jedna trieda na výlet idú dvaja učitelia. Je to príliš veľa hodín na jednu osobu aj keby boli decká v pohode.

tinkavvv
4. nov 2023

@drakvak ale jeden ucitel je v triede, kde hned vedla je dalsi ucitel v pripade potreby. Na “blby” jednodnovy vylet s tymi ziakmi idu 2 ucitelia

deedol
4. nov 2023

nie, nepustila. po prve, prekazali by mi tie jeho reci okolo toho, a po druhe, jeden dospely na 15 7-rocnych deti nie je dost ako dozor. a kedze tam nie je iny dospely, chyba tam vzajomna kontrola, cize ten jeden dospely si moze robit, co chce. tiez som chodila na sustredenia (mala som viac ako 7, ale boli tam aj mensie deti), ale treneri boli vzdy minimalne styria, plus dalsi dospeli ludia, ktori tiez robili ten sport. a ako baby spravne pisu, keby musel ist s jednym dietatom na pohotovost (alebo riesit cokolvek ine), kto by sa postaral o ostatne? toto je podla mna super argument, preco nie.

autor
4. nov 2023

Už googlim o zneužívaní detí. Dali ste mi chrobáka do hlavy. A je to tak ako píše
@anjelicek26. Najviac deti zneužívajú tréneri, kňazi a pod. Každé 4 dievča a kazdý 7 chlapec zažil sexualne zneuzivanie 😳 Na vylet nejde na 100%
@zanka777 máš úplnú pravdu. Zajtra sa s nim porozpravam.

kaktusik007
4. nov 2023

preboha, 250km?

ako tam chce s detmi vobec ist?

syn mi tancoval, chodieval na sustredenia... na 30 - 40 deti boli dvaja treneri a asi 4-5 rodicov, co robilo dozor. Nikdy som syna nenechala na sustredeni sameho - nie ze by som neverila jemu, ale neverila som tomu pedagogickemu dozoru. Za podmienok ako opisujes - neexist. Bud tam budu dalsi dvaja --- zodpovedni!!!!! alebo nepojde.

deti95060810
4. nov 2023

250 je ďaleko...ešte možno by som sa spojila s niektorými matkami detí - ako to vnímajú ony

viera
4. nov 2023

Mna zaujima program.Co tam bude s 15chalanmi vo veku 7r.sam cca 250km robit ako cez sobotu a nedelu?Hovoril Vam?A to ubytko je ake?Platite Vy alebo to ide nejak cez klub?Alebo?

zanka777
4. nov 2023

Super 🙏❤️držím palce nech sa k tomu takto postavia všetci rodičia... Ide predsa o deti... Toto rozhodnutie môže veľa veci zmeniť si myslím

milka1988
4. nov 2023

Daj na svoju materinsku intuíciu

ovaaa
4. nov 2023

Ja len že a nemal by ísť aj zdravotník?

autor
4. nov 2023

@viera platime my. Preto ma celkom dostalo to, ako sa vyjadril, ze od noveho roku tieto vylety budu povinne. Plan je futbalovy zapas a muzeum. Oni nehraju,idu len ako divaci. Na zapasy chodi pravidelne cez vikend. Ale tam mozeme aj my.
@deti95060810 nie som sama,ktora ma z toho zly pocit.Par mamin je tiez proti, no naozaj sa kazda boji ozvat, lebo on je schopny potom chlapcov nechat pocas zapasu na lavicke a pod.

autor
4. nov 2023

A zabudla som napisat. Klub ma taky minibus. Chce ist tym.

janettdamian
Autor odpoveď zmazal
kaktusik007
4. nov 2023

minibus pre 16 ludi? ma trener soferak na autobus? lebo B ti staci max na 8 miest, a aj to myslim ze vratane vodica...

syslik81
4. nov 2023

aj trener musi zodpovedat niekomu kto je nad nim .. neaky zvaz futbalovy alebo nieco .. obratila by som sa na nich co to ma znamenat a preco sa vyhraza ...

autor
4. nov 2023

@kaktusik007 a vies, že toto ani neviem. Pozeram prave na foto zo zapasu. 12 chlapcov pred tym minibusom. Takze 13 sa ich tam urcite zmestilo.

n3la
4. nov 2023

Čakala som že to bude výlet do vedľajšieho mesta max do hodiny vlakom ale 250km? 😳 Fuha, to teda fakt vyzerá ako že silou mocou chce aby o nich nikto nič nevedel

autor
4. nov 2023

@syslik81 skusim to prebrat s riaditeľom. Či je to bežné. Taketo vylety s jednym trenerom.

autor
4. nov 2023

@n3la ja uz mam teraz 100 chuti maleho uplne odhlasit a zmenit klub.

kaktusik007
4. nov 2023

autorka, dobre sa ti to nepaci. Nie he to standard, na 15 deti jeden dozor. 250 km daleko, prvy krat mimo. Akoze ten trener ak nie je uchyl, tak podla mna nevie co vsetko sa moze stat a je totalne nezodpovedny.

syslik81
4. nov 2023

To je futbal pod zastitom skoly? Silne pochybujem,ze by si to vzala skola na starost a ak nepochodis s riaditelom spytaj sa ako bude reagovat ked ich nahlasis na inspekciu .. ako nolo spomenute ak sa niekomu stane ze musi do nemocnice kto ostane s ostatnymi detmi? Alebo ak sa strati,doatane horucky alergiu etc?

viera
4. nov 2023

Aha cize idu sa pozriet na zapas a do muzea,to neni az tak hrozne…maju minibus,vy platite ubytko a s tym spojene…Nemala by som problem pustit keby som vedela,ze ide aspon dalsia dospela osoba z futbalu(trener dalsi)…Skuste s nim dat rec.Ze ked teda nie rodic..Rodicia…Tak nech ide este jeden trener alebo jeho manzelka.Proste nech nie je sam na deti…

autor
4. nov 2023

@syslik81 riaditel klubu. To je mimoškolska aktivita, ktoru si platime.